Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Οι Βραζιλιάνοι στέλνουν Fernandinho!

Τρεις μέρες και λίγες ώρες απομένουν για την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι να κλείσουν αριστερό χαφ. Ποιός είναι αυτός ακόμη παραμένει άγνωστο, όμως οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν τον Φερναντίνιο για τον Παναθηναϊκό, εννοώντας όμως τους Πειραιώτες. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της "Globo" (για να το δείτε πατήστε εδώ) αναφέρει πως ο Φερναντίνιο έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, όμως είναι προφανές πως οι Βραζιλιάνοι έχουν μπερδευτει. Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Βραζιλιάνο άσο κάτι που είχε γίνει γνωστό για πρώτη φορά πριν από περίπου 10 μέρες. Σ' ότι αφορά στο σημερινό δημοσιεύμα, τα ΜΜΕ από την χώρα του καφέ αναφέρουν πως ο Φερναντίνιο θα συνεχίσει την καριέρα στον Παναθηναϊκό (δηλαδή Ολυμπιακό) καθώς συμφώνησε με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. "Ούτε η Χέρτα, ούτε η Βάσκο Ντα Γκάμα, ούτε η Κορίνθιανς θα είναι η επόμενη ομάδα του Φερναντίνιο", γράφει η "Globo" ενώ υπογραμμίζει πως ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες. Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες δεν επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όμως ο Φερναντίνιο είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να είναι τελικά ο εκλεκτός για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.
http://www.sport24.gr/

ΝΕΟ BLOG ! ! !


Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Προβληματίζει η εξέταση DNA στο "εξωγήινο μωρό"

Είναι ίσως μια απο τις πιο περίεργες ιστορίες εξωγήινων. Σε ένα χαντάκι στο Μεξικό πριν 2 χρόνια βρέθηκε αυτός σκελετός. Δεν ειναι άνθρωπος αλλά δεν ειναι και κάτι που γνωρίζουμε. 4 εργαστήρια μελέτησαν δείγματα απο το μωρό αυτό και όπως ανακοινώνεται τώρα δε μπόρεσαν να βρουν κάποια στοιχεία DNA.
Δείτε το βίντεο:

http://www.epikairo.gr

To μήνυμα των πρόωρων εκλογών έρχεται από την Κέρκυρα.

Ο Καραμανλής οσονούπω προκηρύσσει εκλογές και ήδη έχει ετοιμάσει και τους υποψήφιους βουλευτές του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.Αυτό το μήνυμα μας έδωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Κέρκυρας,κ. Γιάννης Λέκκας,ο οποίος παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος βουλευτής με την Ν.ΔΣυγκεριμένα,στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε Κέρκυρας,τους προέδρους των Δημ.Τ.Ο και τους συντονιστές και τομεάρχες των κύκλων πολιτικής δράσης (ουφ!!! τόσους τίτλους δεν είχε ούτε ο Λουδοβίκος ο ΙΔ),ο κ.Λέκκας δήλωσε:Κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων με την κομματική ηγεσία, πιστεύω, ότι θα έχω την μεγάλη τιμή, να είμαι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα, κατά τις ερχόμενες εκλογές, οι οποίες είναι πιθανόν να γίνουν πρόωρα, με υπαιτιότητα του παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ, που ελπίζει ότι θα ξανάρθει στην εξουσία. (Πηγή)Αρα έχει συνεννοηθεί με την κομματική ηγεσία να είναι υποψήφιος βουλευτής.Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Κέρκυρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.Επομένως η κομματική ηγεσία της Ν.Δ έχει ήδη καταρτίσει το ψηφοδέλτιο της και είναι πανέτοιμη για τις εκλογές.Οι οποίες σύμφωνα με τον κ.Λέκκα θα γίνουν πρόωρες και όχι όπως ισχυρίζεται ο Αντώναρος,Αβραμόπουλος και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει.Βέβαια όλοι οι Νεοδημοκράτες είναι φυσικό επόμενο να ρίξουν την υπευθυνότητα των πρόωρων εκλογών στο Πασοκ.Οπως ακριβώς έκανε και ο κ.Λέκκας.Ολα καλώς βαίνουν στην Ελλάδα και επομένως η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να πέσει πριν την λήξη της τετραετίας της,γιατί τυγχαίνει της άκρας εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού.Τρομάρα τους!!!Και εξάλλου το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα τους "ρίξει" τον Μάρτιο με τις εκλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας.Τότε τι κόβονται από τώρα να καταρτίζουν λίστες με υποψήφιους βουλευτές?Ο Καραμανλής και όλη η ΝΔ πιστεύω ότι μας κοροιδεύουν καθημερινά με το να μην προκηρύσσουν άμεσες εκλογές,αφού τις έχουν ήδη αποφασίσει.Τι το καθυστερούν???Παίζουν με τα νεύρα του λαού???Ας τελειώνουμε.Αν θέλουν να παίξουν,έχουν όλο το χρόνο να παίζουν στις παιδικές χαρές.Εξάλλου μια ψυχή που είναι να βγεί ας βγεί το συντομότερο.Να ηρεμήσει επιτέλους και ο λαός.

Χαμενοι απο χερι……….


Εισβολή της Easyjet στους ελληνικούς αιθέρες

Έχοντας πλέον αφήσει την μεγάλη ενασχόλησή του με την Easy cruises ο Στέλιος Χατζηιωάννου, αφού πούλησε και το τελευταίο του κρουαζιερόπλοιο, το “Easycruise Life», έστρεψε περισσότερο το ενδιαφέρον στην Easyjet, την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που έχει ιδρύσει και η οποία του έχει φορτώσει μεν πολλά προβλήματα, χωρίς όμως και να κάμπτουν το πείσμα και τις φιλοδοξίες του γι’ αυτήν.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Deal, ο Στέλιος Χατζηιωάννου φέρνει τον ερχόμενο Μάρτιο την Easyjet στους ελληνικούς αιθέρες, καλύπτοντας αρκετές γραμμές εσωτερικού και θέλοντας να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο επιβατικού κοινού, πιστεύοντας πως τις τιμές του δεν μπορούν να τις ανταγωνιστούν ούτε οι δύο μεγάλες εταιρίες Olympic Air και Aegean, ούτε οι υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Easyjet θα πετάξει αρχικά από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και σταδιακά θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Αθήνα για Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα.Η είσοδος του Στέλιου Χατζηιωάννου στα ελληνικά αεροπορικά δρομολόγια, από τον Μάρτιο του 2010, είναι το πιο μεγάλο βήμα που κάνει ο mr Easy. Θα προηγηθεί ωστόσο ένα νέο δρομολόγιο που θα πραγματοποιείται καθημερινά από Αθήνα προς Ρώμη, με πρώτο δρομολόγιο στις 15 Οκτωβρίου 2009. Η Ρώμη είναι η έβδομη ευρωπαϊκή πόλη του δικτύου της Easyjet που συνδέεται με την Αθήνα.Το καλοκαίρι που διανύουμε, η Eaysjet εγκαινίασε έξι νέες ελληνικές διαδρομές από:
- Λονδίνο Γκάτουικ προς Σαντορίνη
- Μάντσεστερ προς Αθήνα και Κέρκυρα.
- Μπρίστολ προς Κέρκυρα
- Μιλάνο προς Ηράκλειο και Ρόδο.
http://www.hellenicbusiness.gr

O AAAAAAAANΤΩΝΑΡΑΚΟΣ ???


Ετοιμάζεται να επιστρέψει...

«Απολύτως θετική» χαρακτήρισε την πρόταση του προεδρείου της Βουλής για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για το «πόθεν έσχες» ο Χρ. Βερελής. «Χαίρομαι που έγιναν δεκτές οι προτάσεις τις οποίες είχα υποβάλει πριν από περίπου έναν χρόνο, και θεωρώ ότι θα πρέπει η Βουλή με δική της πρωτοβουλία να δημοσιεύει πλήρως και όχι αποσπασματικά με πληρωμένες καταχωρίσεις τα πόθεν έσχες των πολιτικών», επεσήμανε σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Πρώην» καθότι, ως γνωστόν, παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της «ΜΑΝ». Ο Χρ. Βερελής αναμένει τα νέα από τη Γερμανία, προκειμένου να γυρίσει δικαιωμένος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία...

Γ.Λέκκας: Πάω για Βουλευτής...

Eπιβεβαιώθηκαν χθεσινά δημοσίευμα σχετικά με την παραίτηση του Γ. Λέκκα από τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής της Ν.Δ., που μιλούσαν για πιθανή υποψηφιότητα του για Βουλευτής. Ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης και επίσημα την απόφασή του, προκειμένου να πολιτευτεί στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Λέκκας κάνει λόγο “για συνεννοήσεις με την κομματική ηγεσία με την οποία συμφώνησε να είναι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εκλογές” ! ! !

Επιστροφή στα αστέρια!


