Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ραδιομαραθώνιος UNICEF...

...για τον Εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της Ελονοσίας. Η UNICEF, σε συνεργασία με την κρατική ραδιοφωνία και πολλούς ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς διοργανώνουν μεγάλο Ραδιομαραθώνιο που είναι αφιερωμένος στον εμβολιασμό των παιδιών και την καταπολέμηση της ελονοσίας. Εικοσιτέσσερα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μένουν απροστάτευτα λόγω έλλειψης εμβολίων ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία. Ο Ραδιομαραθώνιος γίνεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και τον κόσμο για το σημαντικό αυτό ζήτημα της προστασίας της υγείας και της ζωής των παιδιών. Η παρουσίαση αυτής της μεγάλης προσπάθειας καθώς και τα στοιχεία για την κατάσταση των εμβολιασμών στον κόσμο, θα γίνει σε Συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, Τρίτη 7 Απριλίου, στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23 στις 12 το μεσημέρι. Για την ενίσχυση των προγραμμάτων Εμβολιασμού της UNICEF και την καταπολέμηση της Ελονοσίας θα λειτουργεί από το Σάββατο 4 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου γραμμή δωρεών με SMS. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να στέλνουν κενό μήνυμα στο 54234 με χρέωση 1,19 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Ο Ραδιομαραθώνιος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Απριλίου, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με δικτυώσεις των ραδιοσταθμών και ειδικά αφιερώματα.


41 Χρόνια από την δολοφονία του Martin Luther King

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ M.L.KING...


Η βόλτα της "ξεκούρασης"

Ότι δεν κατάφεραν όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα θα το καταφέρει ο Παυλίδης;
Μένει να το δούμε...
http://hakis-hakis.blogspot.com

Αισθάνομαι πολύ κουρασμένος (ΑΪ ΦΙΛ ΒΕΡΙ ΤΑΪΡΝΤ...)

Ήταν για καλό σκοπό.

Aπό τον απεργό πείνας Θ. Τενέζο...

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων‏...
Προς: Κάρολο Παπούλια
– Αρ. Πρωτ.: 8/3-4-2009
Θεόδωρος Τενέζος
Επιχειρηματίας
Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,
Βρίσκομαι στην 50ή ημέρα της Πολιτικής Απεργίας Πείνας έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για την πραγματοποίηση της ακραίας αυτής ειρηνικήςδιαμαρτυρίας μου ενημερωθήκατε με την υπ'αριθμ. πρ. Κ 2549 επιστολή μου στις 20-3-2009,όταν βρισκόμουν στην 36 ημέρα.Έκτοτε ουδέν ενδιαφέρον επιδείξατε, αναδεικνύοντας μία πρωτοφανή για τα παγκόσμιαανθρώπινα δεδομένα ανάλγητη προσωπική συμπεριφορά αδιαφορίας.Συμπεριφορά που δεν επιδεικνύεται ούτε όταν αντιμετωπίζονται περιπτώσεις ακραίωνεγκληματιών, στους οποίους βεβαίως δεν διανοούμαι ότι με κατατάσσετε.Με την παρούσα, αιτώ όπως δεχθείτε άμεσα την επιτροπή συμπαράστασης η οποία έχεισχηματιστεί, προκειμένου να σας ενημερώσει για τα αιτήματα και την κατάστασή μου.
Ο Απεργός Πείνας,
Θεόδωρος Τενέζος\
Τηλέφωνο επαφής 6982009287

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΗΤΑΝ…

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στην χθεσινή εκπομπή του Κερκυραϊκού Καναλιού «Τα Γεγονότα- Λόγος και Αντίλογος», με προσκεκλημένο τον δημοτικό σύμβουλο Τηλέμαχο Γαβαλά, ο συνήθης σχολιαστής-αναλυτής της εκπομπής κ. Διονύσης Μάμαλος μετέφερε ως «έγκυρο» ρεπορτάζ υποτιθέμενη δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τηλ. Χυτήρη ότι «είναι ικανοποιημένος από την δημαρχία Μικάλεφ και ότι θα υποστήριζε την εκ νέου υποψηφιότητά του….», πιέζοντας μάλιστα επίμονα τον καλεσμένο του για να αποσπάσει σχετικό σχόλιο.Προφανώς ο εμφανιζόμενος ως έγκυρος και ενημερωμένος ρεπόρτερ κ. Μάμαλος διάβασε το σχετικό στην εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση» της 1ης ΑΠΡΙΛΗ αλλά δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι επρόκειτο για την συνηθισμένη αυτή την ημέρα πρωταπριλιάτικη φάρσα, όπως η ίδια η εφημερίδα διευκρίνιζε στο φύλλο της επόμενης μέρας 2 Απριλίου.

