Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο Ολυμπιακός με φουλ επίθεση (4-3-3) για την ανατροπή στο Μπορντό

Χωρίς κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του επαναληπτικού για τους «16» Champions League με την Μπορντό στη Γαλλία. Να τα δώσουν όλα ζήτησε από τους «ερυθρολεύκους» ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα σύστημα 4-3-3 (4-5-1 όταν αμύνεται η ομάδα).
Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο «Σαμπάν Ντελμά», με τον Μπάντοβιτς να καταστρώνει τα τελευταία του πλάνα και να προσπαθεί να τους ντοπάρει ψυχολογικά. Εξάλλου, όπως τόνισε και στην συνέντευξη Τύπου, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της ομάδας να πετύχει κάτι μεγάλο και θα πρέπει άπαντες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανατραπεί το 0-1 του πρώτου αγώνα.
Στα της 11άδας, δύο είναι τα ερωτηματικά. Πρώτον αν τελικά ο Τοροσίδης αγωνιστεί στα μπακ ή θα προωθηθεί στο κέντρο και δεύτερον αν θα προτιμηθεί ο Λεονάρντο ή Ραούλ Μπράβο στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας. Στην περίπτωση που ο Τοροσίδης παίξει στο κέντρο, ο Ζεβλάκοφ θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ένας εκ τον Λεντέσμα, Μαρέσκα θα κάτσει στον πάγκο. Το πιθανότερο σχήμα πάντως αναμένεται να είναι το εξής.
Ο Νικοπολίδης κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο (από δεξιά προς αριστερά) να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής θα αναλάβουν οι Στολτίδης, Μαρέσκα και Λεντέσμα, ο Λούα Λούα θα βρεθεί στο δεξί φτερό της επίθεσης, ο Ντάτολο στο αριστερό και ο Ντάρμπισαϊρ θα είναι ο μοναδικός επιθετικός.
Να υπενθυμίσουμε πως η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους εξής: Παναγόπουλος, Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ντάτολο, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.
Περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι στο πλευρό του
Την στήριξη των φιλάθλων του θα έχει, για ακόμα ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός. Μπορεί το 0-1 του Καραϊσκάκη να μην αφήνει πολλά περιθώρια, ωστόσο υπολογίζεται πως στο μεγάλο ραντεβού της Τετάρτης θα βρεθούν περισσότεροι από 2.000 οπαδοί του στις εξέδρες του «Σαμπάν Ντελμά».
Αρκετοί ήταν αυτοί που αναχώρησαν από την Ελλάδα (ακόμα και με την ίδια πτήση που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού), ενώ ακόμα περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα βρεθούν στο γήπεδο της γαλλικής πρωταθλήτριας από διάφορες γωνιές της Ευρώπης (κυρίως από Γερμανία, Ιταλί και Αγγλία).
ΤΑ ΝΕΑ

Αντιύλη

ΕΝΑ ΠΑΓΑΚΙ που λειώνει στο τραπέζι αφήνει πρώτα έναν λεκέ από νερό. Μετά εξατμίζεται και δεν μένει τίποτε. Αυτή είναι η καθημερινή μαγεία των μεταμορφώσεων της ύλης. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τέτοιου είδους μεταμορφώσεις δεν προκαλούν μαγεία, αλλά δέος και καμιά φορά φρίκη. Δεν είναι απλό πράγμα η απότομη εξάτμιση ενός πολιτικού. Πόσω μάλλον αν έχει διατελέσει πρωθυπουργός. Είναι- δυστυχώς- η περίπτωση του Κώστα Καραμανλή.
Η ΤΥΧΗ της Ελλάδας συζητείται αυτές τις ημέρες στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, κυρίως δε στο τρίγωνο Παρισιού, Βρυξελλών και Βερολίνου. Εκεί δεν έχει μείνει ασχολίαστη η απότομη εξαφάνιση του Καραμανλή. Ένας πρωθυπουργός πέντε ετών αποφασίζει στη μέση ακριβώς της θητείας του να κάνει εκλογές παράδοσης εξουσίας. Οι Ευρωπαίοι ήξεραν τον Καραμανλή. Άλλωστε η Δεξιά κυριαρχεί και στις τρεις προαναφερθείσες πρωτεύουσες. Δεν ήξεραν τόσο καλά τα χάλια της ελληνικής οικονομίας, αλλά τώρα τα έμαθαν. Αντιλαμβάνονται όμως πως ο Καραμανλής τα ήξερε, πως δεν έκανε τίποτε για να τα αντιμετωπίσει και πως, σε μια δεδομένη στιγμή που ο ορίζοντας στένεψε, απλώς τα παράτησε. Αυτό όμως δεν είναι ούτε το ήθος ούτε το ύφος της δημόσιας εξουσίας στην Ευρώπη.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ελίτ δεν ψηφίζει στην Ελλάδα. Ούτε δέχεται τηλεφωνήματα από δημοσκόπους. Έχει όμως την ίδια ακριβώς αντίληψη για τον Καραμανλή με την ελληνική κοινή γνώμη. Οι Έλληνες ψηφοφόροι έριξαν ένδεκα μονάδες στη Ν.Δ. την 4η Οκτωβρίου 2009. Συνεχίζουν όμως να ρίχνουν μαύρο στον Κώστα και στην κυβέρνησή του έξι μήνες μετά. Και φαίνεται πως η οργή τους μεγαλώνει και πως την κρίση τη χρεώνουν εις ολόκληρον στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Τούτο δε παρότι είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου που παίρνει τα πολύ σκληρά μέτρα, έχοντας δώσει ηλιόλουστες προεκλογικές υποσχέσεις.
Η ΕΞΑΤΜΙΣΗ του Κώστα δεν συγκαταλέγεται στις μεταμορφώσεις της ύλης. Αντιθέτως, ο Καραμανλής αποδεικνύεται πολιτική αντιύλη. Όλοι αυτοί με τους οποίους συνδέθηκε ως αρχηγός και ως πρωθυπουργός τείνουν να εξαϋλωθούν. Είναι οι Βουλγαράκηδες, οι Ρουσόπουλοι, οι Παυλίδηδες, οι Δούκες, οι Μαρκήσιοι και οι Αλογοσκούφηδες που ο Αντώνης Σαμαράς επείγεται τώρα να αποτελειώσει. Είναι και διάφορες υπουργάρες των κυβερνήσεων 2004-2009 που γλίτωσαν τότε και επανεξελέγησαν βουλευτές, αλλά δύσκολα θα δουν στον ήλιο μοίρα. Είναι επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη που δεν ωφελήθηκε σε τίποτε από την επίμονη- προσωπική και πολιτική- ταύτισή της με τον Κώστα.
ΑΛΛΑ ΟΙ πολιτικοί είναι, σε τελική ανάλυση, άξιοι της τύχης τους. Το θέμα είναι να γλιτώσει από τις βλαβερές συνέπειες της καραμανλικής αντιύλης η χώρα. 
Δ. Μητρόπουλος-ΤΑ ΝΕΑ

ΚΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ !...

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επανειλημμένα κείμενά της κατακε-ραύνωσε, την πολιτική του και την, καθ΄ έξιν, πλαστογράφηση των στατιστικών στοιχείων για την οικονομία.
Πολλά στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ τους κι ο διάδοχός του, Παπαθανασίου, τον έχουν καταδείξει ως τον βασικότερο υπεύθυνο του εκτροχιασμού των δημοσιονομικών μεγεθών.
Ο ίδιος ο Σαμαράς, μόλις χθες, διατυμπανίζοντας, πως δεν έχουν θέση στο κόμμα όσοι «…πλήγωσαν το φιλότιμο του ελληνικού λαού…», τον φωτογράφισε, πρώτον και καλύτερο, μεταξύ των ενόχων…
…Και σήμερα, ο Αλογοσκούφης, με συνέντευξή του, βγάζει τον εαυτό του λάδι και ρίχνει τα πάντα στο …ΠΑΣΟΚ !...
Πρόκειται για το απύθμενο θράσος του υπασπιστή του Καραμανλή, του εμπαθέστατου ανθρωπάκου, που το 2004, με την ανεκδιήγητη απογραφή του, προσπάθησε να δημιουργήσει, εκ των προτέρων, τις πλαστές προϋποθέσεις, για τη δικαίωση της δικής του ανερμάτιστης πολιτικής. ( Καταβαράθρωσε τους δείκτες των οικονομικών μεγεθών, για να εμφανιστεί ως ο ανορθωτής τους !...).
Ο θρασύτατος Αλογοσκούφης, προσπαθεί να εμφανίσει τη δική του απογραφή, ως γνήσια και διενεργηθείσα από την Ε.Ε., ενώ παρουσιάζει τον Παπακωνσταντίνου, ως «μάγειρα» ψεύτικων στοιχείων, για να υποβαθμίσει το …έργο της Ν.Δ. !
Ξεχνάει κι αποκρύπτει ο ψευτοτσάρος της νεοδεξιάς, το γεγονός πως τα στοιχεία για το υπερδιπλάσιο έλλειμμα, για το 2009, τα έδωσε ο Προβόπουλος και τα επιβεβαίωσε η Eurostat και πως για τις λαθροχειρίες και τις αλχημείες, καθ΄ όλη την επάρατη πενταετία (2004-2009), πήραν θέση και αποφάσεις, τα επίσημα όργανα της Ε.Ε. κι έχουν παραπέμψει τη χώρα μας για τα περαιτέρω !
Η έλλειψη κάθε αυτοκριτικής αναφοράς και η απόπειρα καταλογισμού των ευθυνών, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους δικούς του, που τον αντικατέστησαν, δείχνει την αμετροέπεια, αλλά και την μικρότητα του ανθρώπου… 

