Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ο "Εναλλακτικός Τύπος" επιστρέφει στα μανταλάκια!

Ο "Εναλλακτικός Τύπος", η εφημερίδα των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου κυκλοφορεί και αύριο, Σάββατο, 18 Ιουλίου, στα περίπτερα.Ξανά στο... μανταλάκι, κόντρα στους καιρούς και με μοναδικό σύμμαχο στο μεράκι μας την ανταπόκριση του κόσμου, οι 16 σελίδες του "Εναλλακτικού Τύπου" επιστρέφουν με ρεπορτάζ, πολιτικές αναλύσεις, παρασκήνιο και αποκλειστικά θέματα για την οικονομία και την ..παραοικονομία που θα συζητηθούν, αποδεικνύοντας ξανά πως η πένα των δημοσιογράφων του ΕΤ δε φιμώνεται έτσι εύκολα....Πρώτο μας θέμα όμως, τα "λογοκριμένα"... Καυτά ρεπορτάζ συναδέλφων που βρίσκουν θέση, έστω και τώρα στην εφημερίδα μας, μιας και η "πεφωτισμένη ηγεσία" του Ελεύθερου Τύπου τότε τα παρέπεμψε στις καλένδες, είτε με άνωθεν εντολή, είτε γιατί δεν συνέφεραν τα "μαγαζάκια" που είχαν στηθεί στους κόλπους του ΕΤ.Κι ακολουθούν διεθνής πολιτική, οικολογικά σκάνδαλα αλλά και ο Τζος Τσίλντρες που.."καρφώνει" αποκλειστικά στον Εναλλακτικό Τύπο.Ραντεβού στα περίπτερα το Σάββατο, 18 Ιουλίου μόνο με 0,50 ευρώ(οι εργαζόμενοι του ΕΤ δεν λαμβάνουμε έσοδα από την εν λόγω έκδοση)....
Καί μην ξεχνιόμαστε! Το σαββατόβραδο έχει πάρτυ! Ελάτε μαζί μας στην Πλατεία Αλέκου Παναγούλη, στον Αγ. Δημήτριο, να τα πούμε, να τα πιούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε.Εμείς δεν θά χουμε ...Tiesto, θα'χουμε όμως Κωνσταντίνο Β, Magic de Spell, Tρόπο, Αστρόπλοια και AMPM και τον DJ Κώστα Χριστοδουλή.

Απλήρωτοι για μήνες οι ξενοδοχουπάλληλοι στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΗ που διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών. Σήμερα τους επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους,ο οποίος ακολούθως δήλωσε στα ΜΜΕ, τα εξής:«"Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα βιώνουν πραγματικά την σκληρότητα της εργοδοσίας και την «οικονομική κρίση». Επισκέφθηκα τους ξενοδοχοϋπάλληλους στο ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ που πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους που εδώ και αρκετούς μήνες δεν τους καταβάλει η εργοδοσία. Μάλιστα σε συνέλευσή τους, αποφάσισαν σε ποσοστό 99%, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους,Τους μετέφερα την άποψή μου πως η λύση είναι στα χέρια τους και πως μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις, θα δικαιωθούν τα αιτήματά τους". Απόψε στο χώρο των κινητοποιήσεων επρόκειτο να μεταβεί και ο Νομάρχης Στεφ.Πουλημένος σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
http://kerkreports.blogspot.com/

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ

Τήν Εισαγγελία τού Αρείου Πάγου επεσκέφθηκαν σήμερα τό πρωί οι απεργοί πείνας κατά τών καρτέλ Θεόδωρος Τενέζος επιχειρηματίας (148 ημέρες) καί Γεώργιος Κοσμόπουλος ιατρός καί πρόεδρος τής Αντιμονοπωλιακής οργάνωσης STOPCARTEL (30 ημέρες) συνοδευόμενοι από Τήν Εισαγγελία τού Αρείου Πάγου επεσκέφθηκαν σήμερα τό πρωί οι απεργοί πείνας κατά τών καρτέλ Θεόδωρος Τενέζος επιχειρηματίας (148 ημέρες) καί Γεώργιος Κοσμόπουλος ιατρός καί πρόεδρος τής Αντιμονοπωλιακής οργάνωσης STOPCARTEL (30 ημέρες) συνοδευόμενοι από τόν δικηγόρο τους.Οί απεργοί πείνας εξέθεσαν στούς αρμόδιους εισαγγελείς τίς σοβαρές δολιοφθορές καί απειλές πού έχουν υποστεί καί ζήτησαν όπως έχουν την προστασία τής πολιτείας οι ίδιοι καί οικογένειές τους, καθώς αφ 'ενός έχουν καταγγείλει δημόσια τό σκληρό ελληνικό καρτέλ τού χάλυβα καί συγχρόνως διεξάγουν δημόσιο καταγγελτικό αγώνα κατά συγκεκριμένων καρτέλ καί μονοπωλίων πού δρούν στήν Ελλάδα καί τών μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τά οποία εμπλέκονται σέ αυτά.Στή συνέχεια στήν ΓΑΔΑ ,είχαν συναντήσεις μέ ανώτατους αξιωματικούς κατά τή διάρκεια τών οποίων αναφέρθηκαν όλα τά σχετικά πραγματικά περιστατικά καί οι διαμορφομένες καθημερινές συνθήκες πού στοιχειοθετούν τήν άμεση ανάγκη προστασίας τής ζωής τών ιδίων καί τών οικογενειών τους.Εξερχόμενοι από τήν Εισαγγελία τού Αρείου Πάγου δήλωσαν:"Ο αγώνας που μας περιμένει είναι πολυμέτωπος καί πολυεπίπεδος. Γι'αυτό αναστείλαμε τήν απεργία πείνας.Η φυσική μας παρουσία στόν αγώνα αυτόν είναι απόλυτα απαραίτητη.Η βιολογική μας εξόντωση υπήρξε αποδεδειγμένα πλέον τό ζητούμενο στούς 5 μήνες της απεργίας πείνας από όσους έχουν συμφέρον νά σταματήσει αυτός ο αγώνας.Τή χαρά αυτή αρνηθήκαμε νά τούς προσφέρουμε στίς 10 Ιουλίου.Η ευκαιρία τής φυσικής εξόντωσής μας ήταν ένα τραίνο πού πέρασε μόνο μία φορά. Η πολιτεία οφείλει καί θά πράξει τό χρέος της υπερασπίζοντας τό δικαίωμα τών πολιτών νά είναι ζωντανοί καί ελεύθεροι νά μάχονται ειρηνικά γιά τά δικαιώματά τους στή ζωή."

Αν φιμωθούν τα blogs, τότε…

Να προχωρήσουμε σε πλήρη κάθαρση του μιντιακού τοπίου. Οι ad hoc πολιτικές εξυπηρετούν μόνο τις συγκυριακές επιδιώξεις του ενός ή του άλλου. Επομένως, αν καταργηθεί η ανωνυμία (πώς άραγε; Στην Κίνα πρόσφατα το προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν) και φιμωθούν τα blogs, τότε: Να καταργηθούν και τα «ρεπορτάζ» που στηρίζονται σε ανώνυμες αλλά «έγκυρες», «αποκλειστικές» και άλλες πηγές (όπως «κυβερνητικοί αξιωματούχοι», «υπουργοί της κυβέρνησης», «κομματικά στελέχη» κ.λπ.), οι οποίες συχνά υπάρχουν μόνο στο μυαλό των δημοσιογράφων και τροφοδοτούν τις στήλες των εφημερίδων και τις παρόλες στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδήσεων. Το όνομα του δημοσιογράφου που τα λέει δεν σημαίνει τίποτα σε κανέναν, τουλάχιστον από πλευράς αξιοπιστίας. Σήμερα όλοι είναι υπάλληλοι κάποιου.
Να καταργηθούν και οι καταγγελίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίες δεν συνοδεύονται από το όνομα του καταγγέλοντος (είναι γνωστή η πρακτική τα στοιχεία να «παραμένουν στη διάθεση του σταθμού», αλλά όχι στο κοινό).
Να καταργηθεί το αγγελιόσημο, το οποίο αποτελεί καθαρή χρηματοδότηση του δημοσιογραφικού κλάδου από το καταναλωτικό κοινό, λόγω μετακύλισης της σχετικής δαπάνης στις τιμές των προϊόντων που διαφημίζονται.
Να δημοσιευθούν τα ονόματα των διπλο, τριπλο-θεσιτών σε κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και το ύψος των αργομισθιών που εισπράττουν, προκειμένου να «επικοινωνούν» τις απόψεις της κυβέρνησης σε στήλες εφημερίδων και τηλεπαράθυρα.
Να δημοσιευθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που διατηρούν θέσεις σε γραφεία τύπου Δημοσίου και ΔΕΚΟ, οι οποίοι ταυτοχρόνως καλύπτουν «αξιόπιστα και αντικειμενικά» το ίδιο ρεπορτάζ για ιδιωτικά Μέσα.
Να ψηφιοποιηθεί και να εξεταστεί (από την πλευρά της δαπάνης) το «πόθεν έσχες» που όλοι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν κάθε χρόνο στον Άρειο Πάγο.
Να συνεχίσουμε; Οι στρεβλώσεις στη μιντιακή αγορά της χώρας είναι άπειρες και συντηρούνται από τις κυβερνήσεις για λόγους ελέγχου και χειραγώγησης.
Αυτό που κανείς δεν έχει καταλάβει είναι ότι η κοινωνική αξία των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ή μάλλον, να το θέσω καλύτερα. Οι ιθύνοντες μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη δύναμη του διαδικτύου και προσπαθούν να τη δαμάσουν.
Στην εποχή των κατεστημένων μίντια, των διαπλεκομένων και των “νταβατζήδων” (όπως έχει πει και ο Κ. Καραμανλής), τα blogs παίζουν τον ρόλο των Σαμιζντάτ, των άλλοτε κρυφών κειμένων του 1950 στη Ρωσία. Υπερβολικό επιχείρημα; Για να δούμε…

Ο ΑΡΟΥΛΗΣ ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ !

Η γνωστή παροιμία με τον τσοπάνο, ο οποίος επικαλούνταν επίθεση του λύκου στα πρόβατά του, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των χωρια-νών του, ταιριάζει απόλυ-τα με την περίπτωση της αποσυντεθημένης (πουφ) κυβέρνησης Καραμανλή, που τώρα στα ξαπίσω, προσπαθεί να πείσει, πως μπορεί ν΄ ασχοληθεί και με σοβαρά ζητήματα.Αφορμή η κινητικότητα γύρω από τα θέματα της Εκπαίδευσης και η επιδίωξη του Αρούλη, ν΄ αποδείξει, πως κι ο πεθαμένος μπορεί να εκτελέσει τη γνωστή, συνηθισμένη – και παρεξηγημένη – «λειτουργία» των ζωντανών… Αμ, δε !...Και ο ίδιος και ο, πάλαι ποτέ κολλητός του, πρωθυπουργός, δεν λαμβάνουν υπ΄ όψη τους το γεγονός, πως στη συνέχεια της παροιμίας κι όταν ο λύκος πραγματικά επιτίθεται στα πρόβατα, ο τσοπάνος μένει αβοήθητος, αφού οι χωριανοί του, μπουχτισμένοι από τη συμπεριφορά του, θεωρούν πως πρόκειται για μια ακόμα από τις φάρσες του.«…Θα κάνω, θα φτιάξω, θ΄ αναβαθμίσω, θα αναδιαρθρώσω…», διατείνεται ο κ. ΄Αρης, ποιος όμως τον ακούει και κυρίως, ποιος τον παίρνει στα σοβαρά ;Ποιοι θα τον εμπιστευτούν, σε κοινωνικό επίπεδο και ποιοι θα τον σιγοντάρουν σε πολιτικό ;Μάλλον θα έχουμε την καταγραφή μιας προσπάθειας, να καταδείξει, εν καιρώ κατρακύλας, πως υπάρχει, όχι μόνο η δυνατότητα φρένου, αλλά και αντίθετης – προς τα πάνω – πορείας ! Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για τον ορισμό της γραφικότητας, αν μη τι άλλο…

Νέο κερκυραϊκό μπλογκ ! ! !

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ BLOG ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ:
Καλή δύναμη!

Ε-blog-ες απορίες



http://www.mediasoup.gr

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Προεκλογικές Φανφάρες!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η μελέτη “Διερεύνηση δυνατοτήτων χωροθέτησης νέου διεθνούς Αεροδρομίου στη θέση Λευκίμμη” που παρουσιάστηκε από ομάδα καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι επιστημονικά αξιόλογη.
Όπως αξιόλογες υπήρξαν στο παρελθόν και άλλες μελέτες για διαφορετικά θέματα.
Οι αναφερόμενες προϋποθέσεις για την πιθανή κατασκευή του έργου “Αεροδρόμιο στη Λευκίμμη” έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πολιτικές μας θέσεις και προτάσεις:
Γίνεται εμφανής η επιτακτική ανάγκη για χωροταξικό σχεδιασμό, καθορισμό χρήσεων γης και κατασκευής οδικού άξονα Βορρά – Νότου με σεβασμό στο περιβάλλον.
Πέραν όμως αυτών των συγκεκριμένων επισημάνσεων, παραμένει μέγα και απλό το ερώτημα:
Υπάρχει ολοκληρωμένος, ή έστω υποτυπώδης, πολιτικός σχεδιασμός για την αναπτυξιακή κατεύθυνση του Νομού;
Ασφαλώς όχι.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καθένας να ενεργεί κατά το δοκούν, με την δική του αισθητική θεώρηση και για την μεγιστοποίηση των ιδιωτικών οικονομικών ωφελημάτων.
Προκύπτουν κατά καιρούς προτάσεις και θέσεις, πολλές φορές φαινομενικά χρήσιμες, αλλά όταν αυτές δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και δεν ιεραρχούνται ώστε να εξυπηρετούν αυτό τον σχεδιασμό, καταλήγουν ανεφάρμοστες έως άχρηστες.
Ανυσματικό αποτέλεσμα, το μηδέν. Ο τόπος βουλιάζει στη στασιμότητα.
Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας του προβλήματος.
Γινόμαστε απολύτως συγκεκριμένοι επί του θέματος:
Προϋπόθεση του έργου είναι ο οδικός άξονας Βορρά – Νότου.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του είναι αναγκαία και χωρίς κατασκευή αεροδρομίου στη Λευκίμμη.
Το έργο αυτό δεν έχει ενταχθεί μέχρι σήμερα για δέσμευση χρηματοδότησης σε κανένα πρόγραμμα, ούτε στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ), ούτε σε κανένα περιφερειακό ή τομεακό πρόγραμμα, ούτε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Ούτε προβλέπεται να ενταχθεί!
Κύριε Δένδια, κύριε Πουλημένε, δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση.
Γιατί λοιπόν μας μιλάτε για αεροδρόμιο;
Προϋπόθεση του έργου είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός και η εφαρμογή του.
Κύριε Νομάρχη, δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.
Προϋπόθεση του έργου είναι ο καθορισμός χρήσεων γης.
Κύριε Νομάρχη, δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.
Για ποιους λοιπόν σχεδιασμούς μας μιλάτε;
Για τους ουσιαστικούς αυτούς λόγους, εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις, παρότι είναι χρήσιμες, δεν προσφέρουν απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα και γίνονται μόνον για “εσωτερική κατανάλωση”, για το “θεαθήναι” και για ιδιοτελείς σκοπούς.
Είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Το’ χουμε πει με πιο απλά λόγια: προεκλογικές φανφάρες!

ΠΕΡΙ ΜΑΦΙΑΣ...


http://logoplokies.blogspot.com

Η Βουλή θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών

Η διάταξη περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, επειδή διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών -που δεν μπορεί να προσδιοριστεί- επιλέγει να μην εργάζεται, παρά την κατάργηση του ασυμβίβαστου. «Πιστεύω ότι είναι σωστή και δίκαιη ρύθμιση, ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση βουλευτές έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δ.Σιούφας.
ΝΤΡΟΠΗ ! ! !

MICHAEL JACKSON: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ !!!

Ένα νέο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον, το οποίο δεν είχε περιληφθεί σε κανένα άλμπουμ του καλλιτέχνη, δημοσιοποιείται μέσω Ίντερνετ. Πρόκειται για το τραγούδι με τον τίτλο A place with No Name και, όπως επισημαίνουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το διέθεσε πρώτη στο Ίντερνετ η ιστοσελίδα TMZ.com, που μετέδωσε πρώτη το θάνατο του καλλιτέχνη πριν από τρεις εβδομάδες.

Έρχεται καύσωνας!!!

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών. Αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουν τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι σε όλη τη χώρα, και κυρίως στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Το Σάββατο, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα, όπου προβλέπονται θερμοκρασίες 40 και 41 βαθμών στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία. Οι επιστήμονες αποδίδουν την αύξηση της θερμοκρασίας τόσο στην εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο όσο και στις θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής που θα κινηθούν προς την περιοχή μας. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει προοδευτική πτώση από την Τρίτη.

Γ.Παπανδρέου: Δεν ξέρετε πού πάτε με την Τουρκία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή για την πολιτική που ακολουθεί στα εθνικά θέματα, και ειδικά στα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας παράλληλα την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να αναβάλει επί του παρόντος την επίσκεψή της στην Άγκυρα. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέστησε στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη θέση της για το «βέτο» στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χαρακτήρισε «λάθος της κυβέρνησης που είπε και πάλι ότι δεν θα προβάλει αντιρρήσεις τον Δεκέμβριο». Υπενθύμισε μάλιστα ότι το βέτο που είχε προβάλει το ΠΑΣΟΚ επί γερμανικής προεδρίας, το πρώτο εξάμηνο του 1999, είχε ως αποτέλεσμα, επί φινλανδικής προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο, να διαμορφωθεί μια νέα στρατηγική από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος από τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και κυρίως από την εφεκτική στάση που κρατάει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει κρίση στρατηγικής στα εθνικά θέματα», ενώ απέδωσε τις αντιρρήσεις του να επισκεφθεί η κ. Μπακογιάννη την τουρκική πρωτεύουσα στην έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας μιας τέτοιας επίσκεψης. Όπως ανέφερε: «Όταν πηγαίνεις ιδιαίτερα στην Άγκυρα, πρέπει να ξέρεις πού θέλεις να πας. Αλλά η κυβέρνηση δεν ξέρει πού να πάει. Αντίθετα, οι Τούρκοι ξέρουν πού θέλουν να πάνε», είπε.

Διαδίκτυο: Προσοχή στα «κομπογιαννίτικα» αντιγριπικά

Σαμπουάν που προστατεύει από τη νέα γρίπη; Φορητός «εξολοθρευτής» του ιού Η1Ν1; Ή μήπως κιτ αυτοδιάγνωσης για να γνωρίζετε αν έχετε κολλήσει; Η ευρηματικότητα των κομπογιαννιτών δεν έχει όρια. Από τα μέσα Ιουνίου, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η νέα γρίπη έχει περάσει σε φάση πανδημίας, το Ίντερνετ έχει κατακλυστεί από «θεραπευτικά προϊόντα», «πατέντες» και «πρωτοποριακές συσκευές» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού. Τα περισσότερα από αυτά έχουν πηγή προέλευσης την Κίνα και διατίθενται μέσω Διαδικτύου, όμως και στις ΗΠΑ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που τα προσφέρουν. Η Ελλάδα, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό του «επίκαιρου», πλην όμως αμφιλεγόμενου ηθικά, μάρκετινγκ: ήδη σε ηλεκτρονικές σελίδες διαφημίζονται μέσα προστασίας για την «αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων», όπως γάντια, μάσκες, γυαλιά, ακόμα και ολόσωμες στολές προφύλαξης, ενώ σε προσπέκτους κλιματιστικού σώματος, που κυκλοφορεί και στο Ίντερνετ, αναγράφεται αυτολεξεί: «Αφαιρεί τα βλαβερά μόρια αέρα, όπως τον ιό της γρίπης, SΑRS, την ασθένεια των πουλιών (σ.σ.: πιθανώς εννοεί τη γρίπη των πτηνών), ΜRSΑ, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα στοιχεία». Παρά τις διαφημιστικές κορόνες κάποιων επιχειρήσεων, στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν αδειοδοτημένα προϊόντα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων, εκτός από τα δύο αντιιικά φάρμακα που πλέον διατίθενται από τα νοσοκομεία ή, κατόπιν ειδικής συνταγής, από τα φαρμακεία. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, «δεν έχει χορηγηθεί άδεια σε κανένα καταναλωτικό προϊόν για χρήση κατά του ιού της νέας γρίπης». Όσον αφορά τα πλαστά σκευάσματα αντιιικών, επισημαίνει ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κάποια παρτίδα, όμως ο κίνδυνος να τα προμηθευτεί κάποιος μέσω του Ίντερνετ είναι μεγάλος. «Κατ΄ επανάληψη έχουμε τονίσει στο καταναλωτικό κοινό ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες πηγές εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία», λέει ο κ. Κοντοζαμάνης.
http://www.tanea.gr

CHAMPIONS LEAGUE: ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 2...

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν σημαντικές ελπίδες να συνεχίσουν στα πλει-οφ και στη συνέχεια να διεκδικήσουν μιά θέση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Μία εκ των Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) και Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 28 ή 29 Ιουλίου, με τους «ερυθρόλευκους» φιλοξενούμενους, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 ή 5 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».Τη Σπάρτα Πράγας θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 28 ή 29 Ιουλίου στην τσεχική πρωτεύουσα, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 ή 5 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

«Ψαλίδα» ρεκόρ στα επιτόκια

Επιτόκια – «φωτιά» σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες δανειολήπτες παρά την πτώση του επιτοκίου του ευρώ στο 1%. Μάλιστα η ψαλίδα ανάμεσα στα εγχώρια και στο μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο των δανείων έχει μεγαλώσει το τελευταίο διάστημα καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν μειώσει λιγότερο τα επιτόκια από ότι οι ευρωπαϊκές. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε χθες η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τουυπουργού Οικονομίας και ΟικονομικώνΓ. Παπαθανασίου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου και των κρατικών επιτρόπων στις τράπεζες στην οποία εξετάστηκε ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στην οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη στην Ελλάδα τα δάνεια «τρέχουν» με ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,8% (με βάση τα στοιχεία για το Μάιο), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 3,1%. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για «βουτιά» του ρυθμού αύξησης των χορηγήσεων στο 5% με 6% έναντι ποσοστού άνω του 20% πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Παράλληλα σημαντικό πρόβλημα θεωρήθηκε ότι είναι και τα υψηλά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επιτόκια των δανείων των ελληνικών τραπεζών παρά το γεγονός ότι το βασικό επιτόκιο του ευρώ σήμερα ανέρχεται στο 1% ενώ στα ίδια επίπεδα διαμορφώνεται και το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor τριμήνου. Γεγονός που σημαίνει ότι οι τράπεζες "τρώνε" μέρος από τη μείωση του επιτοκίου του ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από το τέλος του 2008 μέχρι και το Μάιο του 2009 το εγχώριο τραπεζικό περιθώριο (δηλαδή η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων – χορηγήσεων), εκτινάχθηκε στο 11,73% έναντι 9,4%. Αντίστοιχα, στη στεγαστική πίστη, ενώ στο τέλος του 2008 η «ψαλίδα» ήταν αρνητική για τις τράπεζες, σκαρφάλωσε στο 0,94% για τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου και εκτινάχθηκε στο 2,5% για τα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο! Οι τράπεζες δηλαδή ουσιαστικά «ξέχασαν» να μειώσουν τα σταθερά τους επιτόκια και ανέβασαν το περιθώριο κέρδους τους στα κυμαινόμενα, ενώ το ίδιο διάστημα «ψαλίδισαν» σημαντικά τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, τα οποία από το 5,5% και 6% στο τέλος του 2008 σήμερα διαμορφώνονται στο 3%.
http://www.tanea.gr