Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Που χάθηκες εσυ βρε??

Σε χάσαμε αυτές τις μέρες....
http://trelokouneli.blogspot.com/

Προκλητικοί...

Για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της χώρας μας εμφανίζεται προκλητικά εκτός πραγματικότητας...Και αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα...Ή ότι δε μπορεί να κάνει καμία απολύτως κίνηση και ως εκ τούτου αναγκαστικά επιλέγει την αδράνεια...Ή ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες πολιτικής αντίληψης και μέτριους συνεργάτες (αυτό είναι σίγουρο) που ενδιαφέρονται μόνο για τις προσωπικές του καριέρες...Δεν εξηγείται αλλιώς ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τη χθεσινή,ατυχή γι αυτόν, εκλογή...Εκλογικό μαγείρεμα,επικοινωνιακά τρικ,και μοίρασμα των ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του...Για τη μεγάλη ήττα του από το ΠΑΣΟΚ και την προσωπική τεράστια αποδοκιμασία από τους ψηφοφόρους του,ευθύνονται τα ΜΜΕ,οι εταιρείες δημοσκοπήσεων,οι οπαδοί (!!!) που δεν πήγαν να ψηφίσουν και τέλος όπως πάντα το ΠΑΣΟΚ,αυτή τη φορά γιατί πανηγύρισε (!!!) τη νίκη του...Κατά τα άλλα ο εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργός,αφού πήγε στην πολιτική Κόλαση και γύρισε,αποφάσισε ως συνήθως να μην κάνει...Τίποτα (!!!) τολμηρό και ουσιαστικό,τίποτα που να αποδεικνύει έμπρακτα ότι κατάλαβε το μήνυμα,και υπερασπιζόμενος απλά τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές του,να συνεχίσει να κυβερνά μαλώνοντας απλά τους υπουργούς του...Είχε μάλιστα και την προκλητική στήριξη μερίδας των ΜΜΕ,που σχεδόν εμφάνισαν σαν επιτυχία το χθεσινό αποτέλεσμα για τη ΝΔ,παρέχοντας πελατειακή υποστήριξη σε μία ετοιμοθάνατη κυβέρνηση,που απλά καθυστερεί τον πολιτικό της θάνατο αλλά και την πρόοδο της χώρας...

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009 και ώρα 8.00μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ


Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009 και ώρα 8.00μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προχωρήσει στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου στο Νομό Κέρκυρας και στον απολογισμό δράσης της. Υπενθυμίζεται ότι στην Ν.Ε.Ε.Α. μετέχουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, τα μέλη της Περιφ. Επιτροπής και του Εθνικού συμβουλίου που προέρχονται από την Κέρκυρα, η βουλευτής του Νομού, οι δήμαρχοι και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, Πρόεδροι επιμελητηρίων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών κα συνεταιριστικών οργανώσεων, επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων. Η συνεδρίαση της Ν.Ε.Ε.Α. θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα του Ιονικού Πολιτιστικού Κέντρου (Φαληράκι).

O Bασίλης Μηλιώτης στους Μεσογειακούς Αγώνες

Το Κερκυραϊκό Μποξ ξανά στο προσκήνιο.
Ο Βασίλης Μηλιώτης, αθλητής του πυγμαχικού αθλητικού ομίλου Κέρκυρας (Π.Α.Ο. Κέρκυρας) θα είναι ο ένας από τους τέσσερις πυγμάχους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, οι Έλληνες πυγμάχοι που θα λάβουν μέρος στους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες ''ΠΕΣΚΑΡΑ 2009'' είναι οι εξής: Βασίλης Κονταξής (54κ.), Ιωάννης Μηλιτόπουλος (81κ.), Παναγιώτης Τρικαλιώτης (75κ.) και Βασίλης Μηλιώτης (69κ.). Οι διεθνείς μας θα αναχωρήσουν για την Πεσκάρα στις 22 του μήνα και θα καταλύσουν στην πόλη Λουτσιάνο, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες. Επίσης, Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας και προπονητής του τοπικού συλλόγου κύριος Μοσχάτ Χρήστος ο οποίος θα παραβρεθεί και στο τελικό κάμπινγκ προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στην Βουλγαρία από 10 – 20 Ιουνίου. Την ελληνική αποστολή θα ηγηθεί ο ομοσπονδιακός προπονητής κύριος Κωνσταντινίδης. Εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Βασίλη και τον περιμένουμε στο blog, όταν επιστρέψει, για μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
http://betforecasts.blogspot.com

Αφησαν στην τύχη της και την πρότυπη για ΑμεΑ παραλία της Βούλας


Άκρως χλιδάτα και επίσημα -μεταξύ των υψηλών παρουσιών και η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατ. Καραμανλή - είχε παραμονές Παραολυμπιακών της Αθήνας εγκαινιαστεί η πρώτη στην Ελλάδα προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα παραλία στους χώρους του ΚΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας. «Πρότυπη» η παραλία αλλά... εγκαταλειμμένη στην τύχη της Πέντε χρόνια μετά, αρχές καλοκαιριού 2009, η επονομαζόμενη και ΠΙΚΠΛΑΖ προσβάσιμη παραλία, μοιάζει άκρως σεμνά και ταπεινά να εγκαταλείπεται στην τύχη της.
**Ολίγον αναλυτικότερα: η έναρξη της φετινής περιόδου λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου. Περίπου 90.000 ευρώ απαιτούνται για στοιχειώδη έργα συντήρησης, τα οποία δεν έχουν ακόμα καταβληθεί. Το χειρότερο, κανείς αρμόδιος δεν διαβεβαιώνει εάν και πότε θα καταβληθούν. Μηδέν ευρώ για καθαρισμό του χώρου, μηδέν για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις, μηδέν για τη συντήρηση της φθαρμένης (και επικίνδυνης) θαλάσσιας εξέδρας, μηδέν για τα επικείμενα λειτουργικά. Κοντά στο μηδέν, πλέον, και οι πιθανότητες να ανοίξει εγκαίρως η ΠΙΚΠΛΑΖ παρέχοντας πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες, όπως μέχρι πέρσι συνέβαινε. Μηδέν, τέλος, και τα χρήματα που 'χουν δεσμευτεί για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων (τέσσερις περίοδοι, συνολικό κόστος 26.000 και κάτι ευρώ), που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι σύλλογοι των κινητικά αναπήρων.Στον αέρα και αυτές, μιας και η οργάνωσή τους συνεπάγεται συγκεκριμένη προεργασία (δηλώσεις συμμετοχής, καταμερισμός συμμετεχόντων ανά περίοδο), που ελέω μηδενισμού των πάντων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
**Το κωμικοτραγικά οξύμωρον του πράγματος, δια στόματος Νίκου Σκόχη, προέδρου Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων: «Όταν δημιουργήθηκε η ΠΙΚΠΛΑΖ, είχε αρμοδίως ειπωθεί, και το είχαμε τότε χειροκροτήσει, ότι ως πρότυπη θα δώσει το έναυσμα για να αποκτήσουν σταδιακά υποδομές προσβασιμότητας όλες οι δημόσιες παραλίες της χώρας μας. Αντ' αυτού, παρά τις εδώ και μήνες αγωνιώδεις προειδοποιήσεις μας, μοιάζει να εγκαταλείπεται ακόμα και αυτή, η μία και μοναδική...»
http://citypress-gr.blogspot.com/

119 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ...


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 119 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΕΝΕΖΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ (ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ).
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ STOP CARTEL ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΤΕΝΕΖΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ 43η ΜΕΡΑ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ
http://www.stopcartel.org/

Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ακύρωσε τον νόμο του Ν. Σαρκοζί κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στο Ιντερνέτ.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο, που επιβλέπει τη νομιμότητα των γαλλικών νομοθετημάτων, απέρριψε σήμερα τη βασική διάταξη του νομοσχεδίου κατά του παράνομου ‘κατεβάσματος’ μουσικής και ταινιών από το διαδίκτυο, το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα και προέβλεπε την διακοπή της πρόσβασης στο Ιντερνέτ των υπότροπων χωρίς δικαστική εντολή. Η απόφαση αποτελεί κόλαφο κατά της κυβέρνησης και του Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι υπερασπίστηκαν με θέρμη την ψήφιση του νόμου, τον οποίο επέκρινε ως ανούσιο και ελευθεροκτόνο η αριστερή αντιπολίτευση.Το Συμβούλιο αποφάνθηκε πως η ελευθερία στην επικοινωνία και στην έκφραση που απορρέει από τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξυπακούει «την γενικευμένη ανάπτυξη του Ιντερνέτ», την «ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις δικτυακές επικοινωνιακές υπηρεσίες». Επίσης κρίνει πως η κατάργηση της σύνδεσης δεν μπορεί να αποφασισθεί παρά μόνον από τους δικαστές και όχι από μία διοικητική αρχή, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την 13η Μαΐου. Συνεπώς μετά τη γνωμοδότηση αυτή, ο νόμος --που καθιστούσε τη γαλλική νομοθεσία ως μία από τις αυστηρότερες χώρες στην Ευρώπη για τον συγκεκριμένο τομέα--δεν έχει πλέον νομική ισχύ.Το Συνταγματικό Συμβούλιο γνωμοδότησε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσαν στις 19 Μαΐου σοσιαλιστές βουλευτές, που ζήτησαν να ακυρωθεί ο νόμος και να προστατευθεί η δημιουργία στο Ιντερνέτ.

Christopher Hitchens στο «VANITΥ FΑΙR»: «Επιστρέψτε τα Μάρμαρα στο πλέον τέλειο οικοδόμημα του κόσμου»


Πολλά είναι τα θετικά δημοσιεύματα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα με αφορμή τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης σε μία εβδομάδα. Σε ένα εντυπωσιακό τετρασέλιδο αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Τhe Lovely Stones», στο περιοδικό «Vanity Fair», ο Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς εκφράζει τη βεβαιότητα πως «κάποια μέρα θα υπάρξει μια συμφωνία για να γίνει το ορθό, όπως αρμόζει στο τελειότερο οικοδόμημα του κόσμου». Το εντυπωσιακό νέο μουσείο, με τους θησαυρούς του, τυγχάνει ευρείας αποδοχής όχι μόνο από τα δύο μεγάλης κυκλοφορίας και κύρους περιοδικά, αλλά σχεδόν από το σύνολο του διεθνούς Τύπου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί εκτενώς τόσο στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης όσο και στο ζήτημα του επαναπατρισμού των Γλυπτών μεγάλες εφημερίδες, όπως οι «Financial Τimes» και η «Daily Τelegraph».

