Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: bye bye Timur ! ! !

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον γενικό διευθυντή της, Γιάννη Χρυσικόπουλο, σήμερα το πρωί. Με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο θα παίξουν οι κόκκινοι το ματς με την Άλκμααρ. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης απόλυσης. Όλος ο κόσμος ήξερε από τη Δευτέρα κιόλας πως ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν επρόκειτο να παραμείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού, αφού ο Τύπος στο σύνολο του το θεωρούσε δεδομένο, το έμαθε και ο Γεωργιανός με μια μικρή καθυστέρηση.

Η μετωπική του Παπανδρέου με τη φυλή των εξουσιομανών...

Από τον Τριαντάφυλλο Καρατράντο

Την περίοδο της εσωκομματικής διαμάχης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει μία αρκετά σκληρή φράση, είχε μιλήσει για αυτούς «που μαγεύτηκαν από την εξουσία». Τραβώντας τη διαχωριστική γραμμή από αυτούς είχε τονίσει ότι δεν θέλει την εξουσία για την εξουσία. Πολλοί τότε το θεώρησαν ένα τσιτάτο, έναν μετανεωτερικό λαϊκισμό.Σήμερα, αποδεικνύει στην πράξη ότι αυτό είναι το πιστεύω του. Η παρουσία του στη ΔΕΘ, κυρίως δε η εμφάνιση του στη Συνέντευξη Τύπου, ανέδειξε ότι αντιλαμβάνεται το βάρος της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας αυτή τη στιγμή.Έχει καταλάβει ότι...πρόκειται για ευχή και κατάρα. Ένας πολιτικός μετρημένος, ήπιος, σοβαρός, στοχευμένος, με διευρυμένη agenda, με πολιτικά προτάγματα με ήθος και με διάθεση αυτονομίας και ρήξεων, αφού επαναπολιτκοποίησε την πολική όπως έλεγε και ο Κώστας Σημίτης, δείχνει έτοιμος να παίξει την τελευταία ζαριά για την ανάκαμψη της χώρας.Εάν ο Παπανδρέου ήταν ένας στείρος αναζητητής της εξουσίας, όπως είπε ο κύριος Κουμουτσάκος, δεν θα ήταν σήμερα εδώ, θα ήταν επικεφαλής κάποιου διεθνή θεσμού, όμως αυτός επέλεξε το δύσκολο δρόμο, το δρόμο της ρήξης. Οι ρήξεις που χρειάζονται είναι πολλές, η μεγαλύτερη είναι η ρήξη με το εξουσιομανές ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου αν θέλει να πετύχει πρέπει να έρθει σε ρήξη με το ίδιο του το κόμμα.Η εικόνα του σοβαρού και μετρημένου Παπανδρέου έρχεται σε αντιδιαστολή με τα γκρουπούσκουλα και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, των ανθρώπων που πραγματικά μεγάλωσαν μέσα στην εξουσία, στην εξουσία του χειρότερου τύπου την κομματική, των ανθρώπων που πανηγυρίζουν γιατί αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ τις τύχες της χώρας. Στιχάκια, πανηγύρια και χαρές, πόσο μακριά είναι από τον Παπανδρέου. Τους στέλνει συνεχώς μηνύματα αλλά δεν δείχνου να τα παίρνουν…Επί Ανδρέα Παπανδρέου το κόμμα διείσδυσε στο κράτος και το άλλαξε, το κομματικοποίησε. Επί Κώστα Σημίτη το κράτος έγινε το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ κρατικοποιήθηκε. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι έχει καταλάβει το μεγάλο στοίχημα, τον διαχωρισμό του κράτους από το κόμμα. Αν καταφέρει να αλλάξει αυτή τη δομή, μία δομή οριζόντια αλλά και κάθετη, να σπάσει τα εξουσιαστικά καλούπια του πολιτικού συμφέροντος, τότε ναι θα μεταρρυθμίσει τη χώρα.

Τσιτουρίδης ο Wolverine...


"ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ"!

