Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ...


ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ. ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;) ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΚΕΝΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΜΑΥΡΑ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ... ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!!!

Ο ENGELAAR ORLANDO ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ! ! !

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ;;; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...

Eντείνονται οι αντιδράσεις για το «Makedonia» στην Κέρκυρα

Με κρατικό αεροσκάφος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα το Σάββατο 27 Ιουνίου, για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι. Η κυβέρνηση της FYROM, ζήτησε ειδική άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιτραπεί στο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον κ. Μιλόσοσκι να προσγειωθεί στο νησί των Φαιάκων. Μέχρι σήμερα, τα αεροσκάφη από τις αεροπορικές εταιρείες των Σκοπίων μπορούν να διέρχονται από το FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν τους επιτρέπεται όμως η προσγείωση σε ελληνικά αεροδρόμια, αφού φέρουν τα διακριτικά MKD – Makedonia. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και προφανώς δεν θα μπορούσε να δεχθεί προσγείωση (ή απογείωση) αεροσκαφών από την «Μακεδονία» σε ελληνικό έδαφος.

Στην περίπτωση όμως της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η Ελλάδα –ως προεδρεύουσα χώρα στον ΟΑΣΕ για το 2009- επέλεξε να παραχωρήσει «κατ’ εξαίρεση» ειδική άδεια στο σκοπιανό κρατικό αεροσκάφος για να προσγειωθεί στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι την ώρα που η Ελλάδα φιλοξενεί μια υπουργική σύνοδο στην οποία θα παραστούν περισσότεροι από 50 υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων η κυρία Χίλαρι Κλίντον και ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ, η Αθήνα θα βρισκόταν στη θέση του απολογούμενου επειδή «απαγόρευσε» στον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ να μεταβεί στην Κέρκυρα. Για το λόγο αυτό επετράπη στο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον κ. Μιλόσοσκι να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι προσώρας δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων στην Κέρκυρα, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.

ΠΑΣΟΚ : «απολύτως επιζήμια απόφαση»

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι «είναι απολύτως επιζήμιο για τη χώρα να σπαταλούνται τα διπλωματικά της όπλα και να δημιουργούνται αρνητικά προηγούμενα, προκειμένου να υπηρετηθούν το προσωπικό γόητρο και οι δημόσιες σχέσεις του κ. πρωθυπουργού και της κυρίας υπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Λοβέρδος καλεί την κυρία Μπακογιάννη να ανακαλέσει την απόφασή της για «κατ’ εξαίρεση» χορήγηση άδειας προσγείωσης στο κρατικό αεροσκάφος των Σκοπίων που θα μεταφέρει στις 27 Ιουνίου τον κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα. «Με το δεδομένο ότι υπάρχει ακόμη χρόνος, ερωτάσθε κυρία υπουργέ, αν σκοπεύετε να αλλάξετε στάση ως προς το ζήτημα του προκλητικού τρόπου της πραγματοποίησης της επίσκεψης του σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών για την άτυπη σύνοδο των κρατών μελών του ΟΑΣΕ» καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

http://www.protothema.gr

Υποσιτιτίζονται ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας FAO ανακοίνωσε ότι θα ξεπεράσουν φέτος το ένα δισεκατομμύριο οι άνθρωποι που υποσιτίζονται λόγω της οικονομικής κρίσης.
http://www.press-gr.blogspot.com/

Ο κουμπάρος τον κουμπάρο, δύο ...αεροπλάνα την ημέρα!


http://atsarantos.blogspot.com/

Κέρκυρα: Οι αγώνες ταχύτητας - φωτοστιγμιότυπα


http://kerkhora.blogspot.com/

Στα 39 τα κρούσματα της γρίπης Α στην Ελλάδα

Επιπλέον τέσσερα κρούσματα της νέας γρίπης ανακοίνωσε χθές το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για 36χρονη γυναίκα και ένα 11χρονο αγόρι και οι δύο ελληνικής καταγωγής που ήρθαν από τις ΗΠΑ. Μια γυναίκα 35 χρόνων και ένας άνδρας 59 χρόνων νόσησαν μετά από επαφή με άρρωστο άτομο που ήρθε από το εξωτερικό. Στην χώρα μας τα κρούσματα ανήλθαν στα 39.

Air France: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα μαύρα κουτιά.

