Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !...


Την άποψη ότι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τις εκλογές πρέπει «να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά θα είναι η μεγάλη Κεντροδεξιά» διατύπωσε σε συνέντευξη του σε ραδιοσταθμό ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Σημειώσε ότι ο χώρος της Κεντροδεξιάς πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του.


Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος. Επίσης, χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, ηγέτη που έχει και θετικά και αρνητικά.

«Όταν βλέπει κανείς πίσω, μπορεί να δει και θετικά και αρνητικά, αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται η προσωπικότητα ανθρώπων» ανέφερε και εκτίμησε ότι σήμερα «πάμε σε αδιέξοδο σκηνικό στο χώρο της Κεντροδεξιάς».

«Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος» συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εκφράζοντας την άποψη ότι η πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφιθυμίας.


Επιπλέον είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει και ότι στην κεντροδεξιά υπάρχει πολυδιάσπαση και «αδυναμία να εμπνεύσει με την πολιτική της ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος». Εξήγησε, πάντως, πως το σκηνικό του πολιτικού χώρου μέσα στις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει και εκτίμησε πως υπάρχουν πολλά σχήματα στη Βουλή που δεν θα βγουν όλα στις εκλογές.

Προέβλεψε, επίσης, ότι κάποια μέτρα θα παρθούν, ότι θα αναβαθμιστούμε λίγο από κάποιους οίκους και θα υπάρχει η εικόνα ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Θύμισε δε ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη, παρ' ότι ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, καθώς και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε από τον Κώστα Καραμανλή παρ' ότι έδειχνε να είναι καλύτερος δημοσκοπικά.

Μίλησε για ευμετάβλητο σκηνικό και αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

 

Από το ΒΗΜΑ

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΕΚΛΟΓΕΣ;‏...


Από τον Αντώνη Κρούστη
Fileleftheros1966.blogspot.com

Πολλές φωνές ακούγονται να αρνηθούμε την πληρωμή των χρεών μας στους δανειστές μας. Χωρίς όμως να τονίζουνε ότι αυτή η λύση ονομάζεται χρεοκοπία.
Τι σημαίνει χρεοκοπία; Σημαίνει ότι αύριο το πρωί πρέπει να βρεις λεφτά να εισάγεις σιτάρι, πετρέλαιο, ρεύμα, κρέας, φάρμακα, τεχνολογία , ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μας κ.ο.κ. Με λίγα λόγια θα έχουμε μια οικονομία κολλημένη στην λάσπη και...
 ένα βιοτικό επίπεδο στα όρια της επιβίωσης.
Η έξοδος μας στις αγορές θα είναι απαγορευτική αφού κανένας δε θα μας δανείζει κάτω από 15%. Άρα πρέπει να στηριχθούμε σαν «υπερήφανοι» και «αξιοπρεπείς» που είμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Δηλ. να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας παραγωγικές πηγές. Πχ τον αγροτικό τομέα. Κανείς όμως δε μας λέει ότι για να έχουμε αγροτική παραγωγή χρειαζόμαστε και καύσιμα και λιπάσματα και τρακτέρ και οτιδήποτε άλλο κινεί την οικονομία αυτή.
Επίσης ακούγεται με έμφαση να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και ερωτώ με απορία γιατί δεν το κάνουμε τώρα που έχουμε και τους πόρους από το μηχανισμό στήριξης. Και αν δεν μπορούμε τώρα πως θα μπορέσουμε σε καθεστώς χρεοκοπίας; Σιωπή εεε!
Και η περίφημη πρόταση για δάνεια από την Ρωσία ή την Κίνα απέχουν πολύ από τις προσδοκίες μας. Το ίδιο έκανε και η Λευκορωσία έδιωξε το κακό ΔΝΤ και πήρε δάνεια από τη Ρωσία με μεγαλύτερο επιτόκιο, λιγότερα από αυτά που ζήτησε, με σκληρότερους όρους και με εξαγορά όλων των παραγωγικών μονάδων της.
Για αυτό το λόγο ας μείνει στη γωνία η ανεύθυνη πρόταση της χρεοκοπίας που θα φέρει την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Αλβανία του Xοτζα.
Η άλλη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το μνημόνιο. Τι λέει αυτό; Με λίγα λόγια , η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης αναλαμβάνει να πληρώνει τους μισθούς μας ,τους τόκους μας και τα ληξιπρόθεσμα παλαιότερα δάνεια μας μέχρι εμείς συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας.
Εμείς όμως, σαν κυβέρνηση δεν περικόπτουμε δαπάνες και δεν εφαρμόζουμε το μνημόνιο και σαν λαός αντί να φωνάζουμε να εφαρμοσθεί και να επιταχύνει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις, διαδηλώνουμε στο κενό νομίζοντας ότι θα πετάξουμε.
Υπάρχουν όμως έλληνες που διαδηλώνουν με τη σιωπή τους ,υπομένουν, αγωνιούν , σκέφτονται, παρεμβαίνουν με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που επιλέγουν οι επαγγελματίες της κομματικής καθοδήγησης. Υπάρχουν έλληνες που θα μπορούσαν και αυτοί να γεμίσουν πλατείες και να σηκώσουν ευρωπαϊκά λάβαρα υπέρ του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων. Επειδή δεν το κάνουν δεν σημαίνει ότι η γνώμη τους έχει μικρότερη ισχύ από την μειονεκτικά συσπειρωμένη φωνή στις πλατείες.
Η δημοκρατία όμως δεν αναμετράται στις πλατείες ,ούτε ασκείται από τις δυνατότερες φωνές. Απλά δίνει το δικαίωμα στο λαό να εκφρασθεί μέσω της εκλογικής διαδικασίας, και σέβεται την γνώμη των περισσοτέρων.
Κάντε λοιπόν εκλογές να τελειώνουμε ! 
press-gr 

Η γενική κατάρρευση «σώζει» την Ελλάδα ???


-Επισπεύδει την πολιτική λύση η επέκταση της κρίσης στην Πορτογαλία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης
-Γιατί το ευρωομόλογο θα επιδράσει λυτρωτικά στην αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος
-Έχοντας πιάσει πάτο, η κυβέρνηση ελπίζει σε ανοδική τροχιά
-Πώς επηρεάζεται το σενάριο των εκλογών

Ο κίνδυνος επέκτασης της κρίσης σε όλη την ευρωζώνη αρχίζει να γίνεται πλέον πιο ορατός παρά ποτέ. Κι ενώ μέχρι πρότινος φάνταζε κάπως θεωρητικός, οιδραματικές εξελίξεις στην Πορτογαλία απειλούν να τον μετατρέψουν σύντομα σε πραγματικό εφιάλτη. Αυτό ενδεχομένως να μην αποδειχθεί όμως και τόσο κακό, αλλά να ενεργοποιήσει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για να...
κινηθούν πιο άμεσα και πιο δραστικά για τη λύση του συνολικού προβλήματος. Και κάτι τέτοιο να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας και για τη δική μας χώρα…
Εδώ και καιρό ακούγονταν φωνές για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων για να αντιμετωπιστεί ριζικά και στο πλαίσιο μιας πολιτικής λύσης η κατάσταση, πριν εξαπλωθεί ο «ιός» σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα στις φωνές αυτές ήταν και η Ελλάδα, αφού συμφωνούν εν προκειμένω τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση. Όμως οι ηγέτες της Ε.Ε. απέφευγαν να δουν κάτι τέτοιο θετικά, πιστεύοντας ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα. Μόνο που για μια ακόμη φορά επέδειξαν αργά ανακλαστικά απέναντι στις εξελίξεις. Και τώρα «τρέχουν» να προλάβουν. Έτσι, ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, παρά τις προϋποθέσεις που έθεσε, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων μέχρι το τέλος του έτους ως κομμάτι του συνόλου του πακέτου της οικονομικής διακυβέρνησης.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να συνδυαστεί με μια δεύτερη εξέλιξη. Τη γενική πλέον αποδοκιμασία στους τρόπους και τις μεθόδους, με τις οποίες λειτουργούν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι εκθέσεις τους συνιστούν συχνά «αυτοεκπληρούμενες προφητείες», που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών και μεγαλώνουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Ταυτόχρονα ωριμάζει η ιδέα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, που δεν θα λειτουργεί με κερδοσκοπικά κριτήρια και θα έχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη μεθοδολογία του.
Πολιτική λύση
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση έκανε μαζί με όλες τις άλλες κινήσεις έναν «κρυφό» αγώνα δρόμου με στόχο να αντέξει η οικονομία της μέχρι τη στιγμή που αναπόδραστα θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι να θέσουν «τον τύπον επί των ήλων». Αυτή η στιγμή όμως υπολογιζόταν ότι μπορεί να έρθει ύστερα από δύο και παραπάνω χρόνια. Τώρα τα μηνύματα δείχνουν ότι ίσως προκύψει πολύ γρηγορότερα. Ακόμη και σε ορίζοντα μερικών μηνών. Μια τέτοια λύση δεν θα βελτιώσει απλώς την ψυχολογία όλων, που έχει βυθιστεί σήμερα στα Τάρταρα, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρει και μια πολιτική δικαίωση των κυβερνητικών προσπαθειών, που αυτή τη στιγμή μοιάζουν να είναι καταδικασμένες από ένα ευρύ -κυρίως κοινωνικό- φάσμα.
Καλοκαίρι εξελίξεων
Οι επόμενες 60 μέρες προβλέπονται πολύ καυτές σε επίπεδο ευρωπαϊκών διεργασιών προς αυτή την κατεύθυνση. Και αναμένεται να επηρεάσουν καθοριστικά και τις αποφάσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ήδη το κλίμα μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου είναι απαγορευτικό για οποιεσδήποτε άλλες επώδυνες αποφάσεις. Γι’ αυτό και η συζήτηση για την ψήφιση του Μνημονίου 2 με 180 ψήφους, πρωτοστατούντος του κ. Βενιζέλου, έφερε πάλι, από την πίσω πόρτα αυτή τη φορά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο ως «λύση του πολιτικού δράματος». Από τη στιγμή όμως που θα αρχίσει να αχνοφαίνεται ένα φως στο βάθος του τούνελ για τη σωτηρία της Ευρώπης, που θα επηρεάσει και την Ελλάδα, θεωρείται πιθανότερο ότι τα δεδομένα θα μεταβληθούν. Κι έχοντας ήδη πιάσει πάτο, η κυβέρνηση θα μπει σε μια ανοδική τροχιά, χωρίς να βλέπει πλέον τις κάλπες ως «αναγκαίο κακό».Η λύση των ευρωομολόγων, βαθύτατα πολιτική, σε συνδυασμό με μια νέα πρακτική στην αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων σημαίνει με απλά λόγια ότι θα δανείζεται η Ευρωζώνη ενιαία και όχι κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά. Αυτό θα έχει θετική επίπτωση στο επιτόκιο δανεισμού, το οποίο θα είναι χαμηλότερο. Έτσι χώρες όπως η δική μας θα μπορούν να απαλλαγούν από τον βραχνά του υψηλού επιτοκίου και να πάρουν βαθιές αναπτυξιακές ανάσες. 
press-gr

Το γκάλοπ της Κάπα Research...

press-gr

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο.

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι’ αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;
Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:

2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.
2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.
2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.
Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.
Μίλησαν για όλ’ αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!
Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο.
saktsak

Αποπλεύσαμε

ship_vouli
epikairo.gr

Eυρω-νόμος μειώνει έως 50% τις χρεώσεις περιαγωγής Internet

Νέες, δραστικές μειώσεις έως και 50% στις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων αναμένεται να επιβληθεί στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως προκύπτει από την ανανεωμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία για τους χρήστες «έξυπνων» κινητών (smartphones) και φορητών συσκευών τύπου ΡDΑ ή ταμπλέτας, αλλά θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τα κέρδη τους να συμπιέζονται σημαντικά λόγω της κρίσης.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεπικοινωνίες γίνεται αυστηρότερη, καθώς προβλέπει συνεχές «κούρεμα» των χρεώσεων ως το 2016.

Ετσι, με βάση τα ισχύοντα, μια περιήγηση στο Ιnternet για έναν χρήστη «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας θα κοστίζει ως το ερχόμενο Ιούλιο του 2012 περί τα 90 σεντς ανά Μεγαμπάιτ (ΜΒ), ενώ τον Ιούλιο του 2014 θα κοστίζει 50 σεντς. Να σημειωθεί ότι σήμερα το μέσο κόστος περιαγωγής δεδομένων ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 2 ευρώ ανά Μεγαμπάιτ.

Με την οδηγία αυτή όλες οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τις τιμές λιανικής των κλήσεων περιαγωγής, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά το 2007 και τροποποιήθηκαν το 2009, από τον τρέχοντα μήνα ως την 30ή Ιουνίου 2012.

Οσον αφορά τις χρεώσεις υπηρεσιών φωνής, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, οι καταναλωτές που επιλέγουν την ευρωχρέωση, η οποία αποτελεί αντικείμενο ρύθμισης σε επίπεδο ΕΕ, δεν θα καταβάλλουν περισσότερα από 35 λεπτά ανά λεπτό της ώρας για τις εξερχόμενες κλήσεις και 11 λεπτά για τις εισερχόμενες, κατά την παραμονή τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
tanea.gr

Στο Eurogrpoup αύριο το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Οι βασικοί άξονες του νέου πακέτου βοήθειας αναμένεται να συζητηθούν αύριο, Δευτέρα στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) πριν τις θερινές διακοπές. Την Τρίτη οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στο Ecofin με συζητήσεις για τη στήριξη των τραπεζών που δεν θα καταφέρουν να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια σε διάστημα έξι μηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το ύψος του νέου πακέτου, που θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2014, θα διαμορφωθεί στα 110 δισ. ευρώ.
Οι τελευταίες εξελίξεις και η στάση που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά συζητήθηκαν την Παρασκευή σε κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.  
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζαννιάς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γ. Γλυνός.
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, μία ημέρα μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και στο περιθώριο του Ecofin, θα συζητηθεί η στήριξη στις τράπεζες που αποτύχουν στα τεστ αντοχής, στις οποίες ενδέχεται να παράσχουν βοήθεια οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, εφόσον δεν μπορέσουν να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια σε διάστημα έξι μηνών.
Οι τράπεζες που δεν θα περάσουν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, θα υποχρεωθούν, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να καταθέσουν σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Οι τράπεζες θα έχουν προθεσμία τριών μηνών για να τα υλοποιήσουν. Στην αντίθετη περίπτωση, η αρμόδια εθνική κυβέρνηση θα πρέπει να τις στηρίξει.
tanea.gr

Αποχώρηση Γκερέκου μετά τις φωνές «Αγανακτισμένων» στην έναρξη του Φεστιβάλ Κέρκυρας

Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.
Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Αντιπροσωπεία στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, νέο ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής δίνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Δημαρχείου, την ώρα που αντιπροσωπεία τους από έξι άτομα μεταβαίνουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος από το πρωί της ίδιας ημέρας.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καλώντας να έρθουν στην Πλατεία περισσότεροι Κερκυραίοι ώστε να δυναμώσουν τη φωνή αντίδρασης κατά των μέτρων που θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.
corfupress.com