Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΣΟΚ - ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ".

Το πρωί η Α.Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε, μαζί με Νομαρχιακή και Περιφεριακή Επιτροπή, το 5ο Ενιαίο, τα Τεχνικά Λύκεια, το Ειδικό σχολείο και το 14ο Δημοτικό Σχολείο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι η βουλευτής, μετά και από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στα σχολεία του νομού, ζήτησε από Περιφέρεια και Νομαρχία ν'ελέγξουν τουλάχιστον 40 σχολεία στο νομό, “για προβλήματα στατικής επάρκειας”.


Αργά το μεσημέρι, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Σωτ. Μικάλεφ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προσπάθειες εξεύρεσης οικοπέδων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης στο Δήμο Κερκυραίων.

Το απόγευμα, η βουλευτής και πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Παιδείας του κόμματος Α. Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Περιφερειακή και Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στο Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Ήταν μία επιτυχημένη εκδήλωση με λεπτομερή ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την Παιδεία και πολύ μεγάλη συμετοχή του κόσμου.

Μεγάλες στεναχώριες!


Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Καταδικάζουμε με έντονο τρόπο και κατηγορηματικά, τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Ανθη, για τις αναχρονιστικές αντιλήψεις που δημόσια εξέφρασε, αλλά και τα μέτρα που έλαβε, σχετικά με το κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρατηρήθηκε σε μαθητή.Τρομοκρατεί την κοινωνία και ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο κομμάτι της, την μαθητική κοινότητα (μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους).Χωρίς να ενημερωθεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους (Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Ιατρικό Σύλλογο, Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) για τα μέτρα προφύλαξης που η ιατρική προτείνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κλείνει σχολεία, ψεκάζει, απολυμαίνει μέχρι και οικείες!Τρομοκρατεί με αναχρονιστικές και σκοταδιστικές ιατρικές του αντιλήψεις.Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Παιδείας να τον ελέγξει πειθαρχικά και διοικητικά, για τις ενέργειες και αποφάσεις του.

"Ο αδιέξοδος ρόλος του... Άνετου"


"Το μπάχαλο στην Οικονομία, στο απόγειό του… Τα χαστούκια από τις Βρυξέλλες, απανωτά…Η λαϊκή δυσαρέσκεια, στις δημοσκοπήσεις, στα ύψη… Η μάχη των επιγόνων, στο εσωτερικό του κόμματος του, στο φόρτε της… Κι ο «πρωταγωνιστής» να προσπαθεί να μας το παίξει άνετος !... Βέβαια όπως και τ΄ αρνί δεν θέλει και δεν βιάζεται να έρθει το Πάσχα, έτσι κι ο πρωθυπουργός κάνει απεγνωσμένες προσπά-θειες για ν΄ επιμηκύνει, παραπέ-ρα, την "τελευταία στροφή"... Γίνεται, όμως ; Δεν γίνεται...Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο κ. Καραμανλής τα δίνει όλα, στο πλασσάρισμα της πολιτικής της συναίνεσης μπροστά στην κρίση, ελπίζοντας πως ο υποφέρων απ΄ αυτή πολίτης, θα του δώσει εύσημα για τη στάση του και πίστωση χρόνου για ξελάσπωμα...Ο στόχος είναι η ανάκαμψη και τελευταία γραμμή άμυνας, η αξιοπρεπής ήττα.Δυστυχώς, όμως, οι οιωνοί, κάθε άλλο παρά ευνοϊκοί παρουσιάζονται. Δεν πρόλαβε να προβληθεί η συναίνεση και τα "όργανα" άρχισαν να παίζουν πάλι έναν γνώριμο, από το πρόσφατο παρελθόν, σκοπό : αυτόν των σκανδάλων !...Καταγγελίες εφοπλιστή για χρηματισμό κολλητού Υπουργού και καρφιά για τον ίδιο, (τον Υπουργό), καταγγελίες τραπεζίτη για κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον συντονιστικό τους ρόλο στην υπόθεση των ομολόγων των Ταμείων, αποκαλύψεις για νέα μίζα στα δομημένα ομόλογα της Αγροτικής Τράπεζας και παράλληλα ο φάκελος με την εισαγγελική έρευνα για το Βατοπαίδιο, ένα βήμα πριν από την αποστολή του στη Βουλή για ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης...Βλέπετε, στο χώρο της νεοδημοκρατικής εξουσίας, το βάθος των σκανδάλων είναι απύθμενο !Σε τέτοιο, αλήθεια, σκηνικό, πως να παίξει κανείς το ρόλο του άνετου, όντας μάλιστα και ...μπουνταλάς ; Είναι από τις περιπτώσεις που το δράμα καταντάει στο τέλος κωμωδία και αντί για συγκίνηση και κλάματα, έχουμε γέλια και ξεφωνητά !..."

Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ από την Yelena Isinbayeva

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον κλειστό στίβο στο επί κοντώ, αφού στο μίτινγκ του Ντόνετσκ βελτίωσε δύο φορές την κορυφαία επίδοση του κόσμου, καθώς αρχικά ξεπέρασε τον πήχη που βρισκόταν στα 4 μέτρα και 97 εκατοστά και στη συνέχεια πέρασε και τα 5 μέτρα, καταρρίπτοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.
Η "Τσαρίνα των αιθέρων" αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να θέσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού πέρασε ένας χρόνος από τότε που το πέτυχε σε επίπεδο κλειστού στίβου. Το κατάφερε στο ντεμπούτο της στον κλειστό στίβο για το 2009, αφήνοντας άφωνους τους πάντες, παρόλο που όλοι γνωρίζουν τις ικανότητές της.

HUGO CHAVEZ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες διεκδικεί την Κυριακή την στήριξη των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα κρίνει εάν θα μείνει στην εξουσία όσο συνεχίσει να κερδίζει εκλογές, χωρίς άλλο χρονικό περιορισμό. Ο Τσάβες, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία πριν από 10 χρόνια και έχει δηλώσει πως θα ήθελε να παραμείνει άλλα 10, για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, διατηρεί προβάδισμα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αλλά μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων εξακολουθούν να δηλώνουν αναποφάσιστοι, γεγονός που σημαίνει ότι η μάχη θα κριθεί στο ποια δύναμη -η συμπολίτευση ή η αντιπολίτευση- θα κινητοποιήσει καλύτερα τους μηχανισμούς της.

ΠΑΣΟΚ: Αυτοδυναμία στη 2η κάλπη

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στις επαναληπτικές εκλογές «δείχνει» η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Εθνους της Κυριακής». Η έρευνα κοινής γνώμης επιχειρεί για πρώτη φορά να αποτυπώσει τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων στην κάλπη όχι μόνο στην πρώτη αναμέτρηση αλλά και στη δεύτερη, όταν αυτή γίνει. Σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά δεδομένα, η αυτοδυναμία με τον ισχύοντα νόμο (Σκανδαλίδη) είναι εξαιρετικά απίθανη, ενώ μάλλον ανέφικτο θεωρείται και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με τις διαμορφωμένες πολιτικές ισορροπίες. Ετσι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να ευνοείται από το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, αφού όχι μόνο αυξάνει την εκλογική του δύναμη αποσπώντας ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ, αλλά εξασφαλίζει και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χάρη στην αυξημένη, κατά 10 έδρες, πριμοδότηση του πρώτου κόμματος από τον νόμο Παυλόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει του νόμου που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές (δηλαδή τις επαναληπτικές), σε πεντακομματική Βουλή αν το πρώτο κόμμα διαθέτει ποσοστά μεταξύ 39% - 40% μπορεί να εξασφαλίσει πάνω από 151 έδρες. Αν μάλιστα τα ποσοστά των κομμάτων που μένουν εκτός Κοινοβουλίου πλησιάζουν το 5%, τότε η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται και με ποσοστό 38%. Το ΠΑΣΟΚ πάντως φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο της αυτοδυναμίας, χωρίς όμως να μπορεί να το αγγίξει και την πρώτη φορά που θα στηθούν οι κάλπες. Οπως προκύπτει από την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στο οποίο έχει γίνει στάθμιση της αδιευκρίνιστης ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να φτάνει σε ποσοστό το 38,9%, που του εξασφαλίζει περίπου 147 έδρες, ενώ σε μεγάλη απόσταση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 34,4% που της εξασφαλίζει μόλις 94 έδρες.
Αλλωστε για τη νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται εδώ και καιρό πεπεισμένο το εκλογικό σώμα με την παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ να έχει εκτοξευθεί στα επίπεδα του 60,7%. Αντίθετα, δυνατότητα επανεκλογής για την κυβέρνηση διαβλέπει μόλις το 25,6% των ψηφοφόρων.

Τι ήθελα και είπα μαστίγωμα και δεν είπα γιαούρτωμα .....

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ξεκινά τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού η καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) στο σύνολο των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων. Προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος είναι οι άνεργοι να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τις 22 Ιανουαρίου 2009.Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση, ότι «δεν είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος από άλλον φορέα που χορηγεί το έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής» (όπως Νομαρχίες, ΟΓΑ, κλπ).Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται υποχρεωτικά και ο «αριθμός λογαριασμού του –IBAN- στον οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να πιστωθεί το έκτακτο επίδομα» καθώς και «ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)». Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τους ίδιους τους δικαιούχους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) ή τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ ή στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΑΕΔ ή του ΙΚΑ, όπου δεν λειτουργεί ΚΠΑ, με την επίδειξη στοιχείου ταυτότητας (ΑΔΤ, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο ασθενείας) ώστε να βεβαιωθεί η ταυτοπροσωπία.
http://dhmoths.blogspot.com

ΑΣΤΕΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - COMEDY FOOTBALL

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Καμμία ανοχή..."

«Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή. Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα απαντώντας στο αίτημα του πρωθυπουργού για συναίνεση. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές όχι για την εξουσία, αλλά «για να προλάβουμε τα χειρότερα». «Έκανα μια ξεκάθαρη πρόταση στον πρωθυπουργό για τη διενέργεια εκλογών το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές ή και μαζί τους, και συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Πρόσθεσε πως αν το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές από μικροκομματικό συμφέρον, «θα αφήναμε την κυβέρνηση να καταρρέει κάθε μέρα, αλλά μάς ενδιαφέρει η Ελλάδα, μάς ενδιαφέρει να προλάβουμε τα χειρότερα».
Είμαστε εδώ για να φέρουμε μήνυμα αλλαγής, είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της καταρχήν στα αγροτικά ζητήματα, που αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη πολιτική της, είπε ότι μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας έχουν αποτύχει σε όλα τα μέτωπα. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε ότι αφορά τις σπατάλες του δημοσίου, λέγοντας πως η κυβέρνηση δανείστηκε 16 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω σε κάθε χρόνο της διακυβέρνησής της χρεώνοντας κάθε Έλληνα με 8.000 ευρώ παραπάνω και διερωτήθηκε «πού πήγαν τα λεφτά».
Ο κ. Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: «Δανείσου αν θες, αλλά όχι τα χρήματα να πηγαίνουν σε παχυλούς μισθούς, ρουσφετολογικές προσλήψεις, ύποπτες συμβάσεις και άχρηστη κρατική διαφήμιση, προκειμένου να χειραγωγηθούν τα ΜΜΕ». Στη συνέχεια, ανέφερε πως στο μέσον μιας περιόδου κρίσης, χρειάζεται αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο τις μείωσε, αλλά και ότι δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ, αφήνοντας έτσι τη χώρα ανοχύρωτη στη διεθνή κρίση.
«Δεν ζήτησαν καν τη γνώμη μας για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης πριν το καταθέσουν στην ΕΕ και ζητούν τώρα συμβολή στη συναίνεση. Συναίνεση σε τι; Για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο και να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας; Ούτε ανοχή, ούτε συνενοχή. Είναι η ώρα να αλλάξουμε πορεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η προστασία των αδύναμων, της μεσαίας τάξης, της αγροτιάς και η τόνωση της ζήτησης στην αγορά, επισημαίνοντας ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα «αν χρειαστεί θα κάνουμε ακόμα και κρατικοποιήσεις τραπεζών».
Στη συνέχεια, μίλησε για τις μεγάλες και απαραίτητες τομές για την Ελλάδα με την αποκέντρωση του κράτους, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο με βάση την πράσινη ανάπτυξη και την επένδυση στον άνθρωπο. Δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός άλλου κράτους δικαίου, τονίζοντας ότι οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται, καθώς αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής, ενώ υπογράμμισε πως το αποκεντρωμένο κράτος, υπό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα εποπτεύει και θα βάζει κανόνες.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί την παρουσία της στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και διεθνώς, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικότητα.
Σε ό,τι αφορά το ερώτημα που τού τίθεται συχνά πού θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα, είπε ότι αυτά θα βρεθούν στη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, στην αύξηση της «πίττας» μέσω της πράσινης ανάπτυξης, σε ένα κράτος που δεν θα σπαταλά και θα έχει χρηστή διοίκηση. Είμαστε η παράταξη που μπορεί να ενώσει το λαό γύρω από ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης, που μπορούμε να ενώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, τα καλά μυαλά και την εμπειρία που διαθέτει η χώρα με τους πιο αδύναμους για να πάμε όλοι μαζί μπροστά, είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι όταν η κυβέρνηση αξιοποιεί τους «κουμπάρους» και τους «κολλητούς», τότε είναι που η χώρα στερείται τα ικανότατα στελέχη που διαθέτει.
Το δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι «έξοδος από την κρίση ή χρεοκοπία» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι ο λαός με την ψήφο του «έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους και θα διαλέξει ΠΑΣΟΚ». «Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες γύρω από ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά την ομιλία του προήδρευσε σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
http://www.ethnos.gr/

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ 0-0

0 - 0

CHILE: 14 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Ελικόπτερο κατέπεσε, την Κυριακή, σε δασώδη περιοχή στη Χιλή. Από την πτώση σκοτώθηκαν 14 πυροσβέστες οι οποίοι μετέβαιναν στην περιοχή για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στο νότιο τμήμα της Χιλής.