Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

"Κράξιμο" σε Ντιόγο, Λίνεν στα γραφεία του Ολυμπιακού




ΣΤΗ 1 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ο ΝΤΙΟΓΚΟ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ-ΝΙΝΙΑΔΗΣ...Ακριβώς στις 12 Εβαλντ Λίνεν και Ντιόγκο πέρασαν την πόρτα των γραφείων της Πλατείας Αλεξάνδρας, ίσως για τελευταία φορά. Πρώτα ο Βραζιλιάνος και κατόπιν ο Γερμανός. Αυτή την ώρα έχουν συνάντηση με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σωκράτη Κομινάκη. Εξω από τα γραφεία βρίσκονται φίλοι του Ολυμπιακού οι οποίοι αποδοκίμασαν και τους δύο με αρκετά κοσμητικά επίθετα. Το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει και για τους δύο και ιδιαίτερα για το Ντιόγκο. Στις 2 έφτασαν στα γραφεία και οι Μπάντοβιτς-Νινιάδης.
trelospapagalos

Μετά τα πρώτα καλά σημάδια

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:oQF846dehfL-TM:http://users.freestuff.gr/chchrist/25671/rainbow5.jpg&t=1Ύστερα από πολλούς μήνες κατάθλιψης ημών των ιθαγενών και αμφισβήτησης αυτής της χώρας από τους ξένους, οι Ελληνες μπορούν λίγο να χαμογελάσουν. Το πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας –προς έκπληξη όλων και προς θλίψη κάποιων καταστροφολόγων– προχωρεί ομαλά. Το αναγνωρίζουν οι ξένοι δανειστές της τρόικας, το ψιθυρίζουν και εκείνοι που έβλεπαν την ελληνική οικονομία να οδηγεί στον όλεθρο το ευρώ και τον... κόσμο. Έτσι, από την πολύμηνη ελεεινολόγηση της Ελλάδας περάσαμε στα πρώτα δειλά θετικά σχόλια.
Η αισιοδοξία βέβαια είναι πρόωρη και ίσως παρακινδυνευμένη. Πρόωρη γιατί η ελληνική οικονομία χρειάζεται ακόμη πολλά για να ορθοποδήσει και παρακινδυνευμένη διότι το πολιτικό μας προσωπικό είναι επιρρεπές στη σπατάλη. Αν νιώσουν οι πολιτικοί ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει λεφτά, θα τρέξουν γρήγορα να τα ξοδέψουν. Κι ας μην τα έχουν...
Το βασικό όμως είναι να καταλάβουμε τι συνέβη σ’ αυτή τη χώρα τους τελευταίους δέκα μήνες. Βρεθήκαμε να γέρνουμε στο χείλος του γκρεμού και τρομάξαμε. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο, που μας έκανε να σκεφθούμε διαφορετικά απ’ ό,τι η αριστερή κυρίαρχη ιδεολογική προκατάληψη πρεσβεύει. Για πρώτη φορά πάψαμε να αναρωτιόμαστε «τι κάνει το κράτος γι’ αυτό;», αλλά προσθέσαμε και το «πόσο κοστίζει αυτό που κάνει το κράτος γι’ αυτό;». Απομυθοποιήσαμε σε έναν μεγάλο βαθμό την περικοπή της δημόσιας δαπάνης. Καταλάβαμε ότι δίπλα στις ευγενείς «κοινωνικές δαπάνες» υπάρχουν πολλά τρωκτικά που τελικά κάνουν μόνο το κόστος κοινωνικό και καρπώνονται τις δαπάνες. Καταλάβαμε ότι οι λύσεις του κ. Τσίπρα για 100.000 επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο είναι νεανικά φληναφήματα και το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά, για κρατικό πλεόνασμα σε δύο χρόνια χωρίς περικοπές δαπανών, είναι ασεβείς προς τη λογική και την οικονομία πόθοι.
Το κυριότερο είναι ότι ο ελληνικός λαός είδε στον κρατικό προϋπολογισμό και τα δύο σκέλη. Κατάλαβε ότι οι δαπάνες δεν μπορούν να είναι άσχετες από τα έσοδα και κατανοήσαμε ότι τα έσοδα του κράτους είναι λεφτά των πολιτών που πρέπει να ξοδεύονται με φειδώ.
Τα μεγάλα μέτωπα όμως της οικονομίας είναι ανοιχτά. Η Ελλάδα έχει μικρή παραγωγή και πάσχει στον τομέα των υπηρεσιών, όπου λόγω τουρισμού έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Η ανόρθωση της πραγματικής οικονομίας απαιτεί σοβαρότερες και μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους όλων. Χρειάζεται νέα επιχειρηματική λογική και επιχειρηματίες που δεν θα έχουν στόχο και πελάτη το κράτος, αλλά την αγορά. Χρειάζεται καταναλωτές που θα τιμωρούν –μη αναλίσκοντας τον οβολό τους– εκείνους που πουλούν ακριβά, χρειάζεται πολίτες που δεν θα επιτρέπουν στους διάφορους «εξυπνάκηδες» να τους κλέβουν μη εκδίδοντας αποδείξεις. Χρειάζεται να δουλέψει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και να τσακίσει τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.
Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Εκόντες άκοντες θα περιορίσουμε τις δαπάνες του δημόσιου τομέα και κάποια στιγμή οι εφοριακοί ή θα φιλοτιμηθούν να δουλέψουν ή θα αντικατασταθούν για να βελτιωθούν τα έσοδα. Το στοίχημα όμως είναι στην πραγματική οικονομία. Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις θα επιτρέψει τον ανταγωνισμό και τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε.
Π.Μανδραβέλης-Καθημερινή 

