Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΝ BENFICA O JAVIER SAVIOLA

Στην Μπενφίκα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χαβιέ Σαβιόλα. Οπως ανακοινώθηκε από τον πορτογαλικό σύλλογο, ο Αργεντινός επιθετικός συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, το ποσό της μεταγραφής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπενφίκα είναι στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το βίντεο προσγείωσης του αεροπλάνου "Μακεδονία" στην Κέρκυρα

Μια ένδοξη μέρα ζήσαμε σήμερα, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας προσγειώθηκε το αεροπλάνο του Μιλόσοσκι με την ένδειξη "Μακεδονία". Σίγουρα η κυρα Ντόρα πρέπει να νιώθει περήφανη για αυτό που έγινε και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον οι Σκοπιανοί: "Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με τον όρο "Μακεδονία" αφού έχει αφήσει να προσγειωθεί αεροπλάνο "Μακεδονία".



http://troktiko.blogspot.com

Kim Källström: "Αν τα βρουν ΟΣΦΠ και Λιόν έρχομαι..."

"Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός...", λέει μια παροιμία. Και στην προκειμένη περίπτωση Ολυμπιακός και Κάλστρομ θέλουν να συνεργαστούν, με τον Σουηδό μέσο μάλιστα να δηλώνει στο Goal News, ότι αν τα βρουν Λιόν και ΟΣΦΠ υπογράφει αμέσως! "
Αν τα βρει η Λιόν με τον Ολυμπιακό, δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθω στην Ελλάδα για να παίξω", είπε αρχικά, ενώ στην συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Όλαφ Μέλμπεργκ. "Θα είναι πολύ ωραίο να γίνω συμπαίκτης με τον Όλαφ, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης", είπε χαρακτηριστικά.
http://www.sport24.gr/

Solar Impulse: Πρωτότυπο ηλιακού αεροπλάνου

Το Solar Impulse σχεδιάστηκε να πετά αδιάκοπα μέρα και νύχτα. Έχει το άνοιγμα φτερών ενός Boeing 747, ζυγίζει όμως όσο ένα αυτοκίνητο. Το Solar Impulse («ηλιακή παρόρμηση»), το πρωτότυπο ενός ηλιακού αεροπλάνου που θα επιχειρήσει να πετάξει το γύρο του κόσμου το 2012, παρουσιάστηκε την Παρασκευή έξω από τη Ζυρίχη. Το ελικοφόρο αεροπλάνο αντλεί ενέργεια από 12.00 ηλιακές κυψέλες και μπορεί να πετά μέρα και νύχτα, χάρη σε μπαταρίες λιθίου βάρους 400 κιλών που αποθηκεύουν την πλεονάζουσα ενέργεια. «Χθες ήταν όνειρο. Σήμερα είναι αεροπλάνο. Αύριο θα είναι πρεσβευτής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» δήλωσε ο Ελβετός εμπνευστής του Solar Impulse, Μπερτράν Πικάρ, ο οποίος έγινε διάσημος το 1999 όταν έκανε με αερόστατο το γύρο της υδρογείου χωρίς στάση.
Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντίμπεντορφ, έξω από τη Ζυρίχη, ενώπιον περίπου 800 προσκεκλημένων, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτο. Η Deutsche Bank, η εταιρεία ρολογιών Omega και η μεγάλη ελβετική εταιρεία χημικών Solvay καλύπτουν μεταξύ άλλων το κόστος των 70 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροπλάνου. Χρειάστηκαν έξι χρόνια δουλειάς από μια ομάδα 70 ανθρώπων για να κατασκευαστεί αυτό το αεροπλάνο από ανθρακόνημα, το οποίο έχει κατασκευαστές του άνοιγμα φτερών 63,4 και βάρος 1.600 κιλά. Αποδίδει ισχύ μόλις 40 ίππων και σχεδιάστηκε να πετά με μέση ταχύτητα μόλις 70 χλμ/ώρα. Έπειτα από μια δοκιμαστική πτήση στην Ελβετία που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί ως τα τέλη του χρόνου, μια πρώτη νυκτερινή πτήση προβλέπεται για το 2010. Το 2012 το αεροπλάνο θα επιχειρήσει να πετάξει το γύρο του κόσμου με πέντε ενδιάμεσες στάσεις.