Ο κ. Μάμαλος παρασυρόμενος από την εμπάθειά του κατά του ΠΑΣΟΚ και στην προσπάθειά του να ανακαλύπτει «κόντρες» και προβλήματα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, φτάνει να αναπαράγει ακόμα και φάρσες!! Το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο ασχολείται με τα εξαιρετικά οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του λαού και με τις προσεχείς Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Να είναι σίγουρος ο κ. Μάμαλος ότι θα τον ενημερώσουμε για τον χρόνο και τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων αιρετών του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση. Καλούμε τον κ. Μάμαλο να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται σε θεσμούς όπως είναι τα κόμματα και πρόσωπα καταξιωμένα όπως ο κ. Χυτήρης και να μην τα χρησιμοποιεί τόσο επιπόλαια στα προσωπικά του «παιγνίδια».Καλούμε επίσης το Κερκυραϊκό Κανάλι να ανασκευάσει την λανθασμένη πληροφορία μέσα από την ίδια εκπομπή για να μην διαχέεται η παραπληροφόρηση στην κοινή γνώμη.

Πέθανε περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Μοιραία ήταν για έναν 29χρονο στην Καλλίπολη του Πειραιά η δίωρη καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κέντρο "166" εκλήθη τηλεφωνικά κατ' επανάληψη από τις 12:48 και ο 29χρονος μεταφέρθηκε τελικά στο Τζάνειο στις 15:00. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν έξω από παγκάκι στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλίπολης, διεκομίσθη τελικά στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, η καθυστέρηση οφείλεται στην απεργία. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε τη σύλληψη του οδηγού και του συνοδηγού του σταθμού ΕΚΑΒ.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΣΙΛΒΙΟ

Καθόλου δεν διασκεδάζει η βασίλισσα της Αγγλίας με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως δείχνουν και οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του YouTube, την ώρα που οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) πήραν θέσεις για να φωτογραφηθούν με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Μπερλουσκόνι φώναξε : "Κύριε Ομπάμα, είναι ο Μπερλουσκόνι". Σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλατιού, η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή εκείνη τη στιγμή και το κλίμα πολύ καλό. Ωστόσο η βασίλισσα εμφανίζεται ενοχλημένη από τις φωνές και τη... φασαρία που έκανε ο Μπερλουσκόνι. Σηκώνεται λοιπόν από τη θέση της και στρέφεται προς το σημείο από το οποίο τον άκουσε ρωτώντας γύρω της "γιατί ο Ιταλός ηγέτης κάνει τόση φασαρία".

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΛΒΙΟ...

Καθόλου δεν διασκεδάζει η βασίλισσα της Αγγλίας με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως δείχνουν και οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του YouTube, την ώρα που οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) πήραν θέσεις για να φωτογραφηθούν με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Μπερλουσκόνι φώναξε : "Κύριε Ομπάμα, είναι ο Μπερλουσκόνι".

Στη Γαλλία ο Obama για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στο Στρασβούργο στον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του το προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας αλλά και πλήθος κόσμου. Το Στρασβούργο αποτελεί τον επόμενο σταθμό της περιοδείας Ομπάμα στην Ευρώπη μετά το Λονδίνο, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος και οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν σε μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ο Ομπάμα, ο οποίος θα συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, επισήμανε πως η Άλ Κάιντα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη απ΄ότι για την Αμερική και εγκωμίασε τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για τον ηγετικό του ρόλο κατά τη Σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Γάλλο ομόλογό του για τη συνεργασία που είχαν.

«Παραιτήσου για να σωθούμε»

Σε κλοιό πιέσεων, από βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να παραιτηθεί, βρίσκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης. Την ίδια στιγμή, δεδομένη θεωρείται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μετά και τη πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, την οποία και αποδέχεται η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη στιγμή, το κλίμα στη ΝΔ είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς η αυτοδυναμία του κόμματος βρίσκεται στα χέρια του πιεζόμενου να παραιτηθεί Αρ.Παυλίδη. Ήδη από το πρωί, σε μπαράζ δηλώσεών τους, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν στον κ. Παυλίδη το δρόμο της παραίτησης, προκειμένου να αποφευχθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Nέες «χαριστικές» ρυθμίσεις σε φόρους και μισθούς

«Ψαλίδι» στο μισό για τα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων, από αύριο και για τέσσερις μήνες προβλέπει το νομοσχέδιο – «σκούπα» που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου. Στο νομοσχέδιο του κ. Παπαθανασίου, εισάγονται νέες διευκολύνσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως οι εργολήπτριες εταιρείες και οι οδηγοί ταξί. Ενώ δίδεται και παράταση για την περαίωση και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.