"Είσαι μισάνθρωπος! Τι είναι εδώ; Γκουλάγκ;
Γιατί δεν μου το είπατε νωρίτερα;
Αυτό είναι το ευχαριστώ για την υποστήριξή μου στον Καραμανλή;
Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;"!
Κουβέντες του Τσιτουρίδη στην Ρηγίλλης προς τον Ζαγορίτη τις οποίες δεν ακούσαμε εμείς. Mας τις μετέφερε όμως η πλευρά του Τσιτουρίδη πριν από λίγο.
http://fimotro.blogspot.com

Τί ψηφίζει η νεολαία του Facebook

Tα αποτέλέσματα της ψηφοφορίας μέχρι 19:00 14/09/2009

Όποιος θέλει να ψηφίσει να ακολουθήσει αυτό το link
http://www.protothema.gr

Γυναίκα η επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Έως και την Τετάρτη αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επικεφαλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιθανότατα η Διδάκτωρ-οικονομολόγος Τζούλια Πανουργιά-Κλώνη στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με ειδίκευση σε θέματα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, περιβαλλοντικής προστασίας και διεθνών διαπραγματεύσεων. Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρός της Λουκάς Παπαδήμος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον ερχόμενο Μάιο. Όσον αφορά στο σημερινό πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι o Γ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους επιμελητηρίων ενώ στις 19.30 θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Τρίπολη.

ΑΧ ΤΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ...


http://freskoprama.blogspot.com/

Πιο καθαρα δεν γινεται!!!


http://asimonis.wordpress.com/

ΜΑΪΜΟΥΔΙΣΜΑΤΑ !...


http://logoplokies.blogspot.com/

Ο Τζιμπούρ πάει διακοπές...

Αδεια για 20 ημέρες πήρε ο Ραφίκ Τζιμπούρ από την ΑΕΚ! Αρα, προβλέπεται να επιστρέψει στις εκδηλώσεις της ΑΕΚ μετά τις εκλογές! Και αν ο επιθετικός πέρασε το μεσημέρι από τα γραφεία της ΠΑΕ και συναντήθηκε με τον Νίκο Θανόπουλο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε άδεια στον Τζιμπούρ για 20 ημέρες και η επιθυμία να συμβεί αυτό ήταν κοινή. Ο Τζιμπούρ έχει υποπέσει σε απανωτά πειθαρχικά παραπτώματα και θεωρείται ξένο σώμα για την ομάδα του Μπάγιεβιτς. Να τονιστεί ότι στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, Ντούσκο και Τζιμπούρ παραλίγο να έρθουν στα χέρια! Ηταν ένα ακόμη επεισόδιο ανάμεσά τους, η υπομονή του τεχνικού εξαντλήθηκε και στον παίκτη δόθηκε χρόνος προκειμένου να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Τζιμπούρ δεν λογίζεται ως ενεργό μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά μόνο ως περουσιακό της στοιχείο.

Obama προς Wall Street: «δεν θα σας σώσουμε ξανά»

Από την καρδιά της Wall Street, το Φέντεραλ Χολ, ο Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος σε πολιτικούς αλλά και οικονομικούς κύκλους, προειδοποίησε την αμερικανική χρηματαγορά να μην περιμένει εκ νέου διάσωση, αν το οικονομικό σύστημα καταρρεύσει ξανά. Συγκρατημένος και αυστηρός ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως κάποιες εταιρίες, εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παραβλέπουν τα μαθήματα που δίνει η χρεοκοπία της Lehman Brothers. Τόνισε μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον όχι μόνο το δικό τους αλλά και της ίδιας της χώρας. «Κάποιοι δεν μαθαίνουν από το παρελθόν», είπε. Κατά την πρώτη επέτειο της πτώχευσης της Lehman Brothers, ο Μπαράκ Ομπάμα, άσκησε πιέσεις για μεταρρυθμίσεις, και την υιοθέτηση νέων μέτρων ελέγχου, μέσω του Κογκρέσου, ώστε να αποφευχθεί νέα παγκόσμια οικονομική κρίση. Καθώς σημείωνε μάλιστα πως η αμερικανική οικονομία ανακτά και πάλι τις δυνάμεις της, υπάρχει ακόμη ανάγκη για βοήθεια από το κράτος για τη σταθεροποίηση του οικονομικού συστήματος, επισήμανε.
http://www.tanea.gr

Διευρύνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ - 7,9% δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

«Ανοίγει» η ψαλίδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς –σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις- η διαφορά υπέρ του πρώτου φτάνει ακόμη και το 7,9%, εξασφαλίζοντας και αυτοδυναμία στη νέα βουλή. Συγκεκριμένα, σε έρευνα ης Metron Analysis για λογαριασμό του Antenna το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 37,6%, η Νέα Δημοκρατία 29,7%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5% , ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,4%. Αντίστοιχα, σύμφωνα με έρευνα της MRB για λογαριασμό της Real News και του τηλεοπτικού σταθμού Alter, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 35,3%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 29,6%, το ΚΚΕ με 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9%, ο ΛΑΟΣ με 5%, και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ανέρχεται σε 5,7%. Τέλος, σε έρευνα της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 34,9%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 29%, το ΚΚΕ με 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3% , ο ΛΑΟΣ με ποσοστό 5,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 2%. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων ανέρχεται σε 5,9%.

Κοιτάμε μπροστά, πάμε μπροστά.....

Πέντε χρόνια. Τόσα χρειάστηκε μια παρέα «κουμπάρων» για να μετατρέψει, «σεμνά και ταπεινά», τη βουλή των Ελλήνων σε «λημέρι προς διαρπαγή γης, τιμής και περιουσίας του Ελληνικού λαού»* και την Ελλάδα σε Κράτος βίας, αδικίας και ανασφάλειας. Αλήθεια μάνα για πόσο ακόμα θα επιτρέπεις σε αυτούς τους, απογυμνωμένους από κάθε αξία, πολιτικούς ταγούς να «δηλητηριάζουν και να σαβανώνουν τα παιδιά σου;»*. Για πόσο ακόμα θα ανέχεσαι να τα βλέπεις φοβισμένα, άβουλα και ανήμπορα να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στο όνειρο και στην ευτυχία;
Αλήθεια δάσκαλε για πόσο ακόμα θα επιτρέπεις σε αυτούς τους «τιποτένιους ανθρώπους, που τρέχουν λαχανιασμένοι για τα συμφέροντα του κόμματος που τους έπλασε, τους νοίκιασε και τους διατηρεί»*, να μετατρέπουν τα σχολεία σε φάμπρικες που παράγουν αμόρφωτα και ακαλλιέργητα ανδρείκελα;
Αλήθεια πατέρα για πόσο ακόμα θα ανέχεσαι αυτοί οι αναίσχυντοι πολιτικάντηδες να σε οδηγούν στην αιχμαλωσία των τραπεζών και των δανείων; Για πόσο ακόμα θα ανέχεσαι στον πρωθυπουργικό θώκο ανήθικους πολιτικούς, που το μόνο τους μέλημα είναι η νομοθετική συγκάλυψη των διεφθαρμένων κολαούζων τους;
Αλήθεια μάνα, πατέρα, δάσκαλε για πόσο ακόμα θα παραμένετε άβουλοι υπήκοοι μιας φαύλης οικονομικής ολιγαρχίας, που αποφασίζει και διατάζει, γρανάζια μιας άθλιας Κοινωνίας, χωρίς ανθρώπινες σχέσεις και αξίες ζωής;
«Εγερθείτε και επαναστατήστε»*. Ανοίξτε τον δρόμο της επιστροφής στα Αρχαιοελληνικά ιδεώδη και αξίες γιατί η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της σημερινής Κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και ηθικής παρακμής είναι η άμεση δημοκρατία, η οποία είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σε όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν.
«Οργανωθείτε και ξεσηκωθείτε». Προχωρήστε με θάρρος στην θεμελίωση μιας νέας, ανθρώπινης Ελλάδας γιατί «Ελλάδα δεν θα δημιουργηθεί ποτέ με κλέφτες και μεταμφιεσμένους κλέφτες, τριακόσιους ή διακόσιους ή εκατό»* αλλά με την άμεση και ενεργό συμμετοχή όλων μας στην πολιτική ζωή του τόπου.
Μάνα, πατέρα, δάσκαλε, φίλε και αδελφέ, όλοι «εμείς που διψάμε να ξαναδούμε αυτή τη χώρα να προοδεύει», την 4η Οκτωβρίου θα εκλέξουμε μια νέα πολιτική ηγεσία, που μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό θα συγκρουστεί «με κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο πίσω». Την 4η Οκτωβρίου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ.
Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης «στο κόμμα της ανοιχτής και συνεχούς διαβούλευσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας». Δίνουμε ψήφο αυτοδυναμίας στο κόμμα που «δίνει σε όλους τους Έλληνες γνώσεις, ώστε να κινητοποιούνται και να συμβάλλουν από κοινού στη λύση στα θέματα που τους απασχολούν».
Την 4η Οκτωβρίου δίνουμε στα παιδιά μας μια νέα ποιοτική παιδεία που θα συμβάλλει στην διάπλαση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών, ικανούς να αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση, ικανούς να πουν το «μεγάλο ναι» ή το « μεγάλο όχι» όταν απειλείται η τιμή και η αξιοπρέπεια τους.
Την 4η Οκτωβρίου βάζουμε τον θεμέλιο λίθο της πράσινης ανάπτυξης. «Της νέας Αναπτυξιακής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συμφωνίας του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», η οποία θα συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας της χώρας μας.
Την 4η Οκτωβρίου συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός Κοινωνικού κράτους που διασφαλίζει δικαιώματα και λειτουργεί για τον πολίτη. Αναστυλώνουμε το πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας και ξαναγινόμαστε η πατρίδα του πολιτισμού, της Δημοκρατίας και των ανθρώπινων αξιών. Την 4η Οκτωβρίου αλλάζουμε ..... .......... «Κοιτάμε μπροστά, πάμε μπροστά».......
* παραφράσεις από κείμενα του Περικλή Γιαννόπουλου
Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr

Serena Williams: Καμπάνα 10.000 δολαρίων

Η Σερίνα Γουίλιαμς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων για την απρεπή συμπεριφορά της στην επόπτρια κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του US Open με την Κλάιστερς. Η υπόθεση πάντως δεν έχει κλείσει και μπορεί η τιμωρία να είναι ακόμα πιο αυστηρή για την Σερίνα αν επιβεβαιωθεί από την έρευνα ότι απείλησε τη ζωή της επόπτριας μετά την υπόδειξή της ότι η Αμερικανίδα τενίστρια πάτησε το πόδι της στην γραμμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου σερβίς.Η Αμερικανίδα τενίστρια το βράδυ της Κυριακής έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για τα βραβεία του MTV, όπου δεν αναφέρθηκε στο συμβάν, παραπέμποντας απλώς στη δήλωση που είχε κάνει ότι έχασε την ψυχραιμία της κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα να συμπεριφερθεί με ακατάλληλο τρόπο.Στον απόηχο αυτού του επεισοδίου, Σερίνα μαζί με την αδελφή της, Βίνους (Νο 4 στο κυρίως ταμπλό), νίκησαν στον τελικό του διπλού γυναικών το δίδυμο Κάρα Μπλακ (Ζιμπάμπουε) / Λίζελ Χάμπερ (ΗΠΑ) - που ήταν Νο 1 - με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1 το GP του Καναδά

Το καναδικό GP θα επιστρέψει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της F1 την επόμενη σεζόν, όπως επιβεβαίωσαν την Δευτέρα οι διοργανωτές του. Ο αγώνας του Μόντρεαλ ήταν απών από το φετινό καλεντάρι για πρώτη φορά μετά το 1987, κάτι που συνέβη για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του το 2010 είχαν ευτυχή κατάληξη, με την πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του να είναι η 6η Ιουνίου.

«Φωτιά» άναψαν στη Νέα Δημοκρατία τα ψηφοδέλτια

Εμφύλιο στη ΝΔ προκαλούν οι «καρατομήσεις» πρώην υπουργών από τους συνδυασμούς. Ο Σάββας Τσιτουρίδης, που δεν συμπεριλήφθηκε στις λίστες, έστρεψε τα πυρά του ευθέως κατά του Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «στο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης κάνουν κουμάντο οι εκλεκτοί της διαπλοκής». Εκτός των ψηφοδελτίων που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία έμειναν οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας, Σάββας Τσιτουρίδης και Αριστοτέλης Παυλίδης. Αντιθέτως, από τους λεγόμενους Βατοπεδινούς, παρέμειναν στις λίστες ο κ. Μπασιάκος στη Βοιωτία και ο κ. Κοντός στην Ξάνθη. «Οι εκλεκτοί της διαπλοκής κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλλης και το Μαξίμου», ήταν η οργισμένη αντίδραση του «κομμένου» Σ. Τσιτουρίδη. Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι το 2007 οι πολίτες τον δικαίωσαν (σ.σ. για τις υποθέσεις των «κουμπάρων της ΜΕΒΓΑΛ» και των ομολόγων) και γι αυτό χαρακτήρισε την απόφαση του αποκλεισμού του ως «άθλια και απαράδεκτη». «Περισσότερα από αύριο...», είπε, προαναγγέλοντας συνέχεια στα πυρά του προς την ηγεσία της ΝΔ. Λίγο νωρίτερα είχε σπεύσει να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων ο πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας, καθώς είχε λάβει μηνύματα ότι δεν επρόκειτο να είναι υποψήφιος.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ,ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ...

Στις 4 Οκτωβρίου καλούμαστε και πάλι να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Καλούμαστε να ψηφίσουμε, έχοντας και πάλι ως στόχο να «εισπράξουμε» διεξοδικά ένα καλύτερο αύριο, αύριο όπου εδώ και αρκετά χρόνια ακόμα αναμένουμε…
Πάντως αποτελεί ιδιαιτέρως εύκολος ο παραλληλισμός της παρούσας προεκλογικής περιόδου με κρίσιμες στιγμές και πάλι για το έθνος προ της ναυμαχίας της ΈΛΛΗΣ, όταν ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης απευθυνόμενος στα πληρώματα του ελληνικού στόλου ανέφερε ότι: η πατρίς δεν απαιτεί μόνο να αποθάνετε υπέρ αυτής, πρέπει και να νικήσετε…!
Με την παρουσίαση από τον κ. Γ. Παπανδρέου του οικονομικού και κοινωνικού προγράμματος του ΠΑ. ΣΟ. Κ. καθώς και με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή σε γνωστό και μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, την περασμένη Πέμπτη, τα θεμελιώδη στοιχεία της εκλογικής αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί. Και απομένει λιγότερο από ένα εικοσαήμερο ώστε να επιχειρήσει κάθε ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία την πειστική ανάλυση των προτάσεών του.
Όπως έχει γίνει σαφές πλέον, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα στην περίπτωση έλλειψης κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας δεν θα συνεργασθεί με το άλλο• ούτε και θα δεχθεί τη στήριξη περιθωριακών σε κοινοβουλευτική δύναμη μικρών κομμάτων. Και είναι η θέση αυτή σωστή, προκειμένου να μην υφίστανται πιέσεις (ή και εκβιασμούς...) των μικρών σχηματισμών που δεν διαθέτουν την εμπιστοσύνη της Κοινής Γνώμης για συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας.
Το συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑ. ΣΟ. Κ., το οποίο (όπως φαίνεται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις) είναι πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού με διαρκώς αυξανόμενη μάλιστα πλειοψηφία, πρέπει να εξασφαλίσει άνετη και αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε:
Πρώτον, να είναι άτρωτο το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Παράταξης και
Δεύτερον, να μην εισέλθει ο τόπος σε μια περίοδο ακυβερνησίας με διαδοχικές επαναληπτικές εκλογικές αναμετρήσεις και ευρύτερη κοινωνική αναστάτωση.
Αξίζει να αναφερθούν κάποιες αντιρρήσεις ορισμένων με παράλληλη αποχώρησή τους από το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι, ψιλόλιγνων παλληκαριών βλ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα Η. ΨΙΝΑΚΗ με το κόμμα του ΛΑ. Ο. Σ.. Να ενημερώσουμε τον κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ότι ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ γνωρίζει να κινείται, να κάνει ντόρο κλείνοντας παράλληλα το μάτι σε πλήθος νέων, απολιτίκ ψηφοφόρων και συνεχίζει για άλλες πολιτείες… Δε θα ήταν και πολύ κακό ο κ. ΨΙΝΑΚΗΣ ορισμένες φορές να «μάζευε» προσωπικότητες με στάση και συμπεριφορά όπως αυτή του κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, λέγοντας «μωρή φαλακρή, πως τα λες πάλι…;» ή «τελικά, είσαι θεάάάά΄!!!!»… Σιγά που θα πείραζε…
Καλό και το χιούμορ το οποίο ορισμένες φορές είναι άκρως απαραίτητο, αλλά ήδη το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε κατάσταση παραλυσίας. Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να μεγιστοποιείται καθημερινώς και διαρκώς, προέχει να αποκτήσει ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτό υπαγορεύει το συμφέρον του τόπου. Ας δοθεί πανελλαδικό μήνυμα νίκης από το λαό, με το λαό, για το λαό…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr