Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΕΔΚ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, Μιχ. Κάρρα:

“Αν θέλουμε να πούμε ότι η δραστική αυτή μείωση των τελών παρεπιδημούντων έχει μια γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική για την τουριστική πολιτική της χώρας μας, δεν είναι αυτός ο τρόπος. Δε μπορεί να παίρνουμε μια τέτοια απόφαση ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κατάργησή του θα οδηγήσει σε ένα πλήρη οικονομικό μαρασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δε θα μπορούμε να λειτουργούμε και να κατασκευάζουμε κανένα έργο και θα φέρει εντελώς το αντίθετο αποτέλεσμα".


Oι Δήμαρχοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο των Δήμων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για μείωσης του τέλους διαμονής των παρεπιδημούντων απο 2 σε 0,5%.

Εφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Σεφερλής

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 48 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης του ANT1, Χρήστος Σεφερλής.

Εργάστηκε ως μάχιμος ρεπόρτερ στις πίο "καυτές" περιοχές του κόσμου. Πολεμικός ανταποκριτής σε όλα τα μέτωπα από το 1989 μέχρι και τις τελευταίες συγκρούσεις στην Παλαιστίνη.


Ασχολήθηκε επί χρόνια με το ρεπορτάζ του υπουργείου Εσωτερικών και ήταν πατέρας δύο παιδιών.


Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ BRINDISI

Εντυπωσιακή και πολύ επιτυχημένη ήταν η παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραιτίκων στον Δήμο του Brindisi καθώς και στον Δήμο Villa Castelli.
Σε συνέχεια της συνεργασίας η οποία ξεκίνησε μεταξύ του Δήμου Μελιτειέων και Δήμων Brindisi & Villa Castelli της περιοχής Sallento, της Νότιας Ιταλίας πραγματοποιήθηκε από 19-21/12/2008 σειρά εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Ιταλίας.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρουσίαση παραδοσιακών Κερκυραικών χορών απο τον πολιτιστικό σύλλογο Μωραιτίκων και παραδοσιακών χορών του Brindisi απο τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο "Lu Scattusu".
Η έκπληξη για την Ιταλική Κοινωνία ήταν η παρέλαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραιτίκων στο κέντρο της Πόλης του Brindisi, ψάλλοντας τα ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής Επιχ/σης του Δήμου Μελιτειέων, κ.Ιωάννης Αλεξάκης.

Manny Fontenla-Novoa: Αδύναμος ο Υπουργός Τουρισμού...

Οι υπεύθυνοι για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού έχουν δεχθεί τα πυρά για την αδυναμία τους να αντιδράσουν στην πτώση κατά 20% των κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Travel Mole.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Manny Fontenla-Novoa, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την "αδύναμη" λίρα, η ισοτιμία της οποίας τώρα έχει φτάσει στο 1:1 έναντι του ευρώ.
Δήλωσε όμως ότι αυτοί που δεν έχουν αντιδράσει σωστά είναι οι κρατικοί φορείς. "Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού έχει εμφανιστεί αδύναμος", είπε. "Βρίσκεται όντως υπό πίεση, αλλά να έρθει στην World Travel Market για τρεις ημέρες και να είναι τόσο πολύ απασχολημένος ώστε να μη συναντηθεί με τη βρετανική βιομηχανία ταξιδίων είναι κάτι το εξωφρενικό".

Αγώνας Scrable στο Λιβάδι Ρόπα - Κέρκυρα



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Αγώνας Scrable, τον οποίο διοργάνωσαν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008, στο Λιβάδι του Ρόπα, οι φίλοι μοτοσικλέτας OFF–ROAD, η Λέσχη 4Χ4 Κέρκυρας, η Λέσχη Λ.Α.Μ.Σ Ιωαννίνων και η Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών Ελλάδας, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου της Κέρκυρας.