Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Η1Ν1: Πέθανε 25χρονος ασθενής στον «Ευαγγελισμό»

Την τελευταία του πνοή άφησε 25χρονος ασθενής, αλβανικής καταγωγής, που έπασχε από νέα γρίπη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στη χώρα μας που συνδέεται επισήμως με το ιό Η1Ν1. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Στις 03/09/2009 και ώρα 13.15 απεβίωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ευαγγελισμός, άνδρας αλβανικής καταγωγής 25 ετών, με ιστορικό υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας και εμφυτευμένο απινιδιστή, πάσχων από βαρύτατη πνευμονία από γρίπη ΑΗ1Ν1, που οδήγησε σε βαρύτατη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ασθενής παρουσίασε πολλές επιπλοκές και πολυοργανική ανεπάρκεια, από την οποία και κατέληξε».

Μιχάλης Λιάπης: «Δεν συμμετέχω στο ιστορικό λάθος των πρόωρων εκλογών»

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Ο κ. Λιάπης είχε τις προηγούμενες ημέρες ξεκαθαρίσει την αντίθεσή του με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Τη διαφωνία του αυτή επικαλείται και στη δήλωση με την οποία αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» και «ιστορικό λάθος για την παράταξη και τη χώρα» την απόφαση του πρωθυπουργού για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.Ολόκληρη η επιστολή του Μιχάλη Λιάπη έχει ως εξής: «Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που –κατά την γνώμη μου- αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.
»Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθές εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;
»Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…».
«Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται».
http://www.tanea.gr

H1N1: Από 2,5 ως 20 δολάρια η τιμή του εμβολίου

Από 2,5 έως 20 δολάρια θα κυμαίνεται η τιμή της μίας δόσης του εμβολίου κατά του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α, σύμφωνα με αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κοίτασμα-μαμούθ μαύρου χρυσού από την BP

Την ανακάλυψη ενός νέου «γιγαντιαίου» πετρελαϊκού κοιτάσματος στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα η BP, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της περιοχής για τις πολυεθνικές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις προσπάθειές τους σε άλλα σημεία του πλανήτη. Το κοίτασμα βρίσκεται 1.259 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και η γεώτρηση αποκάλυψε ότι το συνολικό βάθος του κοιτάσματος ανέρχεται σε 10.685 μέτρα, «πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι ένα από τα βαθύτερα κοιτάσματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας. Τη συγκεκριμένη περιοχή όπου έγινε η ανακάλυψη, τη διαχειρίζεται η BP με ποσοστό 62%, ενώ η βραζιλιανική Petrobras συμμετέχει με 20% και η αμερικανική ConocoPhilips με 18%.

B.OBAMA: Θα υπερασπιστεί στο Κογκρέσο το σχέδιό του για δημόσια περίθαλψη

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παρουσιαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Κογκρέσο για να υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης στις ΗΠΑ, προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη περισσότερων μελών του. Η ομιλία του Μ.Ομπάμα ακολουθεί πληροφορίες από το Λευκό Οίκο που θέλουν τον πρόεδρο να προετοιμάζει μία νέα στρατηγική για την προώθηση του μεταρρυθμίσεων. Η μάχη της κυβέρνησης για έγκριση του νόμου που ουσιαστικά θα εγκαινιάζει σύστημα δημόσιας περίθαλψης στις ΗΠΑ έχει αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση τόσο από βουλευτές όσο και από μέρη της αμερικανικής κοινωνίας, σύμφωνα με το Reuters. Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ περίπου 50 εκατ. Αμερικάνοι δεν έχουν καθόλου ιατρική ασφάλιση, δηλαδή 1 στους 6. Το σύνθημα «ασφάλιση για όλους» ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία στις προγραμματικές δηλώσεις του Μπ.Ομπάμα μετά την ανάληψη της προεδρίας.

Την αναβολή της έκτης αγωνιστικής λόγω εκλογών αποφασίζει η Σούπερ Λιγκ

Ανακατατάξεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ θα επιφέρει η προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου, καθώς το σαββατοκύριακο 3-4 του ίδιου μήνα είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η 6η αγωνιστική. Η διοργανώτρια αρχή συνεδριάζει την Πέμπτη και εκτός όλων των άλλων θεμάτων θα αποφασίσει και για το θέμα της αναβολής. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 10 και 14 Οκτωβρίου διεξάγονται παιχνίδια προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι που σημαίνει ότι μετά την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου, θα μεσολαβήσουν περίπου 20 μέρες μέχρι την 6η που θα γίνει στις 17-18 Οκτωβρίου.

Παπαθανασίου: «ανέφικτος ο στόχος για μείωση του ελλείμματος»

Πλήρη εικόνα της πορείας της ελληνικής οικονομίας έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου στον αρμόδιο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια. Στη συνάντηση η οποία έγινε στο περιθώριο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπαθανασίου είπε στον Ισπανό αξιωματούχο ότι δεν είναι εφικτός ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 3,7% και ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, καθώς και σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για τις οποίες θα ενημερώσει στις 24 Οκτωβρίου το συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης. Η συνάντηση ήταν διερευνητική των προθέσεων τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στο ελληνικό αίτημα για παράταση έως και δύο χρόνια τις προθεσμίας για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.