Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ πιστά στο δρόμο που χάραξε η 3η Σεπτέμβρη και στην πολιτική του μεγάλου πολιτικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου

Αλέξης Γρηγορόπουλος

Κάθε φορά που ακούω φωνές στο δρομο,
η πόρτα τρίζει, ανοίγεις και μπαίνεις.
Με πάνινα παπούτσια κι εκείνη τη μπλούζα
MARVIN AND FRIENDS
και τη μπλέ ριγέ ζακέτα σου.
"Μή με ξεχνάτε " μου λές
κι όλο κοιτάζεις στα χαμένα.
"Υπάρχει ελπίδα ρε φίλε;" ρωτάς
κι εγώ δεν ξέρω τι να πω.
Κοιτάζω πίσω και τρέχω εκεί,
γωνία Μεσολογγίόυ και Τζαβέλλα,
εκεί που σ'άφησα για να σε ξαναβρώ.
Μπερδευω κόσμους μεταξύ τους,
σπάω το χρόνο , ανακατεύω τα κομμάτια.
Τα Πολυτεχνεία, τους Δεκέμβρηδες, τις χαμένες επαναστάσεις,
που ζεσταίνονται σα φυλλαράκια,
σα φυλλαράκια σε μια .............
γωνιά στην άσφαλτο
που σκάνε μύτη μόλις ανάβει φωτιά.
"Οι ουτοπίες ρε φίλε, οι ουτοπίες..."
σ'ακούω να μουρμουρίζεις.
Δεν εισαι πια δεκάξι, μεγάλωσες,
μακρύναν τα μαλλιά σου,
βαθύνανε τα μάτια σου σα θάλασσες.
Πέρασες απ'την άλλη μεριά αλλά να...,
όποτε βλέπω άδεια καρέκλα
και τον καφέ ν'αχνίζει μόνος στο τραπέζι,
σε σκέφτομαι και λέω πως είσαι συ...
Αραγε ήσουνα στο λάθος μερος, τη λάθος στιγμή;
Η εχει απλά η ζωή εναν τρόπο να μιλαει,
και διάλεξε εσένα να τα πείς,
να πείς τη "λέξη και το γράμμα"
χωρίς να βγάλεις ένα αχ την ώρα που έπεφτες;
Να πείς πως κάναμε πίσω, πως το ξεχάσαμε το όνειρο,
το καταδώσαμε έτσι απλά για ένα τίποτα,
για μια "ζωή" σε εισαγωγικά,
μ' ένα κλεμμένο εισιτήριο στην τσέπη,
μια δανεική διαδρομή λίγο πιο πέρα.
Λιγο πιο πέρα που;;;;
Α ρε φίλε, καταμόναχο αγριμάκι,
μια στάλα ουρανός ήσουνα μόνο,
ενα φωσάκι τόσο δα μά κοίτα...
Ενα παιδί σαν όλα τα παιδιά,
που όμως μια ανάσα, ενα γέλιο του τρελό,
ενα αντριλίκι παιδικό,
ζυγίζει αλήθεια πιο βαριά
απ'όλες τις υπέροχες κοσμοθεωρίες.
Σου χρωστάω, σου χρωστάμε
αυτή τη στάλα ουρανό,
αυτή τη στάλα ουρανό ρε γαμώτο...
Καθε φορά που μυρίζει καπνια και δακρυγόνα,
ανοίγεις την πορτα και μπαίνεις.
Με πάνινα παπούτσια κι αυτή τη μαύρη μπλούζα Marvin and friends.
"Mή με ξεχνάτε ρε φίλε,μη με ξεχνάτε" μου λες.
http://giorgossarris.blogspot.com

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ !

Είναι που είναι από τα γεννοφάσκια του αριβίστας και αδίστακτος, όταν λειτουργεί υπό το κράτος της πίεσης και του πανικού, γίνεται, επί πλέον, κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενός γελοίου παλιάτσου.
Ο λόγος για τον Καρατζαφέρη, τον ένοικο του ημιυπόγειου της δεξιάς πολυκατοικίας, που βγήκε σήμερα στη Βουλή κι έβαλε ζήτημα για …εκλογές το Μάρτιο ! Τη μεγάλη αυτή βλακεία του, ο εκφραστής της ακροδεξιάς, την ανήγαγε στο μέγιστο θέμα, η αντιμετώπιση του οποίου τον διαχωρίζει από τον …Σαμαρά, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμποδίσει την διαρροή ψηφοφόρων του, προς την πιο δεξιά, πλέον, Νέα Δημοκρατία…

Η σημερινή εμφάνισή του και η τοποθέτησή του, δεν ήταν τυχαία, στο βαθμό, που είχε περιέλθει σε γνώση του το αποτέλεσμα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, της ALCO, της πρώτης, που πραγματοποιήθηκε μετά την εκλογή του Α. Σαμαρά. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση, το ΛΑΟΣ βρίσκεται στο 3,3%, δυόμισι, περίπου, μονάδες, κάτω από το ποσοστό του, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει πως με το καλημέρα του στην καρέκλα του Προέδρου της Ν.Δ. ο στενός συγγενής του, (πολιτικά), Σαμαράς του πήρε ένα 40%, από τη δύναμή του !
Σε κατάσταση αλλοφροσύνης – πολύ μεγαλύτερης από την συνηθισμένη – ο «Πρόεδρος» ψάχνει και ψάχνεται : ορισμένοι συγκάτοικοί του, στο υπόγειο, που παραδοσιακά λοξοκοίταζαν προς τα άνω διαμερίσματα, έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά την μετακόμισή τους, ενδεχόμενο που βγάζει τον χοντρό απ΄ τα ρούχα του. ΄Εχοντας επιστρατεύσει τους πιο ακραίους του συναφιού, καταγράφουν και προβάλλουν, ζητήματα στα οποία διαφωνούν με το σαμαρέϊκο, κυρίως ζητήματα που έχουν σχέση με την εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του κινδύνου του …ΠΑΣΟΚ !
Τι προκαλεί τους αφρούς στο στόμα του γελοίου ακροδεξιού σαρδανάπαλου ; Η διαπίστωσή του, πως το νέο αφεντικό της δεξιάς πολυκατοικίας και φορέας της λεηλάτησής του, γνωρίζει, πολύ καλά, εξ ιδίας πείρας, πως να χειριστεί την περίπτωση απορρόφησης ενός αποστατήσαντος κομματιού της παράταξης…
http://logoplokies.blogspot.com

MUNDIAL 2010: Με Αργεντινή, Νιγηρία και Ν. Κορέα η εθνική

Μια ρεπετισιόν (κατά τα ¾) της κλήρωσης του Μουντιάλ του 1994 είχε η εθνική ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής! Συγκεκριμένα, όπως πριν από 15 χρόνια στα γήπεδα των ΗΠΑ, έτσι και του χρόνου στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή και τη Νιγηρία.
Ο τέταρτος αντίπαλος, που θα συμπληρώσει τον 2ο όμιλο, είναι η Νότια Κορέα, την οποία μάλιστα θα αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι, στις 12 Ιουνίου στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εθνικής:

12 Ιουνίου(17:00): Port Elizabeth Stadium Ελλάδα- Κορέα

17 Ιουνίου(17:00): Free State Stadium Ελλάδα- Νιγηρία

22 Ιουνίου(21:30):Peter Mokaba Stadium Ελλάδα-Αργεντινή

Το εναρκτήριο ματς θα γίνει στις 11 Ιουνίου 2010 στο Γιοχάνεσμπουργκ με το ματς ανάμεσα στη διοργανώτρια Ν. Αφρική και το Μεξικό. Θυμίζουμε ότι από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των «16» οι δύο πρώτες ομάδες.

Παίζουν το παιχνίδι τους!

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες μια προσπάθεια κάποιων ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. να δημιουργήσουν ενόψει των συγκεντρώσεων, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου, από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα πολεμικό κλίμα.

Μια προσπάθεια που έχει σαν δεδομένη την δημιουργία επεισοδίων και καταστροφών, μια προσπάθεια δημιουργίας ενός περίεργου κλίματος φόβου. Και δεν καταλαβαίνω το στόχο των αναφορών!

Την ίδια στιγμή που η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία καλεί τον κόσμο να διαδηλώσει περιφρουρώντας τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, περιφρουρώντας την Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις, κάποια ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, επαναλαμβάνοντας τις σκηνές από τις καταστροφές του προηγουμένου Δεκεμβρίου, στην ουσία δημιουργούν το «πάπλωμα» πιθανών επεισοδίων.

Μόνο που αυτή η τακτική πέρα από θλιβερές αναμνήσεις μεταλλάσσει και το περιεχόμενο της ημέρας.

Αντί να συζητήσουμε για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, συζητάμε για τις καταστροφές των καταστημάτων.

Αντί να μιλήσουμε για τις αιτίες που οδήγησαν χιλιάδες νέους στο δρόμο, συζητάμε για τις σπασμένες τράπεζες.

Αντί να επικεντρώσουμε στους πραγματικούς και ουσιαστικούς πρωταγωνιστές των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008, «ηρωοποιούμε» τους λίγους και απομονωμένους από την πλατιά μάζα των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας, που επέλεξαν την καταστροφή από τη ουσιαστική διαμαρτυρία.

Αντί να αναδείξουμε το μόνιμο και διαχρονικό αίτημα εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας ξαναθυμόμαστε τα ακραία περιστατικά με τους ακραίων αντιλήψεων αστυνομικούς.

Αντί να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε για το αν υπήρξαν μηνύματα, που θα έπρεπε να συνοδεύσουν τη γενιά που πρωταγωνίστησε και το γιατί χαθήκανε στην αντιπαράθεση για ιδιοποίηση ιδεών και οραμάτων, στήνουμε παράλογες συζητήσεις για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που…

Δυστυχώς γίνεται το ίδιο λάθος. Αναγορεύουν «πρωταγωνιστές» αυτούς που θα έπρεπε να απομονώσουν!

Δεν ξέρω αν γίνεται άθελα ή ηθελημένα.

Ξέρω όμως ότι η καλλιέργεια αυτών των καταστάσεων προκαλεί, εξιτάρει και τελικά οδηγεί τους λίγους να βρεθούν και πάλι μπροστά από το φως της τηλεοπτικής κάμερας!

http://ra64.wordpress.com

Δήμος Κερκυραίων... μαζέψτε τον

Ο στρατηγός Τζωρτζ Σμιθ Πάττον

Με ύφος στρατηγού βγήκε, χτες στην τηλεόραση και τώρα στα ραδιόφωνα, ο γνωστός αντιδήμαρχος, ,διατάζοντας πολίτες και δημοσιογράφους για τα μέτρα κυκλοφορίας στη πόλη της Κέρκυρας.

Κύριε δήμαρχε αυτή δεν είναι συμπεριφορά και ύφος από αντιδήμαρχο. Πότε επιτέλους θα αντιληφθείς τα βαρίδια σου και θα τα απομακρύνεις;;;
Η εξουσία και... ότι αυτή συνεπάγεται ''τρελαίνει'' κάποιους.

http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

Σε τζαμί μετέτρεψε το Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας ο Δήμος Κερκυραίων !!! (Δείτε το Βίντεο Ντοκουμέντο)

Στην Ελβετία τα απαγορεύουν στην Κέρκυρα τα επιδοτούν !!! Προσευχή για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν περίπου 100 Μουσουλμάνοι του νησιού στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας. Στο χώρο που τους παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Μουσουλμανικής κοινότητας που εξέφρασαν βέβαια την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους καθώς πρόκειται όπως δήλωσαν για μια μεγάλη επιτυχία της Μουσουλμανικής κοινότητας. Για το λόγο αυτό άλλωστε προσκάλεσαν και τον Ιμάμη τους Μ.Εμιράμ. Μετά την πρώτη κιόλας φορά, ζητούν τώρα να γίνει θεσμός.
Όπως δηλώνουν τώρα οι Μουσουλμάνοι σύντομα έχουν κι άλλη παρόμοια γιορτή, και μετά την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία αξιώνουν να μονιμοποιήσουν το αίτημα τους και να παγειώσουν θεσμικά την χρήση του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας ώς χώρο προσευχής τουλάχιστον για δύο φορές το χρόνο.
Οι Μουσουλμάνοι τις Κέρκυρας βέβαια δεν σταματούν εκεί αφού όπως δηλώνουν ότι ζητούν να τους παραχωρηθεί ένας χώρος για την καθημερινή τους προσευχή...Δεν τους φτάνει δηλαδή το σπίτι τους... Απαιτούν και δικό τους τζαμί. Καί είναι μόνο 100 άτομα... Να τους χιλιάσετε θέλετε...;;;; Προφανώς λοιπόν η τοπική αρχή εκεί στην Κέρκυρα παραχωρώντας το Δημοτικό Θέατρο του νησιού για χρήση τζαμί, επιδιώκει να προσκαλέσει στο νησί περισσότερους Μουσουλμάνους μετανάστες.




Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Κέρκυρα φιλοξενεί το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα.
http://tiresias-press.blogspot.com

Ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα στη Δανία!


Το πρώτο τμήμα του φιλόδοξου έργου, με ικανότητα παραγωγής 500 κιλοβάτ, βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά της πόλης Χάνστχολμ στις δυτικές ακτές της Δανίας, με μηδενικούς ρύπους. Η Δανία δαμάζει τα κύματα και ηγείται της πορείας προς την αειφόρο πράσινη ανάπτυξη. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης κλιματικής συνόδου, η χώρα παρουσιάζει τη δημιουργία πειραματικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από την κινητική ενέργεια του κυματισμού της θάλασσας. Το πρώτο τμήμα του φιλόδοξου έργου, με ικανότητα παραγωγής 500 κιλοβάτ, βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά της πόλης Χάνστχολμ στις δυτικές ακτές της Δανίας, με μηδενικούς ρύπους.

Η μονάδα Wave Dragon, αποτελεί μια πρωτότυπη κατασκευή, η οποία εκμεταλλεύεται την ενέργεια που μεταφέρουν τα ορμητικά κύματα για να παράγει ηλεκτρισμό. Έτσι, η μονάδα θα «παλεύει» με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να τροφοδοτήσει με ρεύμα το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο, σε απόσταση τέσσερα περίπου χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές, ώστε να μην ενοχλεί ο θόρυβος από τις τουρμπίνες της και ο τεράστιος όγκος της μόλις που θα διακρίνεται από την παραλία. Στόχος της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση όχι μόνο στο φυσικό τοπίο αλλά και στο περιβάλλον. Το όραμα της εταιρείας είναι να παρέχει καθαρή, οικονομικά προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια σε οποιοδήποτε νησί και οποιαδήποτε χώρα με πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα. Η αξιοποίηση της κίνησης των κυμάτων για την παραγωγή ρεύματος παρουσιάζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως για παράδειγμα ότι είναι προβλέψιμη, αφού στους ανοικτούς ωκεανούς οι δορυφόροι μπορούν να υπολογίσουν έως και δύο ημέρες νωρίτερα πότε τα κύματα θα φτάσουν κοντά στη στεριά.

Επίσης, καθώς η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σε ακτίνα μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από κάποια παράκτια περιοχή, τα «κυματικά πάρκα». θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ρεύμα χωρίς να χρειαστεί μεγάλη επέκταση των ηλεκτρικών δικτύων. Και βέβαια, τα κύματα είναι πιο ισχυρά το χειμώνα ? όταν είναι μεγαλύτερη και η ζήτηση για ηλεκτρισμό. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη κι όταν ο άνεμος κοπάσει και οι ανεμογεννήτριες πάψουν να λειτουργούν, ο κυματισμός της θάλασσας μπορεί να διαρκέσει για αρκετές ακόμη ώρες, με συνέπεια μονάδες σαν τη «Wave Dragon» να συνεχίσουν να παράγουν ρεύμα. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, τα «κυματικά πάρκα». θα μπορούσαν να καλύψουν έως και το 50% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού στη Γηραιά Ηπειρο.
TheNewsBus

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Vs ΤΣΙΠΡΑΣ (video)

Ένα άρθρο του 1929, για την Ελλάδα του 2009!!!