Καταγγελία κατά παντός υπευθύνου,

Οι ενωμένοι bloggers που αποτελούνται από 100 συγγραφείς και πολλούς υποστηρικτές από όλα τα κόμματα χρώματα και ηλικίες καταγγέλλουμε την google για την συνεχιζόμενη τακτική κλεισίματος ιστιολογιων που δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι σύμπτωση αφού παυει να είναι τυχαία και αφορά blogs μεγάλης εμβέλειας και πολιτικού περιεχόμενου Τελευταίο θύμα το http://nonews-news.blogspot.com/ Οπως επισημαίνει το ixnos.blogspot.com/που κλείσατε προ δεκαπενθημέρου, Έχουμε να ερωτήσουμε τα εξής. Με ποιο δικαίωμα αφού δεν έχει προϋπάρξει καταγγελία η εισαγγελική παρέμβαση κλείνεται τα blogs παραβιάζοντας εσείς τους όρους που θέσατε για την «φιλοξενία» μας από την εταιρία σας; Ποιος θα μας αποζημιώσει για τον ψυχικό κλονισμό που μας δημιουργήσατε; Γνωρίζουν στα κεντρικά της Google τι συμβαίνει στην Ελλάδα η πράττεται αυτοβούλως?? Επίσης καλούμε τον κύριο , Γ. ΣαλιάρηςΦασσέα, country manager της Google για την Ελλάδα και την Κύπρο.να μας απαντήσει τι εννοεί λέγοντας στην κυριακάτικη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ«Η Google παρέχει την τεχνολογική δυνατότητα για τη δημιουργία ενός blog, δηλαδή προσφέρει δωρεάν το λογισμικό. Την πολιτική σχετικά με την ανωνυμία των bloggers προσπαθούμε να την προσαρμόζουμε σε κάθε χώρα. Δηλαδή οι τοπικοί νόμοι υπερισχύουν της πολιτικής της εταιρείας. Για παράδειγμα,έχουμεάλλη πολιτική στην Κίνα και άλλη στην Ελλάδα. Αν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση,συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές και, αν διαπιστώσουμε κάτι παράνομο, προσπαθούμε να επέμβουμε» ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ BLOGGERS ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ??Ξαναρωταμε κυριε Γ. Σαλιάρη Φασσέα(το Αφεντικό της Google, για την Ελλάδα) εσείς είστε υπεύθυνος για το φίμωτρο στα blogs (και του Nonews); Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

"ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ με μαύρα ρούχα"....ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009, στις 7.00μμ
ΟΛΟΙ με μαύρα ρούχα στην Πλατεία Συντάγματος

Δημόσια έκκληση για κοινή δράση και συντονισμό των bloggers και των ενεργών πολιτών όπου με κάθε τρόπο (SMS, τηλέφωνα κλπ) να μεταδώσουν το ακόλουθο μήνυμα:"Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες και κάθε συλλογικότητα σε ανοιχτή δημόσια διαμαρτυρία την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009, στις 7.00μμ στην Πλατεία Συντάγματος όπου:1. Θα κατατεθούν στο προεδρείο της καμένα δέντρα στην Βουλή σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν2. Όλα τα καμένα τουλάχιστον των τελευταίων 10 ετών θα απαιτηθεί να κυρήσσονται αυτόματα αναδασωτέα στην πράξη και3. Αν βρεθούν κτίσματα σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες του κτίσματος, ο εργολάβος και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδειες ( Πολεοδομία, ΔΕΗ ) και να τους επιδικάζονται και τα έξοδα κατεδάφισης του."

http://bloggaroume.blogspot.com

Λύνει το «ασφαλιστικό» η κυβέρνηση


ΟΙ "ΑΝΤΩΝΑΡΟΙ"...

Το άλλο, που κατόρ-θωσαν οι νεοδεξιοί, στο πέρασμά τους από την κυβερνητική εξουσία, είναι το πλασάρισμα διάφορων χαρακτηριστι-κών τύπων, οι οποίοι έσκασαν στη δημοσιότητα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, «έγραψαν» !...Παραλείποντας την παρελθοντολογία, πάμε κατ΄ ευθείαν στο ιδανικότερο μοντέλο, της νεοδημοκρατικής φάτσας : τον Αντώναρο…Με παρουσιαστικό, που συμπυκνώνει τα κύρια και μέσα χαρακτηριστικά, του έλληνα δεξιού του 21ου αιώνα, με λόγο – μαχαίρι, που σπάει κόκαλα κι αυτιά, με επιχειρήματα τετράγωνα, που πείθουν ακόμα και τους βουλευτές του …κόμματός του, με ευρηματικές πρωτότυπες εκφράσεις, όπως π.χ. για την ευθύνη των πεύκων στις φωτιές… Δικαίως οι image makers τον έχουν ως παράδειγμα στις διδαχές τους : ως το παράδειγμα, για το πως ΔΕΝ πρέπει να είναι, ο σύγχρονος πολιτικός !Ονομάζοντας αυτού του είδους των νεοδεξιών, «αντώναρους» και ψάχνοντας λίγο γύρω μας, θα διαπιστώσουμε, πως δεν είναι και λίγοι…Στο διαδίκτυο π.χ. κυκλοφορούν αρκετοί, που εκτός από τη φάτσα τους, η οποία δεν είναι ορατή και γνωστή, σ΄ όλα τα υπόλοιπα φέρνουν, πλήρως, στον Αντώναρο : θέματα, επιχειρήματα, επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στον Γιώργο Παπανδρέου, «πρωτότυπες» εκφράσεις και κρυόπλαστα λογοπαίγνια και πολλά άλλα… Στήνουν blogs, γράφουν σχόλια, (πολλά εμετικού περιεχομένου), στέλνουν e-mails…Αφού βαρέθηκαν ή καλύτερα, αφού δεν τους παίρνει, πια, μετά από 5 χρόνια γαλάζιας εξουσίας, ν΄ ασκούν κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, (που έφταιξαν και φταίνε για όλα…), τα δίνουν όλα στο χτύπημα του Παπανδρέου, κάνοντάς του κριτική, ακόμα και για το πώς ασκεί την …αντιπολιτευτική του πολιτική !...΄Οντας απαγορευτική, γι΄ αυτούς, η ενασχόληση με πολιτικά ζητήματα, μιας και ο αρχηγός τους και η κυβέρνησή τους τάχουν κάνει ΟΛΑ μπάχαλο, εκτονώνονται με ηλιθιότητες, σχετικά με τη διαβίωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με το ποδήλατό του, με τη θαλάσσια άσκησή του, ακόμα και με τα μπάνια του !...Οι «αντώναροι» γνωρίζουν πολύ καλά, πως το τέλος είναι αναπόφευκτο και πολύ κοντά, συνεχίζουν, όμως, τη δράση τους, όχι από άγνοια, αλλά από ιδιοσυγκρασία : οι μοναδικές περίοδοι, που το είδος τους βρίσκει ρόλο, είναι οι παρακμιακές, αυτές οι λίγο πριν την αποκαθήλωση, πριν την κατάρρευση και το ξεκούμπισμα…Γι αυτό και δεν είναι για τίποτα άλλο, εκτός από λύπηση !...

Ορθή επανάληψη.


CHAMPIONS LEAGUE - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρυφά χαμόγελα...

Και οι τρεις αντίπαλοί του στον 8ο όμιλο όπου τοποθετήθηκε, Άρσεναλ, Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά με τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να χαμογελά και να αισιοδοξεί καθώς πλην της Άρσεναλ οι ομάδες του ομίλου δεν τον τρομάζουν και θεωρούνται στα μέτρα του, ενώ και το πρόγραμμα των αγώνων τον ευνοεί με τα δύο κολλητά παιχνίδια με τη Σταντάρ και την πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη με την Άλκμααρ. Βεβαίως θα μπορούσε να είχε σταθεί ακόμα πιο τυχερός στην κλήρωση καθώς στο γκρουπ των αδυνάτων υπήρχαν πιο αδύναμες ομάδες από την πρωταθλήτρια Βελγίου, όπως η Ουνιρέα και η Μακάμπι Χάιφα. Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού θα αποτελέσει ασφαλώς η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, τα θεμέλια της οποίας πρέπει να μπουν στα παιχνίδια στην πρώτη, τρίτη και τέταρτη αγωνιστική.

Europa League - ΠΑΟ: «Είμαστε φαβορί» είπε ο Τεν Κάτε

«Καλές» χαρακτήρισε τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού από τον όμιλο, ο προπονητής των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έφερε αντιμέτωπες τις Γαλατάσαραϊ, Στουρμ Γκρατς και Ντιναμό Βουκουρεστίου, ενώ χαρακτήρισε την ομάδα του και τους Τούρκους ως «φαβορί».«Η κλήρωση μας αφήνει καλές πιθανότητες πρόκρισης αν και η Γαλατάσαραϊ είναι ισχυρή ομάδα και πάει καλά στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ έχει και καλό προπονητή. Οι άλλες ομάδες, η Στουρμ και η Ντιναμό ξεκινούν ως άουτσάιντερ, αλλά αν δεν είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος μπορούν να σε αιφνιδιάσουν», είπε αρχικά ο Ολλανδός για να προσθέσει:«Ο Παναθηναϊκός και η Γαλατάσαραϊ είναι τα φαβορί για την πρόκριση, αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει και το πρόγραμμα, γιατί για παράδειγμα αν παίξουμε χειμώνα σε Αυστρία και Ρουμανία μπορεί να έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Windows 7: Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Διαθέσιμα από τις 22 Οκτωβρίου θα είναι και στην ελληνική αγορά τα Windows 7 με τον Ιnternet Εxplorer 8, μετά τη χτεσινή απόφαση της εταιρείας να τα διαθέσει ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο. Από τις 22 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη η αγγλική έκδοση, ενώ η ελληνική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος θα κάνει «πρεμιέρα» στις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν τα νέα Windows από την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία από την οποία το δίκτυο μεταπωλητών στη χώρα μας θα μπορεί να θέσει τις πρώτες παραγγελίες για Windows 7 στη Μicrosoft.

ΓΑΛΛΙΑ - I-PHONE: ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΑΡΡLΕ

Γαλλικές οργανώσεις καταναλωτών ερευνούν 11, μέχρι στιγμής, περιπτώσεις στις οποίες η οθόνη συσκευών iΡhone γέμισε στα καλά καθούμενα ρωγμές. Η εφημερίδα «Λε Παριζιέν» έγραφε χθες για την περίπτωση του 19χρονου Ραφαέλ: η οθόνη του iΡhone του γέμισε εκατοντάδες ρωγμές μέσα σ΄ ένα δευτερόλεπτο, ενώ το τηλέφωνο χτυπούσε. «Ήταν πολύ εντυπωσιακό», αφηγήθηκε ο νεαρός. «Δεν πετάχτηκε κάτι και δεν τραυματίσθηκα, όμως τώρα φεύγουν από την οθόνη μικρά κομματάκια γυαλί». Ο Ρολάν Κοφμάν, ένας 80χρονος συνταξιούχος που ζει στο Νουαζί-λε-Σεκ (διαμέρισμα Σεν-Σεν Ντενί) αφηγείται στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βγήκε για ψώνια με το iΡhone του στην τσέπη, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε τη συσκευή να εκλύει θερμότητα και μετά να δονείται, ενώ αμέσως μετά η οθόνη του έγινε σαν σπασμένο παρμπρίζ αυτοκινήτου. Το βρετανικό ΒΒC μεταδίδει ότι καταναλωτές σε Βρετανία, Ολλανδία και Σουηδία έχουν αναφέρει παρόμοια προβλήματα. Η Αpple λέει πως είναι ενήμερη σχετικά με τις βλάβες και περιμένει να της στείλουν τις συσκευές οι πελάτες που αντιμετώπισαν τα προβλήματα

Συνθετικά δάση θα σώσουν τη Γη!

Στον αγώνα κατά των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι ειδικοί αποδεικνύονται πολύ παραγωγικοί σε ιδέες. Μερικές από τις τελευταίες είναι τα τεχνητά δάση και οι φωτοβιοαντιδραστήρες από άλγη. Λέγεται ότι η πιο αξιόπιστη λύση είναι τα τεχνητά δέντρα. Πρόκειται για κατασκευές που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από τα «φύλλα» τους δίνοντάς του μια μορφή που είναι εύκολο να συλλεχθεί και να αποθηκευτεί. Σύμφωνα με τον Τιμ Φοξ, τον επικεφαλής περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών στο Ινστιτούτο, οι κατασκευές αυτές θα ήταν εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματικές στην απορρόφηση του διοξειδίου σε σχέση με τα πραγματικά δέντρα. Ένα πρωτότυπο τεχνητού δέντρου έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη. Το δέντρο μπορεί να λειτουργήσει καταναλώνοντας λίγη ενέργεια, ενώ «η τεχνολογία που χρησιμοποιείται δεν είναι πιο περίπλοκη από αυτή που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα και τα κλιματιστικά». Ο καθηγητής Κλάους Λάκνερ του αμερικανικού πανεπιστημίου, εκτιμά ότι η παραγωγή κάθε δέντρου θα κοστίσει 20.000 δολάρια (περίπου 14.000 ευρώ). Το διοξείδιο του άνθρακα που θα εκπέμπει κάθε δέντρο δεν θα ξεπεράσει το 5% της συνολικής ποσότητας αερίων που θα απορροφήσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Oι εφαρμογές αυτών των ιδεών θα μπορούσαν να μας γίνουν απολύτως οικείες μέσα στις δύο επόμενες δεκαετίες, όπως βεβαιώνουν οι επιστήμονες του Βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών. Μια μέρα αφότου ο Τζον Πρέσκοτ, πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης και σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος, προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια παγκόσμια συμφωνία μείωσης των εκπομπών των αερίων κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, το βρετανικό ινστιτούτο επιστρατεύει τις νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Βob Racody (ΤRS Ιnc): Νίκησε την ατυχία του...

Ο Βob Racody έχασε το αριστερό του χέρι σε αυτοκινητικό ατύχημα το 1971. Δοκίμασε όλα τα είδη πρόσθετων μελών που υπήρχαν και κανένα δεν μπορούσε να του δώσει έστω την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι ανάπηρος. Έτσι το 1977- ενώ ακόμη έκανε το μεταπτυχιακό του- αποφάσισε να εφαρμόσει τις γνώσεις μηχανικής και βιολογίας που είχε για να δημιουργήσει ένα τεχνητό χέρι, το οποίο θα του επέτρεπε όχι απλώς να ζει όπως πριν αλλά να μπορεί να συναγωνιστεί οποιονδήποτε σε κάθε είδους δραστηριότητα. Το 1980 τα κατάφερε και αφού το φόρεσε, όχι μόνο έδωσε πίσω στον εαυτό του ό,τι του άξιζε αλλά και έστησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση, την ΤRS Ιnc. Είναι κλισέ η ατάκα αλλά είναι σίγουρα ζωντανό παράδειγμα δύναμης ψυχής...
http://www.tanea.gr

Ίντερνετ με ταχύτητα φωτός !

Σερφάρισμα στο Ίντερνετ με ταχύτητες τέσσερις έως πέντε φορές υψηλότερες σε σχέση με αυτές που προσφέρουν σήμερα οι πιο γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις (ΑDSL). Μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition) μέσω Διαδικτύου, με ποιότητα εφάμιλλη του κινηματογράφου! Τηλεδιασκέψεις όπου οι συνομιλητές θα αισθάνονται ότι βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον! Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις εφαρμογές που θα προσφέρουν τα νέα υπερηχητικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, που έρχονται και στη χώρα μας και αποτελούν το επόμενο σημαντικό βήμα στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δίκτυα νέας γενιάς, τα οποία θα απλωθούν σε περισσότερα από δύο εκατ. νοικοκυριά. Οι ανάγκες των Ελλήνων χρηστών και κυρίως των επιχειρήσεων για γρήγορες και σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνιών μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν, διαπιστώνουν ήδη τα στελέχη της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια τα 256 Κbps στις συνδέσεις του Ίντερνετ θεωρούνταν αστρονομική ταχύτητα! Σήμερα οι συνδέσεις των 8 Μbps ή 12 Μbps, απλώς ικανοποιούν. Αύριο τα 30 Μbps ή τα 40 Μbps μπορεί να μην αρκούν. Είναι προφανές- τονίζουν τα ίδια στελέχη- ότι θα πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο όπου οι ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο ανεβαίνουν στα 50 Μbps ή ακόμα και στα 100 Μbps, κάτι που γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη χώρα μας, το υπουργείο Μεταφορών προωθεί σχέδιο για την εξάπλωση ενός μεγάλου δικτύου οπτικών ινών που θα φτάσει σε 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, δίκτυο οπτικών ινών θα αποκτήσουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, οι 52 πρωτεύουσες νομών και συνολικά 186 δήμοι. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), με τις πρώτες συνδέσεις να είναι διαθέσιμες σε περίπου τρία χρόνια. Οι οπτικές ίνες προσφέρουν υπερηχητικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που φτάνουν μέχρι τα 100 Μbps (έναντι 24 Μbps που θεωρητικά προσφέρει αυτήν τη στιγμή - μόνο για τη λήψη δεδομένων- η υπάρχουσα τεχνολογία ΑDSL). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως είναι η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, το πολύ γρήγορο σερφάρισμα στο Ίντερνετ, η τηλεεργασία, η τηλεϊατρική κ.λπ. Οι σύμβουλοι του υπουργείου Μεταφορών εκτιμούν ότι το 2013 θα έχουν ευρυζωνική σύνδεση συνολικά 2,4 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά (64% διείσδυση). Από αυτά, τουλάχιστον το 45% θα έχει πρόσβαση μέσω του δικτύου οπτικών ινών.

Microsoft: Ο μαύρος έγινε λευκός στη διαφήμιση-γκάφα...