Τερματίζονται οι έρευνες για την πτήση AF447

Το πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία της Βραζιλίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τερματίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση πτωμάτων και συντριμμιών της πτήσης AF447 της Air France που έπεσε στη θάλασσα ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο - Παρίσι, το βράδυ της 31ης Μαΐου προς την 1η Ιουνίου, με 228 επιβαίνοντες, εκτιμώντας πως ό,τι μπορεί να βρεθεί ακόμη είναι "άνευ αξίας"."Δεν βρέθηκε κανένα πτώμα εδώ και εννέα ημέρες", δήλωσε ο αντισμήναρχος Χένρι Μουνιόζ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ρεσίφε.Οι επιχειρήσεις, που διεξάγονταν με τη βοήθεια γαλλικών σκαφών και ισπανικών και αμερικανικών αεροπλάνων, επέτρεψαν την ανεύρεση 51 πτωμάτων από τα 228 θύματα του Airbus A330 της Air France, τα οποία προέρχονταν από 32 χώρες. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει απροσδιόριστη. Το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), το οποίο έχει αναλάβει την τεχνική έρευνα για την εξαφάνιση του Airbus, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υποβάλει μία "πρώτη πραγματολογική αναφορά" την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Ιουλίου.
http://www.skai.gr

ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τη Σερβία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, που παραθέτει ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και υπουργό Εσωτερικών, 'Ιβιτσα Ντάσιτς. Την Κυριακή, θα βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, όπου θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διεθνής οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η λαθρομετανάστευση και οι περιφερειακές κρίσεις.

Η1Ν1: Στα 77 τα κρούσματα της νέας γρίπης

Στα 77 έφτασαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, αφού σήμερα επιβεβαιώθηκαν άλλα τέσσερα, ενώ 27 άτομα έχουν ιαθεί πλήρως. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας αναγράφεται ότι τέσσερα επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν έως σήμερα, 27 Ιουνίου 2009 και ώρα 08:00 από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εβδομήντα επτά (77), από τα οποία είκοσι επτά (27) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Σύνοδος ΥΠΕΞ OSCE - Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Κέρκυρα

Το νησί της Κέρκυρας φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο δύο συναντήσεις παγκοσμίου εμβελείας, με αντικείμενο το διάλογο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια: το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας σε αυτό το διεθνή οργανισμό και της προεδρεύουσας Ντόρας Μπακογιάννη. Όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ και του ΝΑΤΟ θα βρεθούν στην Κέρκυρα για να συζητήσουν το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη, ύστερα από τα τραγικά γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού στον Καύκασο και υπό το πρίσμα των προτάσεων του ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ για μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην ήπειρό μας. Οι δύο σύνοδοι πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Corfu Imperial, που για δύο ημέρες θα παραμείνει αποκλεισμένο για λόγους ασφαλείας.
http://www.corfunews.eu

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...


Ολυμπιακός: Kim Kallstrom και Mark Gonzalez σε πρώτο πλάνο

Μετά την κάλυψη των… μετόπισθεν, με την απόκτηση του διεθνούς Σουηδού αμυντικού Olof Mellberg, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έχουν ρίξει το βάρος τους προς την ανεύρεση του αντικαταστάτη του Predrag Djordjevic, η αποχώρηση του οποίου έχει αφήσει τεράστιο κενό στην αριστερή πτέρυγα.
Ο διακαής πόθος του Ολυμπιακού για αυτή τη θέση είναι ως γνωστόν ο Mark Gonzalez της Real Betis.
Ο 25χρονος Χιλιανός διεθνής μέσος, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια έβγαλε… μάτια με τον ισπανικό σύλλογο, επιθυμεί να φύγει από την Real Betis.
Εντούτοις, η ομάδα της Σεβίλλης αξιώνει για την αποχώρησή του ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, η ομάδα του Πειραιά ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να ρίξει τις απαιτήσεις της ομάδας του Χιλιανού άσου, η οποία γνώρισε τον υποβιβασμό για την Segunda Division, γεγονός που την υποχρεώνει να πουλήσει τα μεγάλα της αστέρια.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της Real Betis δεν συζητούν το ενδεχόμενο δανεισμού ή συνιδιοκτησίας του 25χρονου άσου.
Από εκεί και πέρα ζωηρό είναι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και για τον Kim Kallstrom. Ο Γεωργιανός τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Temuri Ketsbaia προορίζει τον Σουηδό διεθνή χαφ για παρτενέρ του Dudu στα χαφ.
Ο άσος της Olympique Lyonnais, του οποίου η μεταγραφή (αν τελικά αποκτηθεί) θα συνιστά τεράστια επιτυχία, δεν φαίνεται αρνητικός μάλιστα στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.
Για να συμβεί όμως αυτό, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της γαλλικής ομάδας (κυμαίνονται περίπου στα 7 εκατομμύρια ευρώ), η οποία, ως γνωστόν, είναι σκληρή διαπραγματεύτρια.
Οι «ερυθρόλευκοι» για την ώρα τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν», καθώς θέλουν να δουν ποιες άλλες ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27χρονου μέσου.
Ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα ο Jozy Altidore
Όσον αφορά την επιθετική γραμμή, εκτός από τον Johan Elmander της Bolton, ο οποίος όπως γράψαμε και χθες έχει προταθεί στην ομάδα του λιμανιού, ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται και το όνομα του Αμερικανού φορ, Jozy Altidore.
Ο 20χρονος Αμερικανός στράικερ, ο οποίος βγάζει... μάτια με τις εμφανίσεις του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών (πέτυχε μάλιστα και το πρώτο γκολ των ΗΠΑ στον ημιτελικό με την Ισπανία), ανήκει στη Villareal, με την οποία οι νταμπλούχοι έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο απόκτησης του νεαρού... μάγου.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ο νέος τεχνικός του «κιτρίνου υποβρυχίου» είναι ο πρώην της ομάδας του Πειραιά, Ernesto Valverde, ο οποίος δείχνει να είναι θετικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης ή δανεισμού του Jozy Altidore.

