Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΟΡΑ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...

Πόσα πράγματα έχουν μείνει ακόμα που να μπορούν,να έχουν τη δύναμη να τα βάλουν με την ακαμψία και την αδιαφορία μας και να μας κάνουν να δακρύσουμε; Δείτε ένα απ' αυτά και δακρύστε ελεύθερα!Δεν είναι ντροπή. Ένα λιονταράκι μεγάλωσε με οικογένεια και μετά το έστειλαν να ζήσει ελεύθερο στα βάθη της Αφρικής. Κάποια στιγμή οι πρώην ιδιοκτήτες του έψαξαν να το βρούν...


http://vasiliastismonaxias.blogspot.com/

Μετάνιωσαν για το δημοψήφισμα στον ΣΥΝ

Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Κουμουνδούρου στη σκιά των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για τις ευρωεκλογές, αλλά και των καταγγελιών της Ανανεωτικής Πτέρυγας για επιχειρούμενες... εκκαθαρίσεις σε επίπεδο στελεχών. Πριν καλά καλά δημοσιοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα της εσωκομματικής αναμέτρησης που ανέδειξε πρώτο τον γραμματέα του ΣΥΝ Νίκο Χουντή και δεύτερο, αλλά επίσης ενισχυμένο (πέτυχε ποσοστά γύρω στο 42%), τον νυν ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, οι Ανανεωτές του κόμματος έριξαν το γάντι στην ηγεσία του κόμματος ζητώντας ουσιαστικά αλλαγή πλεύσης.

Ο Bill Gates της Microsoft Corporation ξανά στην κορφή-Forbes.com

Ο ιδρυτής της Microsoft Corp Μπιλ Γκέιτς είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, καθώς εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης η καθαρή αξία της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη μειώθηκε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τρίτο, φθάνοντας στους 793 τον περασμένο χρόνο, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στα άτομα που μπήκαν στη λίστα του Forbes από τη Ρωσία, την Ινδία και την Τουρκία.Ο Μπιλ Γκέιτς επέστρεψε στην κορυφή του καταλόγου με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία 40 δισεκατομμυρίων.

Σκύλοι που μπορούν να «μυρίσουν» τον καρκίνο

Mία μικρή κλινική στη Bόρεια Kαλιφόρνια ταράζει τα νερά υποστηρίζοντας ότι εκπαίδευσε πέντε σκύλους να κάνουν ακριβώς αυτό. Δύο σκύλοι ράτσας λαμπραντόρ και δύο πορτογαλέζικα -ράτσα γνωστή για της κολυμβητικές της ικανότητες- έμαθαν να εντοπίζουν τον καρκίνο του πνεύμονα στην αναπνοή καρκινοπαθών με απόλυτη ακρίβεια. Oσο παράδοξο και αν ακούγεται, ο σκύλος- διαγνωστικό εργαλείο δεν αποτελεί έμπνευση κάποιου τσαρλατάνου. Aντιθέτως, βασίζεται, σε απολύτως τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία. Aπό το 1980 γνωρίζαμε ότι οι καρκινικοί όγκοι απελευθερώνουν μικρές ποσότητες αλκαλίων και παραγώγων της βενζόλης. Παλαιότερα, οι σκύλοι, η όσφρηση των οποίων μπορεί να συλλάβει σχεδόν κάθε οσμή, μπορούσαν να εκπαιδευθούν στο να ανιχνεύουν καρκίνο του δέρματος ή να αντιδρούν διαφορετικά σε αποξηραμένα ούρα υγιών και ασθενών με καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Ποτέ όμως η διάγνωση δεν είχε τόση ακρίβεια.

ZOLTAN VERES - HUNGARY - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!

Άρχισε ο διάλογος σε κλίμα καχυποψίας

Σε κλίμα καχυποψίας ως προς την ειλικρίνεια των κυβερνητικών προθέσεων, χωρίς την παρουσία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και με υπαινιγμούς για αποχωρήσεις αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι συναίνεσης, άρχισε χθες ο εθνικός διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου και το Εξεταστικό. O διάλογος θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες και, όπως προκύπτει από τις πρώτες τοποθετήσεις, πιθανότατα η αναμόρφωση του Λυκείου θα προκαλέσει και διεύρυνση του σχολικού ωραρίου, δηλαδή θα έχουμε ένα είδος Ολοήμερου Λυκείου, καθώς στο νέο πρόγραμμα θα προβλεφθούν ζώνες πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ θα υπάρχουν και περισσότερα μαθήματα επιλογής. Επίσης, όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Εκπαίδευση, γι΄ αυτό και ένα από τα βασικά ζητήματα θα είναι η κοστολόγηση των προτάσεων που θα διατυπωθούν. Υπαινιγμοί για αποχωρήσεις Τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Ι. Πανάρετος όσο και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημ. Μπράτης στις ομιλίες τους εξέφρασαν επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, αν δεν οδηγηθεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεν αποδειχθεί η ειλικρίνεια της κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Μπράτης δήλωσε ότι θα αποχωρήσει αμέσως αν ο επικεφαλής του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) Γ. Μπαμπινιώτης συμφωνούσε με την παλαιότερη πρόταση Βερέμη για προπαρασκευαστικό έτος στα ΑΕΙ, το οποίο θα αφαιρείτο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Μπαμπινιώτης ωστόσο απάντησε ότι δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση και η Διδασκαλική Ομοσπονδία προς το παρόν παρέμεινε στον διάλογο. Αρχικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ Θάνος Βερέμης, η παλαιότερη αντιπαράθεση του οποίου με τον κ. Μπαμπινιώτη για το θέμα της διεύθυνσης του διαλόγου έδειξε να αμβλύνεται με θερμή χειραψία που αντήλλαξαν στην αρχή της συνεδρίασης. Ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε πως βασική θέση του είναι ότι επίκεντρο κάθε προσπάθειας για την αναμόρφωση του Λυκείου και κάθε αλλαγής στο σύστημα επιλογής για τα ΑΕΙ είναι ο εκπαιδευτικός.

5 ανθρώπινα κεφάλια βρεθήκαν μέσα σε δοχεία πάγου στην Guadalahara του Mexico.

Πέντε ανθρώπινα κεφάλια μέσα σε φορητά ψυγεία ανακάλυψε η αστυνομία την Τρίτη σε δρόμο κοντά στην πόλη Ιστλαουακάν δελ Ρίο, 600 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Μεξικού. Στο εσωτερικό των ψυγείων είχαν γραφτεί με μαύρο μελάνι δυο απειλητικά μηνύματα εναντίον κάποιου «Γκόγιο», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πόλη Χαλίσκο. Οι αρχές ανέφεραν ότι οι αποκεφαλισμοί είχαν γίνει μόλις μερικές ώρες πριν το μακάβριο εύρημα. Η αστυνομία ερευνά την περιοχή, περίπου 40 χλμ. βόρεια της πόλης Γκουαδαλαχάρα, για να βρει τις σορούς των θυμάτων.
Στον αντίποδα της κρίσης και της ανεργίας, τα golden boys του Δημοσίου, απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και χλιδή, που προκαλούν το κοινό αίσθημα. «Χρυσά αγόρια» στην Εθνική Ασφαλιστική αμείβονται περισσότερο από 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, έχουν προνόμια με έξοδα παραστάσεως και ζουν μικρές ή μεγαλύτερες πολυτέλειες.
Δώρα μεγάλης αξίας, όπως πούρα και αναπτήρες, έκαναν στελέχη της κρατικής επιχείρησης σε πελάτες, ώστε να κλείσουν συμφωνίες μέσα σε αυτή την αρνητική οικονομικά συγκυρία. Στην προκειμένη περίπτωση η Εθνική Ασφαλιστική πληρώνει όλα αυτά τα χρήματα -ουκ ολίγα και σε καιρούς χαλεπούς, που η οικονομική κρίση μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Τη στιγμή, μάλιστα, που ετοιμάζεται να κλείσει υποκαταστήματα και να απολύσει εργαζόμενους διότι... απλώς πρέπει να μειώσει τα λειτουργικά κόστη! Πάντως, η εταιρεία από την πλευρά της, απαντά ότι τα έξοδα αυτά είναι για φιλοξενία και δώρα καλών πελατών.

Δρομολόγια Πειραιά - Ηράκλειο ξεκινά το Superfast ΧΙΙ της MIG

Με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης από το λιμάνι του Πειραιά ξεκινά δρομολόγια από απόψε το επιβατηγό οχηματαγωγό Superfast ΧΙΙ της Attica Group, του ομίλου της MIG. Στις γραμμές της Κρήτης διακινούνται σε ετήσια βάση περίπου 390.000 ΙΧ, 200.000 φορτηγά και 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετούνται σήμερα από έξι πλοία, εκ των οποίων τέσσερα ανήκουν στην ΑΝΕΚ και δύο στη Minoan Lines. Στη γραμμή του Ηρακλείου μόνο διακινήθηκαν πέρυσι, περίπου 1.400.000 επιβάτες, 230.000 ΙΧ και 145.000 φορτηγά. Οπότε όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις.

Δίωξη σε ηγούμενο για παιδεραστία

Στα... «ιδιαίτερα» του ηγούμενου της μονής παλαιοημερολογιτών της Αγίας Σκέπης Κερατέας γνώριζαν... πόσο βαριά είναι η καλογερική οι ανήλικοι δόκιμοι μοναχοί, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Ο ηγούμενος Νύφων, κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος του Ιωάννη, 68 ετών σήμερα, κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ επανάληψη και κατά συρροή πάνω στους ανήλικους δόκιμους, πότε στα κελιά τους και πότε στο ηγουμενείο, όπου τους καλούσε για να τους... «ευλογήσει». Μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι τουλάχιστον 21 νέοι μοναχοί δέχτηκαν τις κολασμένες «περιποιήσεις» του... «άγιου» της μονής από το 1988 μέχρι το 2007.

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ευθύνετε για τις βόμβες σε υποκαταστήματα της Citibank

Την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στη Citibank στη Ν.Ιωνία την περασμένη Δευτέρα και στα κεντρικά της ίδιας τράπεζας στην Κηφισιά το Φεβρουάριο ανέλαβε με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Ποντίκι», η οργάνωση «Επανασταστικός Αγώνας».

Μακελειό με 16 νεκρούς σε σχολείο στη Γερμανία (Winnenden-Albertville-Realschule)

Ένοπλος 17χρονος που φορούσε στολή παραλλαγής σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα σε σχολείο κοντά στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και έπεσε νεκρός αργότερα, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Δεν αποκλείεται όμως και να αυτοκτόνησε.