Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΠΙΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να εμφανίσει μέτρα κατά της τρομοκρατίας και για την αντιμετώπιση περιστατικών του κοινού ποινικού δικαίου, ανακοίνωσε χθες εσπευσμένα ότι προχωρεί- μεταξύ άλλων- και σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.




Στον πανικό που της προκάλεσε η δεύτερη κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα- Ριτζάι από τις φυλακές του Κορυδαλλού, η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει μέτρα ανέφικτα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα και αστεία.

OSCAR 2009 MADE IN GREECE

Το σχέδιο μας για την χώρα

Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος της British Airways στο αεροδρόμιο της Πάφου

Αεροσκάφος των Βρετανικών Αερογραμμών χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Πάφου. Ψύχραιμος ο κυβερνήτης προσγείωσε το αεροσκάφος με ασφάλεια στο αεροδρόμιο και οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο στο μπροστινό μέρος κοντά στο πιλοτήριο και αύριο τεχνικοί θα διαπιστώσουν, αν δημιουργήθηκαν βλαβες.

Πετάει πετάει...


Ο 11χρονος Jordan Brown που σκότωσε την έγκυο φίλη του πατέρα του

Σοκ στην κοινή γνώμη της Πενσυλβάνια η υπόθεση ενός 11χρονου που σκότωσε τη φίλη του πατέρα του και το αγέννητο παιδί της. Σύμφωνα με τις Αρχές, το παιδί φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα στην πλάτη την 26χρονη γυναίκα, ενώ εκείνη κοιμόταν, το πρωί της Παρασκευής, πριν πάρει το σχολικό μαζί με την 7χρονη κόρη της και πάνε στο σχολείο. Το αγέννητο βρέφος της, που επρόκειτο να γεννηθεί τον Μάρτιο, υπέκυψε λόγω έλλειψης οξυγόνου. Στον 11χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο δολοφονίες και θα τις αντιμετωπίσει σαν να ήταν ενήλικος.

Αποδράσεις για όλους τους "Τύπους"

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ

Βουτιά τιμών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται το πρώτο δίμηνο του 2009 στην αγορά ακινήτων. Η μείωση εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές με μεγάλη προσφορά αδιάθετων κατοικιών, στα μεγάλης επιφάνειας διαμερίσματα και στις μεζονέτες.

Παραιτήθηκε ο Ισπανός Υπ.Δικαιοσύνης Mariano Fernández Bermejo

Ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης Μαριάνο Φερνάντεθ Μπερμέχο παραιτήθηκε, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχτηκε από την συντηρητική αντιπολίτευση επειδή πήγε για κυνήγι με τον εξέχοντα δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος ερευνά σκάνδαλο διαφθοράς του Λαϊκού Κόμματος. Ήταν η πρώτη παραίτηση υπουργού για τον πρωθυπουργό Θαπατέρο από το 2004, και προέκυψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Την Κυριακή διεξάγονται εκλογές στη Χώρα των Βάσκων και στη Γαλικία. Έγινε μάλιστα μετά την, χωρίς προηγούμενο, απεργία των δικαστών, την περασμένη εβδομάδα.

ΒΟΥΤΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τις τράπεζες παρασύρουν το γενικό δείκτη τιμών στις 1.548,99 μονάδες, έπειτα από μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 3,26%.Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 103,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στο 4,2% η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σύμφωνα με GPO.

Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή», του Γιάννη Πρετεντέρη. Tο ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,2% έναντι 3,6% στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Ιανουάριο.

Πέντε στον εισαγγελέα για την απόδραση

Στο Αυτόφωρο του Πειραιά οδηγούνται ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο απέδρασαν χθες από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι, τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας εξωτερικός φρουρός. Οι πέντε αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε απόδραση. Παράλληλα, τo άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των σωφρονιστικών υπαλλήλων και ειδικών φρουρών της Γ' πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας.