Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Krogias is back...

Για όποιον βιάστηκε να αποχαιρετήσει τον Γιώργο Κρόγια, σας ενημερώνουμε ότι επέστρεψε δριμύτερος. Το νέο blog του είναι το εξής: http://antikrogias.blogspot.com
Οι ακριβείς λόγοι διαγραφής του blog του ακόμα άγνωστοι αλλά πολλά θα μπορούσε ο καθένας μας να υποθέσει. Σύμφωνα με τον νέο τίτλο του νέου blog μπορεί κανείς να συμπεράνει πολλά. Σύντομα πιστεύουμε ότι θα λυθούν οι απορίες όλων μας.
Πάμε...
ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ

Έφτασαν οι πρώτοι 240 "VIP" στη ΓΑΔΑ...

Άφησαν τα "αφεντικά" με τις Πόρσε και τις βιλάρες και γύρισαν στη δουλειά τους. Έφτασαν σήμερα στη ΓΑΔΑ και ετέθησαν στη διάθεση του Ραχωβίτσα οι πρώτοι 240 που αποσπάστηκαν από τις φρουρές των διαφόρων επωνύμων. Μέχρι τέλος του μήνα θα πάρουν τον ίδιο δρόμο άλλοι 940. Το προσωπικό αυτό της ΕΛ.ΑΣ θα αναλάβει υπηρεσία με καθαρά αστυνομικά καθήκοντα στα διάφορα τμήματα τάξης και ασφαλείας του Λεκανοπεδίου. Κίνηση του Χρυσοχοϊδη που πέτυχε και έτυχε καθολικής επιδοκιμασίας...
http://nonews-news.blogspot.com

Συνταγματικό δικαίωμα έγινε στη Φιλανδία το internet

Η Φιλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που η ευρυζωνική σύνδεση στο internet θα θεωρείται συνταγματικό δικαίωμα. Ξεκινώντας από τον επόμενο Ιούλιο οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών στη χώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να δώσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 5,2 εκ πολίτες με ταχύτητες τουλάχιστον 1MBps. Η χώρα στοχεύει να δώσει ταχύτητες 100MBps μέχρι το 2015.
http://aegeanews24.gr

18 Οκτωβρίου 2009 - Σαν Σήμερα !!!

Η σκέψη του Ανδρέα Παπανδρέου
είναι επίκαιρη όσο ποτέ!!!


http://anarxaszante.blogspot.com

Απελευθέρωσαν πουλιά στο Σχιστό .

350 άγρια πουλιά , καρδερίνες, φανέτα, φλώρους, σταρήθρες, κοτσύφια, σταυρομύτες, τσοπανάκοι, βουνοπαπαδίτσες, γαλαζοπαπαδίτσες και άλλα πουλιά απελευθέρωσαν την προηγούμενη Κυριακή στο Σχιστό , οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, μαζί με υπαλλήλους του Δασαρχείου Πειραιά, και εκπροσώπων των συλλόγων Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ζωής ΄΄ΑΝΙΜΑ΄΄ και ΄΄ΑΛΚΥΟΝΗ ΄΄. Όπως επισημαίνουν στο Βίντεο που παρουσιάζει το Agroschannel τόσο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Σταθόπουλος η Εκπρόσωπος του Συλλόγου ΄΄ΑΝΙΜΑ ΄΄Μαρία Γανωτή και ο Θηροφύλακας Τοτός Στυλιανός οι έφοδοι αυτοί θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές όπου δραστηροποιείται το παράνομο κύκλωμα .Απο εμάς για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.

http://www.agroschannel.com

Οι αντιφάσεις Καρατζαφέρη

Ο κ. Κρατζαφέρης προεκλογικά ωρυόταν για τους λαθρομετανάστες εκμεταλλευόμενος τη δικαιολογημένη μέχρι κάποιο σημείο αγανάκτηση των πολιτών, ιδιαίτερα κάποιων συγκεκριμένων περιοχών των μεγαλουπόλεων.Τώρα μετεκλογικά ωρύεται ( θα τον παρακολουθήσατε στη βουλή)για τους κινέζους στο λιμάνι. θέλει δηλαδή να εξακολουθήσει το λιμάνι να είναι στους κινέζους με την πρότερη συμφωνία και χωρίς να αναγνωρίζει το δικαίωμα στη νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους για την καλύτερη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως εξάλλου είχε δηλώσει προεκλογικά.Θέλει δηλαδή να πλημμυρίσουμε από κινέζους ( δεν έχω τίποτα με το συμπαθητικό αυτό λαό ) και να εκτοπιστούν οι έλληνες εργαζόμενοι.Η πρακτική του δηλαδή είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές εθνικιστικές κορώνες του και πλήρως εναρμονισμένη με τις ιδιωτικοποιήσεις και την πώληση της Ελλάδας. Μια πολιτική απάτη στο αποκορύφωμά της!!!Φωνάζει δήθεν από τη μια μεριά για την πατρίδα και από την άλλη είναι φανατικός λάτρης των ιδιωτικοποιήσεων . Μόνο οι άσχετοι δεν το γνωρίζουν και δεν το αντιλαμβάνονται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν πώληση των οικονομικών , κοινωνικών και εθνικών δομών του ελληνικού έθνους και κράτους στο υπερεθνικό κεφάλαιο , στα κέντρα που επιδιώκουν την ισοπέδωση με κάθε τρόπο κάθε πατριωτικού και εθνικού και την προώθηση των συμφερόντων τους με κάθε ( ακόμα και απάνθρωπο ) τρόπο.Θυμήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης το παραμύθι με το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος . Δε νομίζετε ότι ο πρόεδρος πολλά παραμύθια διαβάζει τελευταία και ίσως άδικα κατηγορούσε τον «καταλληλότερο» για τα DVD ; Μήπως κάποιος πρέπει να του θυμίσει και το άλλο παραμύθι με την αλεπού και το κριάρι ( έτσι για να μη χάνει τη σειρά;)
http://epirusgate.blogspot.com

ΦΟΒΕΡΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ...

internet στα...σύννεφα από τη Lufthansa!

Από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, οι πελάτες της Lufthansa θα απολαμβάνουν ξανά την απόλυτη ελευθερία της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου πάνω από τα σύννεφα, καθώς η αεροπορική εταιρία επαναφέρει το πρόγραμμα FlyNet, παροχής ευρυζωνικού internet εν πτήσει. Επιπλέον, η νέα αυτή υπηρεσία θα επιτρέπει την κατά τη
διάρκεια της πτήσης μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύων κινητών τηλεφώνων με GSM/GPRS. Χάρη στο FlyNet, οι επιβάτες της Lufthansa σύντομα θα έχουν όχι μόνο ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα κειμένου (SMS) μέσω κινητών τηλεφώνων και να μεταφέρουν δεδομένα μέσω έξυπνης γενιάς κινητών (όπως οι συσκευές PDA, iPhone ή BlackBerry). Μαζί με το νέο εταιρικό συνεργάτη της, την Panasonic, η Lufthansa έχει σκοπό να εξοπλίσει ένα μεγάλο τμήμα του στόλου μεγάλου βεληνεκούς με υπηρεσίες FlyNet εντός του πρώτου χρόνου λειτουργίας.
Οι επιβάτες που διαθέτουν συσκευές συμβατές με ασύρματο ίντερνετ (WLAN) ή GSM/GPRS μπορούν να συνδέονται από οποιοδήποτε σημείο της καμπίνας του αεροσκάφους όπως σε κάθε δημόσιο Hotspot. Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιούν (π.χ. φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή έξυπνο κινητό), οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να χρεωθούν είτε μέσω ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας ή στην πιστωτική τους κάρτα. Σχεδιάζονται διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης, που ποικίλουν από ωριαία χρέωση μέχρι και ένα μηνιαίο πάγιο. Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να μπορούν να εξαργυρώνουν μίλια επιβράβευσης Miles & More για τη χρήση ασύρματου διαδικτύου. Η ακριβής τιμή για συγκεκριμένα προϊόντα θα ανακοινωθεί αργότερα. Η υπηρεσία θα διατίθεται σταδιακά σε όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις της Lufthansa ανά την υφήλιο.
http://allday-news.blogspot.com

Ενδοιασμοί από την Κομισιόν για την εξαγορά της OPEL

Όλα έδειχναν ότι η εξαγορά της OPEL από τον καναδοαυστριακό όμιλο MAGNA είχε πλέον ολοκληρωθεί, ωστόσο έμενε το τελευταίο "ΟΚ" από την Κομισιόν για να πάρει σάρκα και οστά η διάσωση της θυγατρικής της General Motors.
Φαίνεται όμως ότι όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς την επίτροπο ανταγωνισμού Νέλι Κρους. Η κα Κρους εξέφρασε "ενδοιασμούς" για το περιεχόμενο της συμφωνίας και κάλεσε τη General Motors να "ξανασκεφτεί τη συμφωνία". Το πρόβλημα που διακρίνει η επίτροπος σχετίζεται με την κρατική ενίσχυση που έχει υποσχεθεί η γερμανική κυβέρνηση στην MAGNA. Παραδόξως το Βερολίνο δεν έπεσε από τα σύννεφα. Ο καθ` ύλη αρμόδιος υπουργός Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ έδειξε κατανόηση. Σαν έτοιμος από καιρό, ο Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ δήλωσε ότι έχει κατανόηση για τις επιφυλάξεις που εξέφρασε η Κομισιόν όσον αφορά την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ύψους 4,5 δις ευρώ προς τον καναδοαυστριακό όμιλο MAGNA για τη συμφωνία εξαγοράς της OPEL.
"Θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις στην Κομισιόν"
Στο περιθώριο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων της κεντροδεξιάς, ο κ. τσου Γκούτενμπεργκ παρέπεμψε σε άτυχες δηλώσεις που έκαναν κάποιοι, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Παρά ταύτα δήλωσε αισιόδοξος για τα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις στην Κομισιόν και το θέμα θα προχωρήσει. Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι δεν θα διεξαχθούν από την αρχή οι συνομιλίες με τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά απλά θα δοθούν διευκρινίσεις.
Πάντως στην επιστολή της η ευρωπαία επίτροπος υποστηρίζει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς του ελεύθερου ανταγωνισμού οι ενισχύσεις που έχει υποσχεθεί η γερμανική κυβέρνηση στη MAGNA. Και αυτό γιατί οι υποσχέσεις του Βερολίνου συνδέονται με τον όρο, ο καναδοαυστριακός όμιλος να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της OPEL. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά της συμφωνίας τάσσεται και το Βέλγιο, καθώς με την εξαγορά προβλέπεται ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της Αμβέρσας. Επιφυλάξεις για τη συμφωνία εκφράζουν επίσης Ισπανία και Βρετανία που φοβούνται κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στις δικές τους μονάδες παραγωγής.
http://www.emea.gr/

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη Ν.Δ.

Ημερομηνία φαβορί για την ψηφοφορία εκλογής προέδρου είναι η 6 του Δεκέμβρη. Δικαίωμα ψήφου θα έχει ο κάθε νεοδημοκράτης που θα προσέλθει στις κάλπες και ταυτόχρονα θα διεξάγεται η εγγραφή του στις οργανώσεις του κόμματος με ένα συμβολικό οικονομικό αντίτιμο. Ο αριθμός των καλπών υπολογίζεται περί τις 1200 σε όλη την Ελλάδα. Το νέο καταστατικό θα ψηφιστεί στις 7 Νοεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.
http://www.epikairo.gr

Χορεύοντας στη βροχή!

Οι ουρανοί μπορεί να άνοιξαν όλη μέρα χθες στην Αττική, ωστόσο οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν επηρεάστηκαν στο ελάχιστο από τη συνεχή βροχόπτωση. Αποδίδοντας μάλιστα κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο νίκησαν άνετα τον Αστέρα της Τρίπολης με 3-0 χάρη στα τέρματα των Μέλμπεργκ (36′), Μήτρογλου (53′) και Ζαϊρί (67′).
Δικαιολογημένα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ευχαριστήθηκε την επανεμφάνισή του στην ομάδα τραγουδώντας σαν άλλος Σινάτρα…
http://papaki.redplanet.gr/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ: Θύματα της γρίπης των χοίρων Σχορτσιανίτης και Παπανικολάου!

Η «μάστιγα» της εποχής, η γρίπη των χοίρων, έπληξε και την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, έστω και στην πιο ήπια μορφή της. Συγκεκριμένα, ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν το Σάββατο, βρέθηκαν θετικοί στον ιό ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και οΚώστας Παπανικολάου. Οι δύο παίκτες υποβάλλονται ήδη σε θεραπεία και, φυσικά, βρίσκονται μακριά από την υπόλοιπη ομάδα. Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι, μετά την επιστροφή της ομάδας από τις ΗΠΑ, δυο από τους αθλητές μας, οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Παπανικολάου, εμφάνισαν ήπια συμπτωματολογία της νόσου των χοίρων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, υπεβλήθησαν σε ειδικές εξετάσεις, όπου βρέθηκαν "θετικοί". Είναι σε αγωγή και η παρούσα κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Για προληπτικούς λόγους, η υπόλοιπη ομάδα και οι σύνοδοί της ενημερώθηκαν και παρακολουθούνται από ειδικό λοιμωξιολόγο και το ιατρικό επιτελείο μας».
http://www.protothema.gr

Δημοφιλή Βίντεο - YouTube

Ένας αγενής παρουσιαστής που γελάει ασταμάτητα στο άκουσμα της φωνής του καλεσμένου του. Μπορεί με πρώτη ματιά να προκαλεί γέλιο, όμως το παρακάτω απόσπασμα προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη. Το βίντεο αυτό δεν είναι καινούργιο, η επισκεψιμότητα ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη που σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή. Λίγες μέρες μετά την εκπομπή, ο παρουσιαστής – προς ευχαρίστηση όλων- απολύθηκε!


Super League: Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0

ΜΑ...ΖΙΚΟ ΚΟΛΠΟ !!!
Είναι σαφές ότι ο Ζίκο δεν είναι μάγος, έστω και αν η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο ματς με τον Αστέρα, είναι τόσο θεαματική, όσο ορισμένα από τα εκπληκτικότερα μαγικά κόλπα του Κόπερφιλντ! Ο 56χρονος έβλεπε τη διακοπή του πρωταθλήματος, σαν τη μεγάλη του ευκαιρία για γενικό συμμάζεμα! Το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Ρέντη. Ήταν -άλλωστε- ο μόνος τρόπος, προκειμένου να βρει ποιοτικό χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες. Να τους γνωρίσει καλύτερα, να μιλήσει μαζί τους, να ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα μέσα από την προπόνηση, να διαπιστώσει την ικανότητα των ποδοσφαιριστών του στο να εφαρμόζουν τις εντολές του και -πάνω απ’ όλα- να δουλέψει στον τομέα της ψυχολογίας. Τα αποκαλυπτήρια, έγιναν στο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα, μια ομάδα σκληροτράχηλη, η οποία παραδοσιακά δυσκόλευε τους "ερυθρόλευκους". Ο Ζίκο εξέπληξε με την 11άδα που παρέταξε, αφού μέσα από αυτή απουσίαζαν 5 παίκτες με πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος. Εκτός 18άδας ο Λεονάρντο, εκτός 11άδας οι Λεντέσμα, Ζαϊρί, Στολτίδης και Ζεβλάκοφ. Για κάποιους, αυτό αποτέλεσε ρίσκο. Για το Βραζιλιάνο προπονητή του Ολυμπιακού, μια ξεκάθαρη ευκαιρία να ρίξει "στη φωτιά" παίκτες οι οποίοι έμοιαζαν με θηρία στο κλουβί! Ποδοσφαιριστές με τεράστιο κίνητρο, που θα έπρεπε όμως να αποδείξουν ότι αντέχουν, άλλοι σωματικά και άλλοι ψυχολογικά. Ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις και ποιοτικά λεπτά συμμετοχής, στο νέο Γολγοθά των 7 παιχνιδιών, μέσα σε μόλις 21 μέρες. Η φιλοσοφία του Ζίκο είναι επιθετική, κάτι που επιβάλλει τη χρησιμοποίηση όσων περισσότερων ποιοτικών παικτών μπορεί να βρει! Οι τεχνίτες Γκαλέτι, Όσκαρ, Μαρέσκα, Ντουντού και Ζαϊρί, επιδόθηκαν σε ένα ανεπανάληπτο passing game, το οποίο υποχρέωσε τον Αστέρα σε ρόλο θεατή. Η επιθετική νοοτροπία του 56χρονου προπονητή του Ολυμπιακού, εκφράστηκε και μέσω του ρόλου που είχαν τα ακραία μπακ. Συνεχείς κούρσες και σέντρες, τη στιγμή που οι ακραίοι μέσοι γέμιζαν την αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι πολλαπλοί πονοκέφαλοι για την πολυπρόσωπη -αλλά συχνά ανήμπορη- αμυντική γραμμή των Αρκάδων. Ο Ζίκο νίκησε κατά κράτος τον Αργεντινό προπονητή του Αστέρα, Γκόμεζ, υποχρεώνοντας παράλληλα τους οπαδούς των πρωταθλητών να τον αποθεώσουν. Το θέαμα και η επιθετική φιλοσοφία του προπονητή του Ολυμπιακού, άρχισαν να χτίζουν μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης. Τόσο με τους φιλάθλους, όσο και με τους παίκτες της ομάδας. Και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη σχέση μπορούν να αποδειχθούν ανεκτίμητα...
http://www.sport24.gr/

Συναινετικός ο Καραμανλής...

