Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Λίιιιγο ακόμα...

drseeng.blogspot.comdrseeng.blogspot.com

68 ημέρες απεργίας πείνας...

"Ο Απεργός Πείνας Θεόδωρος Τενέζος, προχώρησε σήμερα μέσα από τό προσωπικό blog του, σέ μία ευθεία καταγγελία πού αφορά όλους τούς Ελληνες πολίτες.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Τα πιο χαρούμενα παιδιά ζουν στην Ολλανδία και στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ 29 ευρωπαϊκών χωρών, εκτιμούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γιόρκ στη Βρετανία.Μόνο η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Μάλτα παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τη χώρα μας όσον αφορά την ευημερία των παιδιών και των εφήβων έως 19 ετών.Η Βρετανία κατέλαβε την 24η θέση, ακριβώς μετά την Ελλάδα, επειδή «ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός παιδιών της χώρας ζει σε οικογένειες στις οποίες δεν εργάζονται οι γονείς».Η έρευνα, για λογαριασμό της οργάνωσης Child Poverty Action Group (Ομάδα Δράσης για την Παιδική Φτώχεια), βασίστηκε σε δεδομένα του 2006 και εξέτασε 43 επιμέρους κριτήρια.Πρώτη έρχεται η Ολλανδία, ενώ ακολουθούν η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Φινλανδία. Η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση.

ΝΕΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Η Google έθεσε σε δοκιμαστική λειτουργία δύο νέες εφαρμογές που ελπίζει ότι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χρήστες αναζητούν εικόνες και ειδήσεις στο Ίντερνετ.Η πρώτη λειτουργία, με την ονομασία Similar Images (όμοιες εικόνες), χρησιμοποιεί μία φωτογραφία αντί για κείμενο για να βρει παρόμοια αποτελέσματα. Η δεύτερη, η Google News Timeline, εμφανίζει τις πληροφορίες από την αποδελτίωση της επικαιρότητας (Google News) με χρονολογική σειρά.

ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα το πρωί, πάνω από το Αιγαίο. Τέσσερα τουρκικά F-16 πέρασαν πάνω απο το Αγαθονήσι σε ύψος 5000 ποδών.
Ο κ.Ε.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ;;;

Δύο κράτη ζητά ο Derviş Eroğlu

Λύση που να αναγνωρίζει «δύο λαούς, δύο κράτη και δύο δημοκρατίες» ζητά για το Κυπριακό ο νικητής των «εκλογών» της Κυριακής στα κατεχόμενα Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος τόνισε πως θα εργαστεί για αυτόν τον σκοπό.

Economist: «Διαφθορά, βία και οικονομία πλήττουν την κυβέρνηση Καραμανλή»

Για «ζοφερή ατμόσφαιρα» που πλήττει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή κάνει λόγο άρθρο του Economist για την Ελλάδα, στο οποίο γίνεται αναφορά στα περιστατικά βίας, τις υποθέσεις διαφθοράς και την κατάσταση της οικονομίας. Το άρθρο, με το χαρακτηριστικό τίτλο Αιγαιοπελαγίτικη ομίχλη, αφού υπενθυμίζει τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, περιγράφει τους Αθηναίους σκεπτικούς καθώς «τα κρούσματα βίας, αν και μειώνονται, δεν δείχνουν σημάδια καταλλαγής». Ο Economist προσθέτει σε αυτήν την εικόνα την ανησυχία των Ελλήνων για τις δουλειές και τα δάνειά τους και περιγράφει ως «όλο και λιγότερο πειστικές» τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει με θετικό πρόσημο. Σε αυτό προστίθεται η δυσοίωνη εικόνα του τουρισμού, με τις εκτιμήσεις για μείωση αφίξεων 15% έως 20%, το δυσθεώρητο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα, τα οποία «προσδίδουν στην Ελλάδα λίγη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες». Το άρθρο κάνει αναφορές στα μη δημοφιλή μέτρα που ελήφθησαν και προβλέπει ότι «περισσότερες περικοπές δαπανών είναι καθ’ οδόν», αλλά, όπως σημειώνει, «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός του συστήματος υγείας και του συνταξιοδοτικού συστήματος, παραμένουν στάσιμες». Αυτή η «ζοφερή ατμόσφαιρα» έχει κόστος για τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, όπως αναφέρει το άρθρο, το οποίο κάνει αναφορά στην δήλωση που αποδίδεται στον κ. Καραμανλή περί «κούρασης», την πλειοψηφία μίας έδρας στο Κοινοβούλιο και την υπόθεση Παυλίδη. Ο Economist καταλήγει αναφέροντας πως «δυσαρεστημένοι συντηρητικοί φοβούνται ότι, καθώς ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, εστιάζει στους αναρχικούς και τη δημοσιονομική πειθαρχία, η εξουσία τού γλιστρά από τα χέρια».