Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Την έχει άσχημα για τη νοθεία ο Γ. Παπανικολάου...

Η δικαίωση των blogs για την ΟΝΝΕΔ. Αναγκάζεται να συγκαλέσει εκτάκτως την Κεντρική Επιτροπή μετά το γενικό φτύσιμο!
Μέχρι και πριν από λίγες ώρες ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου υποστήριζε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα στη ΔΑΠ –ΝΔΦΚ και ότι όλα είναι αποκυήματα της φαντασίας των BLOGERS (realnews 12-07-09).Εντελώς ξαφνικά συγκαλείται Κεντρική Επιτροπή ΟΝΝΕΔ τη Κυριακή 19-07-09. Επιτέλους ο Παπανικολάου κατάλαβε ότι δεν βρέχει αλλά τον φτύνουν, και αναγκαστικά συγκαλεί τη Κυριακή το ανώτατο όργανο της οργάνωσης για να αποφανθεί σχετικά με τις νοθείες που τόσο καιρό κάνει. Κάποιος από πάνω του έβαλε χοντρό χέρι…
http://press-gr.blogspot.com/

ΠΑΣΟΚ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Βανδαλισμοί στα γραφεία της Τ.Ο. Αχιλλείων


Τρείς φοιτητές...μέθυσαν και τα έκαναν...γυαλιά καρφιά στα γραφεία της Τ.Ο. Δ. Αχιλλείων του ΠΑΣΟΚ.Το γεγονός έγινε αντιληπτό το πρωί από τον γραμματέα της Τ.Ο. Αχιλλείων Σπ. Πουλή αλλά και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αχιλλείων Σαβ. Πουλημένο, που κατήγγειλαν το περιστατικό.Η μήνυση που είχε υποβληθεί αρχικά, απεσύρθη και έτσι οι τρείς φοιτητές αφέθησαν ελεύθεροι.
http://kerkreports.blogspot.com/

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΑΨΟΓΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Την Κυριακή 12 Ιουλίου διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη Γραμματέα και μελών Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο. Λευκίμμης του Δήμου Λευκιμμαίων.Η διεξαγωγή των εκλογών ήταν άψογη και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:Γραμματέας εκλέχτηκε ο Πανδής Κων/νος του Πέτρου και μέλη της Σ.Ε. οι: Κάντα Αλεξάνδρα, Βερονίκης Σπύρος, Μπασιάς Γιώργος, Έξαρχου Αμαλία, Βάρελης Αλέξανδρος και Κοντομάρης Σπύρος.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

Κλείνω τα μάτια και βλέπω εικόνες. Εικόνες παλιές, που έχουν ξεθωριάσει στο χρόνο, μα είναι τόσο μα τόσο νωπές. Δεκάδες παιδιά να παίζουν σε αλάνες. Να πέφτουν και να ξανασηκώνονται. Να χτυπούν, να ματώνουν και πάλι να στέκονται όρθια χωρίς να δακρύζουν, χωρίς να φοβούνται. Κι όταν αποκαμωμένα, από το παιχνίδι, ξαπλώνουν στο χώμα, γελούν. Γελούν για την ημέρα που πέρασε και χαμογελούν σε εκείνη που θα έρθει. Πίνουν από τα ίδια ποτήρια, τρώνε από τα ίδια πιάτα, μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα. Για αυτά τα όνειρα, την επόμενη ημέρα, βγαίνουν στους δρόμους. Είναι όλοι τους εκεί. Διαδηλώνουν, φωνάζουν, τραγουδούν και διεκδικούν Δημόσια δωρεάν παιδεία. Μια παιδεία με αρχές, αξίες, πρότυπα και ιδανικά. Την απαιτούν και την έχουν. Την κερδίζουν.
Ανοίγω τα μάτια και βλέπω το σήμερα. Βλέπω ιδιωτικά πανεπιστήμια να πουλούν πτυχία στους λίγους και εκλεκτούς. Βλέπω μια παιδεία που έχει καταντήσει επαγγελματική επιμόρφωση. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αποσκοπεί στην δημιουργία μιας κοινωνίας υπαλλήλων – ρομπότ, που θα δουλεύουν χωρίς να σκέφτονται και χωρίς να διαμαρτύρονται.
Βλέπω παιδιά με χαμηλωμένο το βλέμμα και τα κεφάλια σκυφτά. Μια νεολαία που έχει πάψει να προσβλέπει με πίστη στο μέλλον και δεν τολμά να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Άβουλα όντα που δέχονται παθητικά τις επιταγές τους κατεστημένου. Απλούς θεατές στο έργο της ζωής τους, αδύναμους να φωνάξουν και να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Ένα μέλλον που το φτιάχνουν άλλοι για αυτούς αντί για αυτούς. Βλέπω μια κυβέρνηση ανδρείκελο που χειραγωγείται από πολυεθνικές εταιρίες και εγκληματίες. Ένα παρακράτος που διοικείται «σεμνά και ταπεινά» από άτομα πνιγμένα στα σκάνδαλα, στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στην υποκρισία, στο ψέμα και στην αναξιοπιστία. Ένα τσίρκο με άθλιους παλιάτσους.
Βλέπω μια νέα γενιά τρομοκρατών – δολοφόνων, η οποία γνωρίζει ότι «η κοινωνία έχει πιάσει πάτο» και ότι «ζούμε στο τέλμα της συνείδησης». Κι επειδή ακριβώς το γνωρίζει, χρησιμοποιεί πολιτικά προσχήματα ως άλλοθι για τις στυγνές δολοφονίες που διαπράττει.
Βλέπω παρέες δολοφόνων να στέλνουν προκηρύξεις και, μέσω αυτών, να καλούν, όσους «δεν γουστάρουν αυτόν τον κόσμο και τους υποτελείς του» και «δεν τους έχει απομείνει καμία ελπίδα να δουν να αλλάζει η πραγματικότητα που τους επιβάλλουν», να λάβουν μέρος «στις ένοπλες δολοφονίες εναντίον του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος».
Βλέπω νέα παιδιά με πολύχρωμα όνειρα, χωρίς ενδιαφέρον και σαφείς στόχους, να συμμαχούν με ομάδες ψυχικά άρρωστων δολοφόνων, να σκοτώνουν αθώους και να αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά» που «κάνουν τον πόνο τους δύναμη», «την απελπισία τους οργή» και «εκδηλώνουν με πράξεις την αποστροφή τους στο σύστημα».Κλείνω τα μάτια και φτιάχνω το μέλλον. Βλέπω μια Ελλάδα που έχει γίνει Έθνος δημιουργών. Μια χώρα αξιών, ήθους, Δημοκρατίας και Πολιτισμού. Βλέπω νέους που αντικαθιστούν το τετριμμένο με το όραμα. Νέους που επαναστατούν, κρίνουν, συμμετέχουν και απαιτούν. Νέους που παλεύουν να φτιάξουν τον κόσμο τους όπως πραγματικά τον επιθυμούν. Όμορφο, χειροπιαστό και αληθινό. Ανοίγω τα μάτια και δεν φοβάμαι πια. Γυρίζω τις πλάτες μου σε αυτό το «σάπιο» πολιτικό σύστημα που παράγει ανασφαλείς ανέργους και σέκτες δολοφόνων και συνεχίζω να κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί υπάρχει ακόμα ελπίδα. Υπάρχει ακόμα δρόμος ….. για όσους συνεχίζουν να ονειρεύονται……..
Μπόγδου Πηνελόπη
Παιδαγωγός
Μέλος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

«Ο Ολυμπιακός θέλει τον Νέιτ»

«Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και μάλιστα έντονα για τον Νέιτ»! Η παραπάνω φράση ανήκει στον μάνατζερ του Νέιτ Ρόμπινσον και έρχεται να επιβεβαιώσει τη φημολογία περί ενδιαφέροντος των «ερυθρόλευκων» για την απόκτηση του... Κοντορεβιθούλη των Νικς. «Θα σκεφτούμε σοβαρά όλες τις προτάσεις που θα δεχτούμε για τον Νέιτ», τόνισε ο Ααρον Γκούντγουιν με δηλώσεις του στην «New York Post», για να συμπληρώσει... «Γνωρίζουμε για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα έντονο». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον Νέιτ Ρόμπινσον και σκοπεύει να του προτείνει διετές συμβόλαιο, έναντι 10εκατ. δολαρίων, ποσό που βεβαίως είναι πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που μπορεί να βρει στο ΝΒΑ τη δεδομένη στιγμή. Ως γνωστόν, τα χρήματα αυτά είναι «καθαρά» (αφορολόγητα) στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς, αφού επιβαρύνονται οι ομάδες με τη φορολογία και όχι οι παίκτες. Κι αν παραμείνει στον «μαγικό πλανήτη» του ΝΒΑ ο Ρόμπινσον, πολύ δύσκολα θα πάρει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο «καθαρά». Ετσι, λόγω της φορολογίας που έχουν οι παίκτες του ΝΒΑ, ο Ρόμπινσον ενδέχεται στην Ελλάδα να πάρει τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από ό,τι θα έβρισκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Εκεί ποντάρουν στον Ολυμπιακό για να κάνουν το μεγάλο «μπαμ».Βέβαια, η υπόθεση κάθε άλλο παρά εύκολη θεωρείται, όμως, οι Αμερικανοί θυμίζουν ότι παρόμοιο ήταν και το θέμα του Τζος Τσίλντρες, ο οποίος τελικά φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αυτή η περίπτωση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό.
http://www.ethnos.gr

Φυλαγε τα ρουχα σου………


Πάμε πλατεία…Παναγούλη

Είμαστε εδώ και επιμένουμε. Μουσικά αυτή τη φορά. Παλεύοντας με λουκέτα και τυπογραφικά, (του «Εναλλακτικού Τύπου»), γενικές συνελεύσεις και διαβουλεύσεις με τον εκκαθαριστή, χωρίς τηλέφωνα αλλά με ηθικό…ακμαιότατο, καταφέραμε να διοργανώσουμε και συναυλία! Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου, του Τύπου της Κυριακής και του portal www.e-tipos.com, σας προσκαλούμε στο party μας. Μια μουσική βραδιά για να τα πούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε με live εμφανίσεις καλλιτεχνών και γκρουπ που αγαπάμε και μας αγαπούν. Ραντεβού το Σάββατο 18 Ιουλίου- μόλις πέσει ο ήλιος- στην πλατεία Παναγούλη στον Αγ. Δημήτριο (σταθμός Μετρό Αγ. Δημήτριος). Δωρεάν είσοδος για... Ελεύθερους και Εναλλακτικούς Τύπους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μείνετε συντονισμένοι στο blog μας.Μη λείψει κανείς!

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ...

Η κυβέρνηση δείχνει να μην ξεπέρασε ποτέ τις παιδικές ασθένειες που εκδηλώθηκαν με την ανάληψη της εξουσίας το 2004.Η παραπάνω του δέοντος ήπια πολιτική, η αποφυγή ακόμη και των όρων «ρή-ξη» «τομή», «ριζοσπαστικό», η φοβική προσέγγιση στην ίδια τη δυναμική που προκαλεί μία διακυβέρνηση κτισμένη από προσδοκίες, η υπερτροφική «συναινετική πολιτική», που οδήγησε στην αδράνεια, καθώς και η ανεπάρκεια στην επικοινωνιακή στρατηγική, όλα αυτά αποτέλεσαν συμπτώματα-προβλήματα μιας αποτελμάτωσης που φάνηκε από νωρίς.
Στο post “Η αίσθηση των Ελλήνων για τα πράγματα” γράψαμε, ότι οι πολίτες «μυρίστηκαν» από νωρίς ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη διακυβέρνηση. Από τον Μάιο 2004, όταν περίπου 55% των πολιτών πίστευε ότι τα πράγματα στη χώρα πήγαιναν «προς τη σωστή κατεύθυνση» (σε αντίθεση με το 34,5% που θεωρούσε ότι τα πράγματα κινούνταν «προς τη λάθος κατεύθυνση»), έως τον Μάρτιο 2005 (μόλις ένα χρόνο μετά τη νίκη της ΝΔ), η πλήρης αντιστροφή είχε ήδη πραγματοποιηθεί: για το 56% των Ελλήνων, τα πράγματα, από πολύ νωρίς άρχισαν να κινούνταν «προς τη λάθος κατεύθυνση» (34% έλεγε το αντίθετο). Σήμερα 8 στους 10 Έλληνες θεωρεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μόλις 1 στους 10 είναι ικανοποιημένος. Άξαφνα δε, μία σημαντική μερίδα πληθυσμού έχει αρχίσει να ζητά πρόωρες εκλογές! Και μην γελαστεί κανείς ότι ζητά εκλογές για να κρατήσει τη σημερινή κυβέρνηση. Μάλλον για το αντίθετο λόγο τις ζητά. Για να την διώξει.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στο δωμάτιο με τους καθρέφτες, με τις επιλογές, τα προβλήματα και τις αποτυχίες της να καθρεφτίζονται, να αντανακλώνται προς πάσα κατεύθυνση και η διέξοδος να φαντάζει αδύνατο να βρεθεί. Τα είδωλα της κυβερνητικής πολιτικής είναι παραμορφωμένα, ξεφεύγουν από την πραγματικότητα, απομακρύνονται από τους πολίτες, τα περιγράμματα αλλοιώνονται, οι εικονικές αναπαραστάσεις κυριαρχούν και εντείνουν το πρόβλημα. Στο δωμάτιο με τους καθρέφτες, μία από τις πόρτες οδηγεί σε μία συνειδητή και σοβαρή προσπάθεια επιβίωσης, μέσα από ριζοσπαστικές αλλαγές και χρήσιμες διαδικασίες αυτογνωσίας. Άλλες οδηγούν σε άλλες επιλογές. Μία πόρτα, της οποίας το χερούλι είναι πολύ κοντά (within reach που λένε), οδηγεί στο …τρενάκι του τρόμου. Οι επιλογές είναι γνωστές σε όλους. Πολίτες και πολιτικούς.
http://papagalomegalo.wordpress.com

Βρετανός Διευθυντής ορχήστρας Edward Downes απεβείωσε με ευθανασία

Επειδή μας αρέσει η κλασική μουσική αναπαράγουμε από τα διεθνή sites τηη είδηση του θανάτου του Βρετανού Διευθυντή ορχήστρας του BBC Radio Edward Downes και της συζήγου του Joan.Οι Downes μετά από 54 χρόνια έγγαμου βίου, απεβίωσαν κάτω από συνθήκες που οι ίδιοι διάλεξαν. Οι Downes αποφάσισαν να τελειώσουν με την ζωή τους παρά να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ανέφεραν τα παιδιά τους.Ο Edward Downes που εργάστηκε ως διευθυντής ορχήστρας BBC και της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, στα 85 του χρόνια ήταν τυφλός και ελάχιστα άκουγε. Η κατά έντεκα χρόνια νεότερη σύζυγος του, που ήταν χορεύτρια μπαλέτου, χορογράφος και τηλεοπτική παραγωγός, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατρών έπασχε από την επάρατη νόσο.Το ζευγάρι πέθανε στην κλινική του συγκροτήματος Dignitas (Αξιοπρέπεια) του οποίου το σύνθημα είναι «Ζούμε αξιοπρεπώς, πεθαίνουμε αξιοπρεπώς», σύμφωνα με το ελβετικό νόμο που δέχεται την ευθανασία, εφόσον ο ασθενής έχει την συνείδηση να αποφασίσει για την κατάσταση του.Οι Downes ήταν το τρίτο βρετανικό ζευγάρι που προχώρησαν στη ευθανασία και η κίνηση αυτή πιθανότατα θα επαναφέρει το διάλογο για την ευθανασία στην Βρετανία, αλλά και στην Ευρώπη.Η Ευθανασία είναι αποδεκτή στην Ελβετία και νόμιμη στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Στις υπόλοιπες χώρες είναι απαγορευμένη. Στην Ελλάδα είναι απαγορευμένη και η οποιαδήποτε συζήτηση περι του θέματος.

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 42εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 42.000.000 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού. Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ μπήκε σε νέα εποχή με την έκδοση 21.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών που ουσιαστικά σημαίνει την συμμετοχή νέων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι υπάρχει ορίζοντας τεσσάρων μηνών για την καταβολή του ποσού που θα μπορεί να παραταθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Η ονομαστική αξία της μετοχής παραμένει στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 2 Ευρώ ενώ το ελάχιστο όριο συμμετοχής νέων μετόχων είναι 25.000 μετοχές, συνολικής αξίας € 55.750. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης έχει πάρει υποσχέσεις από 3-4 επιχειρηματίες ότι θα μπουν στην ΑΜΚ, με πρώτο και καλύτερο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να επενδύσει περί τα 10-15 εκατομμύρια Ευρώ. Τώρα όλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την υπόσχεσή τους πράξη μέσα σε ένα διάστημα 4 μηνών, στο οποίο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης.
http://spor24.gr/

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δηλώσεις για την 35η επέτειο πραξικοπήματος στην Κύπρο

«Είναι θλιβερό ότι εδώ και 35 χρόνια το Κυπριακό παραμένει ανοιχτό ως ζήτημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, και χαρακτήρισε την κατοχή ως την ουσία του Κυπριακού προβλήματος. Ο κ. Παπανδρέου έκανε τη δήλωση από τη Σκιάθο, όπου βρίσκεται για το Συμπόσιο της Σύμης, με αφορμή τη σημερινή 35η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο από τους συνταγματάρχες της Χούντας, η οποία όπως είπε, έφερε πολλά δεινά στο νησί και στον Ελληνισμό. Συνέδεσε δε, τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό με τη στάση, που πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όπου θα επανεξεταστούν οι σχέσεις Ευρωπαίκής Ενωσης - Τουρκίας». «Είναι μια ευκαιρία και για την Ελλάδα να προσδιορίσει και πάλι με αποφασιστικότητα τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέλειψε να πει «κάτι που οφείλει να έχει ως οδηγό της, ότι κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τη στάση της Ελλάδας, το Δεκέμβριο, δεδομένη». Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, επίσης, ότι «η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία, η οποία είναι απαραίτητο να αφήσει τους Τουρκοκύπριους να διαπραγματευτούν ελεύθερα ένα κοινό μέλλον σε μια επανενωμένη Κύπρο στην ΕΕ» και πρόσθεσε πως η Τουρκία οφείλει, ως υποψήφια χώρα για ένταξη, να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ και πρώτα από όλα, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι στην πληγή του Κυπριακού έχει ανοίξει πρόσφατα ένα παράθυρο ελπίδας με το όραμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και όλης της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου για μια επανενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο, χωρίς έξωθεν επιβολές, τεχνητά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία. Τέλος, χαρακτήρισε καταδικαστέες τις όποιες «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο».
Nooz.gr

ΦΡΑΓΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΣΑΠ

«Φραγή» στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων επιβατών που μετακινούνται καθημερινά με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισε να βάλει η διοίκηση των ΗΣΑΠ. Με αφορμή τη λήξη τον περασμένο μήνα των συμβάσεων ανάμεσα στους ΗΣΑΠ και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τη λειτουργία κεραιών-μικροκυψελών σε περίπου 60 σημεία κατά μήκος του δικτύου του Ηλεκτρικού, ο επικεφαλής της επιχείρησης κ. Χ. Αραπατσάκος διεμήνυσε στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμιά σύμβαση. Μάλιστα, η διοίκηση των ΗΣΑΠ ζήτησε από τις εταιρείες να ξηλώσουν άμεσα τον εξοπλισμό τους. Υπενθυμίζεται ότι αναμεταδότες των εταιρειών CosmΟΤΕ, Vodafone και Wind είχαν τοποθετηθεί στα «δύσκολα» σημεία του δικτύου του Ηλεκτρικού (σήραγγες, βυθισμένες γραμμές κ.λπ.) λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ αντίστοιχες εγκαταστάσεις υπάρχουν από την ίδια περίοδο και στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό.

Νέα αεροπορική τραγωδία με 168 νεκρούς στο Ιράν

Επιβατικό αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν και όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας IRNA. Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, στο αεροπλάνο επέβαιναν 169 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από την Τεχεράνη με προορισμό τη Γιερεβάν της Αρμενίας. Οι 153 ήταν επιβάτες και 15 αποτελούσαν το πλήρωμα. Το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρία Caspian Airlines και συνετρίβη 16 λεπτά μετα την απογείωση απο το αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί. Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές το αεροσκάφος αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα και θα επιχειρούσε αναγκαστικά προσγείωση, ωστόσο έπιασε φωτιά στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε και καταστράφηκε εντελώς. Τα συντρίμια του είναι διασκορπισμένα σε μία έκταση 200 στρεμμάτων, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήουν τη φωτιά που ξέσπασε αμέσως μετά την πτώση του αεροκάφους στην περιοχή. Το αεροσκάφος εξερράγη κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος δημιουργώντας κρατήρα 10 μέτρων.
http://www.tanea.gr

«Οικολογικό Δάνειο - Φωτοβολταϊκά»

Πράσινα δάνεια για τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σπιτιών χορηγεί η Εurobank, αξιοποιώντας τα πρόσφατα μέτρα που δίνουν κίνητρα στα νοικοκυριά για την αγορά και εγκατάστασή τους. Πρόκειται για «Το Οικολογικό Δάνειο- Φωτοβολταϊκά», όπως ονομάζεται, που καλύπτει το 100% του κόστους αγοράς και εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και δίνει στον δανειολήπτη τη δυνατότητα να αρχίσει την επένδυση χωρίς ίδια κεφάλαια. Χορηγείται με χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο, η διάρκεια αποπληρωμής φτάνει τα 25 έτη και εγκρίνεται χωρίς πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το συγκεκριμένο ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης προσφέρεται με προνομιακούς όρους σε κατόχους ακινήτων, με ή χωρίς προσημείωση ακινήτου ενώ η τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρέχει πέραν της χρηματοδότησης, ευρύτερη υποστήριξη στους πελάτες της καθ΄ όλη τη διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επίσης, ο πελάτης μπορεί να ρυθμίσει τη δόση του ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση, μειώνοντας, αυξάνοντας ή και παραλείποντας την πληρωμή προς την τράπεζα.

Jerzy Buzek: ο πρώτος ανατολικοευρωπαίος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γέρζι Μπούζεκ από την Πολωνία είναι ο πρώτος ανατολικοευρωπαίος που εκλέγεται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μπούζεκ, 69 ετών, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είχε τη στήριξη των άλλων μεγαλύτερων ομάδων του κοινοβουλίου, των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων.

Η1Ν1: Στα 323 τα κρούσματα της γρίπης

Τριάντα τρία επιπλέον κρούσματα του νέου ιού της γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα έως τις 11:00, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος του φορέα καταγραφής του Υπουργείου Υγείας. Από αυτά, 17 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, 9 ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και για 7 περιστατικά διερευνώνται οι επαφές τους. Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν στην Ελλάδα από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 323, από τα οποία 200 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Ανεργία: Άλμα στο 9,4% από 7,7% πέρυσι

Στο 9,4%, από 7,7% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση, σε ετήσιο επίπεδο, στα χρονικά του δείκτη. Το Μάρτιο, το ποσοστό ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 9,2%. Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 9,3% τον Απρίλιο και στο 9,5% το Μάιο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΣΥΕ κ. Mανώλη Κοντοπυράκη, «ο κυριότερος λόγος της αύξησης της ανεργίας είναι ότι πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν την 1η Απριλίου αλλά αργότερα, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας». Μετά από ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης για σχεδόν μία δεκαετία, η ελληνική οικονομία υφίσταται ήδη τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, περίπου 19.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στον τουριστικό κλάδο το πρώτο εξάμηνο, μετά από πτώση 9,6% στις τουριστικές αφίξεις. Στο μεταξύ, μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την οικονομική επιβράδυνση. Άλλες επιχειρήσεις προχώρησαν σε μείωση των αποδοχών με παράλληλη περικοπή του ωραρίου εργασίας.