Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

EUROGROUP BAZAAR !...

«Είμαστε όλοι Ελληνες!»

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPlV9LZRTzrPCxvq2o602Hd_Am4NKmRxIUCGYFQKjuXuvihix8XQΦεύγοντας από το Νιού Χάμσιρ, τον Νοέμβριο του 2010, ο γερουσιαστής Τζαντ Γκρεγκ, ο συντηρητικός σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και ο άνθρωπος που ήθελε στο υπουργικό του συμβούλιο ο πρόεδρος Ομπάμα είπε μια άβολη αλήθεια: «Αυτό το έθνος βρίσκεται σε μια πορεία όπου αν δεν κάνουμε κάτι, αν δεν θέσουμε υπό έλεγχο την δημοσιονομική μας πολιτικής, θα γίνουμε Ελλάδα».


Τις δηλώσεις του Γκρεγκ που είχαν ακουστεί μάλλον υπερβολικές τότε, υπενθυμίζει ο ανεξάρτητος πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Πατ Μπιουκάναν σε άρθρο του με τίτλο «Είμαστε όλοι έλληνες».

«Ο Γκρεγκ είχε κάποιο δίκιο. Αν και η Ελλάδα, με όρους του μεγέθους της οικονομίας της, αποτελεί μόλις το 2-3% της οικονομίας της ΕΕ ή των ΗΠΑ, είναι ένας μικρόκοσμος της Δύσης», γράφει ο Μπιουκάναν.

«Ας δούμε τα δημογραφικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό, το 2010 ζούσαν στην Ελλάδα 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Περισσότεροι από το 24% ήταν ηλικίας 60 ετών ή άνω, και περισσότεροι από 18% 65 ετών ή άνω. Το 3% ήταν 80 ετών ή άνω. Και, κάθε χρόνο, για κάθε εννέα έλληνες που γεννιούνται πεθαίνουν 10 έλληνες.
Η Ελλάδα αργοπεθαίνει. Ας μετακινηθούμε προς το 2050. Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει πέσει κατά 300.000 σε 10,8 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι 50 έτη ή άνω. Το μερίδιο του πληθυσμού 60 ετών ή άνω θα είναι 37,4%. με το 31,3% άνω των 65. Ενας στους εννέα έλληνες θα είναι άνω των 80 ετών.
Αν η Ελλάδα γονατίζει από το βάρος των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και των συντάξεων για τους ηλικιωμένους σήμερα, η κατάσταση θα είναι τρομακτική στα μέσα του αιώνα.
Αλλά ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, και τα δημογραφικά στοιχεία στην Ελλάδα μοιάζουν ρόδινα μπροστά σε αυτά από την ανατολική Ευρώπη, όπου ο πληθυσμός μειώνεται κατά δεκάδες εκατομμύρια.
Και εκτός από την Ισλανδία και την Αλβανία, κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει ποσοστό γονιμότητας ικανό για να διατηρήσει τον πληθυσμό του.
Το ίδιο ισχύει για τις ΗΠΑ, όπου οι πολίτες ευρωπαϊκής καταγωγής αναμένεται να μειωθούν κατά 50% το 2041. Οι ισπανόφωνοι θα αυξηθούν από το 15% στο 30% του πληθυσμού των ΗΠΑ, και ο αριθμός τους από 50 εκατ. σε 135 εκατομμύρια το 2050.
Για να πληρώσουμε τις συντάξεις θα πρέπει να αυξήσουμε τα όρια της συνταξιοδότησης, ή οι αγορές των ομολόγων θα μας συμπεριφερθούν όπως φέρονται σήμερα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Τώρα είμαστε όλοι έλληνες», καταλήγει ο Πατ Μπιουκάναν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!

Λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» η Κύπρος θυμάται μια άλλη εθνική τραγωδία πριν από 37 χρόνια που οδήγησε στο διαμελισμό του νησιού και την τουρκική κατοχή τμήματός του.

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β', κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Στο κοιμητήριο της Λευκωσίας ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, παρουσία του προέδρου Χριστόφια, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και έγινε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων.

