Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ευθύνες στη ΝΔ και στο βάθος… εξεταστική

Ένα βήμα παραπέρα πήγε σήμερα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή με αφορμή τα παραποιημένα στοιχεία που έστελνε η χώρα μας στην Κομισιόν τα προηγούμενα χρόνια, μετά την ευθεία της τοποθέτηση υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ ‘Στο Κόκκινο’, η κ.Αντωνίου τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ζητάμε από τον συνταξιούχο και τον φορολογούμενο να έρθει να πληρώσει από το υστέρημά του την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ίδια στιγμή τα πολιτικά στελέχη που έχουν την ευθύνη, να είναι στο σπίτι τους με πολλά χρήματα… ή να είναι ακόμα στο πολιτικό σύστημα χωρίς να έχουν επιπτώσεις»
Η κ.Αντωνίου σημείωσε ότι η χώρα περνάει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση και υπάρχουν ευθύνες. «Οι πολίτες ζητούν από εμάς, από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, να τους δείξουμε ποιοι ευθύνονται», είπε. Αναφερόμενη στο πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Οικονομικών, θύμισε ότι αναφέρει πως ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι πήραν εντολές άνωθεν για να παραβιάσουν στοιχεία. «Ποιοι έδωσαν αυτές τις εντολές για να παραποιηθούν τα στοιχεία;», αναρωτήθηκε, για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορεί πλέον σε αυτή την χώρα ο καθένας να κάνει ό,τι επιθυμεί χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις»
Ερωτηθείσα πάντως αν ο πρωθυπουργός θα λάβει τελικά την απόφαση να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή ή την χρησιμοποιεί ως ‘φόβητρο’ προς τη ΝΔ προκειμένου να αποσπάσει συναίνεση στα μέτρα που λαμβάνει, απάντησε ότι είναι η βάση της ΝΔ που ζητά πρώτη να πέσει φως σε αυτή την υπόθεση. Κατηγόρησε μάλιστα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έκανε λάθος επιλογές και πως υπήρξαν πολλοί που πλούτισαν… «Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και δύο χρόνια δεν είχαμε καν κυβέρνηση στον τόπο… Δεν είναι μόνο ότι ‘τα φάγανε’. Είχαν κατεβάσει και τα στυλό και δεν γινόταν τίποτα στην χώρα», συνέχισε σκληραίνοντας με πρωτοφανή τρόπο τη γλώσσα της.
Προχώρησε μάλιστα και εκείνη σε επίθεση κατά της ΕΕ και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Ενώ ήξεραν τα στοιχεία, ο κ.Μπαρόζο και η ΕΕ τα αποδέχθηκαν», είπε, καταλογίζοντας στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στήριξη στον κ.Καραμανλή, λόγω ιδεολογικής συγγένειας. 
http://www.newstime.gr