Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Οριστικά στα «ερυθρόλευκα» ο Πάργκο

Παίκτης του Ολυμπιακού μπορεί να θεωρείται ο Τζανέρο Πάργκο. Ο γκαρντ της Ντιναμό Μόσχας έλυσε το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα και αναμένεται να στείλει υπογεγραμμένο το συμφωνητικό με την ομάδα του Πειραιά. Ο Πάργκο θα πάρει 2 εκ. δολάρια από τον Ολυμπιακό, για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου.

Τι είναι το carpooling?

Το carpooling.gr είναι μια ανεξάρτητη πύλη που συνδέει τους ταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι και θέλουν να μοιραστούν τα έξοδά του.Ο τρόπος είναι απλός: ανακοινώνεις το ταξίδι σου στο carpooling.gr και με την βοήθειά του βρίσκεις συνταξιδιώτες, με τους οποίους μοιράζεσαι τα έξοδα και την παρέα του ταξιδιού.Επισκευθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ.To επίσημο Blog του carpooling.gr εδώ.Το Carpooling.gr βγήκε στον αέρα τον Ιανουάριο του 2006. Τους πρώτους 2 μήνες φιλοξενήθηκε σε πολλά διαδικτυακά forums, από όπου και ξεκίνησε να γίνεται γνωστό. Από τον τρίτο μήνα άρχισε να προκαλεί έντονα το ενδιαφέρον του τύπου και όλων των ΜΜΕ γενικά. Άρθρα δημοσιεύτηκαν σε πολλά έντυπα.

Ε-ΒΟΟΚ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Είναι εξαιρετικά ελαφρύ- ζυγίζει 292 γραμμάρια. Μπορεί να χωρέσει έως 200 βιβλία- και ακόμη περισσότερα με επέκταση της μνήμης του- και κοστίζει 276 ευρώ. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό βιβλίο ή αλλιώς την ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης της Αmazon- kindle ονομάζεται- που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία. Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αίσθηση. Εάν το ηλεκτρονικό βιβλίο έμπαινε στα σχολεία θα αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές, τονίζουν μιλώντας στα «ΝΕΑ» εκπαιδευτικοί και ειδικοί του Ίντερνετ. Και αυτό διότι στα ελληνικά σχολεία επικρατεί ηλεκτρονικός Μεσαίωνας, αφού τα περισσότερα διαθέτουν υπολογιστές παλιάς τεχνολογίας και άλλα δεν διαθέτουν αίθουσες υπολογιστών, ενώ σε ελάχιστα χρησιμοποιείται το Ίντερνετ κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. «Εάν ήμουν υπουργός Παιδείας θα υιοθετούσα κάθε νέα τεχνολογία. Ειδικά αυτή την ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης που είναι και χαμηλού κόστους και θα μπορούσε να βοηθήσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Στην ουσία έρχεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια του βιβλίου και του σχολικού βιβλίου. Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι εδώ, αλλά δεν μας ακούει κανένας», λέει με νόημα ο Νίκος Βασιλάκος, εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης Ιnternet Νow και παρουσιαστής της εκπομπής στην ΕΡΤ «Ψηφιακή Ελλάδα». Όπως προσθέτει, «είναι εφικτό τα σχολικά βιβλία να μεταφερθούν σε αυτή την συσκευή αφού υπάρχει η υποδομή. Τι εννοώ; Τα βιβλία υπάρχουν ήδη και σε ηλεκτρονική μορφή. Συνεπώς μπορεί να γίνει άμεσα». Λιγότερο βάρος στις τσάντες «Επιπλέον πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει αυτή η συσκευή είναι ότι εάν ένα βιβλίο πρέπει να διορθωθεί, οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να περιμένουν μέχρις ότου επανεκτυπωθεί και ξαναμοιραστεί. Η διόρθωση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι βάρος κουβαλάνε στις τσάντες τους ακόμα και οι μικροί μαθητές». Όπως προσθέτει, πρόκειται για ιδιαίτερη φιλική συσκευή με οθόνη LCD και με φωτισμό που δεν κουράζει τα μάτια. Πρωτοποριακή χαρακτηρίζουν την πρόταση και οι εκπαιδευτικοί. «Πρόκειται για πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του μαθητή. Εφόσον αυτή η πρόταση υλοποιηθεί και αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος, θα βοηθήσει τον μαθητή στην αναζήτηση της πληροφορίας από μια παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια» τονίζει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Δημήτρης Μπράτης, ο οποίος θυμίζει και την ηλεκτρονική ένδεια στα σχολεία. «Είναι πολύ πρωτοποριακή πρόταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο δημοτικό οι υπολογιστές απουσιάζουν παντελώς. Ένα θέμα που σχετίζεται με την αύξηση των δαπανών της Παιδείας για υλικοτεχνικές υποδομές και το έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές από την κυβέρνηση» λέει.

ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νέο ναυάγιο κατέληξε η σημερινή, κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκη με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών. Σύμφωνα με τους αγρότες, τα μέτρα δεν τους ικανοποιούν και μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά τους παραμένουν στα μπλόκα. Από τις 12:00 το μεσημέρι έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΤΥΧΟΣ 30ΧΡΟΝΟΣ

Στην περιοχή Θεισόα του νομού Ηλείας εντοπίστηκε νεκρός, αργά σήμερα το απόγευμα, ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε την Κυριακή από τα νερά, ενώ έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Λούσιο.

Κοίτα ποιος μιλάει!



"Σπείραν ανέμους... θερίζουν θύελλες..."Ποιος το έλεγε; Και πότε; Η απάντηση στο τέλος του βίντεο...Επίσης:Τι έλεγε τότε η Πρωθυπουργάρα μας!Τον Χατζηγάκη πάνω σε τρακτέρ!Τον Σούρλα πάνω σε τρακτέρ!Τι έλεγε ο Σουφλιάς!!!Ο Μπασιάκος!!!Όλα τα καλά παιδιά που "έσωσαν" την Αγροτιά...

ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ, ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ!!!Πιέστε για να προβληθεί το υπέροχο βίντεό σας και στο βραδινό δελτίο του MEGA...Μήπως και σταματήσει το γλύψιμο στον τύποις πρωθυπουργό της Ραφήνας και τον κατ' ουσία πρωθυπουργό Σουφλιά...Άντε μπράβο...

ΥΓ. Έκλεισε και ο Νέστος ποταμός σήμερα από τους αγρότες της Ξάνθης.

http://krogias.blogspot.com/

ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 26/01/2009


Άρης... ο Γλυκούλης!


Η νέα σειρά της κυβέρνησης....που "σίγουρα" θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!(δεν παίρνουμε και όρκο γι' αυτό!.......)



http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/01/blog-post_7676.html

Eκρηξη στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Κέρκυρας

Εκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια του Δήμου Λευκιμαίων σήμερα τα ξημερώματα.Σύμφωνα με πληροφορίες οι ύλικές ζημιές ειναι μεγάλες ενω σοκ επαθαν οι φύλακες Αστυνομικοί που ακόμη βρίσκονται στο χώρο λόγω των συνεχών αντιδράσεων των κατοίκων για την μη λειτουργεία του.Αγνωστοι τοποθέτησαν κάτω απο την μύτη των φρουρών εκρηκτικές υλες και εστειλαν μήνυμα στην ηγεσία του Συνδέσμου Καθαριότητας οτι η κατάσταση χοντραίνει.Σημειώνουμε οτι η λεκάνη εναπόθεσης απορριμμάτων δεν εχει συγκρατήσει (η μεμβράνη) τον υδροφόρο οριζοντα παρα το χώμα που εριξαν και εκαναν το προβλεπόμενο βάθος της απο 12 μέτρα 2,5 και σήμερα συνεργάτης μας την ειδε γεμάτη νερα δείγμα της προχειρότητας κατασκευής και επιβεβαίωση της λάθος επιλογής κατασκευής.
Θυμίζουμε οτι απο την Παρασκευή οι κάτοικοι της εν λειτουργεία Χαβούζας στο Τεμπλόνι εχουν κλείσει τον εκεί ΧΥΤΑ που λειτουργεί ως χωματερή με ακάλυπτα βουνά σκουπιδιών και χωρίς να τηρούνται οι οροι υγειονομικής ταφής.Και αυτοί δηλώνουν οτι δεν θα υποστείλουν τον αγώνα τους και δεν ξανανοίγει η ΧΑΒΟΥΖΑ!!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν εχουμε κάποιο τραυματισμό.Η δύναφη φρουράς ηταν 23 ατομα (με μια κλούβα ) και επαθαν την πλάκα τους απο δυο απανωτές εκρήξεις οι οποίες ταρακούνησαν την Λευκίμμη.Απο το ωστικό κύμμα εσπασαν τα τζάμια σε απόσταση 500 μέτρων ενω υλικές ζημίες υπέστησαν τα σημεία που ειχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικές υλες ενα υπόστεγο με την σκεπή του.Κεραμίδια σκορπισμένα ειναι διασπαρτα παντού ενω εσπασαν κολόνες φωτισμού μεχρι και η πινακίδα του εργου.

Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει σε οικολογικό «σπίτι»

Το ΠΑΣΟΚ αποχωρίζεται σε λίγες ημέρες ένα κομμάτι της ιστορίας του! Το ταυτισμένο με το Κίνημα κτίριο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50 που στέγασε μετά το 1975 (προηγήθηκε ολιγόμηνη λειτουργία των γραφείων του στις οδούς Ακαδημίας και Πανεπιστημίου) ολόκληρη τη διαδρομή τού ΠΑΣΟΚ, από αγώνες, οράματα και εκλογικές νίκες μέχρι οδυνηρές ήττες, διαγραφές και δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, θα φιλοξενεί πλέον μόνο κάποιες υπηρεσίες του κόμματος. Oι αίθουσες στις οποίες στο παρελθόν έλαβαν χώρα δραματικές συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι, τον Κώστα Σημίτη να απειλεί με παραίτηση και τον Γιώργο Παπανδρέου να αμφιταλαντεύεται το βράδυ των εκλογών του 2007 εάν θα πρέπει να παραμείνει ή όχι στην αρχηγία, αποκτούν πλέον μουσειακή αξία. Το επόμενο διάστημα θα υποδεχτούν τους τομείς μαζικών χώρων (συνδικαλιστικό, επιστημόνων, επαγγελματοβιοτεχνών και το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Κινήματος). Η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο, που βρίσκεται δύο τετράγωνα πιο κάτω, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, θεωρείται πλέον θέμα ημερών. Έως τις 10 Φεβρουαρίου, όπως εκτιμούν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, η νέα Χαριλάου Τρικούπη, ένα εξαώροφο κτίριο 5.000 τ.μ. θα είναι έτοιμη να απορροφήσει όλους τους τομείς του κόμματος. Υπάρχουν μόνο ορισμένες εκκρεμότητες, οι οποίες σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο σχετίζονται με: τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων, τη ζεύξη των τηλεφωνικών κέντρων, τη διαμόρφωση της αίθουσας Τύπου και το πάρκινγκ. Σε σχέση με το πάρκινγκ, θα αξιοποιηθεί αυτό που υπάρχει στα υπόγεια του κτιρίου και το επόμενο διάστημα θα αναζητηθούν νέοι χώροι στάθμευσης σε συνεργασία με ιδιώτες. Και βιβλιοθήκη. Το νέο κτίριο θα είναι οικολογικό. Έχουν προβλεφθεί υποδομές για χαμηλό ενεργειακό κόστος (λαμπτήρες, εγκαταστάσεις ψύξης-θέρμανσης), ανακύκλωση χαρτιού, ενώ εντός του 2009 θα διαμορφωθεί και η «πράσινη ταράτσα» του κτιρίου. Στο νέο ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί από τα μέσα του 2010 βιβλιοθήκη, την ευθύνη της οποίας θα έχει το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου και θα είναι προσβάσιμη στους μελετητές. Τα γραφεία θα είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Τα έπιπλα, από το γραφείο προέδρου έως τους βοηθούς και τους κλητήρες. Το ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί πως με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών του σ΄ ένα και μόνο κτίριο θα έχει τη δυνατότητα να εξοικονομεί σε ετήσια βάση το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει, μόνο από τα ενοίκια των κτιρίων το Κίνημα θα περιορίσει τα έξοδά του κάθε μήνα κατά 20.000 ευρώ.

ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (Turkey avalanche)

Τουλάχιστον 10 ορειβάτες σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική Τουρκία από χιονοστιβάδα. Σύμφωνα με το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, περίπου 17 άτομα τα οποία προέρχονταν από την Τραπεζούντα παγιδεύτηκαν από τη χιονοστιβάδα, ενώ έκαναν ορειβασία στο όρος Ζιγκανά, στην επαρχία Γκουμουσανέ.

ΧΑΜΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ: ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ

Ισραήλ και Χαμάς διαφωνούν ως προς τη χρονική διάρκεια της εκεχειρίας αφού η κυβέρνηση του Ισραήλ προτείνει να έχει 18μηνη ισχύ ενώ ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης αντιπρότεινε 12μηνη διάρκεια.

Η Χαμάς ζητά την άρση του αποκλεισμού στην κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας και αποκλείει την παρουσία Ισραηλινών παρατηρητών.

FROM GAZA TO OBAMA part3.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α

Πέθανε η Βραζιλιάνα καλλονή Mariana Bridi da Costa

«Σοκ» είχε προκαλέσει πριν λίγες μέρες στον κόσμο της μόδας αλλά και στο κοινό ο ακρωτηριασμός της 20 χρονης Βραζιλιάνας υποψήφιας για «Miss World», Mariana Bridi da Costa. Μετά από σοβαρή μόλυνση η οποία εξαπλώνονταν γρήγορα οι γιατροί, αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν τα άκρα αφού έτσι κρίθηκε αναγκαίο. Τελικά η άτυχη καλλονή πέθανε λόγω επιπλοκών απο την γενικευμένη μόλυνση που είχε. Οι γιατροί είπαν ότι η φαρμακευτική αγωγή δεν μπόρεσε να σταματήσει την ταχεία εξάπλωση.

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!!


Προφυλακτικό... με μεζούρα

Λέτε ψέματα για το μέγεθος του «ανδρισμού» σας; Τέρμα στους «μύθους» έρχεται να βάλει ένα νέο προφυλακτικό, που θα γίνει είτε ο χειρότερος εφιάλτης είτε ο «παράδεισος» των ανδρών. Μία ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο προφυλακτικό, που στο πλάι έχει ζωγραφισμένη μία μεζούρα. Η μέτρηση φθάνει μέχρι τα 25 cm και υπόσχεται να «πει τα πράγματα όπως είναι».

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ...

Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 24/01/2009


ΑΓΝΟΕΙΤΕ 30ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΛΟΥΣΙΟ

Αγνοείται ένας 30χρονος που έκανε ράφτιγνκ, όταν στις 6 το απόγευμα αναποδογύρισε η βάρκα του, στην οποία επέβαιναν και δύο γυναίκες. Οι δύο συντρόφισσές του κατόρθωσαν να βγουν από τα ορμητικά νερά του Λούσιου ποταμού και βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

KEEP ON ΜΠΛΟΚΙΝΓΚ

ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ 32 ΜΠΛΟΚΑ.

ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ.

ΙΣΘΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ.

Ενισχύονται τα μπλόκα...


1400 νεκροί, 5500 τραυματίες, 50.οοο άστεγοι


Μετά τον πολεμο κατά των ψηφοφόρων της Χαμάς
1400 νεκροί, 5500 τραυματίες, 50.οοο άστεγοι

Ο Ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε τη ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου στις συγκρούσεις της Γάζας και διέταξε έρευνα για τους υπέυθυνους χρήσης απαγορευμένων όπλων σε κατοικημένες περιοχές.
Ο Γεν. Γραμματέας ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς αυτούς ως εντελώς απαράδεκτους και απαίτησε «λογοδοσία των υπευθύνων σε αρμόδια δικαστήρια».Όλα τα σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές, μία εβδομάδα μετά τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, επέστρεψαν στις τάξεις τους περίπου 200.000 μαθητές. Τα μαθήματα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, καθώς η κτιριακή υποδομή δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να λειτουργούν καθημερινά δύο σχολικές βάρδιες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Unrwa, της οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης ο ΟΗΕ άνοιξε 37 σχολεία για να στεγάσει 50.000 ανθρώπους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς.

ΠΤΕΡΥΓΑ "Γ.Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"


MISS AMERICA 2009

Η Katie Stam είναι η νέα Miss America για το έτος 2009. Η Katie είναι μόλις 22 χρονών και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Indianapolis.

ΑΙΛΟΥΡΟΣΣΣΣΣΣΣΣ...