Στις 12 το μεσημέρι, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση η Βουλή για την καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, που ακολούθησε πέντε μέρες μετά.
tanea.gr

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και καμία απειλή χρεοκοπίας

«Δεν υπάρχει καμία απειλή χρεοκοπίας και κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο. Η διαβεβαίωσή μου αυτή είναι επίσημη και απερίφραστη», δήλωσε στη Βουλή ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί μέσα στο ευρωσύστημα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κεντρική μας τράπεζα, και πως «όλα είναι απολύτως διασφαλισμένα». Και κάλεσε στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθήσει με στρατιωτική πειθαρχία τους χειρισμούς της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα. Η φράση του κ. Βενιζέλου περί στρατιωτικής πειθαρχίας όμως δημιούργησε ιδιαίτερη ένταση στα αντιπολιτευτικά έδρανα.
«Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου ήρθε η στρατιωτική πειθαρχία του κ. Βενιζέλου. Να τους χαίρεται η κυβέρνηση τους δύο αντιπροέδρους της που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε αντιδημοκρατικά διλήμματα», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.
«Ηταν σχήμα λόγου», αντέτεινε ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος και προέτρεψε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρουν στην τάξη τον αρχηγό τους και να «μην επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος».
«Ο υπουργός ζήτησε συστράτευση και στρατιωτική πειθαρχία, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του KΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Δεν ξέρω πού υπηρέτησε φαντάρος ούτε τι εννοεί. Ο άλλος είχε μιλήσει για τανκς. Γιατί; Μερικές λέξεις είναι πολύ φορτισμένες… Δηλαδή, για να σωθούν όλοι αυτοί που έβγαλαν 610 δισεκατομμύρια ευρώ στις ελβετικές τράπεζες, για να σωθούν οι εφοπλιστές;».
Προσωπική γκάφα του υπουργού Οικονομικών χαρακτήρισε την αναφορά του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου περί επιλεκτικής χρεοκοπίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ενώ ο βουλευτής του
ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Μην περιμένετε από εμάς στρατιωτική πειθαρχία, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον στρατηγό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά ούτε και στον καινούργιο μηχανοδηγό».
ΤΑ ΝΕΑ

«Ο Μ. Λάντεν σχεδίαζε μια επίθεση στις ΗΠΑ για τα δέκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου»

«Ο Μ. Λάντεν σχεδίαζε μια επίθεση στις ΗΠΑ για τα δέκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου»Ο πρώην επικεφαλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν από Αμερικανούς κομάντος, σχεδίαζε την πραγματοποίηση μιας νέας επίθεσης στις ΗΠΑ κατά την επέτειο των δέκα ετών της 11ης Σεπτεμβρίου, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουόλ Στριτ Τζέρναλ».
Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η οικονομική εφημερίδα γράφει πως «επικοινωνίες» βρέθηκαν στην κατοικία όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως αυτή η «συνωμοσία εν τη γεννέσει της» θα ετίθετο σε εφαρμογή.
«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση και ο Μπιν Λάντεν απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν», αναφέρεται στο άρθρο, ο συντάκτης του οποίου επικαλείται πάντα αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σημειώσεις και οι φάκελοι που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στις ημέρες που ακολούθησαν την επιδρομή της 2ας Μαΐου έδειξαν επίσης πως ο Μπιν Λάντεν προέβλεπε να πραγματοποιηθούν πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων.
Στο άρθρο προστίθεται ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, καθώς και τρένα και αεροπλάνα, και ανέφερε συμβολικές ημερομηνίες για τις επιθέσεις αυτές, όπως η 4η Ιουλίου, εθνική γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ή η επέτειος των δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.
tsantiri.gr

Έκλεισε ο «μάγος»!