Καθόλου καλή η θητεία Barroso όσον αφορά τα θέματα Περιβάλλοντος

Δέκα ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βαθμολογώντας «κάτω από τη βάση» τις επιδόσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος. Η κοινή έκθεση αξιολόγησης που δημοσιοποιείται την Τετάρτη καταγράφει παρεκτροπές της Κομισιόν από τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά τους τομείς Αλιείας και Γεωργίας, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και τη βιοποικιλότητα. Η έκθεση αναγνωρίζει πάντως και κάποιες θετικές εξελίξεις που αφορούν τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια και τις μεταφορές. Οι συντάκτες εκτιμούν η θητεία της Επιτροπής Μπαρόζο ξεκίνησε άσχημα, αντιμετωπίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος ως ασύμβατη με την ατζέντα για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα.

Συμπλοκές Αστυνομίας - αναρχικών στον Άγιο Παντελεήμονα

ΕΝΤΑΣΗ - με συμπλοκές μεταξύ αναρχικών και κατοίκων και επέμβαση της Αστυνομίας, που προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων- επικράτησε για αρκετές ώρες χθες στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Τα επεισόδια μάλιστα επεκτάθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδες αναρχικών μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ και για ώρες διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατησιών. Ομάδες αναρχικών πήγαν χθες το βράδυ στην πλατεία με σκοπό να ανοίξουν την πόρτα της παιδικής χαράς, που είναι κλειδωμένη προκειμένου να μη βρίσκουν εκεί καταφύγιο μετανάστες. Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν έντονα και κάποιοι συνεπλάκησαν με αναρχικούς.

1 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ! ! !

Η γυναίκα είναι σε απόγνωση. Το δώρο-έκπληξη που έκανε στη μητέρα της, ένα καινούργιο στρώμα, της βγήκε ξινό. Γιατί στο παλιό, το οποίο ήδη πέταξε η κόρη, η μητέρα είχε κρύψει το κομπόδεμα μιας ολόκληρης ζωής: ένα εκατομμύριο δολάρια. Όταν η Ανάτ - η κόρη- αντιλήφθηκε τη γκάφα, την έλουσε κρύος ιδρώτας ενώ η μητέρα της, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια. Οι οικονομίες μιας ζωής είχαν φυλαχτεί μέσα στο στρώμα. Οι γυναίκες βγήκαν αμέσως από το σπίτι και αναζήτησαν τα σκουπίδια όπου είχαν αφήσει το στρώμα, ήταν όμως αργά. Τα σκουπίδια είχαν ήδη συγκεντρωθεί και απορριφθεί, άγνωστο σε ποιά χωματερή. Οι γυναίκες αναζήτησαν το στρώμα σε τρεις χωματερές, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
http://www.tanea.gr/

ΣΕΤΕ: 8,85% πτώση στις αφίξεις...


Κατά 8,85% μειωμένες ήταν οι διεθνείς αφίξεις στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας κατά τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2009, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΤΕ.Έτσι την συγκεκριμένη περίοδο, οι αφίξεις ανήλθαν σε 2.366.453 και αντιπροσωπεύουν το 95% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων αλλοδαπών και το 74% των συνολικών αφίξεων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη μείωση αφίξεων για το μήνα Μαϊο σε σχέση με τον περυσινο Μαϊο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης με υποχώρηση 41,66%.

H1N1: Έβδομο κρούσμα στην Ελλάδα

Ακόμα ένα κρούσμα νέας γρίπης (το έβδομο) επιβεβαιώθηκε στην χώρα μας - και πάλι σε άτομο που ήρθε στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 28χρονη που ήρθε από τη Βοστώνη προ τριημέρου δίχως να έχει ύποπτα συμπτώματα. Στο μεσοδιάστημα, όμως, νόσησε και ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που της συνέστησε να πάει σε νοσοκομείο αναφοράς για έλεγχο.Τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Παστέρ βγήκαν απόψε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και ήταν θετικά. Αμέσως, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) έδωσε σήμα για την άμεση μεταφορά της στο Σισμανόγλειο, όπου και νοσηλεύεται - σε θάλαμο απομόνωσης, όμως, και όχι σε θάλαμο υψηλής πίεσης διότι έχει πολύ ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνεται από δω και πέρα, διότι ούτως ή άλλως οι διεθνείς συστάσεις λένε να μην νοσηλεύονται σε ειδικούς θαλάμους οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα - συνεπώς κανένας από τους έως τώρα πάσχοντες στη χώρα μας δεν είχε λόγο να νοσηλευτεί σε ειδικό θάλαμο, παρ' ότι αυτό έως τώρα γινόταν.