Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

internet στα...σύννεφα από τη Lufthansa!

Από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, οι πελάτες της Lufthansa θα απολαμβάνουν ξανά την απόλυτη ελευθερία της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου πάνω από τα σύννεφα, καθώς η αεροπορική εταιρία επαναφέρει το πρόγραμμα FlyNet, παροχής ευρυζωνικού internet εν πτήσει. Επιπλέον, η νέα αυτή υπηρεσία θα επιτρέπει την κατά τη
διάρκεια της πτήσης μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύων κινητών τηλεφώνων με GSM/GPRS. Χάρη στο FlyNet, οι επιβάτες της Lufthansa σύντομα θα έχουν όχι μόνο ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα κειμένου (SMS) μέσω κινητών τηλεφώνων και να μεταφέρουν δεδομένα μέσω έξυπνης γενιάς κινητών (όπως οι συσκευές PDA, iPhone ή BlackBerry). Μαζί με το νέο εταιρικό συνεργάτη της, την Panasonic, η Lufthansa έχει σκοπό να εξοπλίσει ένα μεγάλο τμήμα του στόλου μεγάλου βεληνεκούς με υπηρεσίες FlyNet εντός του πρώτου χρόνου λειτουργίας.
Οι επιβάτες που διαθέτουν συσκευές συμβατές με ασύρματο ίντερνετ (WLAN) ή GSM/GPRS μπορούν να συνδέονται από οποιοδήποτε σημείο της καμπίνας του αεροσκάφους όπως σε κάθε δημόσιο Hotspot. Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιούν (π.χ. φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή έξυπνο κινητό), οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να χρεωθούν είτε μέσω ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας ή στην πιστωτική τους κάρτα. Σχεδιάζονται διαφορετικά μοντέλα τιμολόγησης, που ποικίλουν από ωριαία χρέωση μέχρι και ένα μηνιαίο πάγιο. Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να μπορούν να εξαργυρώνουν μίλια επιβράβευσης Miles & More για τη χρήση ασύρματου διαδικτύου. Η ακριβής τιμή για συγκεκριμένα προϊόντα θα ανακοινωθεί αργότερα. Η υπηρεσία θα διατίθεται σταδιακά σε όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις της Lufthansa ανά την υφήλιο.
http://allday-news.blogspot.com