Xωριό που φαίνεται, Κολαούτι δεν θέλει...[: Μαρινάκη, πούλα! ]



- Το Europa έχασε ένα από τα φαβορί του.
- Ποιό Εuropa; Οι μεγάλες ομάδες είναι για τις μεγάλες διοργανώσεις.
- Μαρινάκη, πούλα.
- Ναι, αλλά κι εσείς σφάζετε τους Παλαιστινίους.
- Που ακόμα σε θυμούνται η Μπέσα κι ο Πελέ.
- Έγκλημα η παραχώρηση Επστάιν στην Κέρκυρα.
- Πρόταση Κωνσταντόπουλου να αναλάβει Πρόεδρος και στον Ολυμπιακό με στόχο την σύνθεση όλων των δυνάμεων του Κεφαλαίου.
- Αν το ρεπό του Ζίκο πέρσι τα Χριστούγεννα ήταν μικρότερο.
- Τουλάχιστον χτίζεται μια ομάδα για το μέλλον.
- Που θα είναι και η βάση της Εθνικής.
- Προβλέπεται μεγάλη χρονιά Νικοπολίδη.
- Μαρινάκη, πούλα.
- Απευθείας ήταν η κόκκινη του Ντιόγο; Πόσα ματς χάνει τον ερχόμενο Ιούνιο;
- Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.
- Από ευρωπαϊκές ομάδες τουλάχιστον. Το Ισραήλ είναι ασιατική. Ακούει το CAS;
- Κάτι ήξερε και είχε αφήσει τη διαφήμιση κενή. Θα κάνει πιο γαμάτο ντιλ τώρα.
- Φέρτε πίσω τον Επστάιν.
- Διώχτε τον Λίνεν και φέρτε τον Μπερέτα.
- Βήμα βήμα χτίζονται οι ομάδες. Φέτος παραμονή του Σωτήρος, του χρόνου παραμονή Δεκαπενταύγουστου, σε δυο χρόνια Σεπτέμβρη.
- Ο Μαρινάκης των βράχων: Έχεις μια γεύση μακαμπίλας στα χείλη - μα που γύριζες;

ΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ

Πτώση κατά 7% έως 9% προβλέπει ο
για τον τουρισμό φέτος ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, πράγμα που πρακτικά σημαίνει μείωση περίπου 10%στα έσοδα, μιας που η διεθνής οικονομική κρίση έχει κάνει τους τουρίστες ιδιαίτερα "σφιχτούς". Ελαφρώς πεσμένες είναι οι αφίξεις στο Ηράκλειο (1,6%) και...

τα Χανιά (2,3%), όπως επίσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (4,5%). Αντίθετα, αυξημένες είναι οι αφίξεις στη Ρόδο (11,4%), στην Κω (11,2%) και στην Κέρκυρα (5%).

veto300 

ΤΟ "ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ;

Ας σταθούμε στο μπάχαλο που έγινε χθες στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, διότι ίσως προαναγγέλλει ανατροπές. Ο Παπανδρέου, δια του Πεταλωτή, "άδειασε" εντελώς τον πιό στενό του συνεργάτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο οποίο προχθές είχε αποδοκιμάσει τη στάση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ (ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ). Το "άδειασμα" αυτό, ίσως, δεν είναι άσχετο με τις πληροφορίες που φέρουν τον Παπανδρέου ζωηρά προβληματισμένο με τον συντονισμό της κυβέρνησης και την επικοινωνιακή επάρκειά της. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ανάγκη συγκρότησης "πολιτικού και επικοινωνιακού κέντρου", με τη μετακίνηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Γερουλάνου και με την ανάληψη σημαντικών αρμοδιοτήτων από τον Ραγκούση, που θα διατηρήσει και το υπουργείο Εσωτερικών. Τί σημαίνει πρακτικά αυτό, αν γίνει; Οτι θα περιοριστεί το εύρος της επιρροής Παμπούκη, αλλά και του Πάγκαλου.
veto300 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΕΜΑΡΑΖ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!!! ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
http://ne.pasok.gr/kerkyra/wp-content/uploads/2009/04/karudis.jpg



ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
????

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ.
ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΙΔΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...
ΙΔΩΜΕΝ!

Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!

Screen_shot_2010-08-05_at_9.13.58_
Τον Μάρτιο του 2004 η Ν.Δ. παραλαμβάνει χρέος ίσο με 97,4% του ΑΕΠ. Η περίοδος σύγκλισης έχει τελειώσει, η Ελλάδα έχει μπει στο ευρώ για τα καλά και η νέα φάση των οικονομικών της χώρας, κατά την οποία οι αρμόδιοι θα έπρεπε να επικεντρώσουν στον στόχο της μείωσης του χρέους, δίνει τη θέση της στην... απογραφή Αλογοσκούφη.
Ενας μόνο πολιτικός χειρισμός, η απογραφή Αλογοσκούφη, εκτίναξε το χρέος του 2000 κατά 10 δισ. ευρώ! Σε αυτό το κομβικό σημείο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας στα μάτια των κοινοτικών και για τη δημοσιονομική περιπέτεια που ακολούθησε. Δείγμα γραφής της Ελλάδας ώστε να αρχίσουν να αμφιβάλλουν οι Ευρωπαίοι για τη στατιστική μας ακεραιότητα, η διόγκωση του χρέους του 2000 κατά 8% λόγω της αλλαγής του τρόπου καταγραφής των αμυντικών δαπανών. »
Εξετάζοντας συνολικά τα οικονομικά στοιχεία της πρόσφατης εξαετίας της Ν.Δ. ο κ. Ν. Καραβίτης, αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί 5,5% του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα απλήρωτα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής». 

Αν και μέχρι το 2007 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώνεται- το εθνικό εισόδημα αυξανόταν κατά 12-15 δισ. τον χρόνο σε σχέση με τους τόκους που έφταναν τα 10 δισ. κατά μέσον όρο-, το διάστημα από το 2008 μέχρι και την αποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή χαρακτηρίζεται ως «η διετία της κατάρρευσης»: η Ελλάδα προσθέτει στο χρέος της 57 δισ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από το συνηθισμένο των προηγούμενων χρόνων. Οπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη του ελλείμματος που οδήγησε στον εκτροχιασμό έπαιξαν η αύξηση των εισαγωγών σε είδη πολυτελείας, η ευνοϊκή μεταχείριση των υπεράκτιων εταιρειών, η κατάργηση των υψηλών τεκμηρίων, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να επιδοτήσει μέσα στην κρίση την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων για να μη δυσαρεστήσει τις εμπορικές εταιρείες ήταν απίστευτη.  Ακόμα, το 2009 για εξοπλισμούς γίνονται νέα δάνεια 2,5 δισ. ευρώ, η ενίσχυση των τραπεζών φτάνει τα 5,5 δισ. και τα ασφαλιστικά ταμεία εκταμιεύουν περίπου 2 δισ. από τα αποθεματικά τους. Η άνοδος των σπρεντ διογκώνει τους τόκους των εντόκων γραμματίων κατά 1 δισ. και όλα μαζί οδηγούν στην αύξηση ρεκόρ κατά 36 δισ.
Κάποιες μέρες σαν τη σημερινή καλό είναι να μνημονεύουμε ορισμένα πράγματα...
epikairo

«Η επανάσταση του αυτονόητου»

«...Οι σημερινοί Ρωμιοί πρέπει να αντικρίσουν το μέλλον, προσπαθώντας να επανακτήσουν την αρχαία εκείνη αρετή, την εργατικότητα και τη φιλοπονία που υπήρχε στις ψυχές των Ελλήνων· το αρχαίο πνεύμα των Ελλήνων».
Του Φαίδωνα Μαλιγκούδη στην Ελευθεροτυπία της 5/8/2010
Μια παραίνεση που περιλαμβάνεται σε επιστολή του μεγάλου ποιητή της Αγγλίας, του John Milton (1608-1674), ο οποίος απαντά με τον τρόπο αυτόν σε εκκλήσεις για την απελευθέρωση του τουρκοκρατούμενου γένους, που θα του απευθύνει από το Παρίσι του Ρισελιέ ένας Αθηναίος της διασποράς, ο Λεονάρδος Φιλαράς. Μια ιστορική μαρτυρία με ιδιαίτερη αξία σήμερα (με τις ειρωνικές αναφορές στην κλασική αρχαιότητα, με τις οποίες διανθίζει ο ξένος Τύπος τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία), διότι αποτελεί ένα από τα πρώιμα δείγματα της νοοτροπίας που επικρατεί διαχρονικά στην Εσπερία: σε ποιο βαθμό, δηλαδή, είναι οι Νεοέλληνες αντάξιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.
Ερώτημα υπαρξιακό για τη σημερινή μας συλλογική οντότητα που απαιτεί μια νηφάλια θεώρηση της μακραίωνης ιστορικής πορείας του Ελληνισμού. Αν ανατρέξει, λοιπόν, κάποιος στον εθνογενετικό μύθο του φύλου των Ιώνων, θα διαπιστώσει ότι οι τεχνίτες (οι δημιουργοί) απαρτίζουν μία από τις τέσσερις πρωτογενείς κοινωνικές κατηγορίες. Σύμφωνα με τον μύθο αυτόν, όπως τον παραδίδει ο Στράβων, οι τέσσερις γιοι του επώνυμου γενάρχη Ιωνα ήταν, αντίστοιχα, επικεφαλής των γεωργών, των δημιουργών, των ιεροποιών και των φυλάκων. Ενας μύθος που αντανακλά, χωρίς άλλο, την αρχέγονη αντίληψη για τη συνάφεια της δραστηριότητας του τεχνίτη με το κοινωνικό του σύνολο.
Ο άνθρωπος ως δημιουργός στον τομέα τόσο του υλικού όσο και του πνευματικού πολιτισμού αποτελεί ένα ζήτημα που παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. Φαινόμενο ιστορικό που αντανακλάται και στην ποίηση της εποχής, όπως, για παράδειγμα, στο πρώτο στάσιμον της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή: «Πολλά είναι τα θαυμαστά, μα τίποτε πιο θαυμαστό από τον άνθρωπο. Αυτός περνά και πέρα από τον τρικυμισμένο άσπρο πόντο με τις φουρτούνες του νοτιά... και την υπέρτατη θεά, τη Γη, την άφθαρτη κι ακούραστη αυτός καταπονεί οργώνοντας χρόνο τον χρόνο με αλέτρια» («Αντιγόνη», στ. 331 κ. ε. Μετάφραση Γ. Μαρκαντωνάτου, Αθήνα 1985, σ. 111).
Ενας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία, που καταλήγει ωστόσο με την επισήμανση ότι τόσο τα πνευματικά έργα όσο και τα δημιουργήματα της τεχνολογίας θα πρέπει να εμπνέονται από την αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Μια ιστορική παρακαταθήκη, την οποία, όπως φαίνεται, οι σημερινοί Νεοέλληνες έχουν αποβάλει από τη συλλογική τους συνείδηση: οι αιώνες του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας που μεσολάβησαν από την κλασική αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τη συλλογική μας νοοτροπία: το βυζαντινό «σωματείον» και το τουρκικό «esnaf», κλειστές επαγγελματικές ομάδες που θεραπεύουν εγωιστικά το ίδιο συμφέρον και λειτουργούν ακόμα ως ομάδες πίεσης, περιφρονώντας το κοινωνικό σύνολο.
Το «σωματείον» των ιδιοκτητών φορτηγών αναγκάστηκε (από τις επιταγές της ξενόφερτης τρόικας, ας μην το λησμονούμε) να βάλει προς το παρόν την ουρά κάτω από τα σκέλια. Σειρά έχουν τώρα οι αυτόκλητοι «κοινωνικοί αγωνιστές» της ΔΕΗ και τα υπόλοιπα εσνάφια της μικροελλαδικής κοινωνίας.
Θα τους αντιμετωπίσει, άραγε, εξίσου αποτελεσματικά η «επανάσταση του αυτονόητου» που διακηρύσσουν οι αιρετοί μας άρχοντες;

Βράχο, βράχο τον καϋμό μου

VRAXO_VRAXO