Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, η επιδίωξη για την κάθαρση του πολιτικού χώρου, μέσω της αποκάλυψης στο λαό, όλης της αλήθειας για τα σκάνδαλα και ταυτόχρο-να η θεσμοθέτηση αξιόπι-στων κανόνων διαφάνειας, ελέγχου και δημοσιότητας, οι οποίοι θ΄ αποτρέπουν την εμφάνιση νέων, απαράδε-κτων, φαινομένων. ΄Οσοι και όποιοι, (όπου κι αν βρίσκονται), πίστεψαν, πως οι μέχρι τώρα θέσεις και απόψεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αφορούσαν τακτικίστικα κόλπα, για προεκλογικά οφέλη, ας φροντίσουν ν΄ απογοητευτούν, καθώς ο Παπανδρέου είναι …αγύριστο κεφάλι : μία από τις πρώτες ημέρες, (μπορεί και την πρώτη), λειτουργίας του νέου κοινοβουλίου, θα επανακατατεθούν οι προτάσεις για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, για τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπαιδίου. Το δόγμα «πρέπει να καθαρίσουμε, ακόμα κι αν χρειαστεί να ματώσουμε», θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, προς όλες τις κατευθύνσεις… Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πειστεί ο λαός, πως κάτι αλλάζει και ν΄ απαλλαγεί, (όσο γίνεται), η Πολιτική από τις λίγδες και τις ρετσινιές του παρελθόντος. Βέβαια, αυτό σημαίνει, πως χρειάζεται και θα υπάρξουν, ο καταλογισμός ευθυνών, (πολιτικών και ποινικών) και η πρέπουσα τιμωρία, όπου και σ΄ όποιον πρέπει !...

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τα ονόματα. Την εντολή των πολιτών να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καλείται να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη και δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα προκειμένου να απελευθερωθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πήρε δύο φορές την εντολή του ελληνικού λαού, ωστόσο, δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, αλλά υπέρ των ολίγων.

http://www.tanea.gr

Σάλος στην Τουρκία με στημένο «Big Brother»

Στις φωτογραφίες που πουλήθηκαν στο Ίντερνετ οι νεαρές γυναίκες είναι ημίγυμνες ή γυμνές, γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι εννιά γυναίκες πέρασαν δύο μήνες σε μια βίλα, στο θέρετρο Ρίβα, στα περίχωρα της Κων/πολης, νομίζοντας ότι συμμετέχουν σε ριάλιτι τύπου Big Brother. Γι'αυτό και φωτογραφίζονταν να χορεύουν δίπλα στην πισίνα, φορώντας τα μπικίνι τους. Η αστυνομία εισέβαλε στη βίλα την Δευτέρα. Οι οικογένειες των νεαρών γυναικών, από 16 ως 24 ετών, ανησύχησαν γιατί δεν τους επέτρεπαν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Πάντως η μητέρα μιας κοπέλας είπε ότι τα κορίτσια δεν κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Σύμφωνα με το BBC, πιστεύεται ότι τα κορίτσια συνειδητοποίησαν πως πρόκειται για απάτη λίγο μετά την μεταφορά τους στη βίλα. Οι «διοργανωτές» του παιχνιδιού, όμως, τους είχαν πει πως θα πλήρωναν πρόστιμο περίπου 33.000 ευρώ, αν εγκατέλειπαν το σόου, με βάση το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει. Όταν έφτασε η αστυνομία τη Δευτέρα, λέγεται ότι κάποιες από τις γυναίκες ζητούσαν βοήθεια. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα HaberTurk, τέσσερα άτομα που επίσης ζούσαν στη βίλα, συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία αναζητά τον επικεφαλής της ομάδας, που πουλούσε τις φωτογραφίες των γυναικών στο Ίντερνετ. Ο δικηγόρος της εταιρίας, η οποία είχε βάλει αγγελίες για την ανεύρεση γυναικών, Χιλμί Τουφάν Τσακίρ, δήλωσε ότι το «σόου» ήταν νόμιμο και μεταδιδόταν μέσω Ίντερνετ σε συνδρομητές.
http://www.tanea.gr

Ο Γιούρκας επέστρεψε στον Παναθηναϊκό !