Υπερκομματικό προφίλ επιχείρησε να εμφανίσει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ,υποσχόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει εποικοδομητική στάση και θα στηρίξει «ακόμη και τις δυσάρεστες αποφάσεις της κυβέρνησης που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». Στην -πιθανότατα- τελευταία του ομιλία ως αρχηγού ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Κ. Καραμανλής κινήθηκε σε ήπιο τόνο και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ολισθήσει σε «μηδενιστική αντιπολίτευση», αλλά θα κρίνει «δίκαι και χωρίς υπερβολές και ακρότητες» τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
NO COMMENT...

Εκλογή από τη βάση...

Ανοιχτή ψηφοφορία με τη συμμετοχή όλων όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στη ΝΔ, ακόμα και την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες, προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ στις διαβουλεύσεις υπό το Δημήτρη Σιούφα. Το Σάββατο, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ενημέρωσε τον Κώστα Καραμανλή για την απόφαση και ο πρώην πρωθυπουργός του ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού. Η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου προβλέπει παράταση της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων ως τις 22 Οκτωβρίου, υπό την προυπόθεση και οι νέοι υποψήφιοι να εμφανίσουν 50 υπογραφές. Μια εβδομάδα πριν το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει την πρόταση της αλλαγής του καταστατικού και της εκλογής προέδρου από τη βάση, την οποία θα εισηγηθεί στο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου. Εφόσον το συνέδριο το αποφασίσει, η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή και θα διεξαχθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους στις 6 Δεκεμβρίου. Στην ψηφοφορία μπορεί να λάβει μέρος κάθε πολίτης που θα εγγράφεται στη ΝΔ ακόμα και την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες καταβάλλοντας το αντίτιμο των δύο ευρώ. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να συγκεντρώνει το 50% συν μία ψήφο.

Εισβολή ενόπλων σε κατάστημα στο Παγκράτι

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την οδό Φιλολάου όπου βρίσκεται πολυκατάστημα παιχνιδιων, στο οποίο λίγο πριν είχαν εισβάλει τρεις ένοπλοι. Οι δράστες είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν το κατάστημα. Αρχικώς υπήρχαν φόβοι ότι οι ληστές έχουν παραμείνει στο κτίριο, κρατώντας υπαλλήλους ως ομήρους. Μετά από έρευνα των ΕΚΑΜ στον χώρο διαπιστώθηκε ότι οι υπάλληλοι ασφαλείας της χρηματαποστολής, την οποία είχαν στόχο οι ληστές, είχαν κλειδωθεί στο λογιστήριο προκειμένου να προστατευθούν και δεν συνέτρεχε κατάσταση ομηρείας. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εξακολουθούσαν να ερευνούν τον χώρο, αναζητώντας ίχνη των δραστών.

COSCO - Έληξε η απεργία στο λιμάνι

Οι εγγυήσεις που πήραν από την υπουργό Οικονομίας για τα εργασιακά τους δικαιώματα και η αναβολή της εφαρμογής της σύμβασης με τη COSCO για 15 ημέρες έκαμψαν τους απεργούς, που αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά το λιμάνι.
Η κ. Κατσέλη έδωσε εγγυήσεις στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας για τη διασφάλιση των αποδοχών τους. Οι προτάσεις της υπουργού διαμορφώθηκαν κατόπιν συνεννοήσεως με την κινεζική πλευρά, καθώς ενεργό ρόλο εκ μέρους της Cosco έχει αναλάβει ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα.
Η Cosco συμφώνησε να αναβληθεί εφαρμογή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο κατά 15 ημερες, παραχωρώντας προσωρινά στον ΟΛΠ το δικαίωμα να διενεργεί τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων για λογαριασμό της. Στο διάστημα αυτό, η κ. Κατσέλη θα λάβει τις προτάσεις των συνδικαλιστών προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί πτυχές της σύμβασης με τους Κινέζους.