Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Θα πάει κανείς φυλακή;

«Λόγω της εγκληματικής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι μπροστά στις διεθνείς αγορές , υπήρξε σκόπιμη παραποίηση των στατιστικών δεδομένων από τη ΝΔ. Κάποιοι απομύζησαν μέχρι εκεί που δεν πάει το κράτος, και σηκώθηκαν και έφυγαν δίχως ίχνος ντροπής, λεηλατούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να είναι πιο μετρημένοι»

Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου-Πρωθυπουργός
http://antikrogias.blogspot.com

Την έφαγε την μπανάνα του!!!

Για να είμαστε ακριβείς, έφαγαν την μπανάνα τους οικογενειακώς εκεί στην Ζούγκλα (εξαιρουμένης πάντα της κυρίας)!! Ελεύθερος ο Γκιόλιας... Τι να κάνουμε Μάκη.. Αυτά έχει.. η ζωή!! Όσους μηχανισμούς και να βάλεις, φίμωτρο στα blog's δεν θα βάλεις ΠΟΤΕ!! Καλή όρεξη..
http://trelokouneli.blogspot.com

Οι Ελληνες χορεύουν σε ρυθμούς ΖΟRBA THE GR€€K....Σύμφωνα με σατιρικό βίντεο τον guardian

Ένα video από τον guardian που περιγράφει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Δείτε το βίντεο...

http://papatzides.blogspot.com

Αποκλειστικό: Ο Σ.Γκιόλιας απαντά στο Μάκη Τ.


Μετά την ολοκλήρωση της «φιέστας» και του εντυπωσιασμού που «έστησαν» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον Γιώργο Ψαρρά και την καταφανή κατάρρευση οποιασδήποτε κατηγορίας που μου προσάπτουν θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα:
Α). Ο νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Ένας ξεπερασμένος νόμος που εκθέτει μια χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Αλήθεια αν μηνύσω κάποιο δημόσιο πρόσωπο επειδή έχω την υποψία ή την πληροφορία ότι κρύβεται πίσω από κάποιο blog θα γίνουν έφοδοι στο γραφείο και το σπίτι του; Όλα αυτά χωρίς να έχει αποδειχθεί ΠΟΤΕ κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο πρόσωπο;
Β). Τα blogs δεν είναι αυτά που πρέπει να απασχολήσουν τις αρχές αλλά οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ανθρώπων που έχουν portal και sites τα οποία το κράτος επιδοτεί με διαφημίσεις για να στοχοποιούν και να διασύρουν πολίτες (όταν οι ίδιοι φυλάσσονται με αστυνομικούς που πληρώνει το Ελληνικό κράτος).
Γ). Τόσο ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - με τις συχνές αθλιότητες που διαπράττει - όσο και ο Γιώργος Ψαρράς ως σύμβουλος διοίκησης που στηρίζει - χωρίς μισθό - την προσπάθεια που κάνει ο πρώτος να σπιλώνει κόσμο, έχουν κριθεί από την δικαιοσύνη για προσωπικές τους υποθέσεις.
Δ). Την ίδια ώρα που γίνονται έφοδοι σε σπίτια για πλημμελήματα,  το πολιτικό σύστημα συγκαλύπτει όσους οφείλουν στο δημόσιο τεράστια ποσά ή εμπλέκονται σε σκάνδαλα με εικονικά τιμολόγια.
 Γνωρίζοντας την πραγματικότητα σε όσα μου καταμαρτυρά ο κ.Γ.Ψαρράς ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα της άμεσης εξέτασης των υπολογιστών που μου κατασχέθηκαν για να μπορέσει η δικαιοσύνη να αποδώσει το δίκαιο το συντομότερο δυνατό.
Η πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία έχουν χρέος να το κάνουν απέναντι σε έναν πολίτη που προσβάλλεται βάναυσα από τον φασιστικό νόμο που επιτρέπει την εισβολή αστυνομικών σε σπίτια και γραφεία σαν να πρόκειται για εξάρθρωση μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης ή εμπόρων ναρκωτικών (ή και άλλων σοβαρών κακουργημάτων).
Υ.Γ.1: Δυστυχώς για τον Μάκη και τον Ψαρρά θα κάνω κούλουμα στο σπίτι μου…
Υ.Γ2: Θα παρακαλούσα όλους τους επώνυμους δημοσιογράφους να μην επικοινωνήσουν ξανά μαζί μου για οποιαδήποτε μεσολάβηση μου σε θέματα που τους αφορούν. Η σιωπή τους σε αυτό το μείζον θέμα(για την δημοκρατία) δείχνει την κουλτούρα και την ποιότητα τους.  
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ
http://www.mediasoup.gr

Public για την «Καθημερινή»: Τα καταλάβαμε Γιώργο προχώρα! Μόνο η ΑΠΟΣΥΡΣΗ έλειπε από τους ΜΠΛΕ Μαυρογυαλούρους!

 Όταν το 52% του λαού βλέπει τη χώρα αποδυναμωμένη! Όταν η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται στο 48% και της Ν.Δ. σε 31,5%, σύμφωνα πάντα με τους δείκτες της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Όταν η πληροφόρηση της εφημερίδας ΘΕΜΑ μας λέει πως γκάλοπ της ΑΛΚΟ δίνει 61% στηρίζει τον Γιώργο , το 65% θεωρεί τα μέτρα δίκαια και το 64% πως φταίνε οι πολιτικοί για την χρεοκοπία! Τότε το μαντείο των Δελφών και σύγχρονοι μάγοι είναι περιττοί! το μήνυμα είναι ΤΡΙΠΛΟ! 1. Προς τον Πρωθυπουργεύοντα προχώρα! 2. Προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντι. ΔΕΝ πας καλά! 3. Προς τις συντεχνίες ΒΑΛΤΕ μυαλό! Μόνο η απόσυρση έλλειπε από τους ΜΠΛΕ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ και οι χιλίαδες προσλήψεις στο ΔΗΜΟΣΙΟ λίγο ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!Καί ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ!!! Γιώργο προχώρα ! Και ας πάει και κάποιος στα ΚΑΓΚΕΛΑ!!!
diaporon-bl

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ !

Κι όμως ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να στηρίζει το Γ. Παπανδρέου, παρ΄ όλα όσα του καταμαρτυρούν και, φυσικά, παρ΄ όλα όσα έχει κάνει, δυσβάστακτα για το βαλάντιό του και το βιοτικό του επίπεδο.
Σε πολύ μεγάλα ποσοστά, ο έλληνας πολίτης, φαίνεται – μέσα από τις δημοσκοπήσεις – να έχει αντιληφθεί και να έχει αποδεχθεί δύο πράγματα : αφ΄ ενός τη σοβαρότητα της κατάστασης και των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας και της χώρας και αφ΄ ετέρου την ειλικρίνεια, την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού.
Δεν είναι λίγο, ούτε συνηθισμένο, την επαύριον της λήψης μέτρων, που μειώνουν εισοδήματα και αυξάνουν όρια ηλικίας, να έχεις το 60% και πλέον, να δηλώνει κατανόηση και αποδοχή. Ακόμα και η παρέκκλιση από το προεκλογικό πρόγραμμα, αναγνωρίζεται, ως μια αναγκαστική ενέργεια, μπροστά στις περιστάσεις.
Οι ακραίες φωνές και προσεγγίσεις δεν μπορούν ν΄ αποτελέσουν τον οδηγό της λαϊκής σκέψης και βούλησης, στο βαθμό, που μένοντας στη στείρα περιγραφή και εξήγηση του παρελθόντος, εμφανίζονται, είτε χωρίς ρεαλιστική και συνεπώς αξιόπιστη πρόταση για το μέλλον, είτε χωρίς, καθόλου, πρόταση !
Η άποψη του Παπανδρέου, αφού ερευνά και αξιολογεί τα περασμένα, δείχνοντας αιτίες και αίτιους, παντού και σε βάθος, περιέχει και τα βήματα για την έξοδο από το τέλμα.
Το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες ανοίχτηκαν όλα, σχεδόν, τα σοβαρά ζητήματα, ενώ για τους επικριτές αποτέλεσε αφορμή να μιλήσουν για επιχείρηση παραπλάνησης, για το λαϊκό αισθητήριο ήταν μια επίδειξη αποφασιστικότητας σε μια πορεία σύγκρουσης, με όλα τα προβλήματα.
Ιδιαίτερη, απ΄ ότι φαίνεται, είναι η στήριξη προς τον έλληνα πρωθυπουργό και στο «μπλέξιμό του» και με τη «Διεθνή Νεοφιλελεύθερη Τρομοκρατία», (χαρακτηρισμός της σημερινής Ελευθεροτυπίας), στις τιτάνιες προσπάθειες για την εξεύρεση και την προώθηση λύσεων, που θα ωφελήσουν την Ελλάδα.
Βέβαια, για να πούμε και πάσα την αλήθεια, η στάση των ελλήνων πολιτών, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει, ούτε εφησυχασμός, ούτε πλήρη εξουσιοδότηση, ούτε και «ελευθέρας» για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα οδηγήσει στο ξεχαρβάλωμα κάθε λαϊκής κατάκτησης !... Η εμπιστοσύνη είναι ένα πράγμα, που δοκιμάζεται και επηρεάζεται, κάθε στιγμή… 

Κινήσεις Ντόρας...

Βαρύ το κλίμα στη Ν.Δ.  Ψίθυροι πάνε κι έρχονται για ενδεχόμενη κίνηση Ντόρας.  Τι είδους κίνηση;  Αυτοί  που γνωρίζουν τα περιμένουν όλα, ακόμα και τα πιο εντυπωσιακά.  Για παράδειγμα λένε στους διαδρόμους της Ρηγίλλης θα υπήρχε κάτι πιο εντυπωσιακό από μια απόφαση της Ντόρας να απομακρυνθεί;  
http://www.taseis.net

Η πλήρης εκμετάλλευση της κάθε ευκαιρίας !!!

 

Ευθύνες στη ΝΔ και στο βάθος… εξεταστική

Ένα βήμα παραπέρα πήγε σήμερα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή με αφορμή τα παραποιημένα στοιχεία που έστελνε η χώρα μας στην Κομισιόν τα προηγούμενα χρόνια, μετά την ευθεία της τοποθέτηση υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ ‘Στο Κόκκινο’, η κ.Αντωνίου τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ζητάμε από τον συνταξιούχο και τον φορολογούμενο να έρθει να πληρώσει από το υστέρημά του την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ίδια στιγμή τα πολιτικά στελέχη που έχουν την ευθύνη, να είναι στο σπίτι τους με πολλά χρήματα… ή να είναι ακόμα στο πολιτικό σύστημα χωρίς να έχουν επιπτώσεις»
Η κ.Αντωνίου σημείωσε ότι η χώρα περνάει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση και υπάρχουν ευθύνες. «Οι πολίτες ζητούν από εμάς, από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, να τους δείξουμε ποιοι ευθύνονται», είπε. Αναφερόμενη στο πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Οικονομικών, θύμισε ότι αναφέρει πως ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι πήραν εντολές άνωθεν για να παραβιάσουν στοιχεία. «Ποιοι έδωσαν αυτές τις εντολές για να παραποιηθούν τα στοιχεία;», αναρωτήθηκε, για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορεί πλέον σε αυτή την χώρα ο καθένας να κάνει ό,τι επιθυμεί χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις»
Ερωτηθείσα πάντως αν ο πρωθυπουργός θα λάβει τελικά την απόφαση να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή ή την χρησιμοποιεί ως ‘φόβητρο’ προς τη ΝΔ προκειμένου να αποσπάσει συναίνεση στα μέτρα που λαμβάνει, απάντησε ότι είναι η βάση της ΝΔ που ζητά πρώτη να πέσει φως σε αυτή την υπόθεση. Κατηγόρησε μάλιστα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έκανε λάθος επιλογές και πως υπήρξαν πολλοί που πλούτισαν… «Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και δύο χρόνια δεν είχαμε καν κυβέρνηση στον τόπο… Δεν είναι μόνο ότι ‘τα φάγανε’. Είχαν κατεβάσει και τα στυλό και δεν γινόταν τίποτα στην χώρα», συνέχισε σκληραίνοντας με πρωτοφανή τρόπο τη γλώσσα της.
Προχώρησε μάλιστα και εκείνη σε επίθεση κατά της ΕΕ και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Ενώ ήξεραν τα στοιχεία, ο κ.Μπαρόζο και η ΕΕ τα αποδέχθηκαν», είπε, καταλογίζοντας στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στήριξη στον κ.Καραμανλή, λόγω ιδεολογικής συγγένειας. 
http://www.newstime.gr

Στο 16,5% η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

Στo 16,5% διατηρείται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή της Κυριακής"

Στo 16,5% διατηρείται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή της Κυριακής". Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 48% και η Νέα Δημοκρατίας 31,5% ενώ διατηρούν τα ποσοστά τους τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 6% και ΣΥΡΙΖΑ 4,5%). Αν και η συντριπτική πλειοψηφία, που φθάνει το 40%, θεωρεί καταλληλότερη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ έναντι μόλις 7% της Νέας Δημοκρατίας, το 42% απορρίπτει και τα δύο κόμματα εξουσίας. Επίσης, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (52%) χαρακτηρίζουν αποδυναμωμένη τη χώρα στον διεθνή χάρτη. Τέλος, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η περίοδος που μας έρχεται θα είναι περίοδος απεργιακής έντασης και κοινωνικών συγκρούσεων. 
http://www.skai.gr

Παρέλαση γαλάζιων υπουργών στην ατζέντα Χριστοφοράκου - συνεπωνυμία ο Ρουσόπουλος

Κορυφαίοι γαλάζιοι υπουργοί την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. φιγουράρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στην ατζέντα του πρώην ισχυρού άνδρα της Ζίμενς Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου. Συνεπωνυμία αποτελεί η αναφορά στον κ. Θ. Ρουσόπουλο καθώς το όνομα που αναφέρεται στις ατζέντες Χριστοφοράκου δεν ανήκει στον πρώην υπουργό. Αντίθετα, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για στενό συνεργάτη του πρώην ισχυρού άνδρα τις Ζίμενς.
Η παρέλαση των πολιτικών προσώπων διαπιστώνεται με την ανάγνωση του ημερολογίου που κρατούσε για λογαριασμό του άλλοτε διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού κολοσσού η έμπιστη γραμματέας του Αικατερίνη Τσακάλου, το οποίο αποτελεί μέρος της ογκωδέστατης δικογραφίας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Ζίμενς, η οποία αριθμεί περίπου 90.000 σελίδες.