Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χεσούς Ντάτολο.

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χεσούς Ντάτολο. Ο Αργεντινός άσος, απάντησε θετικά στην πρόταση των «ερυθρολεύκων» και την Παρασκευή (15/1) αναμένεται να ανακοινωθεί ο δανεισμός του.
Πλέον απομένουν μόνο οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Ντάτολο είπε το «ναι» στη πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας για ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη χώρα μας. Ο παίκτης θα δοθεί με την μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς στα 5 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν περίπου 2 εκατ. ευρώ για τον παίκτη. Το θέμα χειρίστηκε προσωπικά ο παράγοντας του Ολυμπιακού, Γιάννης Χρυσικόπουλος, ο οποίος μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης ετοίμαζε τα συμβόλαια του 25χρονου άσου. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγαν ότι το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ωστόσο στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης παραδέχονταν για τη συμφωνία με τον Αργεντινό άσο και τη Νάπολι. Ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του στη «SportDay» απέφυγε τα πολλά λόγια προτού κλείσει και τυπικά η υπόθεση: «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν τελειώσει η μεταγραφή, θα μπορώ να μιλήσω». Από την πλευρά του ο μάνατζέρ του, Χοσέ Σαμπιέρι, τόνισε: «Ναι, μπορώ να πω πως ο Ντάτολο είναι με το ενάμιση πόδι στον Ολυμπιακό. Η προσφορά είναι πολύ δελεαστική και υπάρχει κατ’αρχήν συμφωνία. Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα ανακοινωθεί ο δανεισμός του».

Η καριέρα του Ντάτολο

2004/05-Μπάνφιλντ: 11-0
2005/06-Μπάνφιλντ: 27-5
2006/07-Μπόκα Τζούνιορς: 25-1
2007/08-Μπόκα Τζούνιορς: 24-4
2008/09-Μπόκα Τζούνιορς: 16-0
2008/09-Νάπολι: 9-0
2009/10-Νάπολι: 13-1

Τι ανέφεραν οι Ιταλοί


Για ανατροπή στα δεδομένα των προηγούμενων ημερών στο θέμα του Χεσούς Ντάτολο, έκαναν σήμερα λόγο οι Ιταλοί καθως σύμφωνα με το SKY ITALIA, ο διεθνής Αργεντίνος είπε το... ναι στην πρόταση του Ολυμπιακού. Αν και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε η τοποθέτηση του παίκτης της Νάπολι πως δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τα πράγματα φαίνεται ότι άλλαξαν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας σύμφωνα με το SKY ITALIA έπεισαν τον Αργεντινό χαφ. Πιο συγκεκριμένα δημοσιογράφος του SKY ITALIA μετέδωσε την πληροφορία πως ο Ντάτολο δέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού με στόχο να κερδίσει μία θέση στην Εθνική Αργεντινής για τ' επερχόμενο Μουντιάλ. Ο χαφ της ιταλικής ομάδας βλέποντας πως δεν παίρνει όσο χρόνο συμμετοχής θ' ήθελε στη Νάπολι δείχνει να... κατηφορίζει προς τον Πειραιά. Δεν ήταν όμως μόνο το SKY ITALIA. Πληροφορίες από την Ιταλία επισήμαιναν πως τα δεδομένα στην συγκεκριμένη υπόθεση έχουν αλλάξει και ότι ο Ντάτολο κλείνει στον Ολυμπιακό.
gazzetta

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !...

CES: το γάντι των gamers

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αρέσκονται στο να δίνουν στους gamers διαφορετικές συσκευές ελέγχου από τις κλασικές (όπως είναι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι). Με αφορμή τη φετινή CES μια εταιρεία παρουσίασε ένα ειδικό γάντι για τους gamers. Δυστυχώς, αυτό, δεν είναι ασύρματο αλλά χρειάζεται να το συνδέσετε σε μια θύρα USB. Αλλά έστω και έτσι προσφέρει περισσότερη ελευθερία στους gamers. To γάντι χρησιμοποιεί μικρούς αισθητήρες, διασκορπισμένους στην επιφάνεια του. Μέσω ειδικού software μπορείτε να τους αντιστοιχήσετε σε διαφορετικές ενέργειες, όπως είναι η κίνηση και ο πυροβολισμός. Το πόσο πρακτικό είναι αυτό στην πράξη δεν μένει παρά να το δούμε - σίγουρα, όμως, οι gamers θα χρειαστούν μεγάλο χρόνο προσαρμογής ώστε να αισθανθούν οικείοι με αυτό.


thenewsbus

Steve Wozniak: "Το Google Phone είναι εξαιρετικό "

Εδώ και χρόνια οι δύο ιδρυτές της Apple, ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak, ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Ενώ ο πρώτος έχει αναλάβει τα ηνία της εταιρείας που ίδρυσε, ο "Woz" έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από την Apple. Παρόλο αυτά ο Wozniak είναι γνωστός για το πάθος του με τα gadget της Apple, δεν διστάζοντας να περιμένει με τις ώρες στις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται έξω από ένα Apple Store, όταν κυκλοφορεί ένα νέο iPhone. Ωστόσο η νέα του αγάπη είναι ένα gadget του ανταγωνισμού, όπως φάνηκε από μια τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό κανάλι NBC. Φρόντισε να πάρει από την πρώτη μέρα κυκλοφορία του το νέο κινητό τηλέφωνο της Google, διότι, όπως πιστεύει το "πιο αγαπημένο gadget είναι πάντα το νεώτερο". Και όσον αφορά τις πρώτες εντυπώσεις, τονίζει ότι το κινητό της Google είναι εξαιρετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωριστεί το iPhone του, καθώς, ως γνήσιος "Gadget Geek" χρησιμοποιεί παράλληλα πολλά κινητά τηλέφωνα. Έτσι εκτός από το Nexus One που αγόρασε πρόσφατα, ο "Woz" έχει δύο iPhones κι ένα Motorola Droid.

pcnea

Νέα τεχνική για έλεγχο των υγρών στα αεροδρόμια

airport-layover-05-gΜια νέα τεχνική, την οποία ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες, επιτρέπει την ταχεία ανίχνευση υγρών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εκρηκτικά σε αεροπλάνα. Η καινοτομική μέθοδος, αν αξιοποιηθεί εμπορικά, μπορεί να θέσει τέλος στους ενοχλητικούς περιορισμούς που υφίστανται οι επιβάτες αναφορικά με την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές τους κατά την πτήση. Μια σειρά από ανεξάρτητες ερευνητικές προσπάθειες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διεθνώς (όπως η πυρηνική μαγνητική φασματοσκοπία) με κοινό στόχο να λυθεί το πρόβλημα των υγρών για τους ταξιδιώτες στα αεροδρόμια. Όμως όλες είτε είναι πολύ ακριβές είτε χρονοβόρες και συνεπώς ακατάλληλες για τον έλεγχο αποσκευών σε ένα αεροδρόμιο. Η γερμανική τεχνική, προϊόν ομάδας ερευνητών στο Ερευνητικό Κέντρο Juelich, υπό τον δρα Γιούρι Ντίβιν, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Superconductor Science and Technology», σύμφωνα με το BBC. Η μέθοδος βασίζεται στη λεγόμενη «φασματοσκοπία Χίλμπερτ», που χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός για να εντοπίσει είτε υγρά που μπορούν να αναμιχθούν για να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό, είτε υγρά που είναι ήδη αναμεμιγμένα. Όλα τα υλικά αντανακλούν φως με ιδιαίτερο τρόπο το καθένα. Η νέα τεχνική χρησιμοποιεί μια μεγάλη γκάμα συχνοτήτων (ανάμεσα σε λίγα Gigahertz και λίγα Terahertz), που είναι 100 έως 10.000 φορές χαμηλότερες συχνότητες σε σχέση με το ορατό φως. Τελικά παράγεται ένα χημικό «αποτύπωμα» του υγρού που αναλύεται. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η μόνη συσκευή φασματοσκοπίας στον κόσμο που μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή τη γκάμα συχνοτήτων. Το γεγονός αυτό επιτρέπει τον άμεσο, χωρίς χρονοτριβή, έλεγχο των χειραποσκευών με «ευρυζωνικό» τρόπο. Πάντως οι γερμανοί ερευνητές δήλωσαν ότι η τεχνική χρειάζεται ακόμα βελτιώσεις πριν εφαρμοστεί στην πράξη, εξέφρασαν όμως τη βεβαιότητά τους ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα αεροδρόμια στο μέλλον. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε ένα σκάνερ δύο διαστάσεων, σαν αυτά που χρησιμοποιεί το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων, ώστε η συσκευή να μπορεί πλέον να διατεθεί στην αγορά. Η τεχνολογία, εκτός από τα αεροδρόμια, έχει και άλλες δυνητικές εφαρμογές σε τομείς όπου χρειάζεται ο γρήγορος έλεγχος υγρών, όπως στη βιολογία και στη βιομηχανία ποτών.
RC-CAFE


Ένα πρώτο βήμα για τη διαφάνεια στην ΕΡΤ...


Με τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. δόθηκε τέρμα στις αμοιβές των μελών των Επιτροπών (πλην γραμματέων), υλοποιώντας ένα από τα αιτήματα της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Στο ίδιο Δ.Σ., αποφασίστηκε να επανεξεταστούν οι ανανεώσεις συμβάσεων των συνταξιούχων καθώς και οι υπέρογκες αμοιβές ειδικών συμβασιούχων, όπως πρότεινε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. στην Επιτροπή του Άρθρου 3, με στόχο την παντελή εξάλειψη των φαινομένων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.
Οι αποφάσεις αυτές είναι ένα πρώτο βήμα στην πορεία για την διαφάνεια, την εξυγίανση και την αξιοκρατία στην ΕΡΤ Α.Ε. Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα είναι αρωγός σε κάθε απόφαση διαφάνειας και αξιοκρατίας που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων…
http://www.pospert.org/

H τραγωδία στην Αϊτή....

