Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ !...

Με δεδομένα δύο, απλά πράγ-ματα, πρώτον, το ό, τι με τα σφαγιαστικά, εισπρακτικά μέτρα, αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, η ζημιά, την οποία οι άχρηστοι νεοδεξιοί, έχουν προκαλέσει στην ελληνική οικονομία, δεν αποκαθίσταται και δεύτερον, το γεγονός, πως οι ρεμπεσκέδες, λαθροκυβερ-νήτες, ούτε είχαν, ούτε έχουν, αλλά ούτε είναι σε θέση να διαμορφώσουν, ένα μακρόπνοο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, τίθεται το εύλογο ερώτημα : προς τι αυτά, τα απανωτά μέτρα, προς τι αυτές οι θυσίες του λαού ?...Η απάντηση, δυστυχώς, είναι τραγική : για ένα καπρίτσιο, ενός ανίδεου και ανίκανου, που βρέθηκε να κάνει τον πρωθυπουργό, εξ αιτίας μιας σειράς θλιβερών – για την Ελλάδα – συμπτώσεων, οι οποίες ώθησαν το εκλογικό σώμα στην διάπραξη της μεγαλύτερης, μεταπολιτευτικής, μαλακίας του !...Είναι ξεκάθαρο, πως ο θίασος της συμφοράς δεν πρόκειται να συνεχίσει τις κωμικοτραγικές παραστάσεις του, πέρα από κάτι μήνες, αν όχι …λιγότερο… Είναι, πέρα πάσης αμφιβολίας, αναμενόμενο, πως οι φορείς του τίποτα, θα ξεκουμπιστούν και θα πάψουν να τυραννούν, περαιτέρω, τη χώρα και το λαό.Ως τότε όμως, τι γίνεται ? Συνεχίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, την επιδρομή στα δικαιώματά μας και στο εισόδημά μας ? Όλα δείχνουν, πως ναι !...Κι εμείς, τι κάνουμε ; Τους αφήνουμε να μας πηδάνε ;΄Ηρθε η ώρα να υπάρξει αυτό, που όλοι το θεωρούμε δύσκολο, έως ακατόρθωτο, αλλά που δεν είναι : η μαζική, καθολική αντίδραση στην πολιτική της μιζέριας, της λιτότητας, των αδιέξοδων και της κατρακύλας…Πρωτοβουλίες χρειάζονται, με απλές κινήσεις, σε ατομικό, σε παρεϊστικό, σε κομματικό, σε συλλογικό, σε τοπικό επίπεδο. Βάζουμε το ζήτημα της αντίδρασης, προφορικά και με κείμενα, (επιστολές, e-mail)…Απαιτούμε από τους φορείς, (κόμματα, συνδικάτα, συλλόγους, συμβούλια), να περάσουν από τις στείρες καταγγελίες σε πιο ουσιαστικές δράσεις. Να υπάρξουν αποφάσεις για οργανωμένες διαμαρτυρίες, για συγκεντρώσεις, για συλλαλητήρια, για πορείες !...Πιέζουμε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ν΄ αφήσουν, κατά μέρος, τις ομφαλοσκοπήσεις, ν΄ αντιδράσουν ενιαία, τουλάχιστον, απέναντι στο ξεζούμισμα του λαού, να καλέσουν τους πολίτες σε ανυπακοή στα κελεύσματα και τις παραγγελιές του ξοφλημένου πρωθυπουργού και της καταρρέουσας κυβέρνησης, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ !...Κάθε μήνας, κάθε ημέρα, ακόμα και κάθε ώρα, που περνάει, το κακό, που αυτοί οι ανεκδιήγητοι, προκαλούν στη χώρα, μεγαλώνει !...
http://logoplokies.blogspot.com/

Προηγούνται οι σοσιαλιστές στην Αλβανία...

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Αλβανία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και οι έδρες που θα εξασφαλίσει είναι από 68 έως και 72 σύμφωνα με τις ποιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ο Σαλί Μπερίσα και το Δημοκρατικό κόμμα είναι στην δεύτερη θέση, ενώ το κόμμα του Ιλίρ Μέτα είναι τρίτο και εξασφαλίζει 4 με 5 έδρες. Το περίεργο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναϊκών ΜΜΕ, δείχνουν νικητή το Σαλί Μπερίσα!
http://epirusgate.blogspot.com/

Rockwave..

Διαβάζουμε στο troktiko την απίστευτη ταλαιπωρία που συμβαίνει με το Rockwave Festival.. Εδώ και 2 μέρες συνεχώς αναβάλλονται οι συναυλίες λόγω του καιρού... Εμείς μάθαμε γιατί ο καιρός τρελάθηκε!!!
http://trelokouneli.blogspot.com/

Vodafone: Φήμες για πρόταση εξαγοράς της T-Mobile

Πρόταση για την εξαγορά της T-Mobile ενδέχεται να καταθέσει η Vodafone, ενώ η πιθανή συμφωνία θα δημιουργούσε ένα νέο ηγέτη στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου.Ειδικότερα, δημοσίευμα των Times του Λονδίνου αναφέρει ότι είναι λογικό η συγκριτικά μικρή T-Mobile να διατίθεται προς πώληση από την Deutsche Telecom. Ο γερμανικός κολοσσός έχει αναθέσει στην JP Morgan να διαχειριστεί την συναλλαγή, η οποία κοστολογείται μεταξύ 2,5 και 3,4 δισ. λίρες.Σύμφωνα με τους Financial Times η Vodafone εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πρόταση είτε για την εξαγορά της T-Mobile είτε για τη δημιουργία κοινοπραξίας.Σημειώνεται τέλος, ότι η T-Mobile UK, ο τέταρτος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη χώρα κατέχει μετά βίας μερίδιο αγοράς 15% έναντι του 25% της Vodafone.

FIFA Confederations Cup South Africa 2009 - USA vS BRAZIL: 2-3

Από την κόλαση στον παράδεισο η Βραζιλία που έφερε τα πάνω – κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε την ολική ανατροπή στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών: 3-2 τις ΗΠΑ, που προηγήθηκαν με 2-0 στο 27’ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο απλώς παρακολουθούσαν τη «Σελεσάο» να χορεύει …σάμπα! Οι Αμερικάνοι αιφνιδίασαν με Ντέμπσι (10’) και Ντόνοβαν (27’), οι Βραζιλιάνοι απάντησαν με Λουΐς Φαμπιάνο (46’ 73’), Λούσιο (84’) και κατέκτησαν το τρόπαιο στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, η Ισπανία κατέλαβε την τρίτη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν της οικοδέσποινας με 3-2 στην παράταση (καν.αγ.2-2), στον συναρπαστικό «μικρό» τελικό που έγινε στο Ρούστενμπουργκ.

Rockwave Festival: Ακυρώθηκε η χθεσινή συναυλία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες το μεσημέρι τη Μαλακάσα Αττικής, με σφοδρούς ανέμους, χαλαζόπτωση, κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση, κατέστησαν αδύνατη την πραγματοποίηση της δεύτερης ημέρας του Rockwave Festival. Παρά το γεγονός ότι η κεντρική σκηνή του Festival και ο πύργος ελέγχου ήταν καλυμμένα και από τις τρεις πλευρές τους, η ισχυρή βροχόπτωση κατέστησε τον τεχνικό εξοπλισμό του φεστιβάλ και των καλλιτεχνών επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση. Η ομάδα των τεχνικών του φεστιβάλ ξεκίνησε άμεσα, πυρετωδώς τις εργασίες αποκατάστασης του τεχνικού εξοπλισμού, με στόχο την πραγματοποίηση των επόμενων δύο ημερών του.

Michael Jackson: Μυστήριο με τα αίτια

Δεύτερη νεκροψία στη σορό του Μάικλ Τζάκσον ζητεί η οικογένειά του, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του. Το γιατρό που ήταν μαζί του τις τελευταίες στιγμές ανέκριναν για δεύτερη φορά οι Αρχές. Το αίτημα της οικογένειας για δεύτερη νεκροψία, μετέφερε στους δημοσιογράφους ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, τονίζοντας ότι παραμένουν αναπάντητα πολλά κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το θάνατο του «βασιλιά της ποπ». Σύμφωνα με τον Τζέσε Τζάκσον, ο γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ, «οφείλει να δώσει στην οικογένεια σαφείς απαντήσεις και να βγει δημόσια και να πει: Αυτές ήταν οι τελευταίες ώρες του Μάικλ, να τι ακριβώς συνέβη...». Η εκπρόσωπος του γιατρού Μιράντα Σέβτσικ, ξεκαθάρισε ότι ο Μάρεϊ «διευκρίνισε ορισμένες ανακολουθίες σχετικά με το θάνατο του Τζάκσον. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρούν ύποπτο, αλλά ότι παραμένει ένας μάρτυρας αυτής της τραγωδίας» και πρόσθεσε ότι ο καρδιολόγος ήταν στο ασθενοφόρο που μετέφερε τον Τζάκσον στο νοσοκομείο και παρέμεινε εκεί για ώρες, για να επιβεβαιώσει και να ενημερώσει την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ -επίσης- θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές. Η σορός του Μάικλ Τζάκσον παραδόθηκε στην οικογένειά του την Παρασκευή, αφού ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση. Ο θάνατός του έχει αποδοθεί σε ανακοπή καρδιάς, ενώ τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης δεν έχουν γίνει γνωστά. Αγνωστο παραμένει, επίσης, το πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του. Εν τω μεταξύ, αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων των εισιτηρίων από τις συναυλίες στις οποίες είχε προγραμματίσει να τραγουδήσει ο Μάικλ Τζάκσον, στην αρένα Ο2 του Λονδίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας.
http://www.naftemporiki.gr

Ο... αναγεννημένος Ραούλ Μπράβο

Ο Ισπανός παίκτης του Ολυμπιακού, Ραούλ Μπράβο δεν θυμίζει αυτές τις μέρες σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή, που έκανε... αμάν και πως να ξεφορτωθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Μπράβο δείχνει αποφασισμένος να καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα. Όλα αυτά βέβαια τ' έχει ήδη εντοπίσει ο Γεωργιανός τεχνικός, Τιμούρ Κετσπάγια. Σ' όλες τις προπονήσεις ο Ισπανός παίκτης του Ολυμπιακού, Ραούλ Μπράβο έχει δείξει πως έχει μεγάλη όρεξη αλλά και διαθέση να προσφέρει στην ομάδα του. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο απ' τον Γεωργιανό τεχνικό, Τιμούρ Κετσπάγια.Πριν από λίγο καιρό ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να... ξεφορτωθεί τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Τώρα άπαντες στην ομάδα το... ξανασκέφτονται. Αν συνεχίσει έτσι ο Μπράβο θ' αποτελέσει μία πολύ καλή... εσωτερική μεταγραφή.
http://www.gazzetta.gr

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !...

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, που βάζει ειδικό τέλος στην κινητή τηλεφωνία και τα καρτοκινητά και η τέταρτη, μόλις, στον Κόσμο που λαμβάνει ένα τέτοιο φορολογικό μέτρο…Ποιες είναι οι άλλες τρεις χώρες ; Η Τανζανία, η Ουγκάντα και η Αλβανία…

Ο Hλεκτρονικός Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος της Κίνας

Αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκε σε κινέζικα blogs και ιστοσελίδες μια ανοιχτή επιστολή: «Γεια σας υπηρεσίες διαδικτυακής λογοκρισίας της κινεζικής κυβέρνησης. Είμαστε οι ανώνυμοι πολίτες του διαδικτύου. Αποφασίσαμε ότι από την 1η Ιουλίου 2009 θα ξεκινήσουμε μια παγκόσμια επίθεση ολικής κλίμακας στα συστήματα λογοκρισίας σας», έγραφε. Οι προσπάθειες του Πεκίνου για χειραγώγηση του Διαδικτύου, κατέληγε το μήνυμα, «πολύ σύντομα θα καταλήξουν στα σκουπίδια της ιστορίας».
Οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου πάντα διακρίνονταν για τις ικανότητές τους να ξεγελούν τη λογοκρισία, όμως τώρα είναι πιο θυμωμένοι από κάθε άλλη φορά. Η ανώνυμη κήρυξη πολέμου αποτελεί σημάδι των πιέσεων που με την παγκόσμια διάδοση του διαδικτύου και το αγκάλιασμά του από ακτιβιστές όλων των αποχρώσεων, οδηγούν σ’ ένα δίχως προηγούμενο κύμα καταστολής των εθνικών κυβερνήσεων και απειλούν να μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι επικοινωνούν.
Η Κίνα προσπαθεί να επιβάλλει την προεγκατάσταση λογισμικού λογοκρισίας σε κάθε νέο PC, ενώ την περασμένη βδομάδα το Ιράν κατάφερε να εκμηδενίσει σχεδόν τη διάδοση μέσω διαδικτύου όλων των περιγραφών από πρώτο χέρι για τις διαμαρτυρίες στους δρόμους και τις λαθροχειρίες των προεδρικών του εκλογών.
Η καταστολή των ελευθεριών του διαδικτύου που πολύς κόσμος θεωρεί δεδομένες συνοδεύεται από όλο και περισσότερα νέα μέσα για την αντιμετώπιση των κυβερνο-αντιπάλων. Αυτές οι μέθοδοι ξεκινούν από την ευθεία τεχνολογική επίθεση που κατεβάζει τα σάιτ των διαφωνούντων και φτάνουν ως τις πληρωμές σχολιαστών για να επιχειρηματολογούν υπέρ των κυβερνήσεων σε διάφορα θεωρητικώς ανεξάρτητα blogs. Kαι οι δύο αυτοί τύποι καταστολής έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να τους διαψεύσει: πολλά καθεστώτα χρησιμοποιούν προηγμένες κατασταλτικές τεχνικές στο διαδίκτυο που είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.
Σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας, από τα γραπτά μηνύματα έως το Twitter, υπόσχονται την ενίσχυση της δύναμης που βρίσκεται στα χέρια των ατόμων, αυτές οι τεχνικές έχουν τα αντίστροφα αποτελέσματα. Οι ειδικοί του διαδικτύου των πιο ανοιχτών κοινωνιών πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένες τάσεις θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αυτό-λογοκρισία των ατόμων και των οργανώσεων που ακριβώς προσέβλεπαν στο διαδίκτυο και το θεωρούσαν ως το πιο αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας τους.

Περίεργο το 2ο ένταλμα για Χριστοφοράκο

Με την έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο η ελληνική Δικαιοσύνη προσπαθεί να ενισχύσει το «οπλοστάσιό» της απέναντι στους Γερμανούς και να επιτύχει την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Ζίμενς στην Αθήνα. Για κίνηση χωρίς ουσιαστική αξία και με επιλεκτική διάκριση όσον αφορά τη χρονική διάρκειά της μιλούν δικαστικοί κύκλοι, που εκφράζουν την απορία γιατί οι κατηγορίες που αναφέρονται στο νέο ένταλμα έχουν ημερομηνία λήξης τον Μάιο του 2003. «Με αυτά τα στοιχεία η κατηγορία θα έπρεπε να είχε επεκταθεί και να μην είχε περιοριστεί μέχρι την υπογραφή της σύμβασης. Μόνο με αυτό τον τρόπο ο Χριστοφοράκος θα είχε στερηθεί ένα από τα βασικά του υπερασπιστικά ατού, καθώς δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει την παραγραφή των αδικημάτων του στη γερμανική Δικαιοσύνη», τονίζει με νόημα δικαστική πηγή.

H1N1: Στα 88 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Σε 88 ανήλθαν τα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας, καθώς το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί της άλλα δύο περιστατικά.Πρόκειται για δύο άνδρες 27 και 18 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από τους ασθενείς που έχουν νοσήσει, οι 31 έχουν ιαθεί πλήρως και οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Το υπουργείο τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Σε εκλογικό κλοιό η Ν.Δ.

Τα σενάρια για πρόωρες κάλπες στις αρχές του φθινοπώρου (τον Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου) φουντώνουν στην κυβέρνηση μετά την κατηγορηματική δήλωση του ΚΚΕ ότι δεν θα συνταχθεί με τη Ν.Δ. για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κίνηση του Περισσού προκάλεσε σύγχυση σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, που αντιλαμβάνονται πλέον ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση, καθώς το αργότερο έως την άνοιξη του 2010 θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού- οι οποίοι έτρεφαν ελπίδες ότι η Ν.Δ. θα μπορούσε να ξεπεράσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής- υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση «θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην εμπλακεί σε μικροπολιτικά παιχνίδια ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας». Στο επιχείρημα αυτό θα επικεντρωθεί κατά το προσεχές διάστημα και η επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ν.Δ., αλλά είναι προφανές πλέον ότι τα περιθώρια των κινήσεων για το Μαξίμου έχουν στενέψει και ο χρονικός ορίζοντας που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι πολύ μικρός. Μέσα σε αυτό το κλίμα αρχίζει ένας κύκλος πιέσεων προς τον Κων. Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει σε αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα, με στόχο η Ν.Δ. να είναι σε θέση να δώσει τη μάχη των εκλογών όχι όταν της το επιβάλει η αντιπολίτευση, αλλά με δική της πρωτοβουλία το προσεχές φθινόπωρο.
http://www.tanea.gr

Hugo Chavez: «Θα ανατρέψω όποιον αναλάβει στην Ονδούρα»

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά του στρατού της Ονδούρας, και διαμήνυσε ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν ο πρεσβευτής της χώρας του στην Ονδούρα δεχτεί επίθεση ή απαχθεί. Επίσης προειδοποίησε ότι έχει θέσει σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και ότι θα ανατρέψει όποια κυβέρνηση πάρει τα ηνία μετά το πραξικόπημα κατά του στενού συμμάχου του, προέδρου της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια. «Θα τους ανατρέψουμε, θα τους ανατρέψουμε, σας το λέω», δήλωσε στην τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ακόμη ότι στρατιώτες από την Ονδούρα επιτέθηκαν στους πρεσβευτές της χώρας του, της Κούβας και της Νικαράγουα και ότι «απομάκρυναν» τον πρεσβευτή της Κούβας. Διευκρινίσεις και λεπτομέρειες για το γεγονός δεν δόθηκαν και είναι γεγονός ότι υπάρχει σύγχυση για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, Τεγκουσιγκάλπα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι τρεις πρεσβευστές «απήχθησαν».

ΣΥΡΙΖΑ: «ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ»

Συνέχεια στη μεταξύ τους αντιπαράθεση δίνουν Αλαβάνος και Τσίπρας, με τον πρώτο να παρομοιάζει τον διάδοχό με «παιδί προβληματικής οικογένειας» και τον πρόεδρο του ΣΥΝ να καταφέρεται εναντίον όσων «δεν παραμερίζουν, παρ’ ότι θητεύουν κοντά τρεις δεκαετίες σε δημόσιους ρόλους». Ο πρόεδρος της κοιμνοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει για μία ακόμη φορά αιχμές εις βάρος του διαδόχου αλλά και του περιβάλλοντός του, παρομοιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με «παιδί προβληματικής οικογένειας». «Η προσωπική στάση του καθένα έχει μεγάλη σημασία. Δεν υπάρχουν προβληματικά παιδιά, αλλά προβληματικές οικογένειας», λέει χαρακτηριστικά ο Αλ. Αλαβάνος. Παράλληλα, κατηγορεί στελέχη του ΣΥΝ ότι εξωραΐζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «σοβαρή εκλογική ήττα». «Δεν μπορούμε να λέμε ότι ήταν κάτω των προσδοκιών, ότι η πολιτική μας ήταν σε όλα σωστή, ότι δεν τρέχει σχεδόν τίποτε», επισημαίνει ο κ. Αλαβάνος και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος που «καθοδηγήθηκε από τις δημοσκοπήσεις, ενώ με τους στόχους που έθεσε άφησε αδιάφορη την κοινωνία». Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του δηλώνει ότι δεν διεκδίκησε ποτέ τίποτε για τον εαυτό του, και είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν δεν κάνει πίσω η «παλαιά φρουρά». «Αν κανείς από όσους θητεύουν κοντά τρεις δεκαετίες σε δημόσιους ρόλους δεν παραμερίσει, εγώ δεν θα μείνω για πολύ να παριστάνω τον κούκο που μάταια προσπαθεί να φέρει την άνοιξη»

Αλβανία: «Τεστ» ευρωπαϊκότητας

Ομαλά διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αλβανία την Κυριακή, για την επιλογή των 140 αντιπροσώπων στο Kοινοβούλιο της χώρας. Νίκη του κυβερνώντος κόμματος του Σαλί Μπερίσα δείχνουν τα exit poll. Συγκεκριμένα το exit poll της εταιρείας GANY BOBI πρόβλεψε πως το 47,6% των ψήφων λαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό τον δήμαρχο Τιράνων, Έντι Ράμα, λαμβάνει το 38% και στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης 6,5%. Επίσης το exit poll της εταιρίας ZOGBY προβλέπει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα καταλαμβάνει 69 έδρες, σε σύνολο 140, 55 το Σοσιαλιστικό Κόμμα και 16 παραμένουν, σύμφωνα με το exit poll, αδιευκρίνιστες. Η αποχή σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κατεγράφη σε επίπεδα του 50%. Ωστόσο, αυτό εν μέρει ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί ψηφοφόροι δεν παρέλαβαν ακόμη τις νέες ταυτότητες και δεν είχαν εναλλακτικά διαβατήριο, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.