Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Τελικα θα το παρουμε το …δωρο!


http://asimonis.wordpress.com/

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΦΤΥΣΙΜΟ !...

Σαφώς και δεν είχαμε κλέψει τα χειρόγραφα του Γ. Παπανδρέου, ούτε υπήρξε κάποιου είδους επικοινωνία μαζί του, πριν την συγγραφή και την ανάρτηση, στις 12 το μεσημέρι, του κειμένου με τον τίτλο «ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ».
Απλούστατα, οι «Λογοπλοκίες» γράφουν ό, τι γράφουν, από κέφι και μόνο, εξετάζουν τα δεδομένα όπως είναι και δεν έχουν κανένα κίνητρο ή επιδίωξη, είτε να διαστρεβλώσουν, είτε να επιβάλλουν, γεγονότα και εξελίξεις.
Οι κάθε είδους και μορφής βρωμιάρηδες και απατεώνες των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, οι πολλάκις ξεβρακωμένοι και ρεζιλεμένοι ξερόλες των παραθύρων κι όχι μόνο, μίσθαρνα όργανα ανελέητων νταβατζήδων και δόλια ενεργούμενα διάφορων συμφερόντων, των πολιτικών συμπεριλαμβανομένων, εισέπραξαν μια …ζουμερή ροχάλα, στις 3 το απόγευμα, από τον έλληνα πρωθυπουργό.
Το φτύσιμο έγινε σε απ΄ ευθείας σύνδεση με τις Βρυξέλλες και το …θαύμασε όλος ο ελληνικός λαός !
Το blog μας το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα και μετά χαράς και αγαλλιάσεως, επαυξάνει την πρωθυπουργική ενέργεια διαθέτοντας και όλο το απόθεμα του δικού του σάλιου, για να ολοκληρωθεί το …λούσιμο των φυλλάδων, των βρωμοκάναλων, των σκουπιδιών των ερτζιανών, αλλά και των κάφρων του δικού μας σιναφιού, της blogόσφαιρας…
Με τις υγείες σας, ρεζίληδες !
http://logoplokies.blogspot.com

Ο Κερκυραίος Αρθούρος Ζερβός πρόεδρος της ΔΕΗ

altΟ Κερκυραίος καθηγητής Αρθούρος Ζερβός, είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ. Ο κ. Ζερβός συναντήθηκε ήδη με τους εργαζομένους της επιχείρησης, ενώ η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο ορισμός του Αρθούρου Ζερβού στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ θετικά ήταν τα σχόλια εκ μέρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Βιογραφικό

Ο Αρθούρος Ζερβός γεννήθηκε το 1952 στην Κέρκυρα από όπου έφυγε για να σπουδάσει. Είναι κάτοχος των πτυχίων ΒSc και ΜSc από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των ΗΠΑ και των πτυχίων DΕΑ (Diplome d΄Εtudes Αpprofondies) και ΡhD (Diplome de Docteur- Ιngenieur) από το Πανεπιστήμιο Ρ. και Μ. Curie της Γαλλίας.
Είναι καθηγητής του Τομέα Ρευστών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου από το 1982 και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕRΕC), της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕWΕΑ) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWΕC).
Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Έχει υλοποιήσει περίπου 60 προγράμματα έρευνας, ανάπτυξης και επίδειξης, χρηματοδοτούμενα κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού «Ιnternational Journal of Sustainable Εnergy» και μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού «Ιnternational Journal of Wind Εnergy».
Στην Κέρκυρα είχε αναλάβει επικεφαλής του προγράμματος RECITE– Rebuild, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που υλοποίησε η ΑΝΕΔΚ του δήμου Κερκυραίων την περίοδο 1992 – 1995.
Προ μηνών είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα ως ομιλητής σε ημερίδα του Δήμου Φαιάκων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Σωκράκι.

Πρώτες δηλώσεις

Στις πρώτες του δηλώσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, μάλιστα, ο κ. Ζερβός δεσμεύτηκε να δώσει έμφαση στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της επιχείρησης, αλλά και στην τεχνολογική της ανανέωση, με μια όσο το δυνατόν πιο γενναία στροφή στις ανανεώσιμες πηγές. Διευκρίνισε ακόμη πως το βασικό καύσιμο για τα αμέσως επόμενα χρόνια, θα παραμείνει ο λιγνίτης, αλλά με αντικατάσταση δύο παλαιών λιγνιτικών σταθμών -αρχής γενομένης το 2011- και με σταδιακή αντικατάσταση των λιθανθράκων με ανανεώσιμες πηγές.
« Όραμά μου είναι το 2050, να στηριζόμαστε για τον ηλεκτρισμό μονάχα σε ΑΠΕ, γιατί μακροπρόθεσμα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Δεν δέχθηκα αυτή τη δουλειά για τα λεφτά: Δεν διεκδικώ, ούτε έκανα καμία τέτοιου είδους διαπραγμάτευση».

http://www.corfupress.com

Έθεσε "βέτο" ο Βαρβαρίγος...

...για την Τ. Κανελλοπούλου και έτσι δεν έγινε περιφερειάρχης. Απείλησε με παραίτηση ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ. Όλο το παρασκήνιο

Από τον Χρήστο Μπουκάτη
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
.
Αίσθηση προκάλεσε, ιδιαίτερα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι "κόπηκε" από τη λίστα με τους περιφερειάρχες η Τασία Κανελλοπούλου, όπως πρώτο αποκάλυψε το Press-gr (διαβάστε εδώ) για την οποία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις και από πολλούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Νεότερες πληροφορίες λένε ότι καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος ο οποίος έθεσε ουσιαστικά "βέτο" στην τοποθέτηση της κ. Κανελλοπούλου σε θέση περιφερειάρχη. Αν δεν ήταν αυτός, οι άλλες αντιδράσεις μπορεί και να μην είχαν τέτοιο αποτέλεσμα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βαρβαρίγος είχε σχηματίσει πολύ άσχημες εντυπώσεις για την κ. Κανελλοπούλου από την περίοδο που αυτή ήταν Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων πριν το 2004, ιδιαίτερα με αφορμή κάποια έργα επιχωματώσεων στο λιμάνι του νησιού.
Ο βουλευτής, από τους πιο νομιμόφρονες του ΠΑΣΟΚ, στο συγκεκριμένο θέμα εμφανίστηκε -κατά τις πληροφορίες- αμετάπειστος και διαμήνυσε μέσω της διευθύντριας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνας Βάρτζελη στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ήταν αποφασισμένος να μην δεχθεί με τίποτε μια τέτοια τοποθέτηση. Λέγεται ότι ήταν αποφασισμένος να φτάσει ακόμη και στην παραίτηση.
Αυτό είναι το παρασκήνιο γύρω από το "κόψιμο" της κ. Κανελλοπούλου.
http://press-gr.blogspot.com

ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...

ή ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, περι δημοκρατών και πατριωτών...
Δύο μήνες τώρα κερδοσκόποι, πληρωμένοι αναλυτές, τα απόλυτα εργαλεία του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου, δηλαδή οι "διεθνείς οίκοι" αξιολόγησης, οι εκπρόσωποι των δεξιών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, επιτίθενται με μανία στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική οικονομία, στον έλληνα πρωθυπουργό.
Το μοτίβο της πίεσης, παρά την αριθμοπλημμύρα που το συνοδεύει, είναι απλό. Το σχέδιο σας, μας λένε, για την έξοδο από την οικονομική κρίση ΔΕΝ περνάει.
Η προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η θωράκιση των εργασιακών σχέσεων σε όφελος των εργαζομένων, το ουσιαστικό χτύπημα της διαφθοράς, η διαφάνεια, το νοικοκύρεμα των κρατικών δαπανών με παράλληλη αύξηση των κονδυλίων για την υγεία και την παιδεία, η τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική αγορά, η χαλιναγώγηση της ασυδοσίας των τραπεζών, η αναθέρμανση της οικονομίας και η ανάπτυξη είναι συνταγή ΜΗ αποδεκτή.
Όχι γιατί θα αποτύχει αλλά γιατί δεν πρέπει να υπάρξει ως εναλλακτική λύση.
Η μόνη συνταγή που έχει άδεια κυκλοφορίας είναι η συνταγή της ασύδοτης αγοράς, η συνταγή των απολύσεων, της φτώχειας, της με κάθε τρόπο προστασίας των υπερκερδών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Στη χώρα μας πριν δύο μήνες είχαμε εκλογές. Τις κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με προεκλογικό πρόγραμμα όσα ακριβώς σήμερα παρουσίασε στην σύνοδο κορυφής ως ελληνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Με, εκνευριστική για κάποιους, συνέπεια επαναλαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο εσωτερικό και στο εξωτερικό το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση. Το γεγονός αυτό καθαυτό γεμίζει ικανοποίηση τους περισσότερους Έλληνες. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι…
Οι "έγκυροι" αναλυτές, παπαγαλάκια των γνωστών συμφερόντων-ιδιοκτητών των καναλιών, οι κάθε είδους και φυράματος Προβόπουλοι, επιμένουν πως μόνη λύση είναι η συμπίεση με κάθε τρόπο των χαμηλών εισοδημάτων, οι ελεύθερες απολύσεις, τα μεγάλα έργα με τις μίζες κάτω από το τραπέζι. Νεοφιλελευθερισμός με κάθε τρόπο, με όποιο κόστος.
Ζητάνε με άλλα λόγια την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που αποδοκιμάστηκε με τον πιο σκληρό πολιτικά τρόπο. Ζητάνε από το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να ΜΗΝ εφαρμόσει το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες αλλά εκείνο που καταψήφισαν. Καλούν τον έλληνα πρωθυπουργό να καταργήσει στην πράξη και στην ουσία την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Πιέζουν αφόρητα για νομιμοφανές πραξικόπημα…
Η επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα έπρεπε λογικά να έχει τη στήριξη, έμμεση έστω, των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε ότι τουλάχιστον αφορά την δημοκρατική νομιμότητα στη λειτουργία του πολιτεύματος. Στην πραγματικότητα παρακολουθούμε τον οπαδό της λαϊκής, τάχα μου, δεξιάς Σαμαρά να διαπιστώνει ανήσυχος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εγκαταλείπει τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Αρχίζει έτσι σιγά σιγά να ξεχνάει την ρητορική του για τους φτωχούς και τους άνεργους και να προσανατολίζεται ολοένα και περισσότερο, μέρα με τη μέρα, στην μεσαία τάξη… Στο βάθος και στο τέλος της διαδρομής τον περιμένουν οι πραγματικοί του πελάτες. Το μεγάλο κεφάλαιο και οι μεγαλοεργολάβοι κάθε είδους και κάθε πραμάτειας.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν και στηρίζουν τις ελπίδες τους στις ίδιες παραμέτρους. Στην μετεκλογική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ, στην υποταγή στις εντολές Τρισέ και Μπαρόζο. Ακόμα και όταν ακούν τον Πρωθυπουργό να επιμένει με τον πιο επίσημο τρόπο, εκείνοι είναι σίγουροι πως θα καταργηθεί ο 13ος μισθός, θα απελευθερωθούν οι απολύσεις, δεν θα ενισχυθεί η υγεία και η παιδεία, θα μειωθούν οι συντάξεις κλπ. Μόνο εκεί στην ΑΥΓΗ άρχισαν να σκέπτονται ότι μπορεί και να τα εννοεί ο πρωθυπουργός και κρατάνε μια πισινή. Θα παρθούν τα σκληρά για τους εργαζόμενους μέτρα αλλά …λίγο αργότερα, ισχυρίζεται στον σημερινό της τίτλο…
Που μας βρίσκουν όλα αυτά σήμερα;
Μας βρίσκουν στο σημείο που νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός παρουσιάζει και εφαρμόζει με επιμονή όσα προεκλογικά είπε. Ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Τότε έλεγαν ότι είναι καλό και ωραίο αλλά δεν πρόκειται να το εφαρμόσει. Σήμερα λένε ότι δεν έχει σχέδιο ή ότι θα το εγκαταλείψει υποκύπτοντας στις πιέσεις των Βρυξελλών. Κι όταν τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει εύχονται και παρακαλάνε για την καταστροφή. Παραφράζοντας τον σύντροφο Ιλιτς θα έλεγα ότι το σλόγκαν τους είναι: Χαιρεκακία, το ανώτατο στάδιο του κομμουνισμού.
Κοντολογίς όταν είσαι συνεπής με τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις είσαι επικίνδυνος, όταν δεν σκύβεις το κεφάλι στους κερδοσκόπους δεν έχεις σχέδιο, όταν δεν υπακούς στις εντολές του Τρισέ είσαι ανεύθυνος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται...
Αφορμές όλα τα παραπάνω για να σκεφθούμε και να ξανασκεφθούμε πως, πότε και σε ποιες συγκυρίες αποκτούν νόημα ουσιαστικό όσα περί δημοκρατίας και πατριωτισμού ισχυρίζονται κάποιοι…
Για μένα πάντως το κριτήριο αξιολόγησης αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος που ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Όσο κι αν σκούζει ο Τρισέ, η Αλέκα, ο Πρετεντέρης και όποιος άλλος, ποτέ δεν θα συνταχθώ με το όραμά τους για μια "πολιτισμένη", "υπεύθυνη" και πολύ καθως πρέπει ευθυγράμμιση με την διεθνή και ντόπια αλητεία που θέλει την οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση εκατομμυρίων συμπολιτών μου.
Κι αυτό για λόγους δημοκρατίας, πατριωτισμού, δικαιοσύνης.
http://alekos.blogspot.com

Τι να κάνετε τους παλιούς σκληρούς δίσκους...





Ο Miguel Rivera, διαχειριστής συστημάτων, αξιοποίησε παλιό υλικό υπολογιστών και με φαντασία και μεράκι δημιούργησε μερικές εντυπωσιακές κατασκευές.
www.wired.com
http://thenewsbus.blogspot.com

Οι πρακτικές του μηδενησμού δεν έχουν πλέον πέρασμα στην κοινωνία !!!

Με αφορμή τα μέτρα στήριξης για τους ανέργους που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και ειδικότερα ότι θα εκδοθεί εκ πτωτικό κουπόνι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά έκπτωση έως και 50% και για βασικά είδη διατροφής στους ανέργους,ο Κ.Τσιπρας ανέφερε ότι οι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνες...ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ???..Εύκολα και ανέξοδα λόγια κύριε Τσιπρα...,είπε κανείς ότι μέτρο αυτό λύνει το πρόβλημα των ανέργων,η ότι ισοδυναμεί με λύση ???..το μόνο που κάνει είναι να δώσει μια μικρή ανάσα ,,,και εγώ λέω πάρα πολύ μικρή!!!..σε αυτούς που αυτή τη στιγμή την έχουν ανάγκη...ΕΜΕΙΣ ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ των φιλόπτωχων ταμείων όπως αναφέρει ο Κ.Λαφαζανης, άλλα έως να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας εσείς τι προτείνεται???..οι άνεργοι να αφεθούν στην μοίρα τους χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία??...Και επιτέλους σταματήστε να διαγωνίζεστε με την Κυρία Παπαρηγα σέρνεστε πίσω από το ΚΚΕ στον μηδενισμό και στον ανηλεή πόλεμο κατά του ΠΑΣΟΚ..ο Λαός και μνήμη έχει άλλα και κρίση..
http://vathiprasino.blogspot.com

Χώρα Ανέργων ή Ανεργη Χώρα;

...συνέχεια ενός κειμένου που γράφτηκε πριν από ακριβώς ένα χρόνο
Η ανεργία, λέει, θα ξεπεράσει το 18%... Μπορεί και το 20%... Ισως και παραπάνω... Χιλιάδες άνθρωποι οδεύουν προς την απόλυτη εξαθλίωση. Κάποια εκατομμύρια βλέπουν το πραγματικό ή το πλαστό επίπεδο ζωής τους να παίρνει τον κατήφορο. Ο αγώνας για το ΕΥ ΖΕΙΝ που κάποιοι είχαν τάξει στον εαυτό τους και στους άλλους γίνεται αγώνας επιβίωσης.
Μα, θα πει κάποιος, πρώτη φορά είναι; Εχουμε περάσει και χειρότερα.
Σίγουρα έχουμε περάσει και χειρότερα. Τι πολέμους, τι καταστροφές, τι Κατοχές, τι Εμφύλιους, τι και τι και τι. Και μάλιστα όλο αυτό, η ανεργία, τα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά, ο υπερβολικός δανεισμός, τα ελλείμματα, η κατάρρευση των ταμείων, θα μπορούσε κάποιος να πει, ένας ιστορικός για παράδειγμα, που μπορεί να δει τα πράγματα από μια απόσταση, πως θα μπορούσαν να είναι μια τόση δα -άντε λίγο μεγαλύτερη- ρυτίδα πάνω στην επιφάνεια της ιστορικής μας διαδρομής. Ενα συμβάν που θα ξεπεραστεί στου "κύκλου τα γυρίσματα".
Τώρα είμαστε στα "κάτω" μας, αύριο θα είμαστε πάλι στα "επάνω" μας.
Ωραίο σαν σκέψη, ε;
"Σοφόν! Σοφόν!" θα αναστενάξουν κάποιοι! Κι ο παππούς μου τα ίδια έλεγε.

Αμ δε!
Ολα δείχνουν, αν θέλεις να τα δεις βεβαίως, πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Οχι όπως τα περιγράφει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών. Ούτε όπως τα περιγράφει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ούτε καν όπως τα λένε τα "μεγάλα μας αφεντικά" από την Ε.Ε.
Είναι πολύ. Πολύ χειρότερα.
Στην πραγματικότητα δεν ζούμε σε μια φτωχή και υπερχρεωμένη χώρα. Δεν ζούμε σε μια χώρα ανέργων -ναι, συμβαίνει κι αυτό και μάλιστα χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, το είπαμε...
Η φριχτή αλήθεια είναι οτι ζούμε σε μία ΑΝΕΡΓΗ χώρα (πείτε το "κοινωνία", πείτε το "έθνος", πείτε το "πατρίδα", πείτε το κουκκίδα, πείτε το ο,τι θέλετε, το ίδιο είναι).
Τι σημαίνει ΑΝΕΡΓΗ χώρα;

Σημαίνει πως δεν παράγουμε τίποτα. Δεν εξάγουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα να πουλήσουμε παρά μόνο τα "ασημικά" μας, κάποια λίγα που απόμειναν από την κληρονομιά μας, άντε και κανένα οικοπεδάκι παραθαλάσσιο σε κανένα Γερμανό ή Ρώσσο.
Φτάσαμε να μην πουλάμε καν. Να χαρίζουμε. Για να γλιτώσουμε από τα χρέη με τα οποία μας βάραινε ο,τι μας είχε απομείνει. Βλέπε την Ολυμπιακή. Μην νομίζει κανείς πως πουλήθηκε. Βλέπε τον ΟΤΕ. Τα λιμάνια. Τον ΟΣΕ αύριο.
Δεν πουλιούνται.
Χαρίζονται όπως είναι επιπλωμένα και το μόνο κέρδος μας είναι οτι παύουμε να πληρώνουμε τα χρέη που συσσωρεύουν.
Γιατί -βαρύ αλλά θα το πω- δεν είμαστε μόνο μια ΑΝΕΡΓΗ χώρα. Είμαστε μια ΑΧΡΗΣΤΗ κοινωνία επίσης. Που -θα το πω και αυτό- χρυσάφι πιάνει, σκατά το κάνει.
Κι ύστερα κλαίει και κλαίγεται!
Και όταν πάψει να κλαίει, απαιτεί πίσω αυτό που η ίδια έσπασε, χάλασε, πούλησε, διέλυσε...
Τα κεκτημένα της.
(Ποια κεκτημένα βρε καρμίρο; )
Μια αναγκαία διευκρίνιση επειδή καταλαβαίνω οτι κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να "φορτώνουν": Οταν λέω "άνεργη" και "άχρηστη" κοινωνία αυτό δεν αφορά τον κάθε πολίτη ξεχωριστά ή και σε ομάδες ή και σε τάξεις. Οι Ελληνες, είναι γνωστό, το λένε οι μετρήσεις, δουλεύουν πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο του Ευρωπαίου εργαζόμενου. Και βέβαια με μισθούς, αμοιβές και συντάξεις πολύ κατώτερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Οι περισσότεροι Ελληνες -όσοι δεν είναι άνεργοι δηλαδή ή συνταξιούχοι- δεν δουλεύουν απλώς. Τους βγαίνει νυχθημερόν το λάδι σε μία, δύο και τρεις δουλειές για να τα φέρουν βόλτα.
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Και εδώ μιλάμε για το άλλο!
Και το άλλο λέει:

Η κοινωνία μας δεν παράγει ούτε καρφίτσα, ούτε τούβλο, ούτε μαρούλι. Ούτε το σώβρακο που φοράμε δεν το παράγουμε εμείς.
Ακόμα και η σημαία μας... αυτή η πολύκλαυστη σημαία όταν καίγεται... είναι MADE in CHINA! Δείτε το στην ούγια, την άλλη φορά που θα τη βγάλετε στο μπαλκόνι σας.

Η κοινωνία μας δεν παράγει, πρώτον και κύριο, υλικά αγαθά.

Η κοινωνία μας δεν παράγει –ως συνέπεια του προηγούμενου- πολιτιστικά αγαθά.

Η κοινωνία μας δεν παράγει –ως συνέπεια και των δύο- Γνώση.

Δεν παίρνουμε μέρος σε κανέναν καταμερισμό, σε κανένα παζάρι, σε καμιά αγορά, σε καμιά γιορτή...
Από το 2004 και μετά η ελληνική κοινωνία ζει ως ένα μεγάλο παράσιτο που δεν έχει πλέον ούτε ξενιστή για να τρέφεται. Ενας τεράστιος κισσός τυλιγμένος γύρω από ένα πεθαμένο –αν και «ευρωπαϊκό»- δέντρο!
Φοβάμαι οτι όλο αυτό δεν το έχουμε ακόμη πάρει χαμπάρι.
Κάτι πάνε να υποψιαστούν οι "εταίροι" μας.
Αλίμονο έτσι και το συνειδητοποιήσουν!
Αν όμως -λέμε τώρα- το συνειδητοποιήσουμε πρώτη εμείς ίσως -λέμε τώρα- να βρούμε και τη λύση. Αφού βρούμε το αληθινό πρόβλημα δηλαδή.
Που δεν είναι το χρέος. Ούτε το έλλειμμα.
Αυτά κουτσά στραβά είτε με περικοπές είτε με δημιουργική λογιστική είτε και με χρήμα πάνω ή κάτω από το τραπέζι -για να μη χαλάσει το πρεστίζ της Ευρωζώνης- θα το μαζέψουμε σε ένα-δύο χρόνια.
Μετά τι θα γίνει;
Ξανά τα ίδια!
Του άνεργου το πρόβλημα δεν είναι οτι έχει χρέη. Είναι οτι δεν έχει δουλειά.
Το ίδιο και την ΑΝΕΡΓΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Και δουλειά σημαίνει παράγω κάτι χρήσιμο και το πουλάω στον άλλον που δεν το έχει.
Δουλειά σημαίνει έχω μια ιδιότητα χρήσιμη για τους άλλους. Που οι άλλοι θα με πληρώσουν, θα με δανείσουν, θα με βοηθήσουν να συνεχίσω να την έχω αυτή την ιδιότητα.
Και οι άλλοι σίγουρα δεν έχουν ανάγκη τους χιλιάδες γιατρούς που βγάζουμε κάθε χρόνο (και γιατρό δεν βλέπουμε ούτε εμείς), τους χιλιάδες δικηγόρους, τους χιλιάδες μηχανικούς, τους χιλιάδες δημοσιογράφους, τους χιλιάδες κούριερ, τους χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους με πτυχία ή χωρίς που όμως, συνολικά, κάνουμε μια δουλειά που δεν προσφέρει τίποτα... Που δεν μας δίνει μια ξεχωριστή ιδιότητα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Ετσι πουλάμε τις υπηρεσίες μας ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στο Κράτος που υποδύεται το ρόλο του "πελάτη". (Να άλλη μια λάθος αντίληψη: Δεν έχουμε ένα "πελατειακό κράτος' όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ενα Κράτος-Πελάτη έχουμε. Κρατικοδίαιτων βιομηχάνων, βιοτεχνών, επαγγελματιών.
Αυτή είναι η δυστυχία μας.
Και γι αυτή μας τη δυστυχία, ΝΑΙ, φταίνε ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις που μας κυβέρνησαν.
Φταίμε όμως κι εμείς.
Οι ίδιοι.
Ή, όπως γράφει σήμερα ο Νίκος ο Ξυδάκης: Δεν φταίει το spread, εμείς φταίμε
Αντί λοιπόν να κάνουμε διάλογο (ΠΡΕΠΕΙ να τον κάνουμε) για το ασφαλιστικό, αντί να κάνουμε διάλογο (ΠΡΕΠΕΙ να τον κάνουμε) για την οικονομία, αντί να κάνουμε διάλογο (ΠΡΕΠΕΙ να τον κάνουμε) τη φορολογία...
...ΠΡΕΠΕΙ τώρα να κάτσουμε κάτω και να βρούμε τι δουλειά θα κάνουμε τώρα που ...μεγαλώσαμε και πέφτουμε στο γκρεμό!
Τώρα που πλέον δεν υπάρχουν επιδοτήσεις και "πακέτα" για να μας ζήσουν. Ούτε χρηματιστήρια, ούτε πολλά "ασημικά" να πουλήσουμε.
Και είναι βέβαιο οτι δεν μπορούμε να επιζήσουμε ως Χώρα-Παράσιτο διότι κανένας "σκύλος" δεν είναι διατεθειμένος, σε καιρούς Παγκόσμιας Κρίσης να ανεχτεί ένα "τσιμπόυρι" στην πλάτη του.
Και μάλιστα ένα αναξιόπιστο "τσιμπούρι". Οπως είμαστε εμείς.
Και το ερώτημα ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ πρέπει να το απαντήσουμε όλοι μαζί.
Αυτή είναι η μία και μοναδική πρόταση που θα πρέπει να κάνει το κάθε κόμμα ως εκφραστής της επιθυμίας και της θέλησης πολλών, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά.
Και η απάντηση να είναι ρεαλιστική.
Ούτε το Σίλικον Βάλεϊ μπορούμε να γίνουμε ούτε και ο σιτοβολώνας της Δύσης.
Οι δυνατότητες και οι "κλίσεις" μας είναι συγκεκριμένες.
Ούτε πετρέλαια έχουμε ούτε απέραντες πεδιάδες ούτε τη "λίνγκουα-φράνκα" που θα μας επέτρεπαν μια υπερβολικά φιλόδοξη σταδιοδρομία, ως χώρα.
Θα μπορούσαμε, ας πούμε, με δύο τρία πράγματα ως εφόδια, να πορευτούμε στον διεθνή καταμερισμό εργασίας, στις διεθνείς αγορές κι αυτά είναι τα "2 Π": Πολιτισμός και Περιβάλλον (ΠΡΟΣΟΧΗ! Οχι τον Τουρισμό, γενικώς και αορίστως). Κάποιος -λίγο πιο αισιόδοξος- θα μπορούσε να προσθέσει και την Παιδεία.

Και ύστερα...
...να κάνουμε το Job Description που λένε. Πως δουλειά μας είναι κάνουμε αυτό, αυτό κι εκείνο.
Και ύστερα...
...να κάνουμε "πωλήσεις". Οχι ξεπούλημα. Πωλήσεις.
Και ύστερα...

ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ!
Στα σοβαρά!
Με την ίδια σοβαρότητα που δουλέψαμε για τους Ολυμπιακούς κάνοντας μια ΥΠΕΡΟΧΗ δουλειά για ένα ΑΘΛΙΟ πανηγύρι.
Οποιαδήποτε πολιτικό πρόγραμμα, όραμα, ιδέα θα δοκιμαστούν σε σχέση με αυτά!
Και όχι με το πως θα συμμαζέψουμε το χρέος μας μένοντας ανεπάγγελτοι.

>>> Πριν από έναν ακριβώς χρόνο έγραφα αυτό το κείμενο: Εμείς τα παράσιτα
Σήμερα ισχύει μόνο εν μέρει. Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ χειρότερα!
Φοβάμαι πως τζάμπα και βερεσέ τα γράφω όλα αυτά!
Ας είναι!
http://naftilos.blogspot.com

«ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ...»

Υπέρ της απαγόρευσης του κυνηγιού όλων των ειδών των θηραμάτων πανελλαδικά μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου δηλαδή μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2010, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η σύμβουλος Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτζολίδου προτείνοντας έτσι να γίνει δεκτή η προσφυγή του πρόεδρου της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Ελλάδος, Άγγελου Αγγελέτου. Η αίτηση Ακυρώσεως (με απλά λόγια η κύρια δίκη), πραγματοποιήθηκε στις 10/12/2009 όπου το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για την απαγόρευση του κυνηγιού κατά την τρέχουσα περίοδο.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς φαίνεται ότι μόνο στην Ελλάδα επιφέρει τέτοια κακά το κυνήγι. Βέβαια πως να είναι διαφορετικά όταν υπάρχουν φορείς ανίκανοι, χωρίς επιστημονική υποστήριξη, χωρίς στοιχεία αλλά και θηραματολόγους. Όταν στο εκάστοτε υπουργείο επικρατούσε ένα μπάχαλο στο οποίο ο κάθε «δήθεν οικολόγος» μπορούσε συχνά πυκνά να αναστατώνει την τεράστια Ελληνική κυνηγετική οικογένεια. Μια οικογένεια 400.000 κυνηγών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο. Μία οικογένεια της οποίας τα περισσότερα μέλη είναι συνειδητοί πολίτες με άποψη αλλά και περιβαλλοντική συνείδηση. Αναφέρω επιγραμματικά τη συμμετοχή κυνηγών και κυνηγετικών συλλόγων σε αναδασώσεις, πυρκαγιές, δενδροφυτεύσεις, διασώσεις και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε θεομηνίες και άλλες καταστροφές. Δραστηριότητες που αποδεικνύουν ότι τα μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων είναι συνειδητοί πολίτες με άποψη και όχι μια κλειστή εσωστρεφής ομάδα και οφείλουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι οι πολέμιοί τους.

Κανένας δεν είναι πιο οικολόγος από τον κυνηγό.

Ο κυνηγός την πονάει την φύση διότι ζει 6 μήνες τον χρόνο μέσα σε αυτήν και τους υπόλοιπους 6 την αναπολεί. Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που όποιος την ασκεί πρώτα και κύρια είναι φυσιολάτρης. Αγαπά και σέβεται το περιβάλλον και χαίρεται να βρίσκεται μέσα σε αυτό. Πέρα απ’ αυτά το κυνήγι συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη του τόπου μας. Κάνει γνωστές τις φυσικές ομορφιές του αλλά δίνει επίσης οικονομική ανάπτυξη σε απόμερες γωνιές της πατρίδας μας. Τονώνει δηλαδή τον εσωτερικό τουρισμό κρατώντας τους κατοίκους των χωριών στο τόπο καταγωγής τους δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης.

Αυτή είναι η πραγματική συνεισφορά των κυνηγών και θέλω να πιστεύω ότι το νεοσύστατο υπουργείο και η νέα υπουργός θα τα λάβει σοβαρά υπόψη. Δεν είμαστε αντίθετοι στην λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, αλλά απαιτούμε από εσάς να στηρίξετε την ελευθερία των Ελλήνων ν’ ασχολούνται με το κυνήγι. Διότι μέχρι σήμερα η κυνηγετική κοινότητα χλευάστηκε, λοιδορήθηκε και ταυτόχρονα δέχτηκε τις όποιες περικοπές και απαγορεύσεις χωρίς καμία διαμαρτυρία. Δέχθηκε το κόψιμο του κυνηγίου τον Μάρτη, την συρρίκνωση του Φλεβάρη, το κόψιμο αποδημητικών και ενδημικών θηραμάτων, την δραστική μείωση κυνηγετικού χρόνου και αριθμού θηραμάτων και την ολοκληρωτική απαγόρευση των υδροβιότοπων.

Και ερχόμαστε σήμερα, σε ακόμα μια κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της επικρατείας κατά της Υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει τη θήρα για το Κυνηγετικό έτος 2009-2010, με σκοπό την μείωση της κυνηγετικής περιόδου. Φτάνει πια ! Για όσους δεν γνωρίζουν, στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου επιμηκύνεται πολύ πέραν της ισχύουσας περιόδου στην πατρίδα μας. Εξάλλου πριν από μερικά χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε με τα πιο αυστηρά επιστημονικά και δικονομικά κριτήρια τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου στην Ελλάδα, αποφασίζοντας ότι είναι απόλυτα σύννομη με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ενωσης.

Για οτιδήποτε μελλοντικά αποφασίσετε να γνωρίζεται ότι δεν μπορεί κανείς να χαράξει πολιτική για την ύπαιθρο χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τη θέληση των ανθρώπων που ζουν εκεί, διότι είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει. Όσοι αρέσκονται σε απαγορεύσεις χωρίς διάλογο δεν κάνουν μόνο ένα πολιτικό λάθος. Διαπράττουν ταυτόχρονα ένα πολιτικό ατόπημα εις βάρος των ανθρώπων που σήμερα επιμένουν να δίνουν ζωή στην ελληνική ύπαιθρο! Γι' αυτό η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: διάλογος, ενημέρωση, και πάνω απ’ όλα σεβασμός στην άποψη για τη ζωή που αντιπροσωπεύουν οι άνθρωποι της υπαίθρου.
Και να θυμάστε πως, για την προστασία της φύσης, το κυνήγι είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος …
Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Alexakis_Alexandros@yahoo.com

«Ε όχι και κόκκινη...!»

Είναι από τις φάσεις που προκαλεί... πόνο ακόμα και στον θεατή, πόσο μάλλον στον παίκτη που δέχεται τέτοιο κτύπημα. Ο γκολκίπερ της Κλουζ με κίνηση «Κουνγκ Φου» έστειλε στο... έδαφος τον αντίπαλο και το απίστευτο είναι πως... διαμαρτυρήθηκε για την αποβολή του! «Ε όχι και αποβολή!»... τόλμησε να ξεστομίσει ο γκολκίπερ της Ρουμανικής Κλουζ, Νούνο Κλάρο στο απίστευτο κτύπημα στον μέσο της Άστρα, Τζόρτζιαν Παούν. Η κίνηση «Κουνγκ φου» άφησε για αρκετή ώρα... μουδιασμένο τον Ρουμάνο ποδοσφαιριστή, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα να διαμαρτύρεται για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε.



gazzetta.gr

Ρία Αντωνίου η πρώτη Ελληνίδα, στο εξώφυλλο του αμερικάνικου “Playboy”


Πολλά μοντέλα θα ζηλέψουν τη Ρία Αντωνίου, η οποία όχι μόνο θα φιλοξενηθεί στις σελίδες του Αμερικάνικου περιοδικού “Playboy”, αλλά θα πάρει και 50.000 δολάρια! Το σέξι μοντέλο, απάντησε θετικά στην πρόταση που της έγινε από το περιοδικό για να κάνει μια “καυτή” φωτογράφιση στο τεύχος Φεβρουαρίου. Τον Νοέμβριο, η Ρία είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του ελληνικού “Playboy”, το οποίο “έσκισε” σε κυκλοφορία, καθώς στις τέσσερις πρώτες μέρες που βγήκε στα περίπτερα, έγινε ανάρπαστο. Οι υπεύθυνοι του αντρικού περιοδικού, το έστειλαν στην Αμερική και αμέσως μετά έγινε η πρόταση, στο γνωστό μοντέλο. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί Ελληνίδα, στο εξώφυλλο του αμερικάνικου “Playboy”. Όπως δήλωσε η Ρία Άντωνιου, στην εφημερίδα Espresso, είναι πολύ χαρούμενη και κολακευμένη που θα φιλοξενηθεί στις σελίδες του αμερικάνικου περιοδικού.
www.nooz.gr

MY WAY


Του την είχαν πέσει όλοι.
- Διεθνή κερδοσκοπικά λαμόγια.
- Διεθνή εκδοτικά λαμόγια.
- Εγχώρια εκδοτικά λαμόγια...
Όλοι του έλεγαν τι πρέπει να κάνει.
Τι να κόψει, τι να παγώσει.
Ποιους να ξεζουμίσει!

Κι αυτός τι έκανε; Κατευθύνθηκε στο βουνό των καμερών, των μικροφώνων, των ξένων δημοσιογράφων που ξεροσταλιάζουν έξω από κάθε Σύνοδο Κορυφής, χωρίς ποτέ κανένας να τους μιλάει.

Χαμογέλασε και με απίθανη αυτοπεποίθηση τους είπε δυο μόνο απλές, αλλά ουσιαστικές κουβέντες. Τους είπε "ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΩ. Και θα το κάνω με ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ".

Επιμένοντας σε αυτά που πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα. Απορρίπτοντας τις συνταγές εκείνων που οδήγησαν τον κόσμο σε κρίση και τώρα δίνουν και εντολές...

Τα ίδια επανέλαβε και μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε να πει τίποτα...

Δεν ξέρω αν τα καταφέρει.
Ξέρω όμως ότι μας κάνει περήφανους.
Γιατί έχει άποψη και τη λέει χωρίς περιστροφές!
Γιατί άλλοι στη θέση του θα είχαν βάλει την ουρά στα σκέλια.

Γιατί επιμένει να λέει "MY WAY"

Και σε αυτόν τον δρόμο οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι!
- Δεν περιμένουμε δώρα από την Ε.Ε., αλλά δίκαιη μεταχείριση
- Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα
"Δεν θα ορθοποδήσει η οικονομία μας, εάν δεν χτυπήσουμε αλύπητα την διαφθορά"!
"Οι αλλαγές, ναι θα πονέσουν, αλλά θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν"!
- Κόβει τοπικούς άρχοντες ο Γ. Παπανδρέου
http://antikrogias.blogspot.com

Παντου χρωσταμε!


http://asimonis.wordpress.com/

Τα τρία καλύτερα netbooks

Με τόσο μοντέλα netbooks που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αρκετή δύσκολη υπόθεση να βρει κανείς το καλύτερο. Η καλή τιμή δελεάζει και συχνά οδηγεί σε γρήγορες αποφάσεις που ενδεχομένως προκαλούν απογοητεύσεις. Σε κάθε περίπτωση οφείλει κανείς να βλέπει σφαιρικά τα πράγματα, όπως έκανε το Gizmodo επιλέγοντας τα τρία καλύτερα μοντέλα. Τα οποία κατασκευάζονται από τις Toshiba, HP και Samsung.Το εξοπλισμένο με οθόνη 10" Toshiba Mini NB205 ξεχωρίζει κυρίως για το πληκτρολόγιο και το touchpad, τα οποία είναι πολύ μεγάλα για netbook. Επιπλέον προσφέρει έως εννιά ώρες αυτονομία και σκληρό δίσκο έως 250GB. H τιμή του ξεκινά από τα 300 ευρώ. Το HP Mini 311 πείθει με το ισχυρό υποσύστημα γραφικών του. Ο συνδυασμός του Atom της Intel και του chip γραφικών της Nvidia σας κάνουν να μην αισθάνεστε άβολα σε παιχνίδια όπως το World of Warcraft. Αλλά και η επεξεργασία βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα. Το netbook είναι εξοπλισμένο με οθόνη 11,6" και διατίθεται με προεγκαταστημένα τα Windows XP ή 7. H φθηνή του έκδοση με τα XP κοστίζει περίπου 390 ευρώ, ενώ η ακριβότερη με τα Windows 7 κοντά στα 450 ευρώ. Καλό μοντέλο είναι και το Samsung N140. Εξοπλισμένο με οθόνη 10,1" διατίθεται με τα Windows XP ή τα Windows 7 Starter και έως 250GB σκληρό δίσκο. Ξεχωρίζει για την ματ οθόνη του, το άνετο πληκτρολόγιο του και το ήχο. Η τιμή του αγγίζει τα 340.

http://pcnea.blogspot.com

Αρχισαν τα εξώδικα για τα χρέη που άφησε το υπουργείο Τουρισμού σε εταιρείες του εξωτερικού!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Άρχισαν τα δικαστικά εξώδικα για τα φέσια που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας δεν έχει τελειωμό.
Οι πρώτες εταιρείες από τη Μεγάλη Βρετανία αναγκάστηκαν να στείλουν εξώδικα για να πληρωθούν οι υπηρεσίες που πρόσφεραν στο ελληνικό υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επί των ημερών του Κ. Μαρκόπουλου. Απηύδησαν δηλαδή και ανέθεσαν σε δικηγόρους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που αποκαλύπτουμε στον νομικό Στ. Γρηγορίου, την απαίτηση των χρημάτων τους. Λέγεται μάλιστα ότι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ...αποφεύγουν να πάνε στο Λονδίνο για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα από τα φέσια της προηγούμενης!
Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, πρώην υπουργός Τουρισμού, όταν χαμογελαστός και λαλίστατος ανέλυε την τουριστική και όχι μόνο πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, σιωπούσε πάντως για τα φέσια που έβαζε το υπουργείο του. Στα χνάρια του κ. Ρουσόπουλου, προσπαθούσε να πείσει τον ελληνικό λαό για την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον Τουρισμό. Μάλιστα, όταν παρέδιδε το υπουργείο δήλωνε… «Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία σε μία δύσκολη στιγμή στο έργο της νέας κυβέρνησης και ηγεσίας.» (δείτε εδώ τι έλεγε, με την ανάλογη πολιτική υποκρισία...).
Τώρα η Α. Γκερέκου, κληρονόμησε αυτά τα φέσια, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός ενώ ο κ. Μαρκόπουλος άνετος και σα να μην τρέχει τίποτα κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κ. Σαμαρά στη ΝΔ. Με την ίδια νοοτροπία άραγε;
dcorfu

Bohemian Rapsody από τα Muppets. Καταπληκτικό!


http://allday-news.blogspot.com

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

[S1.jpg]
http://freskoprama.blogspot.com

Πας καλά ρε Μαριλίζα; ...

Δριμύτατες παρατηρήσεις στην υπουργό Υγείας. Της επέστρεψε νομοσχέδιο...
Ρίχνουμε δίκιο στον Πάγκαλο. Ήταν, αν όχι άστοχη, τουλάχιστον άκαιρη η κίνηση αυτή της υπουργού Υγείας. Ο αντιπρόεδρος τα πήρε στο κρανίο. "Πας καλά ρε Μαριλίζα; Είναι δυνατόν να μου φέρνεις αυτό τον καιρό νομοσχέδιο για το κάπνισμα; " . Η Μαριλίζα του είπε ότι πρέπει να εναρμονιστούμε στο θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος με την Κοινοτική Νομοθεσία. Κι ο Πάγκαλος: Βάζουμε φόρους, ο κόσμος είναι στριμωγμένος όσο ποτέ. Δε θα τον αφήνουμε ούτε να καπνίζει; Αυτό τον καιρό;
Πας καλά (αυτό τώρα το λέμε εμείς) , ρε Μαριλίζα; ...

http://nonews-news.blogspot.com

Έβγαλαν βελόνα από το κεφάλι της ύστερα από 11 χρόνια

Η επιθυμία για την απόκτηση γιου στην Κίνα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι γιατροί πιστεύουν πως κάποιοι συγγενείς προσπάθησαν να δολοφονήσουν ένα κοριτσάκι, βάζοντας βελόνα στο κεφάλι του. Ο θάνατός της θα είχε επιτρέψει στους γονείς του να προσπαθήσουν και πάλι να αποκτήσουν παιδί βάσει της αυστηρής πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού «ένα ζευγάρι, ένα παιδί» που ισχύει στην Κίνα. Όμως το μικρό κορίτσι, που σήμερα είναι 11 ετών, δεν πέθανε. Πριν από λίγες ημέρες οι γιατροί την υπέβαλαν σε επέμβαση και αφαίρεσαν τη βελόνα η οποία, όπως πιστεύουν, ευθύνεται για τις πνευματικές αναπηρίες του παιδιού. Ο Κουάνγκ Γιονγκίν, υποδιευθυντής του νευροχειρουργικού τμήματος σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Τσενγκτού που ήταν επικεφαλής της επέμβασης, δήλωσε τον αποτροπιασμό του για τα όσα υπέστη το παιδί που βασίζονται στη λαϊκή πεποίθηση ότι εάν βάλεις βελόνα στο κεφάλι κάποιου θα πεθάνει. Η μητέρα της μικρής προσέφυγε στην αστυνομία και σκοπεύει να ασκήσει μηνύσεις σε συγγενείς που ίσως ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της. Περιέγραψε πόσο μεγάλη πίεση δεχόταν από την οικογένεια του άνδρα της να του προσφέρει ένα αγόρι, καθώς εκείνος είχε ήδη μια κόρη από τον πρώτο του γάμο. Έκανε έκτρωση στο πρώτο παιδί της όταν έμαθε ότι ήταν κορίτσι έπειτα από πίεση της πεθεράς της, όμως δεν υπέκυψε τη δεύτερη φορά. Θυμάται ότι το βρέφος δεν έκλαιγε μετά τη γέννηση και ξαφνικά την τέταρτη μέρα δεν σταματούσε να ουρλιάζει. Επίσης εμφάνισε υψηλό πυρετό που έκτοτε παρουσίαζε συχνά. Το ζευγάρι μετακόμισε στην ανατολική ακτή της χώρας πριν από πέντε χρόνια και κάποια στιγμή που η μικρή εμφάνισε και πάλι πυρετό την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου εντόπισαν μέταλλο στο κεφάλι της. Όταν η γυναίκα πήρε τηλέφωνο την πεθερά της για να ζητήσει τη συμβουλή της εκείνη σχολίασε: «Μα πώς επιβίωσε τόσο πολύ με μέταλλο στο κεφάλι;». Όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τη βελόνα, υπολόγισαν πως πρέπει να βρίσκεται εκεί περισσότερα από 10 χρόνια και είχε τρυπήσει ένα κεντρικό αγγείο.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν είμαστε στο χείλους του γκρεμού»

«Δεν φταίει ο μισθωτός, δεν θα πληρώσει ο κοσμάκης», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος στα σενάρια για μέτρα τύπου Ιρλανδίας και ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση του θα επιχειρήσει την περιστολή του ελλείμματος με την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στο φορολογικό και τη διαφάνεια και όχι με έκτακτα μέτρα. «Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, ωστέ να χρειάζεται να μειώσουμε τους μισθούς. Δεν είναι ο μισθωτός το πρόβλημα της οικονομίας», είπε ο Γ. Παπανδρέου και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε περιστολή της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο. Μάλιστα χαρακτήρισε «αβάσιμη φιλολογία» τη συζήτηση για σκληρά μέτρα, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα που ταλανίζει τη χώρα είναι «έλλειμμα αξιοπιστίας, το οποίο κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση». Αναφερόμενος στα αρνητικά σχόλια του ξένου Τύπου, έκανε λόγο για ανεύθυνες αναλύσεις και επεσήμανέ ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί.Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της διαφθοράς και επανέλαβε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα θέσει σε διακομματική διαβούλευση τις προτάσεις του για τη διαφάνεια. «Είναι εθνική ανάγκη να συνεννοηθούμε σε αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ούτως ή αλλως εμείς θα προχωρήσουμε». Επιμένοντας στο ζήτημα της διαφθοράς, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο στα δημόσια οικονομικά, λέγοντας ότι λειτρουργεί ως μείζων αποτρεπτικός παράγοντας για τις επενδύσεις. «Αυτή η κρίση είναι και μια ιστορική ευκαιρία για να αναμετρηθούμε και να λύσουμε μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα», είπε ο Γ. Παπανδρέου και έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει στη χώρα η πράσινη οικονομία.
ΤΑ ΝΕΑ

Το...λογαριασμό ζητά ο Ραγκούσης από δήμους & κοινότητες

Με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης καλεί άμεσα τους δήμους και τις κοινότητες να τον ενημερώσουν για την εκτίμηση της δανειακής επιβάρυνσής τους, προκειμένου να καταγράψει τα οικονομικά δεδομένα των ΟΤΑ α' βαθμού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ζητά:

- Το συνολικό ύψος δανεισμού τους από το Κράτος, τα αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού και τους κάθε είδους δημόσιους οργανισμούς και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

- Το ύψος ποσού ανά δάνειο, ο σκοπός αυτού, ο φορέας δανειοδότησης, το επιτόκιο δανεισμού, η ημερομηνία έναρξης εξυπηρέτησης του δανείου και η διάρκεια εξόφλησης του, το ύψος της ετήσιας τοκοχρεολυτικής δόσης, το είδος των εσόδων από τα οποία εξυπηρετείται το δάνειο, αλλά και τα έσοδα που έχουν εκχωρηθεί για την ασφάλειά του (π.χ. τέλη, έσοδα από ΚΑΠ κ.λπ.).

- Ειδικά για τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, το ύψος ποσού των βραχυπρόθεσμων πιστώσεων ανοιχτών αλληλόχρεων λογαριασμών και των συμβάσεων δημιουργίας χρεωστικού υπολοίπου σε λογαριασμούς καταθέσεων, οι οποίες έχουν υπερβεί τα όρια που ορίζουν οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 176 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
http://www.aftodioikisi.gr

Λοβέρδος προς Τσίπρα: Είστε η ουρά του Κ.Κ.Ε.