Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Απ. Κακλαμάνης: «Πράξη πειρατείας και δολοφονίας αόπλων»...

«Πράξη πειρατείας και δολοφονίας αόπλων», χαρακτήρισε τη σημερινή ισραηλινή επίθεση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Παλαιστίνης Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στόλου «θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο», ότι «ο δολοφονικός χαρακτήρας της σημερινής επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα εναντίον της πολυεθνικής ειρηνικής αποστολής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον αποκλεισμένο λαό της Γάζας δεν μπορεί να μετριασθεί με κανένα πρόσχημα, ούτε με...
 την υποκρισία και απραξία της Διεθνούς Κοινότητας» και προσθέτει: «Τώρα οφείλουν όλοι να σκεφτούν τις συνέπειες που έχει η ουσιαστική διευκόλυνση της απαράδεκτης, ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ στα κατεχόμενα. Μιας πολιτικής που δημιούργησε μόνο αδιέξοδα και κινδύνους».
Επιπλέον, καλεί την ΕΕ, τη διεθνή Κοινότητα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, «που σε άλλες περιπτώσεις επικαλούμενα ακόμα και ανύπαρκτους κινδύνους, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά, να δείξουν με πράξεις και όχι με λόγια και ευχές την αμέριστη στήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό και τον Πρόεδρό του Μαχμούτ Αμπάς. Οφείλουν και μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να συνεργασθεί σε μια ειλικρινή και μακρόπνοη πολιτική ειρήνης, που θα βασίζεται στην αποδοχή του δικαιώματος του Παλαιστινιακού Έθνους σε ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος». 
press-gr