Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ο τουρισμός στο νησί της Ρόδου

Καλημέρα, επειδή ασχολούμαι με τον τουρισμό στη Ρόδο, προς αποκατάσταση της αληθείας και μόνο, το 30% αύξηση είναι καθαρά εικονικό και οφείλεται στις αυξημένες αυξήσεις ειδικών γκρούπ Γάλλων τουριστών που κατέκλυσαν το νησί λόγω χαμηλών τιμών, και οι οποίοι δεν υπήρχαν πέρυσι. Οι παραδοσιακά μεγάλες αγορές που τροφοδοτούν τη Ρόδο δηλαδή Αγγλία και Γερμανία αντιμετωπίζουν πρόβλημα σοβαρό και επιρρεάζουν τον γενικό δείκτη αφίξεων προς τα κάτω. Εύχομαι να βγώ ψεύτης αλλά πολύ φοβάμαι ότι η φετινή μείωη θα ξεπεράσει το διψήφιο ποσοστό. Καλό θα είναι κάποιοι να μην παίζουν με τα νούμερα και παραμυθιάζουν τους αδαείς. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία, σας παρακαλώ το όνομα μου να φαίνεται σαν Π.Φ.
Από troktiko
ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!!!ΑΡΚΕΤΑ...

Αθώος ο ένοχος!

«The Guardian»: 70 εκατ. ευρώ προσφέρει η Manchester Un. για F.Ribery!

Πρόταση ύψους 70 εκατ. ευρώ κατέθεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» η πρωταθλήτρια Ευρώπης κινείται για την απόκτηση του Γάλλου σταρ για να καλύψει το κενό του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αναμένεται το καλοκαίρι να μεταπηδήσει στην Ισπανία και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στρατιωτικό πραξικόπημα απετράπη την τελευταία στιγμή στη Γεωργία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας. Το σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε στάση στη στρατιωτική βάση Μουκχροβάνι. Η αναταραχή δεν έχει κοπάσει στη Γεωργία, από το περσινό καλοκαίρι που η χώρα βρέθηκε σε πολεμική συμπλοκή με τη Ρωσία. Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν συχνά ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας Μιχαήλ Σακασβίλι. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σακασβίλι ότι έχει επιβάλει ένα απολυταρχικό και καταπιεστικό καθεστώς, ενώ επικρίνουν τους χειρισμού του στην κρίση με τη Ρωσία.

Wolfram Αlpha: Η επανάσταση στο Ίντερνετ

Μια νέα, επαναστατική μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ μπορεί να ρίξει στην αφάνεια γίγαντες όπως η Google όταν παρουσιαστεί στην αγορά, εντός του μηνός. Η μεγαλύτερη επανάσταση που έχει συμβεί εδώ και μία γενιά στο Ίντερνετ θα αποκαλυφθεί αυτό τον μήνα, με την παρουσίαση ενός προγράμματος το οποίο θα καταλαβαίνει ερωτήσεις και θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, με τρόπο που το Διαδίκτυο δεν έχει καταφέρει ποτέ έως τώρα. Το νέο σύστημα, το Wolfram Αlpha, ένας έλεγχος του οποίου έγινε την περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, κάνει το πρώτο βήμα προς αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το Ιερό Δισκοπότηρο του Ίντερνετ: μια παγκόσμια αποθήκη πληροφοριών η οποία καταλαβαίνει και απαντά σε απλή γλώσσα, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΟΛΑ!!!


ΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΟΛΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕ!

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ - ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

Σφραγίδα αποτυχίας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έβαλε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατυπώνοντας μαύρο σενάριο για την ελληνική οικονομία την προσεχή διετία, με ύφεση, εκτίναξη του ελλείμματος και διόγκωση του δημοσίου χρέους. Η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα αυξηθεί από 5% το 2008 στο 5,1% του ΑΕΠ το 2009, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί (κυρίως πάγωμα μισθών δημοσίων υπαλλήλων και έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα), πιστοποιεί ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα 5,25 δισ. ευρώ μέσα στη διετία 2009- 2010, για να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ στο τέλος της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σφάζει με το βαμβάκι» την κυβέρνηση στο κείμενό της αμφισβητώντας την αξιοπιστία των προβλέψεών της σε ό,τι αφορά την αύξηση των φορολογικών εσόδων, αλλά και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει πάρει. Χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανασίου για τη μείωση του ελλείμματος (πάγωμα μισθών, έκτακτη εισφορά), επισημαίνει ότι η δημοσιονομική επίπτωσή τους θα είναι μόνο 0,5% του ΑΕΠ και μάλιστα κατά το ήμισυ αυτή θα είναι προσωρινού χαρακτήρα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα έσοδα, η Κομισιόν δεν δέχεται το σενάριο της κυβέρνησης ότι θα αυξηθούν το 2009 κατά 1% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2008.

ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΣΟ ΗΘΕΛΑΝ!

Το κουκούλωμα του σκανδάλου Παυλίδη ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αλλά από την ψηφοφορία βγήκαν πολλαπλά λαβωμένοι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο πρώην υπουργός: Ο κ. Παυλίδης γλίτωσε το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά η πρόταση παραπομπής πλειοψήφησε στη Βουλή (146 ψήφοι υπέρ και 144 κατά). Την ίδια στιγμή, πέντε βουλευτές επέλεξαν «λευκό» ψηφοδέλτια και άλλοι τρεις προτίμησαν να δηλώσουν «παρών». Σε κάθε περίπτωση, έξι τουλάχιστον διαρροές προέρχονται από βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι δεν στήριξαν την «απαλλαγή» Παυλίδη και αντιτάχθηκαν στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στη «γραμμή» που είχαν χαράξει από το κυβερνητικό επιτελείο. Τώρα όλοι στη Ν.Δ ελπίζουν σε παραίτηση του Παυλίδη.