Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

1,3 εκατ. λιγότεροι τουρίστες...

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, οι τουρίστες"γύρισαν την πλάτη" φέτος στην Αθήνα. Η πληρότητα των δωματίων των ξενοδοχείων μειώθηκε κατά 16,2% και τα έσοδα κατά 22,8% παρά το γεγονός ότι υπήρξε μείωση των τιμών έως και 8%. Στο σύνολο της χώρας η τουριστική κίνηση τον Ιούλιο ήταν αυξημένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων το πρώτο πεντάμηνο η πτώση των αφίξεων στα αεροδρόμια της χώρας ήταν στο 9,6% ενω με την ενσωμάτωση των δεδομένων του Ιουλίου η πτώση περιορίστηκε στο 8,1%. Αυτό σημαίνει 1,3 εκατ. λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι...

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !...


Ληστής κλειδώθηκε στην τράπεζα

Ένας ληστής κρύφτηκε την Παρασκευή στο υπόγειο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Καισαριανή, εγκλωβίστηκε στο χώρο με τις θυρίδες από το συναγερμό και χρειάστηκε να επέμβει τελικά η ΕΜΑΚ για τον παραδώσει στην αστυνομία. Ο 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές έχει ληστέψει αρκετά καταστήματα τραπεζών σε γειτονικές χώρες, κρύφτηκε χωρίς να τον καταλάβουν οι υπάλληλοι της τράπεζας την Παρασκευή στο υπόγειο, και έμεινε εκεί μέχρι και το κλείσιμο του καταστήματος.Αφού αφαίρεσε αρκετά τιμαλφή από θυρίδες, και με σκοπό σύμφωνα με την αστυνομία να τα τοποθετήσει σε κενή θυρίδα που είχε ανοίξει στο όνομά του ώστε να τα παραλάβει «κανονικά και με το νόμο» αργότερα, προσπάθησε να παραβιάσει το χρηματοκιβώτιο. Δεν είχε υπολογίσει όμως τους μηχανισμούς ασφαλείας, και ο συναγερμός τον εγκλώβισε, ειδοποιώντας την αστυνομία.Στο κατάστημα κατέφθασαν δυνάμεις της αστυνομίας, όπως και ο διευθυντής του υποκαταστήματος, οι οποίοι εξαιτίας των συστημάτων ασφαλείας δεν μπορούσαν να ανοίξουν το υπόγειο. Έτσι κλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η ΕΜΑΚ, η οποία γκρέμισε τμήμα του τοίχου του χρηματοκιβωτίου, και παρέδωσε τον επίδοξο ληστή στην αστυνομία. Αν είχε φέρει εις πέρας τη ληστεία, η λεία του θα έφτανε σύμφωνα με την αστυνομία τα 20 εκατ. ευρώ.
http://www.tanea.gr

Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο στο Manhattan

Εννιά άτομα σκοτώθηκαν χθες όταν συγκρούστηκαν ένα τουριστικό ελικόπτερο κι ένα μικρό αεροπλάνο ανάμεσα στο Χομπόκεν και το Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Και τα δύο συνετρίβησαν κοντά στον ποταμό Χάντσον. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα, πέντε Ιταλοί τουρίστες και ο πιλότος. Σύμφωνα με τις Αρχές, το ελικόπτερο, το οποίο εκτελούσε τουρ στο Μανχάταν, ανήκε στην εταιρεία Liberty Tours. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Το μικρό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσι, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι πιστεύεται πως κανένας από τους επιβαίνοντες δεν είναι ζωντανός, ενώ είπε πως ήδη έχουν ανασυρθεί τρία πτώματα.Τόνισε μάλιστα πως η επιχείρηση διάσωσης έχει μετατραπεί σε επιχείρηση περισυλλογής των σορών των νεκρών.

Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Μας υποχρέωσαν να αθωώσουμε βουλευτές»

Νέα σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Γιάννη Μανώλη, σύμφωνα με τις οποίες οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης υποχρεώθηκαν να αθωώσουν συναδέλφους τους. Για «θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Μανώλης ανέφερε ότι «μας υποχρέωσαν να αθωώσουμε βουλευτές», ενώ μιλώντας για τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή υποστήριξε ότι εάν η ΝΔ χάσει στις εκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Προσέθεσε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να τον διώξει από τη ΝΔ και ότι η απειλή «φύγε ή ρίξε μας» θα πρέπει να απευθύνεται σε όσους βουλευτές κατηγορούνται για σκάνδαλα. Παράλληλα, στράφηκε και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, κατηγορώντας τον ότι είναι επικίνδυνος για τη συνοχή του κόμματος. Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ «Είναι προφανές ότι προκύπτει μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Καραμανλή προσωπικά, αλλά και για τους επιτελείς του» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Είναι, επίσης, προφανές ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες μας για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών όσων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε σκάνδαλα», προσέθεσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έκθετη.

Νεκρός από καρδιακή προσβολή ο αρχηγός της Espanyol, Daniel Jarque

Νεκρός βρέθηκε από τους συμπαίκτες του το βράδυ του Σαββάτου ο αρχηγός της Εσπανιόλ, Ντάνι Χάρκε, ο οποίος βρισκόταν στην Ιταλία για προετοιμασία με την ισπανική ομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος ποδοσφαιριστής πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή στην πόλη Κοβιτσιάνα. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Χάρκε δεν κατέβηκε για φαγητό και όλοι υποψιάστηκαν ότι κάτι συνέβη στον συμπαίκτη τους γι' αυτό και ανέβηκαν στο δωματιό του, όπου τον βρήκαν νεκρό. Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο παίκτης μιλούσε στο τηλέφωνο με την κοπέλα του, όταν για άγνωστους λόγους -μέχρι στιγμής- η επικοινωνία διεκόπη και κατά τα φαινόμενα υπέστη την καρδιακή προσβολή. Ο συμπαίκτης του, Φεράν Κορομίνας και ένας άνθρωπος του συλλόγου έσπευσαν στο δωμάτιό του και τον βρήκαν αναίσθητο, ενώ παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Χάρκε το πρωί του Σαββάτου είχε συμμετάσχει κανονικά στην προπόνηση της Εσπανιόλ. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής είχε πάρει πριν από λίγο καιρό το περιβραχιόνιο διαδεχόμενος τον Ραούλ Ταμούδο.Ύστερα από την τραγική αυτή εξέλιξη η αποστολή των Καταλανών επιστρέφει την Κυριακή στη Βαρκελώνη.
http://www.tanea.gr

ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ! ! !

Στο όνομα του... Θεού!
Δηλώνουν μέλη του ποιμνίου τής «Μίας Αληθινής Παγκόσμιας Εκκλησίας Καπνιστών του Θεού», με τη διαφορά ότι εκκλησιάζονται σε μπαρ της Ολλανδίας. Οι οπαδοί της ισχυρίζονται πως το δικαίωμά τους να καπνίζουν προστατεύεται ως θρησκευτική ελευθερία! «Πιστεύω στην ελευθερία που μας δίνει ο Θεός και αυτή περιλαμβάνει την ελευθερία του καπνίσματος. Έτσι καπνίζω στο όνομα του Θεού», λέει ιδιοκτήτης μπαρ, ενώ κάποιος από τους θαμώνες αναφέρει: «Εάν πρέπει να πιστέψω στον Θεό για να απολαμβάνω ένα τσιγάρο, τότε θα το κάνω».
Στον βωμό της επιστήμης
Τον αυστηρό αντικαπνιστικό νόμο της πλήρους απαγόρευσης κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ιδιοκτήτρια μπαρ στη Μεγάλη Βρετανία: μετέτρεψε τον χώρο σε «ερευνητικό κέντρο για το κάπνισμα». Οι επίδοξοι καπνιστές χρειάζεται απλώς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για το πόσο καπνίζουν και εάν απολαμβάνουν μια ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό, και μετά μπορούν να απολαύσουν με την ψυχή τους ένα τσιγάρο. «Έφερε σίγουρα μεγαλύτερη πελατεία και γίνεται στο όνομα της έρευνας, νόμιμα και τίμια» υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας ακόμη δείχνουν το ένα το άλλο ως αρμόδια να επιληφθούν του θέματος!
Γίνε μέλος του κλαμπ!
Το κάπνισμα στα μπαρ απαγορεύεται στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας. Οι ιδιοκτήτες βρήκαν όμως «παράθυρο» βαφτίζοντας τα μαγαζιά τους ως ιδιωτικές λέσχες, στις οποίες τα μέλη είναι ελεύθερα να ανάψουν τσιγάρο. Το κόλπο έχει ξεσηκώσει τις αντικαπνιστικές ομάδες αλλά, όπως λέει ιδιοκτήτης μιας από τις «λέσχες», τα τσιγάρα είναι απαραίτητα στην επιχείρησή του.

Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από την φωτιά το 2008

Τις περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2008 επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για διακοπές, έκανε λόγο για μια θλιβερή επέτειο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και παροχή τριχίλιαρων προεκλογικής φύσεως. Στο δημοτικό διαμέρισμα Λαέρμων του δήμου Λίνδου υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης και Νίκος Ζωίδης, δήμαρχοι της περιοχής, τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι βουλευτές Χρήστος Παπουτσής και Μιχάλης Καρχιμάκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, «επειδή ούτε πρόληψη υπάρχει ούτε το στελεχιακό δυναμικό είναι επαρκές ή έτοιμο για να αντιμετωπίσει άμεσα την κρίση, ούτε και συντονισμός υπάρχει και χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση της περιοχής». Ο πρόεδρος τυ ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την ανασυγκρότηση του νομού Ηλείας, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται συνολικός σχεδιασμός. «Να αξιοποιήσουμε έστω μέσα στην κρίση, στη ζημιά που έχει γίνει, να αξιοποιήσουμε μια ευκαιρία ενός νέου σχεδιασμού για την περιοχή. Αυτό ισχύει για τη Ρόδο, αυτό ισχύει και για άλλες περιοχές, όπως η Ηλεία και η Πελοπόννησος, και είναι μια θλιβερή επέτειος με πολλές υποσχέσεις οι οποίες τελικά διαψεύστηκαν και όπου τελικά υπήρξαν μόνο το τριχίλιαρα, μια εύκολη προεκλογικής φύσεως κίνηση, η οποία δεν είχε βάθος, δεν είχε προοπτική, δεν είχε σχεδιασμό, και που βεβαίως δεν βοήθησε τον παραγωγικό ιστό και το περιβάλλον, την ουσιαστική προοπτική αυτών των περιοχών.»
http://www.tanea.gr

ΑΕΚ - Boca Juniors: 0 - 2

Την ήττα με 2-0 από την Μπόκα Τζούνιορς γνώρισε η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 14.000 οπαδούς της «Ένωσης». Τα τέρματα της Μπόκα σημείωσαν οι Παλέρμο στο 43ο και Μόουτσε στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους κιτρινόμαυρούς να «προδίδονται» από τα αμυντικά κενά τους. Η Μπόκα ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Ελλάδα με το φιλικό στο ΟΑΚΑ. Η θρυλική ομάδα της Αργεντινής, όπως και τρεις μέρες νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Αρη, έτσι και το Σάββατο επικράτησε δίκαια. Το ΟΑΚΑ, βέβαια, δεν γέμισε, όπως το «Βικελίδης», έστω και αν οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν επιπλέον κίνητρο το ντεμπούτο του Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε για ένα ημίχρονο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, παρότι καλά-καλά δεν γνώριζε τα ονόματα των συμπαικτών του έδωσε μια διαφορετική πινελιά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, και έδειξε ότι θα βοηθήσει τον «Δικέφαλο» να πετύχει τους στόχους του, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μόλις βρεθεί στο 100% σε επίπεδο ετοιμότητας.

Λίστες αναμονής στα νηπιαγωγεία

Περίπου 80% αυξήθηκαν την προηγούμενη χρονιά οι εγγραφές νηπίων στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ενώ αθόρυβα στρώνεται ο δρόμος για το πέρασμα χιλιάδων αποφοίτων Λυκείου στα ιδιωτικά κέντρα ελευθέρων σπουδών και στα κολέγια. Τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι η ιδιωτική εκπαίδευση θα έχει τουλάχιστον 10.000 περισσότερες εγγραφές σε σχέση με πέρυσι! Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ) τη σχολική χρονιά 2008-09, κατά την οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απόφαση της υποχρεωτικής φοίτησης των πεντάχρονων στο νηπιαγωγείο, ο αριθμός των μαθητών των ιδιωτικών νηπιαγωγείων αυξήθηκε κατά 77,8% σε σύγκριση με τη σχολική χρονιά 2007-08 (σε απόλυτους αριθμούς το 2008-09 φοίτησαν 9.488 μαθητές έναντι 5.336 την αμέσως προηγούμενη χρονιά). Παράλληλα αυξήθηκε μέσα σε μία χρονιά και ο αριθμός των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, τα οποία από 142 το 2007-08 έφτασαν τα 268 το 2008-09, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 88,7%. Με την εξαγγελία του μέτρου και στην πρώτη περίοδο της εφαρμογής του οι εκπαιδευτικοί φορείς επισήμαναν ότι «χωρίς τη διασφάλιση προϋποθέσεων και όρων, μπορεί η υποχρεωτικότητα να καταλήξει σε αντίθετα αποτελέσματα, να αφυδατωθεί από ό,τι θετικό μπορεί να φέρει στην ενίσχυση της δημόσιας προσχολικής εκπαίδευσης, αν όχι να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή την αποδυνάμωσή της». Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ επιβεβαίωσαν τους φόβους των εκπαιδευτικών φορέων, καθώς η δημόσια προσχολική αγωγή ασφυκτιούσε λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε αίθουσες και όσο χρόνο λειτουργούσαν τμήματα με αριθμό μαθητών που υπερέβαινε τα επιτρεπόμενα όρια, στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία σημειωνόταν κατακόρυφη αύξηση του μαθητικού δυναμικού. Αποτέλεσμα; Απαξίωση του δημόσιου νηπιαγωγείου και μεταφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό ενός επιπλέον δυσβάστακτου κόστους. Για τη νέα σχολική χρονιά σε πολλές περιοχές έχουν ήδη καταρτιστεί λίστες αναμονής και εκατοντάδες γονείς περιμένουν να μάθουν αν τα παιδιά τους θα φοιτήσουν κατόπιν κληρώσεως στα δημόσια νηπιαγωγεία ή θα αναγκαστούν να αναζητήσουν στέγη σε ιδιωτικούς ή δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
http://www.tanea.gr

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ...

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου, με την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ, τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, με τα νησιά του Αιγαίου να αποτελούν τον κυριότερο προορισμό των αδειούχων. Από το μεγάλο λιμάνι έχουν προγραμματιστεί 33 δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 21 για Αργοσαρωνικό. Από το Λαύριο θα φύγουν 9 πλοία και από τη Ραφήνα 20. Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών 1779 πτήσεις αεροπλάνων και 45 πτήσεις τσάρτερ. Περίπου 140 επιπλέον δρομολόγια, στα 245 που ήταν ήδη προγραμματισμένα, θα πραγματοποιήσουν τα ΚΤΕΛ, ενώ η πληρότητα στον ΟΣΕ αγγίζει το 95%.