Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

E.U elections.


http://bang-gr.blogspot.com/

Best DJ awards

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο best DJ awards, αφού μόνο σε 4 μέρες ψήφισαν πάνω από 3.000 άτομα.Το στο best DJ awards είναι μια online ψηφοφορία προκειμένου να αναδειχτούν οι κορυφαίοι Έλληνες DJs...
H διαδικασία δεν αποσκοπεί στη βράβευση κάποιου συγκεκριμένου DJ, αλλά στη δημιουργία μιας λίστας με τους δημοφιλέστερους, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες fans του είδους.Η απονομή θα γίνει σε γνωστό club της Αθήνας την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

ΠΟΥ: Ξεπέρασαν τις 6.000 τα κρούσματα της γρίπης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο, πως τα κρούσματα της νέας γρίπης σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό ξεπερνούν τις 6.000.

Τουρκικά F-16 εναντίον ιταλικού ελικοπτέρου

Στο στόχαστρο τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε χθες ιταλικό ελικόπτερο που έκανε έλεγχο για παράνομη είσοδο μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα κατά μήκος του Έβρου. Το ελικόπτερο ανήκει στον ευρωπαϊκό οργανισμό FRΟΝΤΕΧ που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα για έλεγχο των λαθρομεταναστών στην ξηρά και τη θάλασσα. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία που τελευταία επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα δήθεν παραβιάσεων του εναέριου χώρου της στον Έβρο για λόγους «συμψηφισμού», έστειλε 2 μαχητικά F-16 να πετούν παράλληλα με το ελικόπτερο της Ε.Ε. από την ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου.

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ

Το τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Σπαθάρη, τον δημιουργό που έκανε γενιές και γενιές Ελλήνων να ονειρευτούν και να γελάσουν, είπε χθες πλήθος κόσμου από το νεκροταφείο του Αμαρουσίου όπου έγινε η κηδεία του (με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού). Από τις 10 το πρωί η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών (στο Μαρούσι) και λίγα τετράγωνα πιο εκεί εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στις 16.00. Κοντά του η σύζυγός του Φανή, τα παιδιά του, Σωτήρης και Μένια, τα εγγόνια του.
Καλή Ανάπαυση...

Στο 9,1% η ανεργία τον Φεβρουάριο

Στο 9,1% ανήλθε η ανεργία τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, ποσοστό κατά μισή μονάδα υψηλότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, μεγάλες βιομηχανίες ανακοινώνουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν το σύστημα της τετραήμερης εργασίας, προκειμένου –όπως λένε- να αποφύγουν τις απολύσεις. Η ανεργία, σύμφωνα με τη Στατιστική υπηρεσία, εμφανίζεται αυξημένη κατά 1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, και πλήττει κυρίως τους νέους και τις γυναίκες. Στους νέους 25 έως 34 ετών το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται σε 12,5% (τρεις μονάδες πάνω απ’ ό,τι στον γενικό πληθυσμό), ενώ στα ίδια επίπεδα (12,3%) καταγράφεται και στις γυναίκες.

Τα αποτελέσματα σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

ΤΕΙ 35 ΑΠΟ 68 ΣΧΟΛΕΣ


ΑΕΙ 80 ΑΠΟ 196 ΣΧΟΛΕΣ

http://krogias.blogspot.com/

Στηρίζουμε Σάκη ...

Aχ, Φεβρωνία!

http://krogias.blogspot.com/

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση «κατεβαίνει» αύριο η ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σύμφωνα με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ (185), στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προκηρυχθεί απεργία και άρα όλα τα μέσα συγκοινωνίας θα κινηθούν κανονικά.

Βουτιά στις αγορές, φρένο στην ανάπτυξη

«Βουτιά» 3,07% έκανε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις ειδικών για σταθερή ανοδική πορεία και έξοδο από το τέλμα. Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση του Reuters αποκαλύπτει επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ενδεικτική της εμμένουσας οικονομικής κρίσης ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ενδοσυνεδριακά κατρακύλησε έως τις 2.120,7 μονάδες για να κλείσει με πτώση 3,07% στις 2.136,46 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, οι 182 κατέγραψαν απώλειες, οι 60 σημείωσαν άνοδο και 29 παρέμειναν σταθερές, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 307 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.Μεγάλη πτώση σημειώθηκε και στις αγορές της Ευρώπης, με το Λονδίνο να κλείνει με απώλειες 2,13%, το Παρίσι -2,42%, και τη Φραγκρούρτη με πτώση 2,61%.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ GRAND PRIX ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ IAAF

Παράπονα από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα σχετικά σχεδιαγράμματα που αφορούν τη διεξεγαγωγή του τελικού των Grand Prix της Θεσσαλονίκης (12-13/5) έχει η IAAF. Το γεγονός ότι άργησαν να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές, αλλά και οι θυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στη διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών έχουν εκνευρίσει τους ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που συνεχίζουν να απειλούν ότι θα αφαιρέσει από τον ΣΕΓΑΣ τη διοργάνωση.

Festival de Cannes - 13-24 ΜΑΙΟΥ 2009/Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών

Με την τρισδιάστατη ταινία «UP» της Disney/Pixar άνοιξε η αυλαία του 62ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών σηματοδοτώντας την πρεμιέρα μιας νέας, ψηφιακής εποχής στον κινηματογράφο. Είναι η πρώτη φορά που μια ταινία κινουμένων σχεδίων προβάλλεται στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ. Με τις φωνές των Εντ Ασνερ και Κρίστοφερ Πλάμερ, η ταινία με τίτλο Up διηγείται την ιστορία ενός 78χρονου άνδρα που δένει μπαλόνια στο σπίτι του για να δει από ψηλά την άγρια φύση της Νοτίου Αμερικής. Λίγο μετά την απογείωσή του διαπιστώνει ότι έχει συντροφιά έναν 8χρονο φυσιοδίφη. Πάντως, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει επηρεάσει το Φεστιβάλ. Λιγότεροι αγοραστές που θα παραμείνουν λιγότερες ημέρες, λιγότερα κότερα στο λιμάνι, αλλά και λιγότερα πάρτι (το Vanity Fair κύρωσε το ετήσιο δικό του). Tο Φεστιβάλ, στο οποίο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι η Ιζαμπέλ Ιπέρ, θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου.