Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Τέστ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBlEB-Bay9ge7wLKvG6zaROv75Xc8oBLK8hVu_0ahzDh5VbVpnZDR6LI8ai4qED9BzNjvJ7CNeCHh6CKOjsuyY8b1BCOSYLZvEfx98awhFUoOxcmvItkCw-Y-uzLjT6Srjrxw-2PfBpW4/s1600/skits_trap_baz.jpg

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΤΑ 20 ΔΙΣ

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, αν αγοράσει η ίδια τα ομόλογά της, σε ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Βερολίνο, γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel στο...
τεύχος του που κυκλοφορεί την Δευτέρα. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αυτό το σενάριο είναι εκείνο που θα μπορούσε καλύτερα να ταιριάξει αυτή τη στιγμή "στην Ευρώπη", προσθέτει το περιοδικό. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), " θα δανείσει χρήματα στην Ελλάδα για να μπορέσει να επαναγοράσει η ίδια από ιδιώτες πιστωτές στις τιμές της αγοράς", γράφει το Spiegel. Το άλλο σενάριο που ευνοείται στο Βερολίνο είναι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν με άλλους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας. Η υπόθεση μιας επαναγοράς από την Ελλάδα των δικών της ομολόγων συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα, είχαν επισημάνει ευρωπαϊκές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα μπορούσε να αντλήσει πόρους από τις αγορές με ευνοϊκούς όρους, χάρη στην αξιολόγηση του σε ΑΑΑ, την καλύτερη δυνατή, και στη συνέχεια να τους δανείσει στην Ελλάδα με προνομιακό επιτόκιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα στην επαναγορά (των ομολόγων της). 
fimotro

Συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον το μεσημέρι

Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έφτασε στη χώρα μας χθες, μετά από την επίσκεψή της στην Τουρκία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους της χώρας μας και η κατάσταση στην Ευρωζώνη.

Στο περιθώριο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον θα έχει «μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ειδικότερα, αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Επιπλέον, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος. 
ΤΑ ΝΕΑ