Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

I SAID NOOO NO NOOOO

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7uDjJ5ZhYOQt00x74Gv6aLGUamcZfhokOmz9V9o2QAG4unhvoqr6Dn-9VhGHeHdymklZoyf4rBZWcyMcaDYMbj8N5Sn78nA0XdVtpAqtpghoI0Us41hyphenhyphenWnJ-4LMhcBafJeGyW9cDClpw/s1600/gapagkxasis8.png
drseeng.com

ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ...

Πληρώνουμε σύνταξεις σε πεθαμένους και βάζουμε 23% ΦΠΑ στο σουβλάκι!

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:

Εγκύκλιο προς τα ληξιαρχεία των Δήμων απεύθυνε το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν άμεσα το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, ώστε να μην χορηγούνται συντάξεις σε δικαιούχους που έχουν αποβιώσει.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω το λόγο εμπλοκής του Υπ.Εσωτερικών στο θέμα αφού κυρίως αφορά τα Υπ.Εργασίας και Υγείας. Εδώ και δυο χρόνια ακούμε πάντως ότι κόπηκαν οι συντάξεις σε πεθαμένους κι ακόμα δίνονται. Φορολογούμε μέχρι και τον αέρα και οι δαπάνες αυτές παραμένουν! Να υποθέσω ότι οι συγγενείς του νεκρού που χαίρονται τη σύνταξη αυτή, κάνουν λευκή απεργία γιατί τους μείωσαν τα επιδόματα στο Δημόσιο;
parapolitiki

Οι εφοριακοί «αδειάζουν» την ΑΔΕΔΥ

Σε άδειασμα του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος είχε μιλήσει για κινητοποιήσεις ώστε να μην εισπράττονται έσοδα και φόροι, προχώρησε χθες η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Φρόσω Σταυράκη.
«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα μη είσπραξης ή λευκών απεργιών» τόνισε η κ. Σταυράκη, προσθέτοντας πως «αυτά δεν ισχύουν, ο κλάδος βρίσκεται σε υπερεντατική λειτουργία».
Οι αιχμές της προέδρου των εφοριακών έρχονται μία ημέρα μετά την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, που προκάλεσαν οι δηλώσεις Παπασπύρου και την προειδοποίηση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε όσους επιδείξουν συμπεριφορές που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.
«Μπορεί βέβαια η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει στοχευμένες διαδικασίες αγώνα, για το συγκεκριμένο όμως απορώ γιατί δεν ρωτηθήκαμε», σχολίασε χαρακτηριστικά στον Βήμα 99,5, ενώ επισήμανε πως δεν μπορεί να βάλουν λουκέτο στα ταμεία των εφοριών, «διότι οι φόροι των φορολογούμενων είναι βεβαιωμένα χρέη» και η καθυστέρηση καταβολής τους θα σήμαινε περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών με προσαυξήσεις.
Η πρόεδρος των εφοριακών έσπευσε μάλιστα να διαχωρίσει οποιεσδήποτε ενέργειες μη είσπραξης εσόδων και φόρων από το δικαίωμα για απεργιακές κινητοποιήσεις. «Εχουμε προκηρύξει απεργία για τις 23 και τις 24 Αυγούστου διότι και εμείς έχουν θιγεί πάρα πολύ, διότι και σε εμάς υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος και αγωνία για το μέλλον», τόνισε.
Οι αναφορές του προέδρου της ΑΔΕΔΥ βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η ΝΔ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδεχθεί τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρου περί ανύπαρκτου κράτους και λευκών απεργιών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.
Θετικά πάντως αντιμετωπίζει η πρόεδρος των εφοριακών τη ρύθμιση για απομάκρυνση απευθείας από τον υπουργό Οικονομικών όσων προϊσταμένων δεν κατορθώνουν να επιτύχουν τους στόχους που τίθενται για την είσπραξη εσόδων. «Οι στόχοι πρέπει να μπαίνουν σωστά και αντικειμενικά και αν δεν επιτυγχάνονται, βεβαίως δεν είναι αριστερό, δεν είναι σοσιαλιστικό να μην τιμωρείται κανείς ή να μη δουλεύει και να απολαμβάνει», υποστήριξε.
Εθεσε ωστόσο κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της αξιολόγησης. «Δεν μπορεί να ζητάει από μια εφορία που έχει κάτω από το μισό προσωπικό να πετύχει τον στόχο ή μία εφορία που βρίσκεται σε μια περιοχή, όπου η ύφεση είναι πολύ μεγάλη να μη συνεκτιμάται», δήλωσε.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Για το προσωπικό του Δημοσίου, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας ζητά από όλες τις υπηρεσίες στοιχεία για τις πραγματοποιηθείσες προσλήψεις και αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού για το 2011, καθώς και εκτιμήσεις για προσλήψεις και αποχωρήσεις το διάστημα έως το 2015.
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες υποχρεούνται να στείλουν επειγόντως τα στοιχεία αυτά προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός», αναφέρεται στην εγκύκλιο, με δεδομένη και τη ρύθμιση «μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις» το 2011 και «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις» τα επόμενα έτη.
Για τον λόγο αυτό επισημαίνεται πως «οι υπηρεσίες οφείλουν να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους και με ιδιαίτερη φειδώ να προβούν στην εκτίμηση αναγκών προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια».
ΤΑ ΝΕΑ

Ταραχοποιός ετών δώδεκα!

Ενα 11χρονο αγόρι που έκλεψε από τα Debenhams έναν κάδο απορριμμάτων αξίας 57 ευρώ. Μια 24χρονη πτυχιούχος πανεπιστημίου ονόματι Νατάσα Ράιντ που παραδόθηκε στις Αρχές γιατί «δεν μπορούσε να κοιμηθεί» από τις τύψεις της για την τηλεόραση που άρπαξε από κατάστημα ηλεκτρικών. Η Λόρα Τζόνσον, 19χρονη κόρη εκατομμυριούχου που συνελήφθη πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου φορτωμένου με κλεμμένα ηλεκτρικά είδη και αλκοόλ συνολικής αξίας 5.300 ευρώ. Ενας 42χρονος εργαζόμενος σε φιλανθρωπική οργάνωση, ο Μπάρι Νάιν, που πιάστηκε καθώς έκανε διάρρηξη σε κατάστημα με είδη ρουχισμού. Ενα 11χρονο κορίτσι που παραδέχθηκε ότι έσπασε τζάμια και άρχισε να χαζογελάει όταν ο πατέρας της τής είπε να ζητήσει συγγνώμη από τον δικαστή…
Είναι μόνο μερικοί από τους ανθρώπους που έχουν παρελάσει από τα βρετανικά δικαστήρια. Στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και τα Μίντλαντς πολλά έμειναν χθες ανοιχτά για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, δουλεύοντας υπερωρίες προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες και στους 1.500 - οι μισοί από αυτούς είναι ανήλικοι - που έχουν συλληφθεί από όταν ξέσπασαν οι ταραχές, το περασμένο Σάββατο. Πλέον, στους δρόμους των βρετανικών πόλεων επικρατεί τεταμένη ηρεμία• καλού κακού, οι 16.000 αστυνομικοί που έχουν αναπτυχθεί από την Τρίτη στη βρετανική πρωτεύουσα θα παραμείνουν στους δρόμους τουλάχιστον μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Στα δικαστήρια, επικρατεί χάος, όπως έλεγε χαρακτηριστικά χθες ένας δικηγόρος.
Στο Λονδίνο, η Αστυνομία έκανε χθες δεκάδες επιδρομές σε σπίτια, έχοντας στα χέρια της περισσότερα από 100 εντάλματα. Κάμερες κλειστού κυκλώματος χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό πλιατσικολόγων και εμπρηστών, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να μην αφήσει «κίβδηλες ανησυχίες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων» να μπουν στη μέση. Η Σκότλαντ Γιαρντ δοκιμάζει το προηγμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπων που έχει αναπτύξει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Η Αστυνομία έχει ανεβάσει στο Flickr, ιστοσελίδα που φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο, περισσότερες από 25 φωτογραφίες και βίντεο ζητώντας τη βοήθεια του κοινού ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν ύποπτοι. Οι φωτογραφίες πέρασαν και στον Τύπο, υπό το ερώτημα: «Μήπως αναγνωρίζετε αυτούς τους ανθρώπους; Καλέστε το Crimestoppers στο…» - όπου Crimestoppers ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στο κοινό να κάνει ανώνυμα καταγγελίες και δίνει αμοιβές όταν οι πληροφορίες οδηγήσουν σε σύλληψη και / ή καταδίκη.
Μια έφηβη παραδόθηκε όταν είδε τη φωτογραφία της στον Τύπο. Είπε στους αστυνομικούς πως είναι αθώα, απλή περαστική, σύμφωνα με τον εισαγγελέα όμως έχει καταγραφεί από κάμερα να περνά σκυφτή δύο φορές κάτω από τα σπασμένα ρολά ενός καταστήματος και να βγαίνει κουβαλώντας μια τηλεόραση. Οι ανήλικοι συλληφθέντες κινδυνεύουν τώρα, βάσει του νόμου, να δικαστούν από δικαστήρια ενηλίκων. Οι ηλικίες πάντως ποικίλλουν - ένας 64χρονος συνελήφθη με μαχαίρι στην τσέπη -, το ίδιο και το υπόβαθρο (κοινωνικό, οικονομικό και εθνοτικό), κάποιοι δικαιώνουν το κλισέ του «χούλιγκαν» και «εγκληματία» που στηρίζει ο Κάμερον, άλλοι το κλισέ του «νέου χωρίς ελπίδα» που προβάλουν πολλοί αναλυτές και άλλοι τη θεωρία πολλών κοινωνιολόγων περί «σπασμένης κοινωνίας». «Δεν ξέρουμε αν είναι εγκληματίες σε κάποιες περιπτώσεις και μη εγκληματίες σε άλλες», λέει στους «Financial Times» ο Ρομπ Μπέρκλι, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Runnymede Trust. «Πρέπει να ομολογήσουμε πως αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο, για το οποίο γνωρίζουμε πολύ λίγα».
ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ... ΕΓΙΝΕ ΣΟΥΒΛΑ !!!!

http://www.tanea.gr/files/1/Media/2011/08/11/120811%20SKITSO%20MAK.jpg
tanea.gr