Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΕΕΡΧΕΤΑΙ !...

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;

Όσο περνάει ο καιρός πυκνώνουν οι φίλοι, σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από χώρους αριστερά του ΠΑΣΟΚ, που με ρωτάνε:
"Γιατί τόσο πάθος στα όρια του φανατισμού με τον Γιώργο Παπανδρέου; Γιατί θεωρείς προσωπική σου υπόθεση την υπεράσπισή του, γιατί τα χρεώνεσαι όλα αυτά δημόσια, γιατί δεν κρατάς αποστάσεις, γιατί δεν κρατάς ισορροπίες, γιατί μπαίνεις στο κάδρο, γιατί υπερασπίζεσαι χαμένες υποθέσεις; Άλλαξαν οι καιροί, μου ψιθυρίζουν, άλλαξε το τοπίο, γνωριζόμαστε, έλα να συμπορευτούμε, στον ίδιο χώρο με μας ανήκεις."
Η αλήθεια είναι όμως ότι κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με καταλαβαίνουν. Είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να καταλάβουν πρώτα γιατί με ξέρουν και έπειτα γιατί μιλάνε στο όνομα της αριστεράς…

Δεν υπάρχει ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του 27%


Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πλησιάζουν δεν θα εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ του 27%, ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί αποκλειστικά και μόνο στις Ευρωεκλογές, σε εθνικό επίπεδο.

Μιας και οι δυο παραπάνω προτάσεις από μόνες τους ίσως να μην βγάζουν νόημα, σπεύδω να εξηγήσω τι περίπου εννοώ, έχοντας μια αρκετά καλή εικόνα του τι συμβαίνει σε τουλάχιστον τρεις μεγάλες περιοχές της χώρας μας και συγκεκριμένα σε Αττική, Αχαΐα και Κρήτη.

Παρόλο που σε αυτές τις περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά ο θριαμβευτής των τελευταίων εθνικών εκλογών, δεν έχει καταφέρει στο διάστημα που ακολούθησε να ακολουθήσει την τεράστια αύξηση των ποσοστών του και σε επίπεδο μηχανισμών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σύνθεση των τοπικών κομματικών οργάνων θυμίζει τον περιθωριακό ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων δεκαετιών, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις υποψηφιότητες που στηρίζονται σε τοπικό επίπεδο από αυτά τα όργανα, οι οποίες και είναι αυστηρά κομματικές, χωρίς διάθεση επίτευξης ευρύτερων συμμαχιών.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ !!

 

Η απάντηση του Σύριζα ...

pelasgia


Δεν θα αφήσουν τον Αντώνη να αλωνίζει.

Μη σκέφτεσαι, απλά ψήφιζε ...

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έμαθε να φτιάχνει τοίχους γύρω του -θεωρητικούς και πρακτικούς- για προστασία από οποιονδήποτε κίνδυνο. Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η φυσική ανάγκη του ανθρώπου μελετήθηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα ώστε όταν κάποιος του την παρέχει, να γνωρίζει αρκετά καλά και το πώς να τον διαχειριστεί.

Ομιλία Παπανδρέου αυτή την Πέμπτη στους αποφοίτους του Harvard

papandreou_17022014.jpg

Την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ ο πρωην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στην Αθήνα στην αίθουσα της Αιγλης του Ζαππειου η οποία εχει κλειστεί απο αποφοίτους του πανεπιστημίου του Harvard.
Ειναι απο τις ελάχιστες φορές που ο κ. Παπανδρέου μιλάει εντός των συνόρων και μάλιστα οταν του ζητήθηκε, το πρόγραμμα να μην περιλαμβάνει μόνο ομιλια και τίποτε αλλο , αλλά και ερωτήσεις των φοιτητών με απαντησεις απο τον ιδιον ο κ. Παπανδρέου το δέχθηκε με μεγάλη Χαρα. Ετσι μετα την πρόσφατη ομιλια του στο Νεο Δελχί που εντυπωσίασε όλους τους διακεκριμένους οικονομολόγους και πανεπιστημιακούς, ο Γιώργος Παπανδρέου τη Πέμπτη το βράδυ θα μιλήσει στους φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου και οι πληροφοριες αναφέρουν πως θα πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση του με φόντο την εσωτερική οικονομική κατάσταση αλλα και φυσικά τη παγκόσμια οικονομία. Η εκδηλωση ειναι κλειστεί για το κοινό και πρόσβαση θα έχουν μόνο οι συγκεκριμένοι καλεσμένοι

Σε Ιστορικό ρεκορ το χρέος της Ισπανίας


Κοντά στο 1 τρισ. το χρέος της Ισπανίας με τα μνημόνια
Το δημόσιο χρέος της Ισπανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, με τη χώρα να εμφανίζει στο τέλος του 2013 χρέος ύψους 961,6 δισεκ. ευρώ.
Το επίπεδο του χρέους είναι κατά 8,7% αυξημένο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας.
Ο αριθμός αντιπροσωπεύει περίπου το 94% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το στόχο της ισπανικής κυβέρνησης για το 2013, που ήταν 94,2%.
Πριν αρχίσει η οικονομική κρίση, η Ισπανία ήταν μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα επίπεδα χρέους στην ΕΕ.
Το 2007, το επίπεδο του χρέους της ήταν γύρω στο 36% του ΑΕΠ.
Η Ισπανία προσπαθεί τώρα να περιορίσει ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην ΕΕ, αλλά έχει προβλέψει πως η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ θα αρχίσει να μειώνεται μόνο το 2016.

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ... για το Κυπριακό !

ΣΥΡΙΖΑ: "...βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα σημάνει τέλος στην τουρκική κατοχή και θα οδηγήσει σε μια δικοινοτική-διζωνική ομοσπονδία"
Γιάννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Ότι εμπεριέχει τον όρο Δι- ζωνικό, Δι – κοινοτικό κλπ, είναι προδοτικό!
Προς διαγραφή, αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ή ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ;