Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ο μεγαλύτερος...κεφτές του κόσμου!!!

Ο ιδιοκτήτης του Ιταλικού εστιατορίου Nonni’s Italian Eatery στο New Hampshire των ΗΠΑ κατάφερε να μαγειρέψει τον μεγαλύτερο κεφτέ του κόσμου βάρους 101 κιλών. Ο κεφτές τέρας ζυγίστηκε και μετρήθηκε από τις επίσημες αρχές κι ο Matthew Mitnitsky κατοχυρώθηκε ως ο μάγειρας του μεγαλύτερου κεφτέ στον κόσμο!! Οι υπεύθυνοι του βιβλίου Γκίνες, των επίσημων World Records, επιβεβαίωσαν το ρεκόρ και πρόσφεραν στον Mitnitsky μια αναμνηστική πλάκα. Το προηγούμενο ρεκόρ (κεφτέ) των 90 κιλών καταγράφηκε πριν από έναν μήνα πριν στο Λος Άντζελες αλλά ο Μινιτσκυ ήταν αποφασισμένος "να φέρει το κεφτέ πίσω στην Ανατολική Ακτή γιατί από εκεί προέρχεται".
http://allday-news.blogspot.com

ΚΕΡΚΥΡΑ: Με πτώση 9,6% έκλεισε η σαιζόν στο αεροδρόμιο για τα τσάρτερ

Απώλειες σχεδόν 10% καταγράφει ο τελικός απολογισμός στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις τη φετινή σαιζόν. Η κάμψη αγγίζει το 9,6%΄σε σχέση με την κίνηση που καταγράφηκε το 2008, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο με απόλυτο αριθμό επιβατών τους 80.000 λιγότερους. Συνολικά, το 2009 αφίχθησαν από πτήσεις τσάρτερ 741 χιλιάδες περίπου επισκέπτες ενώ το 2008 είχαν έρθει σχεδόν 820.000.

Α. Γκερέκου: Δεν ωφελούν οι διώξεις των κατοίκων της Λευκίμμης

«Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νόμος μας. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δεν προσέφερε τίποτε παραπάνω στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος παρά μόνο την διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Αποτελεί πεποίθηση μου ότι αφετηρία μιας σύγχρονης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να υπολογίζει τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις θετικές εμπειρίες των άλλων χωρών και κυρίως τον ουσιαστικό διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών κατά τη χωροθέτηση των διαφόρων μονάδων επεξεργασίας. Είμαι πεπεισμένη ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και η εμπλοκή κατοίκων σε δικαστικούς αγώνες όπως η δίκη που πρόκειται να γίνει στις 12 Νοέμβριου σε βάρος όλων αυτών που αγωνίζονται για το καλό του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους δεν πρόκειται να ωφελήσουν επ ουδενί στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο. Όλοι μας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και αν κατέχουμε, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτή την αρχή».

Εκτίναξη ανεργίας – στα ύψη το έλλειμμα το 2010

Νέα επιδείνωση, με έκρηξη ελλειμμάτων, δημοσίου χρέους και ανεργίας για το 2010 προβλέπει η Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.Όσο για την ανάκαμψη, αυτή αναμένεται το 2011, όταν ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι για πρώτη φορά θετικός, 0,7%. Αναλυτικότερα, οι «μαύρες» προβλέψεις της Κομισιόν κάνουν για εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 12,7% του ΑΕΠ φέτος, ενώ αναμένεται να υποχωρήσει μόνο οριακά στο 12,2% το 2010 και να εκτιναχθεί στο 12,8% το 2011. Αντίστοιχα δυσοίωνα είναι τα δεδομένα και για το χρέος της χώρας, το οποίο από 112,6% του ΑΕΠ φέτος, αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 124,9% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος το 2010 και στο 135,4% το 2011. Όσο για την ανάπτυξη, μετά από πτώση της τάξης του 1,1% φέτος θα υποχωρήσει εκ νέου κατά 0,3% το 2010, για να επέλθει οριακή ανάκαμψη 0,7% το 2011, ενώ αντίστοιχα η ανεργία –που φέτος ανέρχεται στο 9% του εργατικού δυναμικού- θα αυξηθεί σε 10,2% το 2010 και 11% το 2011. Τέλος, ο από 1,2% φέτος σε επίπεδο εναρμονισμένου δείκτη, θα αυξηθεί οριακά στο 1,4% το επόμενο έτος και σε 2,1% το 2011.

Η1Ν1: στις 16 Νοεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Στις 16 Νοεμβρίου ξεκινά τελικά η πρώτη φάση εμβολιασμού με το πανδημικό εμβόλιο στην χώρα μας. Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους αρμόδιους φορείς, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν απογευματινές ώρες στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και τα Σαββατοκύριακα. Όπως προβλεπόταν και στις επίσημες συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, πρώτα θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων. Ειδική πρόβλεψη γίνεται και για τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα ενημερωθούν από τους ιατρικούς συλλόγους αλλά και για το προσωπικό των ιδιωτικών νοσοκομείων που θα πρέπει να απευθυνθούν στο πλησιέστερο νοσομείο του ΕΣΥ. Κατά την πρώτη ωστόσο εβδομάδα και όπως διευκρινίζεται στην σχετική εγκύκλιο, ελεύθερη θα είναι και η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

Με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε χθες στον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν το Φανάρι αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε τον κ. Βαρθολομαίο ότι θα θέσει στον Ταγίπ Ερντογάν το ζήτημα του σεβασμού του Φαναρίου από την Τουρκία ενώ θα ζητήσει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης και εισφορά έως 10% στα κέρδη των επιχειρήσεων

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς «κοινωνικής ευθύνης» στα κέρδη που σημείωσαν οι επιχειρήσεις το 2008, με συντελεστή 5% έως 10%, ανάλογα με το ύψος της κερδοφορίας τους, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, ενέκρινε την αύξηση του ΕΤΑΚ για τα ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:
1) 5% για τις επιχειρήσεις με κέρδη 5 έως 10 εκατ. ευρώ το 2008.
2) 7% για επιχειρήσεις με κέρδη 10 έως 25 εκατ. ευρώ και
3) 10% για επιχειρήσεις με κέρδη άνω των από 25 εκατ. ευρώ.
Την έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν συνολικά 305 επιχειρήσεις. Στις 140 ο φόρος θα είναι 5%, στις 85 7% και στις υπόλοιπες 80 10%. Επίσης, αποφασίστηκε η αύξηση του συντελεστή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (2009) που θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 600.000 ευρώ. Τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπολογίζονται στα 850 εκατ. ευρώ και από την αύξηση του ΕΤΑΚ στα 160 εκατ. ευρώ, ποσά με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης.
Επίδομα αλληλεγγύης.
Το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, ύψους 300-1.300 ευρώ, θα χορηγηθεί σε περίπου 2.500.000 δικαιούχους. Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις με την πρώτη πριν τα Χριστούγεννα και το συνολικό ύψος της δαπάνης θα είναι λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο (για τη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης και της παράλληλης έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης, όπως την αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου) θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή. Για τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος στη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας το έκτακτο επίδομα δημοσιονομικά ουδέτερο, καθώς εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι τα χρήματα της δαπάνης θα προέλθουν από την έκτακτη εισφορά και το τέλος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

«Σήμερα είναι σημαντική μέρα, καθώς το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την «πρώτη πράξη τήρησης των δεσμεύσεών μας και μάλιστα με το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών».

Αναφερόμενος στις αρχές του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε νομοσχέδιο «αναδιανομής και αλληλεγγύης», λέγοντας πως οι αρχές αυτές είναι η στήριξη των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, αφού όπως εξήγησε, «περίπου ένα δισ. ευρώ πηγαίνουν σε 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους, γίνεται αντίστροφη αναδιανομή απ' ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ, στηρίζεται η οικονομία και αναθερμαίνεται η αγορά». Το νομοσχέδιο είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο» (δηλ. δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό), σημείωσε ο πρωθυπουργός και αυτό, υπογράμμισε, έχει σημασία με δεδομένη τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση. Τόνισε επίσης, πως το ν/σ ενισχύει την οικογένεια και εντάσσεται σε σειρά μέτρων, που θα ληφθούν για την ενίσχυση της οικογένειας των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το ν/σ αφορά οικογένειες με παιδιά κι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που χρειάζονται να βοηθηθούν οικονομικά.Η παρέμβαση αυτή, πρόσθεσε, συνοδεύεται από εισφορά κοινωνικής ευθύνης αντίστοιχου ποσού που κάνει την παρέμβαση δημοσιονομικά ουδέτερη, καθώς αφορά τις 300 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. «Ζητάμε», είπε ο υπουργός, «από αυτές τις επιχειρήσεις να συνεισφέρουν μέσα από έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης. Ζητάμε από την μεγάλη ακίνητη περιουσία να συνεισφέρει κι αυτή, τους κατόχους ακινήτων αξίας πάνω από 600.000 ευρώ να συμμετάσχουν με άλλη εισφορά».
ΤΑ ΝΕΑ