ΟΑΣΕ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα αστυνομικά μέτρα και τους πρώτους που ήρθαν στο νησί

http://kerkhora.blogspot.com

Προσεχώς...


Γ.Παπανδρέου στα Τίρανα: «οργανωμένη μετανάστευση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών»

Σε προεκλογική συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος μίλησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα. Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επέφερε αλλαγές στο κόμμα και κέρδισε την εμπιστοσύνη των νέων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και έκανε λόγο για «οργανωμένη μετανάστευση» και «υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών στη δουλειά, με ίσους μισθούς για την ίδια εργασία, κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις». Ο κ. Παπανδρέου είπε, επίσης, ότι «ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «θα βοηθηθούν και όσοι Αλβανοί επιθυμούν να επενδύσουν στην Αλβανία». Επανέλαβε τις θέσεις του για «άμεση απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην Ελλάδα» καθώς και για απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά τελειώνουν στην Ελλάδα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εξακολουθούν να παραμένουν στην χώρα μας για 3 συνεχή έτη. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήρε το έργο του Αρχιεπισκόπου, ενώ ο κ. Αναστάσιος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στο ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για την περιοχή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «όλα θα πάνε καλά στις εκλογές, αν δεν γίνουν παρατράγουδα».

«Δωρεές στα κόμματα έκανε ο Χριστοφοράκος»

Χρήματα στα κόμματα «ως δωρεά και όχι ως δωροδοκία» έδωσε ο πρώην γενικός διευθυντής της SiemensΕλλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τον Γερμανό συνήγορό του. Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες δικαστικοί μεταβαίνουν στο Μόναχο προκειμένου να συμβάλουν στην έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου. ν τω μεταξύ, στο Μόναχο μεταβαίνουν o Προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ευ. Παντιώρας και ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemensκ. Νικ. Ζαγοριανός, προκειμένου να συμβάλουν στην επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης στις ελληνικές δικαστικές αρχές του Μιχ.Χριστοφοράκου. Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδια ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς.

Volley: Δύσκολες κληρώσεις στους Ομίλους του Champions League

Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον Α' όμιλο και θα αντιμετωπίσουν την ιταλική πρωταθλήτρια Ευρώπης Τρεντίνο, την δυνατή Ντιναμό Μόσχας και την τσέχικη -πιο προσιτή- Μπουντεγιόβιτσε. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Ε' όμιλο και θα αντιμετωπίσει την ιταλική Πιατσέντζα, την γερμανική πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φριντριχσάφεν και την υπολογίσιμη πολωνική Γιαστρζέμπσκι.

«Φοροεπιδρομή στα χαμηλά εισοδήματα»

Για «φοροεπιδρομή στα χαμηλά εισοδήματα» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, μετά τη δέσμη νέων εισπρακτικών μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά «τα διαρθρωτικά προβλήματα που κληρονόμησε η ΝΔ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ ο ίδιος ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι τα μέτρα δεν είναι μεν ευχάριστα, «είναι όμως αναγκαία». Στον αντίποδα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει και δεύτερο κύμα εισπρακτικών μέτρων για το φθινόπωρο, καθώς, όπως είπε, οι προβλέψεις για το έλλειμμα απέχουν πολύ από τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Από τα 1,9 δισ. που φιλοδοξεί να εισπράξει η κυβέρνηση, μόνο τα 150 εκατομμύρια ευρώ προκύπτουν από τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.