Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Σήμερα, δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις...

ΟΙ ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !...

Μακελειό με νεκρούς είχαμε από την επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Περισσότεροι από δέκα ακτιβιστές σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ μεταξύ των τραυματιών, φέρεται, να συγκαταλέγεται και ένας Ελληνας.

Οι προκλητικές δικαιολογίες των δολοφόνων του Ισραήλ έχουν ξεσηκώσει την κοινή γνώμη, αλλά και τις κυβερνήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ευτελείς ισχυρισμούς οι απεχθέστεροι εγκληματίες της ανθρωπότητας προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους άοπλους επιβάτες των πλοίων της διεθνούς νηοπομπής, αναφέροντας πως, τάχα, «κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία. Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ».


H Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε έκκληση για τη διενέργεια έρευνας και κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει την ελεύθερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Η προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ισπανία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Μαδρίτη προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για το συμβάν.
Σοκαρισμένος από την ισραηλινή επίθεση κατά της διεθνούς νηοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ.
«Κίνηση τρέλας» που θα βάλει φωτιά στην περιοχή αποκάλεσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι την ισραηλινή επίθεση.
Παράλληλα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση, ενώ δήλωσε πως η χώρα του θα έρθει σε επαφή με μία σειρά χωρών προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Ο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Δρούτσα, επανέλαβε την πολιτική θέση του Ισραήλ και έδωσε ελάχιστες πληροφορίες για την επιχείρηση και τα θύματα, παραπέμποντας στο Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Ελλάδα η οποία θα πραγματοποιείτο με αφορμή την ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010". Η συγκεκριμένη άσκηση που βρισκόταν σε εξέλιξη, από την προηγούμενη εβδομάδα, διεκόπη μετά τις εξελίξεις στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους.

Free Gaza: We Will Not Go Down


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την αιματηρή επίθεση

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την αιματηρή επίθεση, που πραγματοποίησαν, τα ξημερώματα, σε διεθνή ύδατα, ισραηλινές επίλεκτες δυνάμεις εναντίον των εθελοντών, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην κατεχόμενη Γάζα.

Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, εξαιτίας της στρατιωτικής αυτής ενέργειας από το Ισραήλ.

Ο αποκλεισμός της Γάζας και η άρνηση και παρεμπόδιση οποιασδήποτε ανθρωπιστικής συνδρομής, τροφοδοτούν τη βία και την αστάθεια στην περιοχή, με υπεύθυνο το κράτος του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό Λαό και στους κατοίκους της Γάζας. Υποστηρίζουμε το δικαίωμά τους σε ένα ανεξάρτητο και αυτοδύναμο Κράτος, προϋπόθεση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες και τα υπόλοιπα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής.

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες σήμερα 31/5/10 στις 7 μ.μ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, για να καταδικάσουμε την δολοφονική επίθεση και διατρανώσουμε την ανάγκη απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Ο «στόλος της Ελευθερίας» πρέπει να φτάσει στον προορισμό του.

Απ. Κακλαμάνης: «Πράξη πειρατείας και δολοφονίας αόπλων»...

«Πράξη πειρατείας και δολοφονίας αόπλων», χαρακτήρισε τη σημερινή ισραηλινή επίθεση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Παλαιστίνης Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στόλου «θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», ότι «ο δολοφονικός χαρακτήρας της σημερινής επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα εναντίον της πολυεθνικής ειρηνικής αποστολής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον αποκλεισμένο λαό της Γάζας δεν μπορεί να μετριασθεί με κανένα πρόσχημα, ούτε με...
 την υποκρισία και απραξία της Διεθνούς Κοινότητας» και προσθέτει: «Τώρα οφείλουν όλοι να σκεφτούν τις συνέπειες που έχει η ουσιαστική διευκόλυνση της απαράδεκτης, ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ στα κατεχόμενα. Μιας πολιτικής που δημιούργησε μόνο αδιέξοδα και κινδύνους».
Επιπλέον, καλεί την ΕΕ, τη διεθνή Κοινότητα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, «που σε άλλες περιπτώσεις επικαλούμενα ακόμα και ανύπαρκτους κινδύνους, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά, να δείξουν με πράξεις και όχι με λόγια και ευχές την αμέριστη στήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό και τον Πρόεδρό του Μαχμούτ Αμπάς. Οφείλουν και μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να συνεργασθεί σε μια ειλικρινή και μακρόπνοη πολιτική ειρήνης, που θα βασίζεται στην αποδοχή του δικαιώματος του Παλαιστινιακού Έθνους σε ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος». 
press-gr 

Παραιτήθηκε ξαφνικά ο πρόεδρος της Γερμανίας


Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Γερμανίας, Χορστ Κέλερ
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του στο Αφγανιστάν.
«Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του προέδρου», δήλωσε ο Κέλερ από το Βερολίνο, εξηγώντας ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του -κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αφγανιστάν- για την αναγκαιότητα κάποιων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γερμανίας στο εξωτερικό, προκειμένου η χώρα να υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα.
Αργότερα, ο Κέλερ διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν, επισημαίνοντας ότι δεν συνδέονται με την εμπλοκή της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας δεν έχει ουσιαστικές εξουσίες και ο ρόλος του είναι συμβολικός και εθιμοτυπικός.
Η παραίτηση του Κέλερ, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη θητεία πέρυσι, έχει άμεση ισχύ.
ΤΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια κατακραυγή για τους νεκρούς Υπό κατάληψη και ελληνικά πλοία



Ισραηλινοί κομάντος την ώρα της επιδρομής σε ένα από τα πλοία. 
Εικόνα από βίντεο.
Στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το «Reuters» να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 15 άτομα, ενώ τουλάχιστον 60 έχουν τραυματιστεί. Το BBC αναφέρει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς. Πολλές ώρες μετά την επίθεση, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό και την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών.

Υπό κατάληψη βρίσκονται το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» υπό ελληνική σημαία και το πλοίο «Σφενδόνη» με ελληνικό πλήρωμα και επιβάτες από πολλές χώρες.

Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για τη χρήση τέτοιας έκτασης βίας, δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρέσβη. «Προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα».

Το πρακτορείο «Reuters» μεταδίδει ότι υπάρχουν 15 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι πλοία του διεθνούς στολίσκου έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.


Σε εξέλιξη η επιχείρηση
Στο μεταξύ, ως αργά το απόγευμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο κατάπλους των σκαφών της νηοπομπής που έχει καταλάβει ο ισραηλινός στρατός, στο λιμάνι του Ασντόντ. Μέχρι τις 2.15 μετά το μεσημέρι, στο συγκεκριμένο λιμάνι είχε αφιχθεί μόνο το πλοίο Τάλετζερ 1.

Στο πλοίο υπήρχαν και τραυματίες, δίχως να διευκρινίζεται ο αριθμός τους, οι οποίοι πιθανότατα έφεραν ελαφρά τραύματα, αφού δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ για τους υπόλοιπους γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων απο την αστυνομία και το υπουργείο των Εσωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια θα ενημερωθούν ότι απελαύνονται απο τη χώρα.

Στους συλληφθέντες θα απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε χαρακτηρισμένη κλειστή στρατιωτική ζώνη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο σημείο όπου δένουν τα πλοία, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους αντιπροσώπους των πρεσβειών, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην υπάρχει καμία επικοινωνία με τους πολίτες που επέβαιναν στα σκάφη.
Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, Αβιτάλ Λίμποβιτς, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για Ελληνες ανάμεσα στους νεκρούς, ωστόσο επεσήμανε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιβεβαιώνοντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα, η εκπρόσωπος την απέδωσε στις πληροφορίες για πιθανούς τρομοκράτες που επέβαιναν στα σκάφη, κάτι που όπως υποστήριξε, δικαιολογεί τη διεξαγωγή της επιχείρησης σε διεθνή ύδατα χωρίς να ληφθεί η έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.
Την ίδια ώρα σε ενημέρωση ξένων διπλωματών στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα θύματα της επιχείρησης και μέχρι την ολοκλήρωσή της δεν πρόκειται να δοθούν λεπτομέρειες για τις εθνικότητές τους

Πώς έγινε η επίθεση

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος. Η επίθεση έγινε  γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα  από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν ένοπλες συμπλοκές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, ανδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο. Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε την Κυριακή με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης προβάλλει εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει διά της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.



Τα ελληνικά πλοία

Από τις 6 το πρωί η επικοινωνία έχει χαθεί και με το πλοίο «Ελεύθερη Μεσογείος», υπό ελληνική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 34 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες.  Πιο συγκεκρίμενα, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα κι ενώ ο καπετάνιος του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» μιλούσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με την Αθήνα έγινε η επιχείρηση των Ισραηλινών καταδρομέων και από εκείνη τη στιγμή έχει χαθεί το ψηφιακό του σήμα.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.


«Σοκ» σε ΟΗΕ και ΕΕ

Έρευνα για τους θανάτους των επιβαινόντων στα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα αλλά καταλήφθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καταδικάζει ο ΟΗΕ και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν από την επίθεση των Ισραηλινών.

Η ΄Υπατη Εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον εξέφρασε την βαθιά της θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τόνισε ότι «εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί πλήρη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού».

Ακόμη κάλεσε σε «άμεσο, παρατεταμένο και άνευ όρων άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων για τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας, των αγαθών και των ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας». 
ΤΑ ΝΕΑ

Έπνιξαν στο αίμα την αποστολή στη Γάζα

Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά σε τουλάχιστον 2 από τα 6 πλοιάρια του «στολίσκου της ελευθερίας» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1ο ακτιβιστές, οι περισσότεροι τουρκικής υπηκοότητας. (Σκηνές από την αιματηρή επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας από τουρκικά κανάλια στο http://www.trt.net.tr/Canli/canli.aspx?kanal=TV2&slv=0 ). Πάνω από 60 είναι οι τραυματίες μετά την επέμβαση (από ελικόπτερα) ισραηλινών κομάντος στα πλοιάρια του «στολίσκου της ελευθερίας» Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταληφθεί και τα έξι πλοιάρια και οδηγούνται σε λιμάνι του Ισραήλ. Πριν από λίγο, (11.00) το SKY NEWS μετέδωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για 19 νεκρούς.
Μεταξύ των ακτιβιστών βρίσκονται 35 Έλληνες. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.
Σε τηλεφωνική συνομιλία –που διακόπηκε αιφνιδίως- στις 6 σήμερα το πρωί μεταξύ ενός εκ των επιβαινόντων του πλοιαρίου «Σφενδόνη» και δημοσιογράφων στην εκπομπή του “SKAΪ”, ο Βαγγέλης Πισίας πρόλαβε να πει ότι έγινε επέμβαση από ισραηλινούς στα πλοία, ότι πυροβολούσαν στο ψαχνό και ότι συνελήφθησαν οι επιβάτες και πρόσθεσε: «Είναι εγκληματίες! Να βγείτε και να το πείτε…»
Συνεχής ενημέρωση στα http://digitalship.shiptogaza.gr/ (LIVEstream) ShiptoGaza.grκαι στο www.indy.gr
Ανακοινωθέν της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ (περιλαμβάνει τη λίστα των ελλήνων επιβατών). ΠΗΓΗ: www.indy.gr
Ανακοινωθέν της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ Στις 04:50 είχαμε επικοινωνία με το ελληνικό πλοίο ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι Έλληνες επικεφαλής μας είπαν ότι έγινε επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον των δύο επιβατικών πλοίων, του ελληνικού Σφενδόνη και του τουρκικού Mavi Marmara με ελικόπτερα και φουσκωτά. Τα δύο πλοία καταλήφθηκαν. Το “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού και συνεχίζει τον πλου του για τη Γάζα. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή εκτός ζώνης αυξημένης ευθύνης.
Οι επιβαίνοντες του πλοίου “ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον θάλαμο επιχειρήσεων ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΌ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 00881631847511 και περιμένουν οδηγίες  από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα και παραβιάζεται κατάφωρα το Διεθνές δίκαιο.
Στις 05.30 επικοινωνήσαμε με το πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Μας είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη».
Νεότερα! Ώρα 3.32 μ.μ. Γάλλος δημοσιογράφος, την ώρα που μετέδιδε ζωντανά για το κανάλι στο οποίο εργάζεται από το λιμάνι του Ασντότ στις 3.10 το μεσημέρι, προπηλακίστηκε από “αγανακτισμένους” Ισραηλινούς που… “πανηγύριζαν” για την ύπαρξη των νεκρών! Την είδηση μετέδωσε για τη ΝΕΤ, ο ανταποκριτής της και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, Πάνος Χαρίτος. Στο λιμάνι του Ασντότ βρίσκεται προς το παρόν μόνο το πλοιάριο Chalenger. Τα υπόλοιπα (και μεγαλύτερα) παραμένουν στα ανοιχτά και αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι αφού νυχτώσει. Ενδεικτικά, στο ένα από αυτά  επιβαίνουν 500 άτομα και σε ένα άλλο, 150 άτομα. Δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας τους. Οι ισραηλινές αρχές μιλούν επισήμως για 15 νεκρούς. Βίαιες διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη στη Χάιφα. Στους δρόμους έχει βγει ο αραβικός πληθυσμός. Διαδηλώσεις σε εξέλιξη σε Άγκυρα και σε Κωνσταντινούπολη. Σε αντίστοιχα συλλαλητήρια καλούν οργανώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
 http://asyntaxtostypos.wordpress.com