Ο Φράν Γέστε είναι από το βράδυ της Πέμπτης παίκτης του Ολυμπιακού καθώς ο μανατζερ του , Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ήρθε σε απόλυτη συμφωνία με την διοίκηση του Ολυμπιακού και έτσι ο 32χρονος άσσος που έχει το προσωνύμιο «μάγος» θα φοράει την ερυθρόλευκη για τον επόμενο χρόνο με οψιόν για έναν ακόμα. Στην Ελλάδα αναμένεται την Τρίτη , οπότε και υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, και στην συνέχεια θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας!
rednews.gr

Παγιώνεται προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ

Παγιώνεται προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚΕδραιώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος, όσον αφορά την εκλογική επιρροή, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Κ».
Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται επίσης στην παράσταση νίκης, όπου προηγείται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46% έναντι μόλις 16% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς υπερισχύει του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ωστόσο, από την καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης δεν προκύπτει αυτοδυναμία. Εντυπωσιακή ενίσχυση της δύναμής του καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ το κατώφλι της Βουλής περνούν, πέραν του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι με 3,5%.
Παράλληλα, οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και την ικανότητά του να διαχειριστεί τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκεται η χώρα. Την ίδια στιγμή βυθίζονται σε κλίμα έντονης απαισιοδοξίας για την οικονομική τους κατάσταση, τις προοπτικές για το μέλλον και την πορεία της χώρας, που θεωρούν ότι σταδιακά χάνει μέρος της ισχύος της. Ετσι, είναι αναμενόμενο να αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που θεωρούν πολύ πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά και εκείνων που το θεωρούν αναπόφευκτο.
Πηγή: kathimerini.gr
tsantiri.gr

Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης παίρνει άριστα από το εξωτερικό

Πέντε Έλληνες Καθηγητές από διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, επιλεγμένοι από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην...

Στη συνέχεια, συνέταξαν την Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης, η οποία αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα του Τμήματος, www.ece.tuc.gr, και στην ιστοσελίδα της ΑΔΙΠ, http://www.hqaa.gr .

Θεωρούμε ότι η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης (ΕΕΑ), η οποία αποτυπώνει την κατάσταση του Τμήματος (επίπεδο σπουδών, ποιότητα έρευνας, υποδομές, κτλ) και προτείνει τρόπους βελτίωσης, είναι εξαιρετικά θετική για το Τμήμα ΗΜΜΥ. Μερικά από τα συμπεράσματα της ΕΕΑ έχουν ως εξής:

“Οι καθηγητές του Τμήματος είναι κυρίως νέοι, πολύ ενθουσιώδεις, κορυφαίας ποιότητας, διεθνώς γνωστοί, με σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια... Υπάρχουν άριστες σχέσεις ανάμεσα στους διδάσκοντες του Τμήματος και στο διοικητικό και εργαστηριακό προσωπικό... Υπάρχει στενή αλληλεπίδραση ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές, τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο... 

Οι καθηγητές είναι πολύ πρόθυμοι στο να βοηθήσουν τους φοιτητές - αυτό το γεγονός αναγνωρίζεται από τους φοιτητές... Το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις περιοχές αιχμής του Τμήματος είναι εξαιρετικά...Το Τμήμα θέτει προδιαγραφές διεθνούς επιπέδου και προσπαθεί να προσελκύσει κορυφαίους καθηγητές...”

Τα παραπάνω, καθώς και όλη η Έκθεση Αξιολόγησης, είναι μία πρώτης τάξεως ηθική ανταμοιβή για τους σκληρά εργαζόμενους φοιτητές, εργαστηριακούς συνεργάτες και διδάσκοντες του Τμήματος και μας χαροποιούν ιδιαίτερα. 

Αποδεικνύουν ότι υπάρχουν Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ελλάδα, και ειδικότερα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τα οποία είναι εφάμιλλα πολύ καλών αντίστοιχων Τμημάτων του Εξωτερικού.

Στόχος μας, όπως αναφέρουν σε ενημερωτική επιστολή οι καθηγητές είναι, υπηρετώντας το κοινό καλό, να φέρουμε το Τμήμα όσο πιο ψηλά γίνεται. Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία Πόλου Αριστείας.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=26244&cid=3 Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), επισκέφθηκαν, το τριήμερο από 30 Μαίου μέχρι 1 Ιουνίου το Πολυτεχνείο Κρήτης και αξιολόγησαν το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ).
troktikoblog