Νομιζεις Αντωνακη…..

Οι περικοπές σε βουλευτές και υπαλλήλους Βουλής...‏

Αναλυτικά, ποιες μειώσεις ανακοινώθηκαν από τον Φιλ. Πετσάλνικο

Από το Γραφείο Τύπου της Βουλής
Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα στον Τύπο, που επιμένουν να παραπληροφορούν το αναγνωστικό κοινό περί «μη εφαρμογής των περικοπών στους υπαλλήλους της Βουλής», οφείλουμε να ενημερώσουμε και αυτούς τους λίγους που συνεχίζουν να αγνοούν δηλώσεις που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη και αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για τα ακόλουθα:
Από την πρώτη στιγμή, στις 29.1.2010, ο κ. Πετσάλνικος είχε δηλώσει ότι...

«θα πρέπει το Κοινοβούλιο να εκπέμψει συγκεκριμένα μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας μας και αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας». Απαντώντας σε εκπροσώπους εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, είχε τονίσει χαρακτηριστικά «καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση».
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, πέραν των μειώσεων κατά 12%, που επιβάλλονται στα κοινά επιδόματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, επιπλέον για τους υπαλλήλους της Βουλής:
· Μειώνονται κατά 12% τα επιδόματα υπερωριών και κίνησης, με απόφαση που υπεγράφη στις 4 Μαρτίου.
· Μειώνεται κατά 12% το ειδικό επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», όταν σε μηνιαία αναλογία ανέρχεται έως 1.000 ευρώ και κατά 17% όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται ότι το επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», το οποίο δεν αποτελεί επιπλέον μισθούς κυμαίνεται σε μηνιαία αναλογία από 580 ευρώ για υπαλλήλους ΥΕ στο 18ο μισθολογικό κλιμάκιο έως και 1.320 ευρώ για την κατηγορία ΠΕ στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο (Διευθυντές). Υπενθυμίζεται ότι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα τα ειδικά επιδόματα μειώνονται κατά 12% ανεξάρτητα από το ύψος τους σε μηνιαία βάση.
Επίσης, τονίζεται ότι επανειλημμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει δηλώσει ότι και αυτό το ειδικό επίδομα θα φορολογηθεί κανονικά στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως θα ισχύσει και για τα επιδόματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Σχετικά με τη βουλευτική αποζημίωση, επίσης είναι γνωστό ότι έχουν ληφθεί οι αποφάσεις που προβλέπουν:
· Μείωση των εξόδων κίνησης κατά 12% με απόφαση του Προέδρου της Βουλής που υπεγράφη στις 11 Μαρτίου.
Επίσης, με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής την οποία ενέκρινε στις 11 Μαρτίου η Διάσκεψη των Προέδρων:
· Μειώνεται το επίδομα οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%.
· Μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση συμμετοχής σε επιτροπές και θερινά τμήματα.
· Παρατείνεται η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%.
Σε ό,τι αφορά στη διάταξη του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική, που ψηφίστηκε στις 5 Μαρτίου και η οποία περιελάμβανε τις περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής, σημειώνεται για μία ακόμη φορά ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 65, παρ. 6), τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Βουλής ρυθμίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής. Επομένως, εάν η ρύθμιση για την εισοδηματική πολιτική για τους υπαλλήλους της Βουλής είχε ενταχθεί σε νόμο, αυτή δεν θα είχε έννομη ισχύ. Ήταν θέμα εγκυρότητας, κατά το Σύνταγμα, των ρυθμίσεων.
Πέραν αυτού, η διάταξη του ως άνω νόμου, προβλέπει περικοπές 12% για τα επιδόματα του δημοσίου, ενώ με την ανωτέρω απόφαση του κ. Πετσάλνικου οι περικοπές για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου είναι μεγαλύτερες, καθώς φτάνουν και το 17%.
Κατόπιν αυτών, προκαλεί εντύπωση ότι ενώ όλα αυτά έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, ορισμένοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη ότι η Βουλή «μένει έξω από τις ρυθμίσεις».
 
press-gr

Τείχος Βερολίνου στο σχέδιο για στήριξη Αθήνας

Οι υπουργοί της ευρωζώνης δεν κατάφεραν χθες να κάμψουν τις αντιδράσεις της Γερμανίας, η οποία, υποστηριζόμενη από την Ολλανδία, την Αυστρία και τη Φινλανδία, παρέμεινε αρνητική στην έγκριση ενός μηχανισμού για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, εάν χρειαστεί.
Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προσπάθησε μετά το πέρας των εργασιών να καλύψει την έλλειψη συμφωνίας με αοριστίες, υποστηρίζοντας ότι συζητήθηκαν «τεχνικές λεπτομέρειες» επί των οποίων οι υπουργοί συμφώνησαν.
Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για εγγυήσεις δανείων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το προτιμητέο σενάριο είναι διμερής δανεισμός.
Πολιτική συμφωνία δεν υπάρχει, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ευρωζώνης και για να δικαιολογήσει την αποτυχία υποστήριξε ότι μία τέτοια συμφωνία είναι θέμα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, χωρίς, όμως, να επιβεβαιώσει ότι θα ληφθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής (24-25 Μαρτίου).
Στη Σύνοδο θα τεθούν επί τάπητος και τα εξής θέματα: ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στη διμερή δανειοδότηση, με τι επιτόκιο θα γίνει αυτό, σε ποιο βάθος χρόνου και πότε θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός.
Ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιλμπε επέμενε από την αρχή των εργασιών των 16 στη θέση του ότι η Ελλάδα πρέπει προηγουμένως να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και μετά «το συζητάμε» περί σχεδίου-ασπίδας, εφόσον κριθεί αναγκαίο και φυσικά το ζητήσει η ίδια η Αθήνα. Με την άποψη του Γερμανού υπουργού συμφώνησαν αμέσως οι υπουργοί της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας. Υπέρ του σχεδίου διάσωσης τάχθηκαν η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία , η Ιταλία, η Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. 
Παρά, λοιπόν, τις προσπάθειες του προέδρου της ευρωζώνης, Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και της προεδρεύουσας της Ε.Ε., Ισπανίδας υπουργού Ελενας Σαλγάδο, η ομάδα των «4» παρέμεινε ανένδοτη. Μάλιστα, ο Ζ.Κ. Γιουνκέρ επιστράτευσε και τον Βέλγο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Ρομπάι, προκειμένου να μεταπειστεί ο Β. Σόιμπλε. Η απάντηση, όμως, ήταν η ίδια : Nein....
Βέβαια, κάτι έπρεπε να πουν οι υπουργοί, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις αγορές. Συμφωνήθηκε, λοιπόν, να ανακοινωθεί ότι επήλθε συμφωνία επί «τεχνικών λεπτομερειών». Και να επισημανθεί από τον Ζ.Κ. Γιουνκέρ ότι οι χώρες της ευρωζώνης «θα βοηθήσουν την Ελλάδα εάν χρειαστεί», αλλά «τώρα δεν χρειάζεται τέτοιου είδους βοήθεια»...
Και, όμως, οι περισσότεροι υπουργοί εισήλθαν στην αίθουσα των εργασιών με αισιοδοξία, έστω συγκρατημένη, ότι θα βρεθεί ένας συμβιβασμός για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, πάντα εάν χρειαστεί, στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές. Τα βασικά σενάρια, που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή ήταν δύο: δανειοδότηση από τις χώρες της ευρωζώνης, με συντονιστή την Κομισιόν ή παροχή εγγυήσεων από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για χορήγηση κοινοτικού δανείου.
Το θέμα του ποσού δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους υπουργούς, ενδεχομένως για να μην «ερεθιστεί» περισσότερο η Γερμανία. «Θα ήταν πρόωρο να συζητήσουμε ποσά», είπε η Ελενα Σαλγάδο.* 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σκληρό πόκερ

Παρά τα μέτρα, παρά τη λιτότητα και παρά τις δημόσιες δηλώσεις πολιτικής στήριξης, το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας φαίνεται ότι παραμένει αβέβαιο.

Η Γερμανία αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε σχέδιο έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα παρά τις πιέσεις της Γαλλίας.

Πλέον το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ, παρά την υιοθέτηση των σκληρών μέτρων της 3ης Μαρτίου.

Επαναλαμβάνουμε αυτό που γράφαμε και το πρωί. Η υπόθεση της Ελλάδας θα αλλάξει συνολικά την Ευρώπη. Αν η Γερμανία παραμείνει αδιάλλακτη, τότε αυτό ενδεχομένως να είναι και ο προάγγελος της διάλυσης της Ευρωζώνης.

Οι Γερμανοί απαιτούν με προκλητικό τρόπο την ηγεμονία της Ένωσης. Περίεργοι καιροί... 

Τα Επτάνησα, πρωταθλητές στην ανεργία!

alt
Σε 10,2% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Δεκέμβριο 2009 έναντι 8,9% τον Δεκέμβριο 2008 και 10,6% τον Νοέμβριο 2009, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σε επίπεδο περιφερειών, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 15%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρσι. Βαθιά ύφεση με έκρηξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη προοιωνίζονται τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία.
Εκτόξευση της ανεργίας
Ανησυχητική είναι η εικόνα της αγοράς εργασίας καθώς τον Δεκέμβριο σχεδόν ο ένας στους δέκα οικονομικά ενεργούς πολίτες ήταν άνεργος. Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ δείχνουν εκτίναξη της ανεργίας στο 10,2% από 8,9% τον Δεκέμβριο του 2008, με τους ανέργους στο ίδιο διάστημα να αυξάνονται σε ποσοστό 16% ή κατά 70.961, φτάνοντας αθροιστικά σε 505.110 άτομα.
Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης με την υψηλότερη ανεργία ανά περιφέρεια, με ποσοστό 15% από 10,2% πριν από έναν χρόνο, και ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο με 13,6% (από 11,8%) και στην τρίτη θέση η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 12,5% (από 9,3%). Η ανεργία στους άντρες διαμορφώθηκε στο 6,9% έναντι 14,8% στις γυναίκες, ενώ κοντά στο 30% φτάνει η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα των 15 - 24 ετών (28,9%). Στην επόμενη κρίσιμη ηλικιακή ομάδα των 25 - 34 ετών η ανεργία διαμορφώνεται στο 13,7%.
http://www.corfupress.com

5-6 Δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία

Όσο πλησιάζουν οι μέρες "κλειδώνουν" 5-6 το πολύ δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία, όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτη. Αριθμός αρκετά μικρός, σε σχέση με τους 29 που υπήρχαν. Αυτό σημαίνει ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα όρια των νέων δήμων θα συμπίπτουν στις περισσότερες  περιπτώσεις με τα όρια των παλαιών επαρχιών.
Το ερωτηματικό παραμένει ακόμα για το αν θα υπάρξει ξεχωριστός δήμος Τριχωνίδας και αν ναι ποιες περιοχές θα περιλαμβάνει αυτός.
Όπως και να χει έντονες είναι οι ζημώσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Τον τελικό όμως λόγο θα έχει όπως φαίνεται το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο γενικά προσανατολίζεται σε όσο το δυνατόν λιγότερους δήμους..  
agrinio-news

Στις 18 Ιουνίου το ψηφιακό σήμα στην Αττική


Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει η DIGEA τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας Alpha, ALTER, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και STAR στην περιοχή της Αττικής. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση, και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά. 
protothema

Σε ηλικία 22 ετών πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου!

Ο Χε Πινγκπίνγκ, ο πιο κοντός άνθρωπος

του κόσμου (74,5 εκατοστά), πέθανε από

‘’πρωτογενή δαρβινισμό’’ το Σάββατο

στη Ρώμη, μετά από έντονους πόνους

που είχε στο στήθος.

http://katse-kala.blogspot.com