Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η αποχωρουσα κυβερνηση...

"Εμείς θα είμαστε δίπλα στον αγρότη"...

"Ένα σωστό μέτρο, αλλά αυτό το έχουμε πει εδώ και οκτώ χρόνια, είναι η μείωση του ΦΠΑ για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων, από 18% σε 8%...Ένα μήνυμα θέλω να δώσω: Εμείς θα είμαστε δίπλα στον αγρότη, θα είμαστε σκληροί και πάντα παρόντες στις διαπραγματεύσεις".



Τι έκανε σήμερα για τους αγρότες; Τους συνάντησε;
http://krogias.blogspot.com/

Champions League: Barcelona vs Chelsea 1-1

1 - 0


Το γκολ του Ινιέστα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ, στις 27 Μαϊου, στο «Ολύμπικο» της Ρώμης. Το 1-1 λοιπόν στο «Στάμφορντ Μπριζ», κόντρα στην Τσέλσι, δίνει στην Μπαρτσελόνα το εισιτήριο για τον τελικό και αφήνει μιά πολύ πικρή γευση στην αγγλική ομάδα, η οποία ήταν ανώτερη, είχε φάσεις να «καθαρίσει» την πρόκριση, ενώ δικαιούται να έχει παράπονα από τον Νορβηγό διαιτητή Χένινγκ, ο οποίος στο 81' αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Πικέ.

«Webby Awards»: Βραβεία των καλύτερων ιστοτόπων 2009

Ανακοινώθηκαν για 13η χρονιά από την Ακαδημία Ψηφιακών Τεχνών και Επιστημών τα καλύτερα σάιτ του διαδικτύου. Aπό πολιτικά blogs μέχρι και διαφήμιση, ξεχώρισαν τα καλύτερα ανάμεσα σε 10.000 συμμετοχές από 60 χώρες. Τα Webbies αποτελούν το πληρέστερο σημείο αναφοράς για όλους όσους ασχολούνται με το Internet και η επίσημη απονομή τους θα γίνει στις 8 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Σε κάθε μία από τις κατηγορίες απονέμονται δύο βραβεία: Το επίσημο βραβείο της κριτικής επιτροπής «Webby» και το βραβείο του κοινού «People's Voice Award». Περισσότερα στην επίσημη σελίδα «Webby Awards.

Ben Southall: Ο νικητής του "Best Job In The World"

Ο 34χρονος Βρετανός Μπεν Σάουθολ είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού για την «Καλύτερη Δουλειά στον Κόσμο», θέση για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Ο Σάουθολ καλείται τώρα -και για τους επόμενους έξι μήνες- να αναλάβει το δύσκολο έργο του επιστάτη στο νησί Χάμιλτον της Αυστραλίας, έναντι 105.000 δολαρίων. Πρέπει δηλαδή να κάνει ηλιοθεραπεία και ιστιοπλοΐα, να εξερευνά τις υπέροχες παραλίες, να ταΐζει σπάνια είδη ψαριών, αλλά πάνω από όλα για να δημιουργήσει ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο και υλικό video ώστε προσελκύσει τουρίστες στο νησί.

Siemens: Καταψηφίστηκε και η δεύτερη κατα σειρά πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Με τους 151 ψήφους της συμπολίτευσης καταψηφίστηκε η δεύτερη κατά σειρά πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, έπειτα από έντονη κόντρα στη Βουλή. Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και, έτσι, στο αποτέλεσμα της (φανερής) ονομαστικής ψηφοφορίας τα «υπέρ» ήταν 148 σε σύνολο 299 ψηφισάντων (απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Παπαγιαννάκης).

Η1Ν1: Υποχωρεί αλλά σκοτώνει ακόμα

Η γρίπη των χοίρων μπορεί να υποχωρεί, αλλά προκάλεσε έναν νέο θάνατο στις ΗΠΑ και αναμένεται να προκαλέσει κι άλλους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετρά 1.419 κρούσματα γρίπης Α σε όλον τον πλανήτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση διαφωνεί με τις απαγορεύσεις στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος. Ένα ακόμα θύμα της γρίπης των χοίρων κατεγράφη εκτός Μεξικό, στις ΗΠΑ. Μια γυναίκα από το Τέξας πέθανε από τον ιό Η1Ν1, ωστόσο η επιδημία φαίνεται να υποχωρεί.