100.000 (;) νεκροί από το σεισμό. Αλληλεγγύη των "ανεπτυγμένων" κρατών...



Δείτε το video του CBS News on Line και τη συνέντευξη του εκπροσώπου της UNICEF.
«Τι έκανε αυτή η χώρα για να της αξίζει τέτοια δυστυχία;», μοιρολογούσε ο 80χρονος Ρόντι Μπατίστα καθισμένος σε μια καρέκλα μπροστά στα συντρίμμια του σπιτιού του. Είπε ότι δε θα πάει πουθενά ώσπου να μπορέσει να βγάλει τα πτώματα των δύο από τα παιδιά του από τα συντρίμμια.
Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.
Η αλληλεγγύη των αναπτυγμένων κρατών, των διεθνών οργανισμών αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας είναι απαραίτητη για να α) ανακουφιστεί και να παρηγορηθεί ο λαός της Αϊτής β) να συνέλθει (κάπως) ο λαός από την τραγική κατάσταση που βρέθηκε. Αναμένουμε να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες στη χώρας μας τις οποίες και θα ενισχύσουμε. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛι.Σ. και άλλοι φορείς της πόλης μας είχαν συνεργαστεί και είχαν στείλει βοήθεια στη Γάζα μέσω των Γιατρών του Κόσμου. Είμαστε σε επαφή και τώρα με τους ΓτΚ και την Παρασκευή θα ανακοινώσουμε τον τρόπο αλληλεγγύης προς τον λαό της Αϊτής.
http://www.xpolis.blogspot.com/

Αλλάζει λάστιχο !!!

Στο Νομό Καρδίτσας και ενώ οι αγρότες ήδη έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες πολλών χωριών, ο πρώην βουλευτής και αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας αλλάζει λάστιχο στο τρακτέρ και την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο μπλόκο της Νίκαιας, μαζί με άλλους αγρότες των νομών Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, εν όψει των κινητοποιήσεών τους για επίλυση των προβλημάτων τους.

Παπανδρέου: "Πέφτει η κυβέρνηση εάν δεν ψηφισθούν οι νόμοι"

Σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλε την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου, πως αν δεν εγκρίνουν τις δυο μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τον εκλογικό νόμο και το σχέδιο «Καλλικράτης», θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. «Νόμος που δεν ψηφίζεται, πέφτει η κυβέρνηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο Γ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν εγκρίνει τις δυο μεγάλες αλλαγές, το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης και το νέο εκλογικό νόμο. Η κατηγορηματική απάντηση του πρωθυπουργού δόθηκε σε διευθυντές εφημερίδων και στην ευθεία ερώτηση τι θα κάνει αν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις δυο αυτές μεταρρυθμίσεις οδηγήσουν στην καταψήφισή τους. Ο κ. Παπανδρέου έδειξε αποφασισμένος να προωθήσει τις δυο μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πάει σε εκλογές, που θα γίνουν με λίστα υποψηφίων –όπως ο νόμος ορίζει- και όχι με σταυρό προτίμησης, αφού θα προκύψουν σε λιγότερο από 18 μήνες από τον Οκτώβριο του 2009. Κι αυτό γιατί και τα δυο αυτά σχέδια νόμου θα πάνε στη Βουλή μέσα στο 2010. Άλλωστε η κυβέρνηση δηλώνει ότι το Νοέμβριο θα εκλεγούν και οι αιρετοί περιφερειάρχες.
http://www.foreignpress-gr.com

Τη νύχτα ξεκινούν χιονοπτώσεις

Τη νύχτα ξεκινούν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου.Το Σάββατο... ξημερώνει με καταιγίδες στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, ενώ μέχρι το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.Έρχονται χιόνια από το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχές με υψόμετρο ως και 400 μέτρα, κυρίως στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία.Την Κυριακή θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία και το θερμόμετρο θα δείχνει έως 3 βαθμούς στα Ιωάννινα.

Δηλώσεις σοκ του Λοβέρδου: 1 εκατομμύριο άνεργοι !

Πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές της Digea

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές, στην Θεσσαλονίκη (25 και 29 UHF), οι οποίες θα συνεχιστούν ως την επίσημη πρεμιέρα. Όλα προχωρούν κανονικά σύμφωνα με την αντίστροφη μέτρηση της Digea. Η επίσημη έναρξη εκπομπών της Digea στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει εντος της νυχτας σύμφωνα με την digea με την ενεργοποίηση των... δυο ψηφιακών multiplex καναλιών:

* 1ο Mux στο δίαυλο συχνοτήτων 25 UHF (Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV).
* 2o Mux στο δίαυλο συχνοτήτων 29 UHF (Mega, Skai, Star,…).

Τον Φεβρουάριο θα ακολουθήσει και η έναρξη εκπομπής του 2ου multiplex καναλιών της ERT Digital (ET1, NET, ET3. ΒΟΥΛΗ, στα 26 UHF), στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

http://dinatos.blogspot.com/