Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ... Βαριά ευθύνη της ΕΕ


Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει το δρόμο της Ευρώπης για την επίλυση της κρίσης, έστειλε την Παρασκευή από τη Βουλή ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής. Πρόσθεσε ότι αν ποτέ η χώρα προσέφευγε στο ΔΝΤ, θα ήταν μία τεράστια ευθύνη των ηγετών της ΕΕ.

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται μεγάλη συζήτηση για το πώς θα βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, αν "θα βγεί μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο ή μέσα από το ΔΝΤ".


"Θέλω να είμαι απολύτως σαφής γιατί πρέπει κάποτε να παίρνουν όλοι τα μηνύματα ότι η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο, για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος και δίνουμε τη μάχη να είμαστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Από εκεί και πέρα όμως η δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας μας. Και αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον μας" δήλωσε..


"Εάν, ο μη γένοιτο, η χώρα αναγκαστεί να φτάσει στο ΔΝΤ, θέλω να είναι απολύτως σαφές προς όλους ότι η ευθύνη θα βαρύνει απόλυτα τον κ. Τρισέ την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται επισταμένως τόσο καιρό να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στη Συνθήκη" σημείωσε.