Πλοίο που μεταφέρει πάνω από 130 κομμάτια του αεροσκάφους της Air France που συνετρίβη στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου αφίχθη την Παρασκευή στην πόλη Ρεσίφε της βορειοανατολικής Βραζιλίας, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ. Ανάμεσα στα συντρίμμια που μετέφερε το σκάφος Caboclo του Βραζιλιάνικου πολεμικού ναυτικού ήταν ένα μπλε κάθισμα, τμήματα της ατράκτου, μάσκες οξυγόνου και ρούχα που ανήκαν σε ορισμένους από τους 228 επιβαίνοντες, μετέδωσε το Βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Estado. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φορτίο με συντρίμμια από το επιβατικό αεροσκάφος της Αίρ Φρανς --το οποίο κατέπεσε στα ανοικτά της βορειοανατολικής Βραζιλίας ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίου ντε Ζανέιρου με προορισμό το Παρίσι-- που μεταφέρεται στη Ρεσίφε. Κανένα από τα συντρίμμια αυτά δεν έχει εμφανή σημάδια από φωτιά. Το φορτίο παραδόθηκε στην BEA, τη Βραζιλιάνικη υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών για το δυστύχημα. Ομάδες έρευνας συνεχίζουν τις προσπάθειες για να ανασύρουν τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου, επιχειρώντας υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στη θάλασσα, σε μια περιοχή με μέγιστο βάθος 4.600 μέτρων. Το σήμα που εκπέμπουν αυτόματα τα μαύρα κουτιά για τον εντοπισμό τους μπορεί να ληφθεί σε ακτίνα μόλις δύο χιλιομέτρων και είναι εγγυημένο ότι εκπέμπεται για μόλις 30 ημέρες. έχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ατλαντικού 50 σοροί επιβατών.

Σε μεταμόσχευση ήπατος υπεβλήθη ο Steve jobs

Ο Στιβ Τζομπς, το αφεντικό της Apple, υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από τρεις μήνες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal. Ο επικεφαλής της Apple είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα πάρει εξάμηνη αναρρωτική άδεια, για αδιευκρίνιστο ιατρικό λόγο, και αναμένεται να επιστρέψει στα ηνία του τεχνολογικού κολοσσού στο τέλος του μήνα. Ο Τζομπς, 54 ετών, ο οποίος στο παρελθόν έπασχε από καρκίνο του παγκρέατος, είχε δηλώσει ότι πάσχει από κάποια ορμονική διαταραχή. Η πορεία της υγείας του είναι ικανοποιητική και οι γιατροί τον συμβούλεψαν να μην εργάζεται πολλές ώρες.

Νίκος Κουνταρδάς: Ομολογία - μυστήριο για τον ειδικό φρουρό

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η αιφνιδιαστική ομολογία του 32χρονου αντιεξουσιαστή Νίκου Κουνταρδά στην Αντιτρομοκρατική, ότι αυτός μαζί με ένα ακόμη άτομο, το οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει, σκότωσαν τον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2005. Όπως δήλωσε στην ΕΛ.ΑΣ. «αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κουνταρδάς δεν έδωσε απτά στοιχεία για τη συμμετοχή του στη δολοφονία, ενώ φέρεται να έχει αναφερθεί σε μία σφαίρα από καλάσνικοφ που είχε στην κατοχή του φιλικό του πρόσωπο. Όμως, το πρόσωπο αυτό είχε ελεγχθεί, όπως και η σφαίρα, και δεν είχε προκύψει καμία σύνδεση με όπλο χρησιμοποιημένο σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Η Αστυνομία πάντως κρατά εξαιρετικά χαμηλούς τόνους για την υπόθεση, καθώς η περιγραφή που φέρεται να έκανε ο 32χρονος για το σκηνικό της δολοφονίας του ειδικού φρουρού δεν δένει με τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από τον τόπο του εγκλήματος και θεωρούνται αδιαμφισβήτητα.

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης

Με συμμετοχή περί των 300 προσκεκλημένων από την Ευρώπη και άλλα σημεία του κόσμου ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, το βράδυ του Σαββάτου. «Σήμερα ο κόσμος όλος μπορεί να δει συγκεντρωμένα τα σημαντικότερα γλυπτά του Παρθενώνα. Κάποια λείπουν. Είναι ώρα να επουλωθούν οι πληγές του μνημείου με την επιστροφή των μαρμάρων που του ανήκουν» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες, σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ο διευθυντής του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής κάλεσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση, σηματοδοτώντας και την έναρξη λειτουργίας του μουσείου: ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στη γυάλινη προθήκη του, στο έδαφος, το τελευταίο αντικείμενο, έναν κάνθαρο κρασιού, όπως ακριβώς έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες, όταν θεμελίωναν τα σπίτια τους, για διώξουν το κακό. Στη συνέχεια όλοι οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ξενάγηση στους χώρους του μουσείου από τον κ. Παντερμαλή. Στο τέλος του αρχαιολογικού περιπάτου, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε στο εκμαγείο τμήματος της ζωφόρου που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο την αυθεντική κεφαλή της Ίριδος, που δόθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η κίνηση αυτή συμβολίζει την συνένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα.