Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ !...

Greek Hacking Scene: Οι Έλληνες χάκερς...τίμησαν την επέτειο!

Η "Ελληνική Hacking Σκηνή" επ΄ευκαιρία της Εθνικής επετείου μας ενημερώνει μέσω email, μεταξύ άλλων παρατηρήσεων αλλά και έξυπνων προτάσεων, για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες Hackers τιμούν την 25η Μαρτίου. Προχώρησαν λοιπόν σε hacking ενός μεγάλου αριθμού Τουρκικών αλλά και Σκοπιανών sites τοποθετώντας την εικόνα που βλέπετε δεξιά όχι στην κεντρική σελίδα αλλά ως hackers που σέβονται τη δουλειά κάποιων άλλων διαχειριστών, σε εσωτερικά αρχεία..

Εργαζόμενες μητέρες και όρια ηλικίας...

Τρομερό βιντεάκι για την καμπάνια του ΟΑΕΔ...

http://pasok-eretria.blogspot.com/

Φανέρωσε μου τη μάσκα που κρύβεις, κάτω απ τη μάσκα που φοράς!


Απορρίπτουν οι ξενοδόχοι την τοπική συλλογική σύμβαση

Απορρίπτουν οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας το αίτημα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως δήλωσαν στην πρώτη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου.
• «Για άλλη μια φορά οι δυνάστες του κερκυραϊκού λαού» αναφέρει ανακοίνωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων «έδειξαν τον πραγματικό εαυτό τους, όπου στο όνομα με μεγιστοποίησης των κερδών τους καταδικάζουν την κερκυραϊκή οικονομία σε μαρασμό και τον κερκυραϊκό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση»

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑμεΑ) Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ανοικτή επιστολή (2η) προς ΟΛΚΕ για ράμπες στο πεζοδρόμιο του κόλπου της Γαρίτσας

Επικοινωνούμε μαζί σας, για δεύτερη φορά, με αφορμή τις εργασίες, από μέρους του ΟΛΚΕ, αποκατάστασης του πεζοδρομίου στον κόλπο της Γαρίτσας.Ο λόγος της δεύτερης επιστολής μας αφορά το γεγονός ανυπαρξίας ένδειξης για κατασκευή ραμπών, στα μέρη που έχει ήδη γίνει παρέμβαση, καθώς και διότι είναι αδύνατο από μέρους μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αν και έχουμε προσπαθήσειΣας υπενθυμίζουμε την απόλυτη σημασία που δίνει ο σύλλογός μας στην κατασκευή ραμπών για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, αφού ο κόλπος της Γαρίτσας παραμένει απαγορευτικός για τα ΑμεΑ από την περιοχή του ναυτίλου έως την περιοχή του ΝΑΟΚ.Επίσης πόσο άδικο φαντάζει για τα ΑμεΑ, ντόπιους και ξένους, να είναι οι μόνοι πολίτες που δεν μπορούν να απολαύσουν μία από τις ομορφότερες διαδρομές της Ελλάδος.Θα ήταν οδυνηρό για το σύλλογο μας αλλά και τους πολυάριθμους πολίτες, άτομα με κινητικές αναπηρίες, άτομα τρίτης ηλικίας με κινητικές δυσκολίες, μητέρες με μικρά παιδιά στα καροτσάκια κ.α,. να παραμείνει το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας για μία ακόμη χρονιά απροσπέλαστο για κάποιες κατηγορίες πολιτών.Εξάλλου είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την τελευταία επίσκεψη κρουαζιερόπλοιου, ένα χρόνο πριν, με αρκετό αριθμό ατόμων σε αναπηρικά αμαξίδια, εγκλωβισμένων σε σημεία της πόλης.Εικόνες που δεν τιμούν την Κέρκυρα σαν κοιτίδα πολιτισμού και τουριστικό προορισμό. Τελειώνοντας σας επισυνάπτουμε, για δική σας ενημέρωση, φωτογραφία από τα σημεία που γίνονται τα έργα και όπου καθαρά φαίνεται πόσο εύκολες είναι οι παρεμβάσεις για ράμπες, αφού ήδη έχουν ξηλωθεί οι πλάκες και το δάπεδο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο.Βέβαιοι για την κατανόηση και την ευαισθησία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

ΠΑΣΟΚ: Καταγγελλίες κατασχέσεων για 500 ευρώ

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων πολιτών για χρέη ύψους 300 ή 500 ευρώ καταγγέλλουν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας σχετική ερώτηση στους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης, Κωνσταντίνος Ρόβλιας και Μιχάλης Καρχιμάκης στην ερώτησή τους τονίζουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες «παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δυστυχώς για ευτελή ποσά της τάξης των 300-500 ευρώ, περιουσιακά στοιχεία πολιτών εγγράφονται στα βιβλία κατασχέσεων των υποθηκοφυλακείων». Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς εάν τα παραπάνω αληθεύουν και πόσες αντίστοιχες εγγραφές κατασχέσεων έχουν υπάρξει από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα και για ποια ποσά από 1000 ευρώ και κάτω υπέρ δημοσίων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

EUROLEAGUE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - REAL M. (79-73)

79 - 73
Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τη Ρεάλ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια νίκη μακριά από το φάιναλ φορ του Βερολίνου, αφού προηγούνται με 2-0 στη σειρά και θέλουν μόλις μια νίκη για να επιστρέψουν εκεί που τους ανήκει.

EUROLEAGUE: ΠΑΟ - Montepaschi Siena (79 - 84)

79 - 84
Η Σιένα απέδειξε γιατί θεωρείται μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, έκανε το μπρέικ επικρατώντας με 84-79 του Παναθηναϊκού και πλέον έχει δύο ευκαιρίες στην έδρα της να πάρει αυτή την πρόκριση για το Βερολίνο. Και τώρα… τρέχει!!!

Γ.Παπανδρέου: «Η πρόνοια δεν είναι φιλανθρωπία»

«Η πρόνοια δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας αλλά είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση, η εφαρμογή των επιστημονικών συμπερασμάτων και η πρόσληψη προσωπικού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του κινήματος, στο Ζάππειο. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις αντιλήψεις που θέλουν να εγκαταλείπονται οι προνοιακές δομές και ιδιαίτερα εκείνες που ασχολούνται με ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ψυχικώς νοσούντες και οι τοξικομανείς, ιδιαίτερα σε καιρούς οικονομικής κρίσης. «Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με την εμπορευματοποίηση του πόνου, ούτε από μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

THE TIMES: Ελληνική οικονομία, η πλέον αδύναμη της Ευρωζώνης

Η περίπτωση της Ελλάδας δείχνει την αδυναμία της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, γράφει σε άρθρο της σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Times. Γι' αυτό, τονίζει ο συντάκτης του άρθρου, η Ευρώπη θα πρέπει να καταλήξει σύντομα σε κανόνες για έξοδο από την κρίση. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μία σειρά από πρόσφατα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ -όπως η κατάρρευση της τσεχικής κυβέρνησης, προεδρεύουσας της Ένωσης για αυτό το εξάμηνο-, εμποδίζουν τους Ευρωπαίους ηγέτες από το να εντοπίσουν μια άλλη απειλή: την κατάρρευση της ζώνης του ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), αντιμετωπίζουν δύο βασικά προβλήματα: το πρώτο είναι ότι το δημόσιο χρέος βρίσκεται εκτός ελέγχου, παραμένοντας κοντά στο 100% του ΑΕΠ στη χώρα μας.

GREAT BRITAIN: Blogs,Twitter & Wikipedia

Προαιρετικά ίσως διδάσκονται στα σχολεία της Βρετανίας η Βικτοριανή εποχή και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει οι μαθητές να φτιάχνουν Blogs και να χειρίζονται τέλεια το Twitter και τη Wikipedia. Έτσι η μεταρρύθμιση, η οποία εάν εγκριθεί θα είναι η μεγαλύτερη για τα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας εδώ και μια δεκαετία, αποσκοπεί στο να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους δασκάλους να επιλέξουν σε ποιο κομμάτι θα εστιάσουν τη διδασκαλία τους.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επίσημη είναι πλέον η καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδος. Στην απόφασή του, που ανακοινώθηκε σήμερα, το Ευρωδικαστήριο κρίνει ότι η διαφορετική μεταχείριση των φύλων ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο και ζητά εξομοίωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για γυναίκες και άνδρες. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι κανόνες της σχετικής ελληνικής νομοθεσίας προβλέπουν για τις γυναίκες, ιδίως τις μητέρες, ευνοϊκότερες προϋποθέσεις σε σχέση με τις ισχύουσες για τους άνδρες, χωρίς να αποκαθιστούν τα προβλήματα που οι γυναίκες ενδέχεται να συναντήσουν κατά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

DORA Vs SOUFLIAS

Σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε το «κουράστηκα» του πρωθυπουργού. Οι υποψήφιοι για την διαδοχή και όλα τα κορυφαία στελέχη προεξοφλούν ότι ο πρωθυπουργός, στην περίπτωση που ηττηθεί, θα εγκαταλείψει την ηγεσία και οργανώνουν τους «προσωπικούς τους στρατούς». Το σημερινό γεύμα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Σουφλιά, που θεωρούνται από όλους στη Νέα Δημοκρατία οι επικρατέστεροι δελφίνοι, προκάλεσε συζητήσεις, σχόλια και σενάρια στο σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Και οι δύο πάντως αποφάσισαν να μην διαρρεύσουν τίποτε από όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που έγινε στο εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου.