Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ…

Καλώς ή κακώς- κακώς- το πολιτικό σύστημα της χώρας μας είναι αρχηγοκεντρικό.Δε νοείται πολιτικό όργανο, πολιτικό κόμμα, αυτοδιοικητικό όργανο, κομματικό όργανο ή οποιοσδήποτε άλλος σχηματισμός διαχείρισης πολιτικής εξουσίας στον τόπο μας, που να μπορέσει να επιτύχει, αν δεν έχει έναν ισχυρό «αρχηγό». Μέρος της πολιτικής δράσης όλων προς το συμφέρον του σχηματισμού τον οποίο υπηρετούν, είναι και το χτίσιμο ενός ισχυρού προφίλ για τον επικεφαλή του.
Λαμπρό παράδειγμα είναι το ΠΑΣΟΚ.Ένας κομματικός σχηματισμός όπου και πλήρης είναι από θέμα κυβερνητικού προγράμματος, και πλεονεκτεί- σε όλους τους με κοινό νου πολίτες αυτού του τόπου- σε σύγκριση με την άλλη πρόταση εξουσίας του πολιτικού συστήματος, αλλά δε μπορούσε να σηκώσει κεφάλι για πολύ καιρό. Ήταν αδύνατο το ΠΑΣΟΚ να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με τον πρόεδρό του να αμφισβητείται έντονα και με χυδαία πολλές φορές μέσα, από κύκλους εντός κόμματος.Μόνο όταν επήλθε εσωκομματική νηνεμία, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν πλήρως και καθαρά την πρόταση του κόμματος και να γίνει αρχικά πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων του τόπου και τώρα πλέον η μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση για να βγει η χώρα από το τέλμα που την έχει οδηγήσει η Δεξιά του παρόντος.
Η διαφορετικότητα των απόψεων των διαφόρων τάσεων ή μεμονωμένων στελεχών του κινήματος, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που αναζωογονούν και προχωρούν το κίνημα ισχυρό μέσα σε αυτές τις τέσσερις τετραετίες της πορείας του.Είναι εντελώς διαφορετική όμως η δυνατότητα ή μάλλον η αναγκαιότητα διαφορετικών προσεγγίσεων οι οποίες βοηθούν στην τελική σύνθεση και άλλο η συστηματική δυσφήμιση και η υπονόμευση.Δυσφήμιση και υπονόμευση που αντανακλούν άμεσα στο ίδιο το κίνημα. Ακόμα και τότε όμως ο πρόεδρος δεν υιοθέτησε εισηγήσεις και παραινέσεις ακραίων στοιχείων και αντιδρούσε πάντοτε προσεχτικά απέναντι σε νοσταλγούς του πρόφατου κομματικού μας παρελθόντος. Αντιδρούσε πάντοτε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της δημοκρατικής παράταξης. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού είναι πλέον ευδιάκριτη από όλους. Η μοναδική λύση για την κοινωνία και τους πολίτες είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.Καλό θα ήταν να εργαστούμε όλοι χωρίς δεύτερες σκέψεις για το κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή πορείας της χώρας μέσα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Καρατζήμος Αλέξανδρος
Μέλος ΝΕ Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ

Bubble Clouds - Πρωτότυπη μέθοδος διαφήμισης

Μια πρωτοποριακή όσο και πρωτότυπη μέθοδος για διαφήμιση κερδίζει έδαφος στην Αμερική ονομάζετε Bubble Clouds .Ένα μηχάνημα με την βοήθεια του αφρού και Ίλιον σχηματίσει γράμματα λέξεις και σχήματα τα οποία αρχίζουν να αιωρούνται στον γαλάζιο ουρανό.

Το άγαλμα της Νέας Δημοκρατίας

Ποίο το κοινό του Καραμανλή και του Αγάλματος της Ελευθερίας;
Και τα δυο δεν έχουν κουνήσει ρούπι εδώ και χρόνια, από την ώρα που τοποθετήθηκαν στην συγκεκριμένη τους θέση.(Μαξίμου-Μανχάταν)
Και ποία η διαφορά;
Το Άγαλμα της ελευθερίας θα εξακολουθεί να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση.

Εποικοδομητικός ο διάλογος Πατριάρχη- Ομπάμα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
- Εσείς Παναγιότατε που αποδίδετε την κούραση ενός κυβερνήτη;
- Δε γνωρίζω τέκνον μου, όμως θα σου αποκαλύψω τι λέει η θρησκεία μας για το αμάρτημα του αυνανισμού κι εσύ βγάλε τα συμπεράσματά σου:
«…αυτοί που πέφτουν σ’ αυτό το αμάρτημα…κιτρινίζουσι, αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν, χάνουσι τη φωνήν, χάνουσιν την ευφυίαν και οξύτητα του νοός, χάνουσι τη μνήμη, χάνουσι τον ύπνο και άλλα πολλά!».

Συνάντηση N.Sarkozy - Κ.Καραμανλή

Ανεπίσημη επίσκεψη στο Παρίσι θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όπου θα έχει συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, έπειτα από πρόσκληση του τελευταίου. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο κ. Καραμανλής θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Σαρκοζί και ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Φιγιόν.

L΄ Aquila: Συνεχίζονται οι έρευνες - 267 οι νεκροί

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην πόλη Λ' Ακουιλα, η οποία θρηνεί 267 νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό που την έπληξε. Εντατικές είναι οι προσπάθειες των διασωστών. Γύρω στους 1.000 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι 100 σοβαρά. Ένας νέος ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Περίπου οι 17.000 άστεγοι από το σεισμό βρήκαν καταφύγιο σε καταυλισμούς όπου τους δόθηκαν σκηνές, στα προάστια της Λ' Ακουιλα.

«8» του Champions League

Σπουδαία ματς απόψε στην προημιτελική φάση του τσαμπιονς λιγκ, με εκπληκτικές νίκες της Μπαρτσελόνα (4-0 επί της Μπάγερν στην Βαρκελώνη) και της Τσέλσι (3-1 επί της Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ»).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΑΓΕΡΝ: 4 - 0
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΤΣΕΛΣΙ: 1 - 3

Με κατάθεση Μανούση ξεκίνησε η Προανακριτική

Με την κατάθεση του Φ. Μανούση ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη. Το τελικό πόρισμα θα εκδοθεί στις 27 Απριλίου. Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του κ. Μανούση διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση να του απαγορευθεί να συνοδεύει τον πελάτη εντός του κοινοβουλίου μέχρι την ώρα της κατάθεσης, σε αντίθεση, όπως επεσήμανε, με ό,τι συνέβαινε κατά την ανάλογη διαδικασία στην περίπτωση της Μονής Βατοπεδίου, με τους συνηγόρους του ηγούμενου Εφραίμ. Τα κόμματα θα καταθέσουν κατάλογο των μαρτύρων που προτείνουν να κληθούν στην Προανακριτική Επιτροπή.

Επίθεση αστυνομικού είχε δεχθεί 47χρονος Ian Tomlinson πριν πέσει νεκρός από καρδιά στη G20

Το περιστατικό που καταγράφηκε πριν από μία εβδομάδα σε κάμερα ερασιτέχνη κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου και φέρνει σε δύσκολη θέση την βρετανική αστυνομία.Ο 47χρονος Ίαν Τόμλινσον, επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι του, αλλά υπέστη καρδιακή προσβολή ελάχιστα λεπτά ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από αστυνομικό. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιεύεται μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας "Gurdian" ο Τόμλινσον φαίνεται να περπατά ανέμελα, με τα χέρια στις τσέπες, περνώντας ανάμεσα από αστυνομικούς. Ορισμένοι από αυτούς έχουν και σκύλους. Οι αστυνομικοί δείχνουν να τον καλούν να επιταχύνει το βήμα του και ένας από αυτούς τον σπρώχνει με δύναμη και με τα δυο του χέρια, κάνοντάς τον να πέσει στο δρόμο. Ο Τόμλινσον απευθύνεται στους αστυνομικούς πεσμένος ακόμη στο δρόμο και ύστερα, με τη βοήθεια περαστικού, σηκώνεται και απομακρύνεται. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, όμως, καταρρέει. Όπως είπαν οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, ο Τόμλινσον πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Καραμανλής - Παπανδρέου διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή

Σκληρή κόντρα με θέμα το πανεπιστημιακό άσυλο ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου.Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αλλάξει εκ νέου ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναζητά άσυλο από τις δικές της αδυναμίες. Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε κατηγορίες ενάντια στην κυβέρνηση ότι αναζητά άσυλο από τις δικές της αδυναμίες τονίζοντας πως «αυτή που ψάχνει άσυλο είναι η κυβέρνηση, ζητάτε ασυλία από τις ευθύνες και τις αδυναμίες σας».