Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΜΠΕΑΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έφυγε απο την ζωή σήμερα το πρωί η ηθοποιό Μπεάτα Ασημακοπούλου, σε ηλικία 75 ετών. Φοίτησε στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη, με καθηγητές την Ελένη Χαλκούση, τον Γιάννη Φλερύ, την Ελένη Τσουκαλά. Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο στο" Δημόσιο Σκάνδαλο" και στον κινηματογράφο το 1955 στην ταινία "Καταδικασμένη κι΄ απ΄ το παιδί της". Ακολούθησε μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο με γνωστές ταινίες όπως" η Καφετζού, ο Λεφτάς , Άλλος για το εκατομμύριο, ο Εμποράκος, Για ποιόν χτυπά η Κουδούνα" και πολλές άλλες.Το 1960 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκο και απέκτησαν ένα γιο.

Αγγλία: Chelsea-Everton στον τελικό του κυπέλλου

Με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 84' , η Τσέλσι νίκησε στον ημιτελικό του κυπέλλου, την Αρσεναλ με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό. Η ομάδα του Γκους Χίντινγκ θα αντιμετωπίσει στις 30 Μαϊου στο Γουέμπλεϊ, την Εβερτον, η οποία απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουν στα πέναλτι με 4-2!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Derviş Eroğlu

Νέα προβλήματα για την επίλυση του Κυπριακού «βλέπουν» τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μετά την εκλογή του ακροδεξιού Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα. Επιπλέον, θεωρούν ότι το «κλειδί» της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Αγκυρα και ότι το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει για άλλη μιά φορά το ρυθμιστικό της ρόλο στις εξελίξεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

BEST SELLER ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Ο CHAVEZ ΣΤΟΝ OBAMA

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι πωλήσεις του βιβλίου που ενέπνευσε μια γενιά αριστερών της Λατινικής Αμερικής από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες το χάρισε στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.Το βιβλίο «Ανοιχτές Φλέβες της Λατινικής Αμερικής: Πέντε Αιώνες της Λεηλασίας μιας Ηπείρου», ένα μανιφέστο για τους αιώνες ιμπεριαλισμού στην περιοχή, βρισκόταν χθες στη δεύτερη θέση των μπεστσέλερ του Amazon.com, αφού ο Τσάβες το δώρισε στον Ομπάμα κατά την 5η σύνοδο κορυφής των κρατών της αμερικανικής ηπείρου η οποία διεξήχθη στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Mahmoud Ahmadinejad ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Αν κάτι πέτυχε από την πρώτη μέρα η διάσκεψη του ΟΗΕ για τον ρατσισμό, που πραγματοποιείται στη Γενεύη, είναι να αναδείξει σε πρωταγωνιστή τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετέχουν στη διάσκεψη ενώ και η Γαλλία διαμήνυσε πως θα αποχωρήσει, αν επαναληφθούν τα αρνητικά σχόλια κατά του Ισραήλ από τον Ιρανό πρόεδρο. Η Γαλλία, η Βρετανία και η Τσεχική Δημοκρατία συμμετέχουν στη διάσκεψη με τον πρεσβευτή τους στη χώρα.

Θρίαμβος για Red Bull στη Σαγκάη

Ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull-Renault ήταν ο νικητής στο γκραν-πρι της Σαγκάης! Μάλιστα, η Red Bull-Renault πέτυχε για πρώτη φορά το «1-2», αφού και ο δεύτερος οδηγός της, Μαρκ Ουέμπερ τερμάτισε στη δευτερη θέση! Ο Φέτελ, που έκανε καταπληκτικό αγώνα μέσα στη βροχή, νίκησε για δεύτερη φορά σε γκραν-πρι. της φόρμουλα 1. Η πρώτη του νίκη, ήταν πέρυσι στη Μόντζα. Ο Τζέησον Μπάτον, νικητής στα δύο πρώτα γκραν-πρι (Μελβούρνη και Μαλαισία) τερμάτισε στην τρίτη θέση και στην τέταρτη ήταν ο δεύτερος οδηγός της Brawn-Mercedes, Ρούμπενς Μπαρικέλο.

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ

Το Σινικό Τείχος είναι κατά 3.850 χιλιόμετρα μακρύτερο από ότι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα, σύμφωνα με νέα, διετή μελέτη, που βασίστηκε σε σύγχρονες τεχνολογίες μέτρησης. Το Τείχος, η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή του κόσμου, ελίσσεται σε μήκος 8.851,8 χιλιομέτρων, ενώ οι περισσότερες προηγούμενες εκτιμήσεις περιορίζονταν γύρω στα 5.000 χλμ. Η χαρτογράφηση, την οποία υλοποίησε η Κρατική Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς, βασίστηκε μεταξύ άλλων σε συσκευές GPS και αποστασιόμετρα υπέρυθρου λέιζερ.