Αναγκάστηκε να απολογηθεί η Microsoft, ύστερα από τη γκάφα σε διαφήμισή της στην Πολωνία. Αν και η εταιρία είχε χρησιμοποιήσει για ένα διαφημιστικό τρία άτομα, έναν ασιάτη, έναν μαύρο και μια γυναίκα λευκή, στο σάιτ της στην Πολωνία ο μαύρος άλλαξε χρώμα και έγινε λευκός. Το χρώμα των χεριών του, όμως, έμεινε όπως ήταν, μαύρο. Η εταιρία δήλωσε ότι θα διερευνήσει ποιός ευθύνεται για τις αλλαγές και επιχείρησε να κλείσει γρήγορα το θέμα, φοβούμενη επικρίσεις για ρατσιστική συμπεριφορά. Στα μπλογκ, όμως, το θέμα μόλις είχε ανοίξει.

ΗΠΑ: Κορίτσι έζησε 18 χρόνια με τον απαγωγέα και βιαστή του

Κορίτσι από την Καλιφόρνια, που είχε απαχθεί σε ηλικία 11 ετών, το 1991, βρέθηκε ζωντανό έχοντας περάσει 18 χρόνια σε μια αποθήκη, πίσω από το σπίτι του φερόμενου ως απαγωγέα του. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί για βιασμό. Μαζί του φαίνεται πως απέκτησε δύο παιδιά. Η Ντάγκαρντ, πλέον 29 ετών, βρέθηκε όταν άρχισε να έχει υποψίες ο υπεύθυνος αναστολής του απαγωγέα της. Ο αστυνομικός ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή Αντιοχ, 160 χλμ βορειοδυτικά από εκεί που απήχθη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η έρευνα έφερε στο φως μια κρυφή πίσω αυλή στο σπίτι του καταδικασμένου για βιασμό Γκρεγκ Γκαρίντο, όπου ζούσαν η Ντάγκαρντ και τα δύο παιδιά της. Ο θετός πατέρας της Ντάγκαρντ και η σύζυγός του δήλωσαν ότι έκλαιγαν για δέκα λεπτά, μόλις έμαθαν ότι η κόρη τους είναι ζωντανή. Ο απαγωγές και η σύζυγός του συνελήφθησαν για την απαγωγή, ενώ ο εισαγγελέας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να είναι ο Γκαρίντο ο πατέρας των παιδιών, κορίτσια ηλικίας 11 και 15 ετών.

Κάλπη-κο πριμ για απόσυρση 730.000 Ι.Χ.

Το σχέδιό της για μερική απόσυρση των παλαιών οχημάτων θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση από τον ερχόμενο μήνα. Η τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ με τα τελικά μέτρα για την απόσυρση των οχημάτων κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, εν μέσω νέων σεναρίων για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στη νομοθετική ρύθμιση περιλαμβάνονται αφενός οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση- αντικατάσταση περίπου 730.000 παλαιών Ι.Χ. αυτοκινήτων έως και το 2012 και αφετέρου αντικίνητρα (το... μαστίγιο) για τη διατήρησή τους σε κυκλοφορία. Τα κυριότερα αντικίνητρα που θεσπίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι η σύνδεση- αύξηση των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό και τις εκπομπές ρύπων του κάθε οχήματος και η καθιέρωση από τον Σεπτέμβριο του 2011 πράσινου Δακτυλίου, στον οποίο πλέον δεν θα μπορούν να εισέρχονται τα αυτοκίνητα ηλικίας άνω των 15 χρόνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. που στις αρχές του χρόνου είχε ανακοινωθεί ότι θα ίσχυε από το 2010, τώρα προωθείται να ισχύσει εντός του Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Άλλωστε και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων είχαν ζητήσει εντός του Ιουλίου η απόσυρση να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά τη λήξη του μέτρου της μείωσης των τελών ταξινόμησης που οδήγησε χιλιάδες οδηγούς στην αγορά μεγάλου κυβισμού οχημάτων.
http://www.tanea.gr/

