Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

«Ο Μ. Λάντεν σχεδίαζε μια επίθεση στις ΗΠΑ για τα δέκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου»

«Ο Μ. Λάντεν σχεδίαζε μια επίθεση στις ΗΠΑ για τα δέκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου»Ο πρώην επικεφαλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν από Αμερικανούς κομάντος, σχεδίαζε την πραγματοποίηση μιας νέας επίθεσης στις ΗΠΑ κατά την επέτειο των δέκα ετών της 11ης Σεπτεμβρίου, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουόλ Στριτ Τζέρναλ».
Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η οικονομική εφημερίδα γράφει πως «επικοινωνίες» βρέθηκαν στην κατοικία όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως αυτή η «συνωμοσία εν τη γεννέσει της» θα ετίθετο σε εφαρμογή.
«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση και ο Μπιν Λάντεν απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν», αναφέρεται στο άρθρο, ο συντάκτης του οποίου επικαλείται πάντα αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σημειώσεις και οι φάκελοι που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στις ημέρες που ακολούθησαν την επιδρομή της 2ας Μαΐου έδειξαν επίσης πως ο Μπιν Λάντεν προέβλεπε να πραγματοποιηθούν πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων.
Στο άρθρο προστίθεται ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, καθώς και τρένα και αεροπλάνα, και ανέφερε συμβολικές ημερομηνίες για τις επιθέσεις αυτές, όπως η 4η Ιουλίου, εθνική γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ή η επέτειος των δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.
tsantiri.gr