Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Έθεσε "βέτο" ο Βαρβαρίγος...

...για την Τ. Κανελλοπούλου και έτσι δεν έγινε περιφερειάρχης. Απείλησε με παραίτηση ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ. Όλο το παρασκήνιο

Από τον Χρήστο Μπουκάτη
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
.
Αίσθηση προκάλεσε, ιδιαίτερα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι "κόπηκε" από τη λίστα με τους περιφερειάρχες η Τασία Κανελλοπούλου, όπως πρώτο αποκάλυψε το Press-gr (διαβάστε εδώ) για την οποία υπήρχαν πολλές αντιδράσεις και από πολλούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Νεότερες πληροφορίες λένε ότι καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος ο οποίος έθεσε ουσιαστικά "βέτο" στην τοποθέτηση της κ. Κανελλοπούλου σε θέση περιφερειάρχη. Αν δεν ήταν αυτός, οι άλλες αντιδράσεις μπορεί και να μην είχαν τέτοιο αποτέλεσμα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βαρβαρίγος είχε σχηματίσει πολύ άσχημες εντυπώσεις για την κ. Κανελλοπούλου από την περίοδο που αυτή ήταν Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων πριν το 2004, ιδιαίτερα με αφορμή κάποια έργα επιχωματώσεων στο λιμάνι του νησιού.
Ο βουλευτής, από τους πιο νομιμόφρονες του ΠΑΣΟΚ, στο συγκεκριμένο θέμα εμφανίστηκε -κατά τις πληροφορίες- αμετάπειστος και διαμήνυσε μέσω της διευθύντριας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνας Βάρτζελη στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ήταν αποφασισμένος να μην δεχθεί με τίποτε μια τέτοια τοποθέτηση. Λέγεται ότι ήταν αποφασισμένος να φτάσει ακόμη και στην παραίτηση.
Αυτό είναι το παρασκήνιο γύρω από το "κόψιμο" της κ. Κανελλοπούλου.
http://press-gr.blogspot.com