Γεια σας,
στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, στις 16 Νοεμβρίου 1929, επί πρωθυπουργίας του Ελ. Βενιζέλου, δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο. Σας παρακαλώ πολύ να το διαβάσετε και να σκεφτείτε τι έχει αλλάξει στην Ελλάδα από το 1929 έως σήμερα...
Όπως θα δείτε, ΤΙΠΟΤΑ... Δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω...
«Είναι αναμφισβήτητο ότι το Ελληνικόν κράτος κατά τα τελευταία αυτά έτη κινδυνεύει να εξουθενωθή τελείως και να υποκύψη προ των Ελληνικών “μπουλουκιών”. Κάθε ομάς ανθρώπων, συνδεομένων από κοινά συμφέροντα και μόνον συγκροτεί μίαν οργάνωσιν, εξασφαλίζει μερικούς δημοσιογραφικούς ή κοινοβουλευτικούς υποστηρικτάς και υπαγορεύει έπειτα τας θελήσεις της εις το Κράτος.Αλλοίμονον δε εις εκείνον,υπουργόν,δημόσιον λειτουργόν ή δημοσιογράφον, ο οποίος θα ετόλμα, όχι μόνον να αντιταχθή, αλλά και να μη υποστηρίξη τας αξιώσεις, αι οποίαι προεβάλλοντο.Η δύναμις των ομάδων εις την Ελλάδα, έχει καταστή καταπληκτική. Και αι παραδοξότεραι των αξιώσεων, κατορθώνουν να εμφανίζωνται ως δίκαιαι και να αναγνωρίζωνται αμέσως από το πτήσσον και πανικόβλητον Κράτος. Εάν τυχόν η αξίωσις είναι περισσότερον του δέοντος εξωφρενική,εάν η Κυβέρνησις καταλαμβάνεται υπό δισταγμών και προτάσσει αντιρρήσεις, αρκεί μια θορυβώδης διαδήλωσις εις τους δρόμους, διά να εγκαταλειφθούν αμέσως αι αντιρρήσεις και να συνθηκολογήση το Κράτος.
Υπό τοιαύτας συνθήκας, ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της Ελλάδος μεταβάλλεται εις μπουλούκια, τα οποία συγκροτούμενα εις Επιτροπάς, Εκτελεστικά Συμβούλια, Γενικάς Συνελεύσεις ή Συνομοσπονδίας περιέρχονται τα υπουργικά και δημοσιογραφικά γραφεία διά την επιδίωξιν μιας αποζημιώσεως,ενός ειδικού φόρου, ενισχυτικού της οργανώσεώς των, ενός νέου δανείου, ενός οικοδομικού Συνεταιρισμού. Ποίος Ελλην,θα ηρνείτο να αποτελέση μέρος μιας τοιαύτης οργανώσεως, όταν ως ανταμοιβήν διά τας ολίγας ώρας της αναμονής εις τους υπουργικούς προθαλάμους θα ελάμβανε παρά του Κράτους ένα προνόμιον, μίαν καλήν αποζημίωσιν, μίαν σύνταξιν ή ένα ωραίον οικόπεδον.
Τα αποτελέσματα της τρομεράς αυτής συνηθείας,είναι δύο ειδών:Πρώτον,ότι το Ελληνικόν Κράτος χρεώνεται έως τον λαιμόν διά να κατορθώση να αντεπεξέλθη εις όλας αυτάς τας αξιώσεις και να ικανοποιήση όλας αυτάς τας ορέξεις, επιβαρύνει συνεχώς τον προϋπολογισμόν του με μεγάλα κονδύλια και υπερφορτώνει την αγοράν της χώρας κατά τρόπον μοιραίως δημιουργούντα οικονομικήν κρίσιν. Αφ΄ ετέρου, οι πολίται κακοσυνηθίζοντες από την εξαιρετικήν αυτήν υποχωρητικότητα του Κράτους,εγκαταλείπουν τας παραγωγικάς των εργασίας διά να επιδίδωνται εις την ολιγώτερον κοπιαστικήν και περισσότερον κερδοφόρον εργασίαν της αναμονής εις τα Πολιτικά Γραφεία και τους υπουργικούς προθαλάμους. Είδομεν ήδη χαρακτηριστικάς εκδηλώσεις της κακής αυτής νοοτροπίας. Υπάρχουν μυριάδες Ελλήνων, που μόνον από Κρατικάς επιχορηγήσεις, αποζημιώσεις και επιδόματα ζουν».
Όπως βλέπετε, στην Ελλάδα εξακολουθούμε να ζούμε σε συνθήκες και με νοοτροπίες του 1929, αλλά με δεδομένα του σήμερα (παγκοσμιοποίηση, ΕΕ). Πως είναι δυνατόν ένα κράτος με αυτές τις συνθήκες να θέλει να επιζήσει στην παγκόσμια αρένα? Πως έχουμε το θράσος να λέμε ότι είμαστε ανεπτυγμένη χώρα?
Ευθύνες έχουν και έχουμε όλοι... Μην βιαστεί κάποιος να κατηγορήσει κόμματα και πολιτικούς...
(Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, την περασμένη Κυριακή, στην στήλη του κ. Γ. Μαρίνου.)
Σας ευχαριστώ,
Γιώργος Φακίτσας
http://politikianalisi.blogspot.com

Opengov.gr: Αιτήσεις για θέσεις στην ΥΓΕΙΑ


Προσωπικά πιστεύω ότι είναι οι πιο σημαντικές θέσεις και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των προσώπων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (ΕΔΩ) είναι η 9η Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

* Διοικητές και Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ΥΥΚΑ.

* Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές , Μέλη Δ.Σ Νοσοκομειακών Μονάδων ΥΥΚΑ .

*Διοικητές – Πρόεδροι και Αναπληρωτές Διοικητές – Αντιπρόεδροι , Mέλη Δ.Σ στα Nοσοκομεία Ειδικών Διατάξεων ΥΥΚΑ.

* Πρόεδροι – Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές – Αντιπρόεδροι, Μέλη Δ.Σ φορέων ΥΥΚΑ εκτός Νοσοκομείων.

* Διοικητές και Πρόεδροι Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας ΥΥΚΑ.

* Διοικητές, Πρόεδροι, Mέλη Δ.Σ άλλων Νομικών Προσώπων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΥΥΚΑ.
http://antikrogias.blogspot.com/

Επιμενει για εκλογες ο Καρατζαφερης!


http://asimonis.wordpress.com/

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία. Δεν ξεχνιέται και δεν μικραίνουν οι διαστάσεις της στο υποσυνείδητο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Εκφράζω ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή μου στους γονείς του και στους δικούς του ανθρώπους.
Εκφράζω ακόμη μία φορά την πίστη μου και τις ενοχές μου απέναντι στην νέα γενιά, στην οποία χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας.
Ελπίζω ότι η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι.

Επόπτης… «μπαγλαρώνει» εισβολέα οπαδό! (video)



Τεράστιο «πλήγμα» στη θεωρία ότι η Βραζιλία δεν βγάζει μεγάλους αμυντικούς, κατάφερε ένας… επόπτης. Ο «γάτος» βοηθός εντόπισε έγκαιρα έναν οπαδό που εισέβαλε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα Κορίνθιανς-Φλαμένγκο και, αφού τον «μάρκαρε» με τρόπο που θα έκανε τον Πάολο Μαλντίνι να νιώσει ερασιτέχνης, του έριξε και μερικές «ψιλές» προς… συμμόρφωσιν. Το ρολόι «σημάδευε» το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου στο Σάο Πάολο και η Φλαμένγκο ετοιμαζόταν, ενώ προηγούνταν ήδη με 1-0, να εκτελέσει πέναλτι. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, μια βραζιλιάνικη… εκδοχή του Jimmy Jump έκανε την εμφάνιση της στο γήπεδο, τρέχοντας προς τη -στημένη στη βούλα- μπάλα. Πριν προλάβουν, όμως, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, στο τηλεοπτικό πλάνο «εισέβαλε», με ένα ασύλληπτο σπριντ, ο βοηθός διαιτητή, που πήρε προσωπικά το θέμα! Αφού προέταξε, λοιπόν, «τα στήθη του» στον εισβολέα οπαδό, αρνούμενος πεισματικά να τον αφήσει να… εκτελέσει το πέναλτι, πρόλαβε -πριν τον μαζέψουν οι σεκιούριτι- να του ρίξει μια κλωτσιά, αλλά και μια «ξώφαλτση» με το σημαιάκι!
http://paraxena-gr.blogspot.com

Η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ

Για δεύτερη φορά μετά το 1994 και το Μουντιάλ των ΗΠΑ, το όνομα της Ελλάδας θα ακουστεί ανάμεσα στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, στη Νότια Αφρική και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μάθει το απόγευμα της Παρασκευής (19:00-ΝΕΤ) τους αντιπάλους του το επόμενο καλοκαίρι στον όμιλο. Η κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην "μαύρη ήπειρο". Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρεχάγκελ και ο συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης βρίσκονται ήδη στη Νότια Αφρική και μετά και από τον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση, περιμένουν να μάθουν τους τρεις αντιπάλους της "γαλανόλευκης".
http://www.sport24.gr/

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τα «Δεκεμβριανά»

Έκκληση της κυβέρνησης για αποφυγή της βίας, αλλά και σκληρή επίθεση του Γ. Καρατζαφέρη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή ερώτηση του πρώτου για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλέστηκε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε δηλώσει ότι δεν μετανιώνει για τη στάση του κόμματός του το περασμένο Δεκέμβριο. «Είναι δυνατόν να μην μετανιώνετε για το Δεκέμβρη; Ή μήπως είναι λάθος στην απόδοση της δήλωσής σας;» αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης. Απαντώντας ο κ. Τσίπρας, απέδωσε σε μικροκομματική σκοπιμότητα την επίθεση του ΛΑΟΣ: «Κατανοώ απολύτως την αγωνία του κ. Καρατζαφέρη τις τελευταίες ημέρες να είναι στο φως της δημοσιότητας, ιδίως τώρα που έχουμε νέο διαχειριστή στην πολυκατοικία και πολλοί βουλευτές του λοξοκοιτούν προς το ρετιρέ», είπε ο κ. Τσίπρας. Ακολούθησε οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ: «Η πολυκατοικία της δεξιάς δεν έχει κόκκινο φωτάκι… Λίγη τσίπα κ. Τσίπρα». Στον ίδιο τόνο ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, λέγοντας ότι ο Γ. Καρατζαφέρης «έχει πολύ μεγάλο άγχος να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν επιτρέπεται να το κάνει επιτιθέμενος στην Αριστερά. Νωρίτερα, ο Θ. Πάγκαλος απατώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, έδωσε το στίγμα της στάσης που πρόκειται να κρατήσει η κυβέρνηση, ενόψει των διαδηλώσεων των επόμενων ημερών. «Όποιος θέλει να εκφραστεί στα πλαίσια των νόμων έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε τη βία, την παρανομία, τις καταστροφές. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάλυση της νομιμότητας, ούτε επιθέσεις κατά πολιτών, ή χρήση φονικών όπλων εναντίον ένστολων που φυλάσσουν τη δημόσια τάξη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και απηύθυνε έκκληση να τιμηθεί «υπεύθυνα και δημοκρατικά» η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Να υπάρξει περισυλλογή και υπεύθυνη αναζήτηση τρόπων για να βρουν διέξοδο οι προβληματισμοί της νεολαίας. Οι φωνές της καπηλείας και της ανευθυνότητας θα μείνουν στο περιθώριο» υπογράμμισε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε πως υπάρχει σχεδιασμός και προετοιμασία από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως φάνηκε και κατά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
ΤΑ ΝΕΑ

Europa League: Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός 1-0 (video)

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι και χρειάζεται ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου (16/12) για να σφραγίσει το εισιτήριο πρόκρισης στους "32" του Europa League ως δεύτερος από τον 6ο όμιλο.

Καταργούνται με νόμο τα καπέλα τραπεζών σε κάρτες, δάνεια

Μαχαίρι στα καπέλα των τραπεζών σε δάνεια και κάρτες βάζει το υπουργείο Οικονομίας. Σε νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προβλέπεται η κατάργηση 12 χρεώσεων και καταχρηστικών πρακτικών στις συναλλαγές των τραπεζών με τους πελάτες τους. Μεταξύ άλλων, θα προωθηθεί η κατάργηση του πέναλτι που επιβάλλεται στους δανειολήπτες στις περιπτώσεις πρόωρης προεξόφλησης των στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου, ενώ θα μπει φρένο σε μια σειρά από προμήθειες και άλλες χρεώσεις που επιβαρύνουν τα δάνεια (έξοδα φακέλου κ.ά.) και τις συναλλαγές στο γκισέ αλλά και στα ΑΤΜ. Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, θα αφορά τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές και αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση. Όπως έλεγε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, «θα απαγορεύονται με νομοθετική ρύθμιση τόσο οι πρακτικές των τραπεζών που έχουν ήδη κριθεί καταχρηστικές τελεσίδικα από τα δικαστήρια, αλλά αρκετές τράπεζες εξακολουθούν να τις εφαρμόζουν, όσο και πρακτικές για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αλλά εκτιμούμε ότι είναι καταχρηστικές και εις βάρος των καταναλωτών».