Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η βαθιά Δεξιά

Αν κάτι προέκυψε από την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ είναι ότι επιτέλους αποκτήσαμε Δεξιά. Ως τώρα, να το υπενθυμίσω, είχαμε μια Κεντροδεξιά, έναν «μεσαίο χώρο», μια «φιλελεύθερη παράταξη», μια «Δεξιά της Δεξιάς» αλλά Δεξιά γιοκ. Ημασταν η μοναδική χώρα της Ευρώπης που την είχε εξαφανίσει.
Ε, λοιπόν, η Δεξιά πήρε την εκδίκησή της. Αυτή η «βαθιά Δεξιά» που στριμώχθηκε κατά δεκάδες χιλιάδες σε κάλπες και εκλογικά τμήματα για να εκλέξει τον αρχηγό της. Μια «βαθιά Δεξιά» όπως όλες οι Δεξιές που σέβονται το όνομά τους: συντηρητική και εθνικόφρων, λαϊκή καιφοβική, υποκριτική και ηθικολόγα.
Μια Δεξιά από τα παλιά. Ομολογώ ότι είχα χρόνια να ακούσω να χειροκροτούν τον... Ευάγγελο Αβέρωφ (!) ή να συγκινούνται με δηλώσεις περί «καθαρότητος της παρατάξεως» - από διάφορα «μιάσματα», υποθέτω... Μύρισε ΕΡΕ. Ακροατήρια, συμβολισμοί και ρητορικές που νομίζαμε ότι είχαν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου ξαναβγήκαν στο μπαλκόνι.
Ε, λοιπόν, δεν είχαν χαθεί. Ακριβώς όπως ο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», η Δεξιά ξεμαρμάρωσε από μια κυβερνητική χρεοκοπία και από μια εκλογική ήττα, ας ελπίσουμε να μην ξεμαρμαρώσει μαζί της και κανένας πραγματικός άναξ! Και ξυπνώντας χρέωσε την ντροπή της ήττας σε όποιον θεώρησε ότι συμμετείχε περισσότερο στη χρεοκοπία. Οι χθεσινοί ψηφοφόροι του Καραμανλή καταψήφισαν τα τζάκια και την οικογενειοκρατία, άπαιχτο...
Οπως με το ΠαΣοΚ του 2007, τις εσωκομματικές διαδικασίες κρίνει το σκληρό παραταξιακό ακροατήριο. Σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω ότι η εκλογή Σαμαρά αποτελεί έκπληξηυποψιάζομαι πως, αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς, θα ψήφιζαν με το ίδιο πάθος Παναγιωτόπουλο ή Μιχαλολιάκο... Εκπληξη δεν είναι ούτε καν η αξιολογότατη επίδοση του Ψωμιάδη. Εκπληξη αποτελεί μόνο η εκστρατεία της Μπακογιάννη: επέμενε μέχρι τελευταίας στιγμής να απευθύνεται σε κάποιους άλλους.
Στο ΠαΣοΚ τρίβουν τα χέρια τους. Θεωρητικά μια πραγματική Δεξιά είναι ο καλύτερος αντίπαλος που μπορείς να τους δωρίσεις. Οικειοποιούνται το Κέντρο και τον «μεσαίο χώρο», ολόκληρη τη μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική προοπτική, ενώ ενεργοποιούν και όλα τα αντιδεξιά ανακλαστικά που υπάρχουν στο DΝΑ της δημοκρατικής παράταξης. Μια και τον θυμηθήκαμε, δεν νομίζω ότι το ΠαΣοΚ είχε ποτέ ευκολότερο αντίπαλο από τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
Αλλά ας μετριάσουν τους πανηγυρισμούς: αν ο Σαμαράς κάνει πράξη τη λαϊκή και ακομπλεξάριστη Δεξιά που υποσχέθηκε, μπορεί να βρει ακροατήριο στο ΠαΣοΚ ευκολότερα απ΄ όσο νομίζουν ορισμένοι. Διότι ούτε το «λαϊκό» ούτε το «δεξιό» έχουν συγκεκριμένο χρώμα.
http://www.tovima.gr

Δε θα σας λειψει;;;


http://asimonis.wordpress.com/

Υπό αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα

Την απόφαση για υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς σκληρής επιτήρησης επικυρώνει σήμερα το Ecofin. Την ίδια ώρα, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας –που απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας- οδηγούν σε διολίσθηση του spread στο 1,6%. To κλείσιμο της ψαλίδας των επιτοκίων μεταξύ του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό, είναι μια πρώτη ένδειξη μεταστροφής του κλίματος για την ελληνική οικονομία, καθώς οι Βρυξέλλες φαίνονται διατεθειμένες να δώσουν παράταση στην κυβέρνηση για μείωση του ελλείμματος, υπό τον όρο ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα. Πάντως, σύμφωνα με τη διαδικασία στην οποία εισέρχεται από σήμερα η ελληνική οικονομία, η πορεία των δημοσίων οικονομικών θα τελεί υπό τη διαρκή παρακολούθηση της Κομισιόν, η οποία θα εξετάζει ανά τρίμηνο την πρόοδο της Ελλάδας και θα υποβάλει σε έλεγχο και την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Στο προσχέδιο της απόφασης που αναμένεται να υιοθετήσει το Ecofin γίνεται λόγος περί «επιδείνωσης πέραν πάσης προσδοκίας» της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας ενώ επισημαίνεται ότι τα -ούτως ή άλλως προσωρινού χαρακτήρα- μέτρα για τον έλεγχο του ελλείμματος που υιοθετήθηκαν μέσα στο 2009 δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

Επιστολή Παπακωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε σήμερα σε άρθρο των Financial Times που παρουσίαζε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. «Η Ελλάδα δεν περιμένει δώρα από τους εταίρους της», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου και αναλύει διεξοδικά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για εξορθολογισμό και διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά.

ta nea

ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ !...

Τα αρρωστημένα παπαγαλάκια, μαύρου και σκούρου μπλε χρώματος, που ως σύγχρονοι, κατ΄ αποκλειστικότητα, εκφραστές και έμποροι της πάλαι ποτέ ακμάσασας και με πάταγο, στη συνέχεια, χρεοκοπήσασας, «εθνικοφροσύνης», λύσσαξαν να καταγγέλλουν, εν χορώ, τον Γ. Παπανδρέου, για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα, στις οποίες διέγνωναν, προφητικά, ενδοτισμό.
Αγαπημένο τους ζήτημα επικέντρωσης, το «σκοπιανό» και το κρεσέντο τους, η πρόωρη, κατά την κρίση τους, συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον ομόλογό του στο γειτονικό κρατίδιο.
Τι δεν είπαν και τι δεν έγραψαν για την, τάχα, επικοινωνιακή φιέστα, στις Πρέσπες και για την απόπειρα, δήθεν, του Παπανδρέου, να ωραιοποιήσει τον ακραίο Γκρουέφσκι και να τον εξευμενίσει, αυτόν και τις θέσεις του, στα μάτια του ελληνικού λαού.
Σε παρεμφερή στάση και ο ανεκδιήγητος Κουμουτσάκος, ο εκπρόσωπος της διαλυμένης – ακόμα – νεοδημοκρατίας, να το παίζει ειδήμων και Κασσάνδρα !...
Και ξαφνικά, έρχεται το ρεζίλεμα των κάθε είδους και μορφής πατριδοκάπηλων – και ηλιθίων - από τα χείλη του …ίδιου του σκοπιανού πρωθυπουργού :

Ο Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής του συνέντευξης στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, "Canal 5" , αναφορικά με τη συνάντηση που είχε πρόσφατα, στις Πρέσπες, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, επανέλαβε ότι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, δεν υπήρξε κάποια πρόοδος, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Παπανδρέου τού μετέφερε τις θέσεις που διαβίβασε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ, στον κ. Νίμιτς, δηλαδή ότι «η Ελλάδα ζητά αλλαγή της εθνικής ταυτότητας, αλλαγή της ονομασίας του έθνους και του λαού».
Ο πρωθυπουργός της γείτονος, ισχυρίστηκε, επίσης, πως παρά το γεγονός ότι ανέφερε στον κ. Παπανδρέου εξαρχής ότι ούτε έχει εντολή, ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να συζητήσει επ' αυτών των ζητημάτων, ο Ελληνας πρωθυπουργός «σχεδόν το 70%, δηλαδή τα 2/3 της διάρκειας της συνάντησης το χρησιμοποίησε εξηγώντας γιατί είναι σημαντική για την Ελλάδα η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας, της ονομασίας του έθνους και του λαού».
Είναι χαρακτηριστικό, πως όταν ο Γκρουέφσκι, είχε τονίσει ότι δεν έχει άλλη επιλογή και ότι αυτά έπρεπε να τα ανακοινώσει στην κοινή γνώμη της ΠΓΔΜ, ο Παπανδρέου του απάντησε, ότι φυσικά και μπορεί να τα ανακοινώσει, αφού αυτά ζητεί η Ελλάδα.
Πρόκειται, για μια κλασσική περίπτωση ξεβρακώματος των αισχρών και θλιβερών υβριστών του Γιώργου Παπανδρέου, που εργολαβικά προωθούν την διαστρέβλωση των θέσεων και της πολιτικής του, από παλιά, αλλά ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός…
http://logoplokies.blogspot.com

Για χάρη του Ολυμπιακού!

Θέμα σε βουλγαρικό σάιτ έγινε η καλλονή Χριστίνα Στεφανίδη λόγω της αγάπης της για τον Ολυμπιακό αλλά και επειδή δήλωσε ότι θα κοιμόταν με τον... Αμπράμοβιτς για χάρη των «ερυθρολεύκων»! Η Ελληνίδα φιλοξενήθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του «MAX» και μίλησε και για μπάλα με αποτέλεσμα τα όσα δήλωσε να φτάσουν μέχρι τη Βουλγαρία. Η Στεφανίδη σε ερώτηση για το αν κοιμόταν με παίκτη του Παναθηναϊκού για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός απάντησε: «Αν ο μοναδικός τρόπος για να πάρει ο Ολυμπιακός το Champions League ήταν να κοιμηθώ με κάποιον, θα κοιμόμουν με τον Αμπράμοβιτς».
http://www.gazzetta.gr

Δύσκολες μέρες !!!


http://greki-gr.blogspot.com/

Η μαύρη οθόνη του θανάτου χτυπά τα Windows 7

Η ΜΙCRΟSΟFΤ επιβεβαίωσε ότι ερευνά ένα πρόβλημα που περιγράφεται ως «η μαύρη οθόνη του θανάτου» και επηρεάζει το τελευταίο λειτουργικό σύστημά της. Όταν εμφανίζεται το σφάλμα αυτό, οι χρήστες των Windows 7 βλέπουν μια εντελώς μαύρη οθόνη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα προκαλείται από την τελευταία ενημέρωση του συστήματος ασφαλείας της, η οποία κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου.
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι το πρόβλημα επηρεάζει επίσης τα Windows Vista, ΧΡ και άλλα συστήματα. Η εταιρεία προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Ρrevx, η οποία παρουσίασε μια λύση για το πρόβλημα, λέει πως «εκατομμύρια» χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. «Σε μια ύστατη προσπάθεια να διορθώσουν το πρόβλημα, οι χρήστες ξαναφορτώνουν τα Windows», εξηγεί ο Ντέιβιντ Κένερλι της Ρrevx. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολλούς από σας να αποφύγετε να τα ξαναφορτώσετε».

Πολλά τα αίτια
Η Ρrevx διευκρίνισε πως η λύση της δεν λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. «Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές», λέει ο Κένερλι. «Όμως αν τα προβλήματα της μαύρης οθόνης άρχισαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες έπειτα από μια ενημέρωση των Windows, τότε η λύση μας έχει πολλές πιθανότητες να λειτουργήσει». Ο Κένερλι διευκρίνισε πως η εταιρεία του εντόπισε «τουλάχιστον 10 διαφορετικά σενάρια που προκαλούν τις ίδιες συνθήκες της “μαύρης οθόνης του θανάτου”».

Σύμφωνα με την Ρrevx, το πρόβλημα επηρεάζει τις εκδόσεις Windows 7, Vista, ΧΡ, ΝΤ και Windows 2000. Η Μicrosoft ανακοίνωσε πως όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης των πελατών της.
ta nea

Πώς ικανοποιείς μια γυναίκα με 8,5 εκατοστά ?


http://totefteri.blogspot.com

Μούδιασμα στα Σκόπια

Δυσαρέσκεια επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους της ΠΓΔΜ για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται από τους Ευρωπαίους να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της ονομασίας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να διαγράφονται προθέσεις αναδίπλωσης της σκληρής γραμμής Γκρούεφσκι χάριν της ημερομηνίας για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Της Μαρίνας Γ. Μεϊντάνη

Στην Αθήνα μπορεί να υπάρχει ικανοποίηση για τη σκοπιμότητα της συνάντησης Γιώργου Παπανδρέου και Νίκολα Γκρούεφσκι στις Πρέσπες την περασμένη Παρασκευή, αλλά στα Σκόπια έκδηλο είναι το κλίμα προβληματισμού. Κι αυτό γιατί όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν φανερές (και μη) μορφές πίεσης κυρίως από πλευράς Ευρώπης για επίδειξη συναινετικής στάσης στην επίτευξη κοινά αποδεκτής λύσης για το όνομα -αιφνίδια επίσκεψη Καρλ Μπιλντ, κοινό άρθρο του επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε. Χαβιέρ Σολάνα και του ευρωπαίου επιτρόπου για τη διεύρυνση Όλι Ρεν στην εφημερίδα «Ντνέβνικ» των Σκοπίων αλλά και προτροπή της Επιτροπής για ταχεία λύση στο θέμα του ονόματος. Όλα αυτά με το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και στο οποίο η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ προσβλέπει σε καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
Στα Σκόπια διαισθάνονται πλέον πολύ καλά ότι οι διεθνείς πιέσεις στοχεύουν στο να φέρουν την εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στην επίδειξη ελαστικής ή τουλάχιστον συμβιβαστικής στάσης, ώστε να κριθεί θετικά στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα όλοι κατανοούν ότι τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν τέτοιες θεαματικές κινήσεις-στροφές από τον Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει επενδύσει πολιτικά σε εθνικιστικές κορόνες. Εξ ου και η εκδηλωμένη απαισιοδοξία που κυριάρχησε στα σχόλια των αναλυτών της ΠΓΔΜ, τις ώρες που ακολούθησαν τη συνάντηση των Πρεσπών. Ο έλληνας πρωθυπουργός άλλωστε στην άτυπη ενημέρωση προς τους έλληνες δημοσιογράφους υπήρξε σαφής ως προς την αποτελεσματικότητα της συνάντησης των Πρεσπών. Δεν μπορεί να λυθεί σε δέκα ημέρες -που απομένουν για το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου- ό,τι δεν λύθηκε σε δεκαοκτώ χρόνια, σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές αναλύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στα Σκόπια εκτιμάτο ότι η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να λάβει το «πράσινο φως» από την Ε.Ε., αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για λύση του ζητήματος του ονόματος.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι άλλωστε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του στις Πρέσπες δεν εμφανίστηκε καθόλου ικανοποιημένος, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της και ότι κατά τη συνάντησή του με το Γ. Παπανδρέου τού ζήτησε να μη θέσει βέτο στον προσδιορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όταν, όπως σημείωσε, το παράδειγμα του Βουκουρεστίου (σ.σ. μπλοκάρισμα στο ΝΑΤΟ) αποδείχθηκε ανεδαφικό και δεν βοήθησε στην επίλυση του ονόματος.
Στο σημείο στο οποίο οδηγούνται οι εκτιμήσεις διπλωματικών και δημοσιογραφικών παραγόντων σε Σκόπια και Αθήνα είναι ότι, για να μην τεθεί ελληνικό βέτο στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, είτε το ζήτημα ΠΓΔΜ-Ε.Ε. δεν πρέπει να τεθεί καθόλου είτε να διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μετατίθεται στο άμεσο μέλλον και με την προϋπόθεση να έχει υπάρξει «αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος».
Αν προκριθεί η πρώτη προοπτική, τότε ο Νίκολα Γκρούεφσκι πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά το τι θα απαντήσει στο εσωτερικό της χώρας του. Γιατί η χώρα του έχασε το τρένο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., όταν διαπιστώνεται από όλους ότι μία κοινά αποδεκτή λύση δεν μπορεί παρά να είναι συμβιβαστική; Αυτό που μένει να καθοριστεί δεν είναι η σύνθετη ονομασία (η οποία προβάλλει ως η πιθανότατη λύση), αλλά το ποια θα είναι η διεθνής χρήση του, καθώς και οι επιθετικοί προσδιορισμοί εθνότητας και γλώσσας.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Στα Σκόπια προβάλλεται η ελληνική αισιοδοξία όχι τόσο για την εύρεση λύσης όσο για το ότι υπάρχει καλή εικόνα της νέας κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό και κυρίως στο δυτικό παράγοντα. Διαπιστώνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός με τις κινήσεις του κερδίζει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό, προβάλλοντας μία άλλη εικόνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όχι αδιάλλακτης αλλά συναινετικής, υπέρ του διάλογου και πάντως εντός του νέου πνεύματος της εποχής.
Πολλοί αναλυτές άλλωστε υποστηρίζουν ότι οι παρασκηνιακές κινήσεις του τελευταίου διαστήματος έχουν δώσει μία νέα δυναμική στις συνομιλίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν συμβιβασμό και να ξεμπλοκάρουν την πορεία της ΠΓΔΜ προς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Στέβο Πεντάροφσκι, σύμβουλος δύο πρώην προέδρων, των Τραϊκόφσκι και Τσερβένκοφσκι, προέτρεπε τα Σκόπια να ανταποκριθούν στο νέο θετικό μήνυμα της Αθήνας και, όπως σημείωνε, δεν θα απέκλειε την παράλληλη διεξαγωγή μυστικής διπλωματίας. Ο ίδιος μάλιστα κατέγραφε ως στροφή της μέχρι σήμερα άκαμπτης θέσης Γκρούεφσκι και ως προετοιμασία της κοινής γνώμης της χώρας του αλλά και της διασποράς τη θέση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ πριν από την επίσκεψή του στην Αυστραλία περί «ενότητας». Θέση με την οποία φαίνεται να συμφωνεί και ο πολιτικός αναλυτής Σαούντ Μισίνι, ο οποίος βλέπει πίσω από την έκκληση αυτή του Γκρούεφσκι την προετοιμασία του εδάφους για μία συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα.
Αιχμές για μυστικές συνομιλίες που διεξάγονται άφησε και ο πρώην πρωθυπουργός Βλάντο Μπούτσκοφσκι, σημειώνοντας ότι καταγράφεται μία αισιοδοξία της διεθνούς κοινότητας, η οποία βασίζεται σε κάτι που δεν είναι εύκολα αντιληπτό.
Δημοσιογραφικές πηγές άλλωστε επισήμαναν ότι η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και το προσωπικό στιλ διπλωματίας του Γιώργου Παπανδρέου, που επενδύει στην αποτελεσματικότητα και όχι στην τυπική διπλωματική διαδικασία, δημιουργεί νέα δυναμική...


Πράσινη πρωτοβουλία Πρεσπών
Μπορεί όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης των Πρεσπών -Παπανδρέου, Γκρούεφσκι, Μπερίσα- να κέρδισαν τους προβολείς, ωστόσο σημαντικότατες ήταν και οι συμφωνίες που αφορούσαν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του λιμναίου οικοσυστήματος.
Οι τρεις πρωθυπουργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 2 Φεβρουαρίου του 2010 (στη δέκατη επέτειο της δημιουργίας του Πάρκου Πρεσπών και Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), για να υπογράψουν συμφωνία και με την ευρωπαϊκή επιτροπή για την «Προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της λεκάνης των Πρεσπών».
Παράλληλα οι τρεις πρωθυπουργοί, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, με κοινή επιστολή τους προς το γ.γ. του ΟΗΕ, τον προεδρεύοντα της διάσκεψης της Κοπεγχάγης, δανό πρωθυπουργό, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποιούν την πρωτοβουλία και τη δέσμευσή τους για κοινή δράση σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής τους, καθώς και τη στήριξή τους στην επίτευξη συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή υπό τον ΟΗΕ, προβάλλοντας ως απάντηση στην παρούσα οικονομική κρίση την πράσινη ανάπτυξη και τη συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο.
http://www.makthes.gr

Και τωρα πατερα;;;;


http://goe.pblogs.gr

Σωκράτης Ξυνίδης: «Έχουμε μόνο μια δυνατότητα: Να πετύχουμε»

Σε συγκέντρωση στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, μίλησε χθες βράδυ ο νέος Γραμματέας του Κινήματος κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Μετέφερε το μήνυμα αισιοδοξίας από τον κ. Παπανδρέου, ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας πως όλα στο εξής θα αλλάξουν.
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τηρώντας την υπόσχεσή του να επισκεφθεί ως νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την πρώτη οργάνωση της περιφέρειας με την οποία έχει έρθει σε επαφή, ο κ. Ξυνίδης, βρέθηκε χθες στα Τρίκαλα. Μετά τις πρωινές επαφές με τα κομματικά στελέχη, βρέθηκε και μίλησε σε μέλη και φίλους του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο κομματικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Όπως εξήγησε, ήρθε σε μια κρίσιμη για την χώρα περίοδο, για να μεταφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, «το μήνυμα της αισιοδοξίας και της προοπτικής για το αύριο του τόπου».
Στο ξεκίνημα της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης, πρώτος πήρε το λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Μανούρας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου κατανοούν την κατάσταση που υπάρχει και παρακολουθούν τις πρώτες δράσεις της κυβέρνησης, δράσεις που πιστεύω κατά την προσωπική μου άποψη, είναι σε μεγάλο βαθμό σε αντιστοίχηση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις».
Ο κ. Ξυνίδης, εξήγησε πως «στις 4 Οκτώβρη 2009 ξεκίνησε για την πατρίδα μας μια δύσκολη, αλλά μεγαλειώδης πορεία» και συνέχισε λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός πάντα στις δύσκολες στιγμές καταφέρνει να πετύχει τους στόχους του. Αρκεί να έχει τη σωστή καθοδήγηση. Και σήμερα την έχει. Έχει Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Έχει τη νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μόνο μας μέλημα η εκπλήρωση των στόχων που θέσαμε στην προεκλογική μας συμφωνία με τον ελληνικό λαό. Γιατί όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε : ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ - ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.
http://www.trikalinanea.gr

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας»

Παντελώς αβάσιμα χαρακτήρισαν τα τελευταία δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου περί χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια. Ωστόσο, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2010. Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα χαρακτήρισαν ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε χθες στο συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης, ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες χαρακτήρισαν παντελώς αβάσιμα τα τελευταία δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου περί «χρεοκοπίας» της Ελλάδας.
ta nea

Μπορεί να λυθεί το ασφαλιστικό?

Γεια σας,
μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αντίδραση του ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, στην πρόσκληση του υπουργού εργασίας για τον διάλογο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Αναρωτιέμαι γιατί κανένας δεν παραδέχεται δημόσια αυτό που όλοι λέμε μεταξύ μας: Την Ελλάδα την έχουν καταστρέψει οικονομικά η πολιτική ανικανότητα και ατολμία, ο συνδικαλισμός και η μονιμότητα στο δημόσιο!
Για τους πολιτικούς δεν είναι πολλά που μπορούμε να πούμε! Ανίκανοι και άτολμοι ή τολμηρά ικανοί για προσωπικό τους όφελος! Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των περισσότερων. Και δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί που "τα παίρνουν", αλλά και οι υπόλοιποι που είναι "καθαροί". Φταίνε επειδή δεν έχουν την ικανότητα να τους ανακαλύψουν ή δεν έχουν την δύναμη να τους πολεμήσουν!
Ο συνδικαλισμός είναι άλλο ένα αγκάθι για την οικονομία της χώρας και όχι μόνο. Σίγουρα δεν ασκείται με τον τρόπο που τον είχε φανταστεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, που τον εισήγαγε στην Ελλάδα.
Απορώ πραγματικά ποιους εργάτες ή εργαζόμενους μπορεί να εκφράσει μία κλειστή ομάδα ανθρώπων, που εισπράττει σχεδόν όσα και ένας βουλευτής. Ποια εργασιακά δικαιώματα μπορούν να υπερασπιστούν κάποιοι που ανεβαίνουν στην ιεραρχία του συνδικαλισμού, με στόχο την εισαγωγή τους στην πολιτική.
Λίγα χρόνια πριν έκλεισε το εργοστάσιο της PIRELLI στην Πάτρα. Η πόλη, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της. Γνωρίζουμε γιατί έκλεισε? Επειδή οι συνδικαλιστές έκαναν συνεχόμενες απεργίες, ώστε να μην χαθούν εργασιακά δικαιώματα! Και τι έγινε? Έχασαν την εργασία τους και έμειναν με τα ...δικαιώματα στο χέρι!
Για να προλάβω κάποιους, που θα αρχίσουν να λένε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και δεν μπορούν να τους εκμεταλλεύονται οι εργοδότες, μπλα μπλα μπλα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα! Όμως έχουν και υποχρεώσεις. Δείτε τι έγινε στην Γερμανία, όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να έχουν προβλήματα λόγω κρίσης. Δούλεψαν μία ώρα υπερωρία ο καθένας, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας! Αυτό είναι σοβαρότητα και αυτό είναι που μας λείπει. Όλοι εμείς που "αγωνιζόμαστε" για τα δικαιώματά μας, ποτέ δεν θα δεχόμασταν κάτι τέτοιο, γιατί εμείς απλά ενδιαφερόμαστε μόνο για τα προσωπικά μας δικαιώματα. Απλά αντιδρούμε στις απολύσεις, ώστε να μην πάρει και εμάς η μπάλα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν μόνο δικαιώματα. Έχουν και υποχρεώσεις, για τις οποίες κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μιλάει. Δείτε πόσες ομιλίες έχουν κάνει η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οι λοιποί για τα δικαιώματα και πόσες για τον "επαγγελματισμό", την "ευσυνειδησία" ή κάτι παρόμοιο!
Δεν είναι κακός ο συνδικαλισμός, είναι κακοί οι συνδικαλιστές. Θα πρέπει όμως ο συνδικαλισμός να λειτουργήσει σωστά, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία και μία συνεργασία ανάμεσα σε εργαζόμενους, εργοδότες και κυβέρνηση. Αυτή είναι η υποχρέωση των συνδικαλιστών και όχι ο πόλεμος και το "όχι σε όλα"!
Για την μονιμότητα στο δημόσιο δε, τι μπορούμε να πούμε? Όσοι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, μονίμως συζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να καταργηθεί για όλους και σε όλους. Για ποιόν λόγο να γίνει κάποιος παραγωγικός, όταν ακόμα και στην αδράνεια δεν κινδυνεύει η θέση του και λαμβάνει και "μπόνους" παραγωγικότητας (το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το λαμβάνουν όλοι).
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε σε τρία "δεν":
  1. Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας,
  2. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις,
  3. Δεν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
Αυτά τα τρία "δεν" όμως, οδηγούν και σε άλλο ένα: Το ασφαλιστικό ΔΕΝ λύνεται! Απλά και ξεκάθαρα.
Σε μία χώρα που οι εργαζόμενοι περιμένουν την επόμενη εθελουσία έξοδο για να βγουν στην σύνταξη από τα 40 τους, οι εργοδότες δεν πληρώνουν τις εισφορές περιμένοντας την επόμενη ρύθμιση και οι παραγωγικές ομάδες είναι άνεργες, το ασφαλιστικό είναι αδύνατο να λυθεί. Με κανέναν τρόπο και με κανένα θαύμα.
Δύο λύσεις έχει ο υπουργός: Ή θα εκμεταλλευτεί το 10% των εκλογών και θα προχωρήσει σε σοβαρά και δίκαια μέτρα για την λύση, που θα πληρώσουν όλοι τις ηλιθιότητες του παρελθόντος και δεν θα υπάρχουν παραθυράκια και χαραμάδες. Θα τηρείται ο νόμος και δεν θα υπάρχουν ρυθμίσεις για κανέναν. Ή θα καταργήσει την υποχρεωτική ασφάλιση και καθένας θα έχει το δικαίωμα να ασφαλίζεται σε ένα τύπου ΙΚΑ που θα προσφέρει το δημόσιο ή στις ιδιωτικές εταιρείες, που ούτως ή άλλως έχουν συμβόλαιο πολλοί από εμάς. Βέβαια, θα παρέχεται το δικαίωμα κάποιος να παραμένει ανασφάλιστος, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις για αυτή του την επιλογή...
Σας ευχαριστώ,
Γιώργος Φακίτσας
http://politikianalisi.blogspot.com

ΩΣ ΠΟΤΕ…

Ειλικρινά, η εξέλιξη και η πρόοδος των έργων στο νομό μας αποτελούν αντικείμενο ακατάπαυστης παρακολούθησης… και αυτό λόγω του ότι δε γνωρίζεις πότε θα τελειώσουν… αν θα τελειώσουν… αν θα δύνανται να μας εξυπηρετήσουν σύμφωνα και με τη μελέτη που χρειάστηκαν… και αν εν τέλει δε θα χρειαστεί να «ξαναπειραχθούν» από τις τοπικές αρχές…
Ας ξεκινήσουμε με την παραλιακή οδό της Εθν. Αντιστάσεως. Εδώ και αρκετά χρόνια γνωρίζουμε ότι είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αναδιαμόρφωσή της, είχαν εγκριθεί προμελέτες, μελέτες, παραμελέτες και όλα τα συναφή… Εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο «παλεύουν» οι αρμόδιες αρχές να το τελειώσουν… Και εκεί που όλοι, αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι επιτέλους θα μπορούμε να κυκλοφορούμε από τη συγκεκριμένη οδό και πάλι… αμέσως - όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια – θα πρέπει να ξανασκάψουν τ ο δρόμο διότι η αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία ξέχασε να περάσει σωληνώσεις;;; καλωδιώσεις;;;… ποιος ξέρει…
Οι προαναφερθείσες σπατάλες από πού θα χρηματοδοτηθούν…;;; Με λίγα λόγια τα σπασμένα της φοβερής μελέτης η οποία είχε εγκριθεί για το έργο αναδιαμόρφωσης της παραλιακής οδού Εθν. Αντιστάσεως, ποιος θα τα πληρώσει…;;; Μέχρι πότε θα γίνονται «προμελετημένες», κατά τα άλλα, γκάφες…;;; Ανυπομονώ, ή ορθότερα, ανυπομονούμε να αντικρύσουμε έργο στο νομό μας το οποίο θα έχει υλοποιηθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και με τα όσα συμφωνήθηκαν πριν και τη δημοπράτησή του.
Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθεί ότι ως νομός σιγά-σιγά προχωράμε προς τα πίσω. Οφείλαμε να είχαμε ήδη ποδηλατόδρομους, ειδικά πεζοδρόμια για Α.μ.ε.α., ειδικά διαμορφωμένες διαβάσεις για Α.μ.ε.α., φανάρια που με ειδικό σφύριγμα θα ενημέρωναν και πάλι τα Α.μ.ε.α. για τη σωστή χρονική στιγμή που θα μπορούσαν να διασχίσουν τη διάβαση, και πολλές ακόμα λεπτομέρειες κοινωνικής ενσωμάτωσης ανθρώπων στην τοπική μας κοινωνία.
Αλλά… αλλά και που τα λέω… οι περισσότεροι υπολογίζουν μόνο σε πολιτικά κόστη και συμφέροντα… υπολογίζουν μόνο την καρεκλίτσα τους… από την οποία αδυνατούν να κοιτάξουν το γύρω περιβάλλον, τα όσα συμβαίνουν δίπλα τους, κοντά τους… υπολογίζουν και πάλι στην επανεκλογή τους με οιοδήποτε μέσο...
Είναι απορίας άξιον άλλοι νομοί της χώρας μας, με ανάλογα προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου και την υπερχρέωση, να έχουν τη δυνατότητα και να έχουν ήδη ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους τα όσα προανέφερα… Ας κάνουν οι τοπικοί άρχοντες μία βόλτα μέχρι και τη Νότια Ελλάδα, το νησί της Κρήτης, θα καταλάβουν… και θα επιστρέψουν περισσότερο πιο προβληματισμένοι…
ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. Ι.Π.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr