Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων...

Το δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στη χώρα μας μένει πάντα ανοιχτό. Μόνο που αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε σαν σημαία ευκαιρίας. Ο καταθέσας την σχετική ερώτηση πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δήλωση του πρωθυπουργού πως το θέμα παραμένει ανοιχτό... 
nonews-news

Οι Ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcxFRKeUfoMyCOLqUT989SZnPbHZMgGYF3Wy7VDFrM1adC_kS4yibCTxemydhLd7TLzgyiNhDPuHcw96CZDG4WRf2M6yhd-MoRSpYcBPb2ryladO33DruT_WC6KkJ6UaaJKYbuXjKmm_Y/s400/%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91+++.jpgΔεκάδες χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων προχθές. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι είχαν προηγηθεί το βράδυ της Τρίτης στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στη Βαλένθια και σε άλλες ισπανικές πόλεις: 70.000 στη Μαδρίτη, κάπου 50.000 στη Βαρκελώνη, άλλες 30.000 στη Βαλένθια - γύρω στις 200.000 άτομα στις πέντε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, κατά τα συνδικάτα. Στην Αθήνα η κεφαλή της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα και το τέλος της βρισκόταν ακόμη μπροστά στη ΓΣΕΕ. Καθόλου συνηθισμένο κάτι τέτοιο σε εργατικές διαδηλώσεις.


«Η γενική απεργία παραλύει την Ελλάδα» τιτλοφορούσε χθες το ολοσέλιδο ρεπορτάζ της για τη χώρα μας η ισπανική «Ελ Παΐς». Φυσικά, η ίδια εφημερίδα είχε κάνει πρώτο θέμα προχθές τις διαδηλώσεις εναντίον της διακηρυχθείσης πρόθεσης της ισπανικής κυβέρνησης να επεκτείνει από τα 65 στα 67 χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης. «Τα συνδικάτα έριξαν προειδοποιητικά το γάντι στον Θαπατέρο» έγραφε στο κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο της.
«Η Ελλάδα παρέλυσε σχεδόν ολοκληρωτικά» ανέφερε η γαλλική «Μοντ». Ακόμη και η γερμανική δεξιά εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» αναγκάστηκε να παραδεχτεί απρόθυμα ότι «εξαιτίας των απεργιών παρέλυσε σε μεγάλο βαθμό η δημόσια ζωή» στην Ελλάδα, παρόλο που «μόνο 22.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση» της Αθήνας.
Τώρα σειρά έχουν οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας, οι οποίοι θα απεργήσουν την ερχόμενη Παρασκευή.
Το εντυπωσιακό και στις δύο περιπτώσεις, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ισπανίας, είναι ότι είχαμε να κάνουμε με ιδιαίτερα πετυχημένες κινητοποιήσεις που δεν αποτελούν αντίδραση σε ειλημμένα μέτρα ή σε νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, αλλά σε δημοσιοποιημένες προθέσεις των αντίστοιχων κυβερνήσεων για τη λήψη αντιδημοφιλών.
Υπ’ αυτό το πρίσμα είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κορύφωση των αντιδράσεων των εργαζομένων, αλλά με προειδοποίηση προς τις κυβερνήσεις να αλλάξουν τα σχέδιά τους, αν δεν θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και φυσικά να καταβάλουν βαρύτατο πολιτικό κόστος.
Με δεδομένο δε ότι ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου ούτε η κυβέρνηση Θαπατέρο (ούτε, άλλωστε, η κυβέρνηση Σόκρατες στην Πορτογαλία, η οποία είναι επίσης σοσιαλιστική) είχαν εξαρχής την πρόθεση λήψης μέτρων τόσο αυστηρής λιτότητας, αλλά εξαναγκάστηκαν να εξαγγείλουν τόσο αντιλαϊκή πολιτική κάτω από την αφόρητη πίεση της ΕΕ, το μήνυμα των κινητοποιήσεων δεν έχει αποδέκτες μόνο το Μέγαρο Μαξίμου και το Παλάτι Μονκλόα. Εχει εξίσου αποδέκτες, αν όχι περισσότερο, την καγκελαρία του Βερολίνου και την έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ, η οποία προφανώς αδιαφορεί τόσο για τις καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες της λιτότητας που απαιτεί για τους λαούς των μεσογειακών χωρών της ευρωζώνης όσο και για την πολιτική φθορά που θα υποστούν τα σοσιαλιστικά κόμματα που τις κυβερνούν, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η πολιτική που επιδιώκει να επιβάλει απειλεί να προκαλέσει κοινωνικές αναστατώσεις απρόβλεπτης έντασης.
Οεκτροχιασμός των ελληνογερμανικών σχέσεων, ο οποίος προκλήθηκε από την εχθρική στάση των Γερμανών πολιτικών και τις αήθεις επιθέσεις των γερμανικών μέσων ενημέρωσης εναντίον της Ελλάδας στο πλαίσιο επιβολής στη χώρα μας προγράμματος εξοντωτικής λιτότητας γερμανικής προέλευσης, ίσως βοηθήσει την καγκελαρία να συνειδητοποιήσει καλύτερα και τη βλάβη των γερμανικών συμφερόντων που συνεπιφέρουν οι επιλογές της.
Ισως η αλαζονεία των Γερμανών ηγετών στο Βερολίνο δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο αρνητική εξέλιξη συνιστά για την ίδια τη Γερμανία η ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιγερμανισμού στον ελληνικό λαό, βασιζόμενου στο αίσθημα «οικονομικής κατοχής» της πατρίδας του.
Πόσω μάλλον που αυτό οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από μισόν αιώνα, στη ραγδαία αναζωπύρωση στη συνείδηση του ελληνικού λαού του ναζιστικού παρελθόντος της Γερμανίας και της ανάδειξής του σε θέμα της σημερινής πολιτικής συζήτησης, με τη μορφή ακόμη και των ουδέποτε εξοφληθεισών πολεμικών αποζημιώσεων.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
Δεν είμαστε όλοι Ιρλανδοί!
Δεν σκύβουν όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι το κεφάλι στις επιταγές της ΕΕ. Αυτό είναι το μήνυμα των διαδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία. «Για τους Ιρλανδούς συνδικαλιστές οι καιροί είναι σκληροί. Το πιο επώδυνο τους ήρθε στις αρχές Φεβρουαρίου. Στην Αθήνα οι διαδηλωτές φώναζαν: «Εμείς δεν είμαστε Ιρλανδοί, θα αντισταθούμε!»». Με αυτόν τον τρόπο άρχιζε χθες το ρεπορτάζ της από το Δουβλίνο η απεσταλμένη της γαλλικής «Μοντ». Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό οι Γερμανοί δεξιοί που κατέχουν την εξουσία στο Βερολίνο και οι χρυσοπληρωμένοι και άχρηστοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, τόσο λιγότερες εντάσεις θα προκληθούν στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 
http://www.ethnos.gr

Τώρα λοιπόν που κάναμε τον απολογισμό μας, ας τα πούμε έξω απο τα δόντια!

200x149_126718293446 Γράφει  ο  :   Πολίτης της Μπανανίας
Είναι άλλο να εκφράζει μία χώρα την δυσφορία της πολιτισμένα, και άλλο να ξεπέφτει σε τέτοιες μειωτικές, εμπαθείς, ολοκληρωτικές και μονόπλευρες συμπεριφορές κύριε Γερμανέ πρέσβη. Αυτό είναι που έθιξε και προσέβαλλε, και όχι το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα.
Κανένας δεν είπε οτι δεν ειπώθηκαν αλήθειες, δεν επιτρέπεται όμως όταν υπάρχουν και χώρες που είναι σε πολύ χειρότερα χάλια, χώρες που έκαναν επίσης λαμογιές, και όταν το ευρωπαικό όνειρο τελείωσε νωρίς, να ψάχνουν και να δακτυλοδείχνουν όλοι την Ελλάδα σαν την υπαίτια όλων των πληγών του φαραώ και να φτάνουν να μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί μαθαίνουμε αρχαία στα σχολεία. Τελεία και παύλα! Να κοιτάτε τα του οίκου σας που έχετε εκατομμύρια άνεργους, και κοντεύετε να γίνετε τουρκικό προτεκτοράτο μέσα στην ίδια σας την χώρα. Αυτή η επεξήγηση και για όσους ξενομανείς νεοέλληνες wannabies έσπευσαν να αναρωτηθούν προς τι η ευθιξία και ο “πατριωτισμός” της κοινής γνώμης απέναντι στο δημοσίευμα.
Όποιος δεν γουστάρει να πάει να ζήσει αλλού, να συμπεριφέρεται σαν άψογος Έλληνας μετανάστης, και όταν έρχεται εδώ να ξαναθυμάται την παλιά του συμπεριφορά. Όποιος κάτσει εδώ όμως, να είναι μάγκας και να μάθει επιτέλους να αγαπάει και να σέβεται την χώρα του, να σταματήσει να ψηφίζει σαν ηλίθιο πρόβατο, να σηκώσει το κεφάλι του και να πάψει να περιμένει σωτήρες! Ποιος θα σε σεβαστεί νεοελληνάκο όταν εσύ ο ίδιος άφησες για δεκαετίες την χώρα να σταυρωθεί με την ίδια σου την συγκατάθεση και συμμετοχή; Η μήπως δεν είσαι όντως ένας πονηρός βαλκάνιος; Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας έγινε πρώτα ο ίδιος ο νεοέλληνας.
Ώρα για αυτοεπίγνωση επιτέλους, αρκετά τα έκρυβες όλα κάτω απο το χαλί! Όταν ήρθε μετά απο δεκαετίες ο θείος μου στην Ελλάδα, γνωστός γιατρός πια στην Μελβούρνη, (εδώ θα έπαιρνε φακελάκια ή θα ψόφαγε της πείνας) έκλαιγε που την είδε σε αυτά τα χάλια. Έλεγε “να αγαπάτε την Ελλάδα” και δάκρυζε, και τον κοιτούσαν περίεργα λες και ήταν τρελός. Ε μα βέβαια. Πως να μην τον κοιτανε σαν να είναι τρελός; Αφου στην πραγματικότητα διαλέξαμε να μισούμε μέσα μας την πατρίδα μας, γιατί δεν έχουμε το θάρρος και την μαγκιά να μισήσουμε τους εαυτούς μας για την κόλαση που με τα χέρια μας βοηθήσαμε να φτιαχτεί.
Όχι κύριοι, δεν φταίει μόνο ο εξωτερικός εχθρός, φταίει και ο εσωτερικός και είναι ο ίδιος ο νεοέλληνας.........Διαβάστε περισσότερα >>
Βαλκάνιε νεοέλληνα, την πατρίδα σου πρώτος εσύ την μείωσες, πρώτος εσύ την τσακίζεις, πρώτος εσύ την προσβάλλεις, πρώτος εσύ έστρωσες το έδαφος. Κατάλαβε το, κατανόησε το, νιώσε το. Εσύ πλακώνεσαι στα φανάρια και τσαμπουκαλεύεσαι μόνο όπου σε παίρνει. Εσύ πετάς σκουπίδια, εσύ ψηφίζεις αυτούς που λες κλέφτες, εσύ γλύφεις για μια θεσούλα, εσύ κομματικοποιείσαι και φανατίζεσαι, εσύ τα σπας για μια ομάδα, εσύ κουτσομπολεύεις και μηχανορραφείς για το πως θα καρφώσεις τον διπλανό σου αντί να κοιτάξεις την δουλειά σου. Εσύ ζεις με δόσεις και δάνεια, και φάρμακα για να βγάζεις την μέρα. Οι πολιτικοί που σε σταύρωσαν είναι ο καθρέφτης της δικής σου μούρης.
Μου παρέδωσες μία χώρα καμμένη γη. Κοίμισες την γενιά μου με φραπέδες, κινητά, ipod, ξέκωλα και ανεργία, με στείρα και αδιάφορη μάθηση, παραίτηση, βρωμιά και βιντεοπαιχνίδια για να μη σε στήσει στα τρία μέτρα. Την δωροδοκείς με θεσούλες και χαρτζιλίκια για να μη σε κρεμάσει για το μέλλον που έφτιαξες, μας δίδαξες πως το νούμερο ένα σπορ είναι η ρουφιανιά και η αποδοχή των πάντων αδιαμαρτύρητα. Την εκπαιδεύεις σαν την μελλοντική συνέχεια της νέας γενιάς ενός αηδιαστικού και ήδη ηττημένου υβρίδιου. Συντρίβεις κάθε αντίσταση. Στον φόβο και στον φόνο για 5 ευρώ!
O καθένας απο εμάς ας αποφασίσει με τις πράξεις του σε ποια κατηγορία ανήκει. Και μετά απορείς γιατί παρά το γεγονός οτι μέσα της η γενιά αυτή προσποιείται πως το δέχεται, σε περιφρονεί και σε βρίζει αντί να σου πει ευχαριστώ. Και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να “επικοινωνήσεις” με τα παιδιά σου που τα έφερες σε αυτό το χάλι για να τους πεις μετά οτι “μετά την απομάκρυνση απο την κοιλιά μου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται” και “τώρα σκάσε και κολύμπα“… Και όπως λέω πάντα αν εμφανιστεί κανένας βασιλιάς της ευθιξίας, για να με ζαλίζει, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ταρακουνήσει και να βάλει πράγματα στο τραπέζι, όχι να θίξει επιλεκτικές ευαισθησίες. Και γι αυτό ξαναθυμίζω: Αν πιστεύεις οτι δεν ανήκεις στην κατηγορία των παραπάνω, δεν έχεις και λόγο να θίγεσαι, έτσι δεν είναι;
*Πολίτης της Μπανανίας (για γερά στομάχια)

Γαλλία:Αντιδράσεις για αφίσες της αντικαπνιστικής εκστρατείας

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αντικαπνιστική εκστρατεία μίας οργάνωσης η οποία, επιχειρώντας να αφυπνίσει τους νέους κατά του τσιγάρου, παραλληλίζει το κάπνισμα με τη σεξουαλική κακοποίηση.
Οι αφίσες της οργάνωσης, που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν έναν ενήλικο άντρα με κοστούμι και τσιγάρο στο στόμα να σπρώχνει προς τα κάτω το κεφάλι μίας έφηβης, σε μία στάση που υπονοεί στοματικό σεξ, ενώ το σλόγκαν που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι: "Εάν καπνίζεις, είσαι σκλάβος του καπνού".
"Η εκστρατεία υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της σεξουαλικής κακοποίησης -ακόμη χειρότερα υπονοεί και ενοχή από την πλευρά του κακοποιούμενου", είναι μόνο ένα από τα πολλά σχόλια στην ιστοσελίδα της οργάνωσης "Δικαιώματα των Μη-Καπνιστών" η οποία και ευθύνεται για την εκστρατεία αυτή.
Η οργάνωση ισχυρίζεται πάντως ότι προσπάθησε να συμπληρώσει το κενό που αφήνουν οι συμβατικές αντικαπνιστικές εκστρατείες, καθώς οι νέοι έχουν την τάση να αγνοούν διαφημίσεις που αφορούν στην υγεία. Υπεραμύνθηκε δε της αφίσας, λέγοντας ότι δεν υπονοεί ούτε βιασμό, ούτε κακοποίηση και ότι στόχος της ήταν να σοκάρει και να προκαλέσει κάποια έντονη αντίδραση στους νεαρούς καπνιστές που θεωρούν το κάπνισμα χειραφέτηση.
"Η εκστρατεία έχει ως στόχο το νέο κόσμο που θεωρεί τα τσιγάρα σύμβολα χειραφέτησης και ελευθερίας, ενώ στην πραγματικότητα προκαλούν εξάρτηση και υποταγή", έρχεται η απάντηση της οργάνωσης, η οποία σκοπεύει να δημοσιεύσει τη διαφήμιση σε εφημερίδες και να την αναρτήσει σε μπαρ και δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας, το κάπνισμα είναι στη Γαλλία η πρώτη αιτία θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
http://manier-manier.blogspot.com