Μία εντυπωσιακή, αλλά και απρόσμενη κίνηση έκανε ο Παναθηναϊκός την τελευταία ημέρα των ελεύθερων μεταγραφών, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Ευρωβαρόμετρο: Οι έλληνες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση

Γενικευμένη έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τη Βουλή και τις δημόσιες αρχές έχουν οι έλληνες, σύμφωνα με τα έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 77% των ελλήνων τείνει να μην εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, ποσοστό «δυσπιστίας» τρίτο στην Ευρώπη. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (90%) δηλώνει ιδιαίτερα απογοητευμένη από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και την κοινωνική προοπτική, ενώ το 94% χαρακτηρίζει κακή την παρούσα κατάσταση της απασχόλησης. Ωστόσο, το 56% δηλώνει ικανοποιημένο από την ύπαρξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς αυτό δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι όμως εμφανίζονται οι Έλληνες και για την καθημερινή τους ζωή, σε ποσοστό 56%, το οποίο είναι και το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (58%). Μεγάλη δυσαρέσκεια προκαλεί και η κατάσταση του περιβάλλοντος σε ποσοστό 84% στην Ελλάδα, έναντι 52% στην ΕΕ. Τέλος, η παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζεται σαν απειλή για την απασχόληση και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε ποσοστό 72%, με 8 στους 10 ερωτηθέντες να εκτιμούν ότι αυξάνει τις ανισότητες.

Το τέλος του πληκτρολογίου...

Νομίζατε ότι οι οθόνες αφής που σας επιτρέπουν να αναζητείτε πληροφορίες κινώντας τα δάχτυλά σας είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας; Περιμένετε να δείτε τα επόμενα βήματα της ψηφιακής επανάστασης. Το πληκτρολόγιο μέχρι πρόσφατα ήταν απαραίτητο στοιχείο της τεχνολογικής προόδου. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε ότι πλέον οι οθόνες δεν συνοδεύονται από αυτό, καθώς με την αφή μπορούμε να δώσουμε όλες τις οδηγίες. Τον περασμένο μήνα η Sony έθεσε σε κυκλοφορία ένα ακόμη μοντέλο του eΒook Reader με οθόνη αφής, που επιτρέπει στους χρήστες να γυρνούν σελίδες περνώντας οριζόντια το δάχτυλό τους πάνω από την οθόνη. Παράλληλα κυκλοφορούν κάθε είδους νέες οθόνες αφής: από media player μέχρι εκτυπωτές. Το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της αφής όμως πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα με την κυκλοφορία των Windows 7. Στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού προγράμματος της Μicrosoft ο χρήστης θα μπορεί να κάνει τα πάντα με την αφή. Βέβαια, και οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται ποιος θα βγάλει πιο γρήγορα ηλεκτρονικούς υπολογιστές με συμβατές οθόνες. Όλα αυτά σημαίνουν το τέλος του πληκτρολογίου, μπορεί όμως να έχουν και βαθύτερη σημασία.

Τσιγάρο ατέλειωτο...

Τα τασάκια έφυγαν, τα ποτήρια έρχονται με τον αντικαπνιστικό νόμο: οι καταστηματάρχες δηλώνουν πως δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά «κλείνουν το μάτι» στους θεριακλήδες πελάτες, οι οποίοι ανάβουν τσιγάρο. Κι έτσι τα ποτήρια σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα αποτελούν πλέον τα αυτοσχέδια τασάκια! Κενό γράμμα παραμένει η εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων, γεγονός που κάνει το υπουργείο Υγείας να προσανατολίζεται στην υιοθέτηση της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους χώρους. «Υπάρχει συγκεκριμένη και οργανωμένη αντίσταση από τα νυχτερινά κέντρα», σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου, επισημαίνοντας πως δεν αποκλείεται ακόμη και πριν από τις εκλογές να ανακοινωθεί το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος είχε προειδοποιήσει για μία τέτοια ρύθμιση θέτοντας ως ορίζοντα την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε και θα υπήρχε εικόνα από την πορεία εφαρμογής των μέτρων κατά του καπνίσματος. Ωστόσο, υπάρχουν πλέον σκέψεις να προχωρήσει στην ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, αν και θα πρέπει να περάσει από τη νέα Βουλή η σχετική αλλαγή.

Ομιλία-σταθμός του Ομπάμα για τη δημόσια υγεία

Tο υψηλό κόστος της ιατρικής περίθαλψης δείχνει ως αιτία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάνοντας έκκληση για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας που θα περιλαμβάνουν και την προοπτική δημόσιας ασφάλισης για όσους είναι σήμερα ανασφάλιστοι.Σε ομιλία του στο Κογκρέσο, ο Ομπάμα επισήμανε πως με το σχέδιο αυτό όλοι οι Αμερικανοί θα δικαιούνται ασφάλεια υγείας και οι απαλλαγές από τους φόρους θα βοηθούν εκείνους που δεν μπορούν να την αποκτήσουν.Ο Ομπάμα πρόσθεσε πως οι εργοδότες θα πρέπει να παρέχουν ασφάλιση στους εργαζόμενους, αλλά θα γίνονται ορισμένες εξαιρέσεις για τις μικρές επιχειρήσεις.Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται σε διάστημα δέκα χρόνων για το πρόγραμμα αυτό θα βρεθούν από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το σύστημα υγείας και από τα ακριβότερα προγράμματα υγείας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ομπάμα στο Κογκρέσο, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων τον αποκάλεσε ψεύτη, αργότερα όμως ζήτησε συγγνώμη.
http://www.tanea.gr

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες 36 ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις επόμενες 36 ώρες κατά τόπους στην ανατολική και νότια Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν: Απόψε τη δυτική Κρήτη και πιθανώς τη Μεσσηνία. Αύριο την Κρήτη, την περιοχή των Κυθήρων, τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις νότιες περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, την ανατολική Μαγνησία, τις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβάνονται οι βόρειες και ανατολικές περιοχές της Αττικής) και αργότερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν.

Αυστηρή προειδοποίηση Κομισιόν προς την Τουρκία

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκρινε την κυβέρνηση Ερντογάν για το εξοντωτικό πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων που επέβαλε στο μεγαλύτερο όμιλο μέσων ενημέρωσης Dogan. Η Κομισιόν δηλώνει ότι διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου και προειδοποιεί ότι η εξέλιξη θα επηρεάσει την έκθεση προόδου του Δεκεμβρίου. Με την επιβολή του υπέρογκου προστίμου η κυβέρνηση Ερντογάν ήλθε να κλιμακώσει τον διαρκή «πόλεμο» που μαίνεται με τον όμιλο Dogan, στον οποίο ανήκουν οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα κυριότερα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας (Hurriyet, Milliyet, Radikal, Kanal D, CNN Turk, Turkish Daily News). Πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται φέτος στον όμιλο, ο οποίος ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς των μη κρατικών μέσων ενημέρωσης και έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν για την πολιτική του, κυρίως για υποθέσεις διαφθοράς για τις οποίες έχουν κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης.

Ανέβηκε στο 8,6% η ανεργία

Στο 8,6% ανέβηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο, από 8,5% που ήταν το Μάιο και 7,3% τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.572.316 άτομα, 43.083 άτομα περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 (ποσοστό αύξησης 0,95%), και 18.318 άτομα περισσότερα σε σχέση με το Μάιο του 2009 (ποσοστό αύξησης 0,4%). Οι άνεργοι ανήλθαν σε 427.707 άτομα, αυξημένοι κατά 67.729 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 (ποσοστό αύξησης 18,8%) και κατά 7.306 άτομα σε σχση με το Μάιο του 2009 (ποσοστό αύξησης 1,7%). Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.265.619 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.