Europa League: Κλήρωση στα μέτρα τους για ΠΑΟ και ΑΕΚ

Στον 6ο όμιλο του Europa League με Γαλατάσαραϊ, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Στουρμ Γκρατς κληρώθηκε ο ΠΑΟ ενώ η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον 9ο όμιλο με Μπενφίκα, Έβερτον και Μπάτε Μπορίσοφ. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, στα μέτρα του ήταν η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό στο Europa League, καθώς είναι επικεφαλής του 6ου ομίλου με αντιπάλους την Γαλατάσαραϊ, την Ντιναμό Βουκουρεστίου και τη Στουρμ Γκρατς. Κάπως πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ που μπήκε στον 9ο όμιλο κόντρα στις Μπενφίκα, Έβερτον και Μπάτε Μπορίσοφ. Από τα 12 γκρουπ θα προκριθούν οι δύο πρώτοι της κατάταξης, που θα προκύψουν με διπλές αναμετρήσεις μεταξύ όλων των ομάδων. Η φάση των «32» θα προκύψει από τις 24 ομάδες που θα προκριθούν από τη φάση των ομίλων του Europa League και τις 8 ομάδες που θα καταταγούν τρίτες, στη φάση των ομίλων του Champions League. Από εκεί και ύστερα, η διοργάνωση θα συνεχιστεί με διπλούς αγώνες νοκ άουτ, μέχρι τον τελικό της 12ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στην «Αρένα» του Αμβούργου.

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ...


Σοκάρει η καμπάνια για την χρήση κινητών την ώρα της οδήγησης. Δείτε το βίντεο

Μία παρέα νεαρών κοριτσιών στέλνει μήνυμα μέσω κινητού, την ώρα που ένα από αυτά οδηγεί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας χωρίς προστατευτικά διαζώματα. Η προσοχή της οδηγού χάνεται και χωρίς να το καταλάβει βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Ακολουθεί σφοδρή μετωπική σύγκρουση, ενώ και τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα εμπλέκονται σε απανωτά τροχαία. Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες και ένα «γιατί» να πλανάται. Όλα τα παραπάνω είναι μέρος μιας νέας καμπάνιας της αστυνομίας του Gwent της Μεγάλης Βρετανίας, που στοχεύει να σοκάρει τους θεατές και να τους ενημερώσει για τις ολέθριες συνέπειες της αποστολής μηνυμάτων SMS κατά την ώρα που οδηγούν.Το video αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο You Tube και το έχουν δει ήδη 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Σε ανακοίνωσή τους στο site τους, οι Αρχές της αστυνομίας του Gwent αναφέρουν ότι ελπίζουν το εν λόγω υλικό να προβληθεί στα σχολεία όλης της χώρας, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.Για τη δημιουργία του video συμμετείχαν σπουδαστές δραματικών σχολών. Πάντως, η προβολή του έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για το εάν πρέπει να απαγορευτεί εντελώς η αποστολή μηνυμάτων την ώρα της οδήγησης ή, μέσω τεχνολογικών αλλαγών, να γίνεται η αποστολή χωρίς την απασχόληση χεριών.

(Πηγή zougla.gr)

http://georgelaios.blogspot.com/

Η υποθεση σηκωνει τσιγαρο!

Γελάμε με τα χάλια μας...


Γιατί παραιτείται ο Γ. Λέκκας;;;;

Επιβεβαιώθηκε η Κερκυραϊκή Αλεπού σχετικά με την προσεχή παραίτηση του Γ. Λέκκα από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας.Συγκεκριμένα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές είχα γράψει πως του χρέωσαν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πλήρη απραξία και αποδιοργάνωση της οργάνωσης.Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ΝΔ στην Κέρκυρα είναι ένα καζάνι που βράζει, αφού καθημερινά χάνει έδαφος σε σχέση με το τοπικό ΠΑΣΟΚ.Η ζάλη της εξουσίας, η εγκατάλειψη των πολιτώ και των σοβαρών προβλημάτων τους, η έλλειψη έργων στο νησί, τα σκάνδαλα, γνωστά και κουκουλομένα αλλά κυρίως ο σκληρός και ανελέητος υπόγειος πόλεμος μεταξύ κορυφαίων στελεχών, με τελευταίο γεγονός την χθεσινή πρωτοφανή ήττα του δεξιού Νομάρχη στην πρώην έδρα του (Βαρυπατάδες), είναι χαρακτηριστικά δείγματα ενός πλοίου που κατευθύνεται στα αβαθή.Τώρα σχετικά με την επιθυμία του κου. Λέκκα να πολιτευτεί, πιστεύει κανείς αλήθεια, ότι με δεδομένη την προσεχή ήττα της ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές έχει καμία ελπίδα να βγεί πρώτος.Δηλαδή θα ξεπεράσει τον Υπουργό και τον Στ. Γκίκα;;;Ή θα βγει το κόμμα του και θα πάρει θέση στον ΟΛΚΕ, ψυχιατρείο, αερολιμένα, περιφέρεια.....
Συνεπώς μόνο μια εξήγηση μένει.........
΄΄Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα΄΄ και ο Γ. Λέκκας δεν επιθυμεί να είναι αυτός!