Προτεινόμενη απάντηση προς Γερμανούς‏...

Aπό τον dr.SeenG
.

http://www.mediasoup.gr

Αθωώθηκε ο Πέτρος Μαντούβαλος...

Αθώωση του Πέτρου Μαντούβαλου από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Αθώοι και οι συνεργάτες του, Χρήστος Χατζηπαναγιώτου και Σωτήρης Ντινόπουλος.
Ένοχοι, ο πρώην Πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης. 
http://piraeuspress.gr/

Το λεωφορείο που ... κολυμπάει!


Υπάρχει λεωφορείο που κολυμπάει; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! Ένας κατασκευαστής στη Μάλτα παρουσίασε πρόσφατα το αμφίβιο λεωφορείο της Μεσογείου. Η σκοτσέζικη πόλη Γλασκόβη θέλει το βάλει σε κανονική κυκλοφορία. Το πρώτο δρομολόγιο πήγε...καλά!Κολύμπησε!Το κατακίτρινο λεωφορείο, που κοστίζει 800.000 ευρώ το κομμάτι, θα κάνουν μελλοντικά δρομολόγια μέσα από το ποτάμι της πόλης.
Η μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα στο λεωφορείο αυτό είναι ότι έχει σασί λεωφορείου, που είναι επενδεδυμένο με σώμα πλοίου, είπε στο BBC ο εκπρόσωπους τύπου της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα λεωφορεία στη Σκοτία.
Πριν από το πρώτο δρομολόγιο υπήρξε ένα προβληματάκι.Ένας αερόσακος άνοιξε, χωρίς λόγο και αιτία και γιαυτό αναβλήθηκε η έναρξη των δρομολογίων. Αν το δοκιμαστικό τεστ πετύχει, τότε η πόλη θα αγοράσει κι άλλα τέτοια λεωφορεία.
 

Πέντε +1 δήμους προβλέπει για την Κέρκυρα μελέτη της Παντείου!!!

alt
Σε πρόταση για πέντε δήμους στο νησί σύν το δήμο Παξών κατέληξε η μελέτη που εκπόνησε μελετητική ομάδα καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου για λογαριασμό της ΤΕΔΚ Κέρκυρας.
Η μελέτη παραδόθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Τοπική Ένωση, η οποία ζήτησε από την ομάδα να καταθέσει πρόταση σχετικά με τον αριθμό και τα διοικητικά όρια των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις του Καλλικράτη. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Κέρκυρα «χωρά» δύο δήμους στο νότο, δύο στο βορά και το Δήμο Κερκυραίων.

Η πρόταση

Η πρόταση, χρησιμοποιώντας στο σκεπτικό της παραμέτρους που έχουν να κάνουν με πληθυσμιακά, γεωμορφολογικά, συγκοινωνιακά αλλά και οικονομικά και ιστορικά στοιχεία, περιλαμβάνει τους εξής δήμους:
  • - Ο Δήμος Κερκυραίων χωρίς αλλαγή στα όριά του, διατηρεί το χαρακτήρα αστικού δήμου με βάρος στο ιστορικό κέντρο του
  • - Δήμος νότιου συγκροτήματος αποτελούμενος από τους νυν Δήμους Λευκιμμαίων, Κορισσίων και Μελιτειέων.
  • - Δήμος νότου/μέσης αποτελούμενος από Αχιλλείων και Παρελίων
  • - Δήμος βορρά/μέσης αποτελούμενος από Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών και Αγίου Γεωργίου
  • - Δήμος βορρά αποτελούμενος από Κασσωπαίων, Θιναλίων, Εσπερίων
Οι μελετητές προτείνουν και μία εναλλακτική με μικρή διαφοροποίηση ως προς το βόρειο συγκρότημα, με ενδεχόμενο ένταξης του Δήμου Κασσωπαίων στο δήμο μέσης / βορρά με Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών, όπου στην περίπτωση αυτή ο Δήμος Αγίου Γεωργίου μετακινείται στο δήμο του βορρά.
Οι Παξοί εξακολουθούν να αποτελούν, και στη μελέτη του Παντείου, έναν αυτόνομο δήμο.

Σε διαβούλευση

Η πρόταση της Παντείου θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τη συνέλευση των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας τον επόμενο μήνα, όπου και θα επιχειρηθεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη σε μια προσπάθεια να υποβληθεί ενιαία πρόταση της Αυτοδιοίκησης του νομού στο Υπουργείο Εσωτερικών εν όψει των τελικών αποφάσεων του Υπουργού Γ. Ραγκούση.
http://www.corfupress.com
ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!

Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο έλαβε ο Γ.Παπανδρέου

Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου έλαβε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός. Η πρόσκληση ερμηνεύεται ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη πολιτική συγκυρία.
«Στην πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε μία τέτοια διεθνής επαφή είναι πολύ σημαντική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Όπως μετέδωσε το Mega, η Ουάσινγκτον είχε «παγώσει» μέχρι σήμερα την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς το Πεντάγωνο είχε δυσαρεστηθεί από τη στάση της Ελλάδας στο θέμα του Αφγανιστάν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένει τον Έλληνα πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης.Στην ατζέντα που έχει ετοιμαστεί από αμερικανικής πλευράς κορυφαία θέση καταλαμβάνουν το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και η άμεση έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο.
http://www.parapolitiki.com/

Euroleague: Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-70

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-70Η Μπαρτσελόνα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά του αγώνα και μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 70-67 για την 4η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκα. Έτσι, λοιπόν ο πρωταθλητής Ευρώπης αποκλείστηκε από τα πλέι οφ της διοργάνωσης, με απολογισμό τέσσερις ήττες. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στο τέλος άφησε ανοικτούς τους διαδρόμους προς τη ρακέτα του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μπαρτσελόνα. Το τρίποντο του Διαμαντίδη στα 12΄΄ έδωσε στιγμιαία πνοή στον Παναθηναϊκό (67-68), όμως οι βολές του Ναβάρο που ακολούθησαν διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Το τρίποντο του Νίκολας στα 3΄΄ πριν τη λήξη δεν βρήκε στόχο κι έτσι οι "πράσινοι" γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό μέσα στο ΟΑΚΑ.
http://www.sport24.gr

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ;

Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι», μεταξύ των λεγόμενων «αγορών», των οργάνων της Ε.Ε. και της Ελλάδας, δεν πρόκειται να σταματήσει, όποια πρόσθετα κι όσο σκληρά, ακόμα, μέτρα ληφθούν, σε βάρος των ελλήνων πολιτών. Αυτοί που ξεκίνησαν την επέλαση κατά της χώρας μας, δεν έχουν ολοκληρώσει, απ΄ ό, τι φαίνεται, το – ευρύτερο - έργο τους και συνεχίζουν τις πρακτικές εξόντωσής μας.
Σ΄ αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η άρον-άρον υποβάθμιση, από τον περιβόητο οίκο αξιολόγησης Fitch, των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank και Πειραιώς), σε μια εποχή, που αναμένονται νέες κινήσεις, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από την Ελλάδα. Χωρίς, καν, να περιμένουν τις καινούργιες εξελίξεις, οι «αναλυτές» της μιας από τις τρεις εταιρείες, που καθορίζουν, διεθνώς, το κερδοσκοπικό πλιάτσικο, προχώρησαν στην υποβάθμιση των τραπεζών, δίνοντας, έτσι, το μήνυμα, που λέει «ό,τι και να κάνετε, δεν γλιτώνετε» !...
Οι γνωρίζοντες τα των «αγορών», περιμένουν με σιγουριά, τις επόμενες ημέρες, ανάλογες πράξεις υποβάθμισης και από τις άλλες δύο εταιρείες, τη Standard & Poor`s και τη Moody`s, μιας και το τρίο, συνήθως, πάει μαζί.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, το ερώτημα, που καιρό τώρα στροβιλίζει στη σκέψη πολλών, τίθεται, πλέον, επί τάπητος : που θα οδηγήσει αυτή η τακτική της συνεχούς υποχωρητικότητας ; Μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγή στάσης, συμπεριφοράς και πορείας ; >>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Ο …θεός των «αγορών» δεν φαίνεται να εξευμενίζεται, από τις θυσίες των «Ιφιγενειών» κι αυτές, όπου νάναι τελειώνουν : ο λαός δεν αντέχει άλλη «πλάτη», ψυλλιάζεται, ήδη, πως το παν φιρί – φιρί, μετά την πλάτη να του ζητήσουν να στήσει και…κώλο, αν το τολμήσουν, τότε και οι θεοί θα βλαστημήσουν !

Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση, πρώτιστα, αλλά κι όλοι οι άλλοι, πρέπει ν΄ αντιληφθούν και να καταλάβουν, πως η «μπλε γραμμή» η οποία οριοθετεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού κι ολόκληρου του έθνους, δέχεται συντονισμένα «πυρά» από τους σύγχρονους «επιδρομείς» κι αυτοί οι αλήτες των οίκων αξιολόγησης, προεξόφλησαν, ήδη, το ξεπέρασμά της, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα, από παράδοση και ιδιοσυγκρασία, δεν αφήνει πολλά περιθώρια, στην πρακτική των ηγετών της : στηρίζουν και στηρίζονται στο λαό και μόνο, στέλνοντας στο διάολο τους πάντες και τα πάντα !... Αλλιώς, στο διάολο, πηγαίνουν αυτοί !
http://logoplokies.blogspot.com

Europa League: ΡΟΜΑ - ΠΑΟ 2-3 !!!

Οχι μόνο άντεξε, όχι μόνο πέρασε στις καλύτερες δεκαέξι ομάδες του «Europa League», αλλά νίκησε για δεύτερη φορά τη Ρόμα ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια συγκλόνισε και θριάμβευσε με σκορ 3-2. Ιδιο σκορ με το πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Επική πρόκριση με τον ΠΑΟ να είναι στις 16 του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με σκορ 3-2! Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει κάνοντας νέα ανατροπή απέναντι στη δεύτερη ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος Ρόμα. Μετέτρεψε μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο το 1-0 σε 1-3, παίρνοντας μια ιστορική πρόκριση.

«Ευρωπαϊκό πρόβλημα η μετανάστευση» δηλώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

                   


Ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΔηλώσεις Χρυσοχοΐδη στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών με θέμα την παράνομη μετανάστευση. «Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι μόνο το πρόβλημα της ανατολικής Μεσογείου, ή της νότιας Ευρώπης είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ο έλληνας υπουργός είπε ότι παρουσίασε στους ομολόγους του το πρόβλημα «σε όλη του την έκταση δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς η Ελλάδα διαχειρίζεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές».

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διαχειρίζεται τις ανθρώπινες ψυχές με τρόπο που αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ανθρώπινη υπόσταση, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανθρώπινες ελευθερίες, το διεθνές δίκαιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ακόμη ότι από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, ως μικρή χώρα, υφίσταται πολύ μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις και τόνισε ότι « δεν μπορούμε, σε καμιά περίπτωση, μόνοι μας να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη».

«Ζητήσαμε τη στήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ και φαίνεται ότι δρομολογούνται λύσεις, δρομολογούνται πολιτικές», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
eglimatikotita