Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Καλούδης: Αναγκαία τα κυβερνητικά μέτρα, δεν είναι αυτοδιοίκηση οι λίγοι δήμοι

altΟ Γιώργος Καλούδης στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έκανε εφ΄ όλης της ύλης αναφορές στα τρέχοντα ζητήματα. Αναφέρθηκε στα αναγκαστικά, όπως τόνισε, μέτρα της κυβέρνησης, χώρισε σε τρεις κατηγορίες τους Υπουργούς της, μίλησε για τις επιδοτήσεις, αλλά και για τον Καλλικράτη.
Για τα μέτρα της κυβέρνησης και τους Υπουργούς
"Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι μέτρα αναγκαστικά, είναι μέτρα έκτακτης ανάγκης, δεν είναι μέτρα ΠΑΣΟΚ, είναι μέτρα για τη σωτηρία της πατρίδας μας από τη χρεωκοπία, με κάλυψε με αυτή τη τοποθέτηση ο Πρόεδρος, τον στήριζα και οφείλουν όλοι να τον στηρίξουν. Ο λαός βλέπει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να γυρνάει όλο τον κόσμο με ένα αεροπλάνο, να τρέχει για να σώσει τη χώρα, το εκτιμάει αυτό και έχει ακόμα ανοχή.
Οφείλουμε όλοι να τον στηρίξουμε. Στηρίζω και στήριζα τον Πρόεδρο. Όμως δεν στηρίζουν οι υπουργοί: Το ένα τρίτο των υπουργών τα στηρίζουν, το ένα τρίτο των υπουργών δεν τα στηρίζει εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή τους είτε με δημόσιες τοποθετήσεις είτε με διαρροές στον τύπο και στα λοιπά ΜΜΕ, και το ένα τρίτο των υπουργών και υφυπουργών είναι εξαφανισμένο, εκλαμβάνοντας τη πολιτική ως πασαρέλα, ως καλλιστεία.
Τα μέτρα πρέπει να βγουν να τα στηρίξουν δημόσια πρώτα οι υπουργοί.
Ο λαός ζητά να πληρώσουν και οι υπεύθυνοι. Για να πληρώνουν και οι υπεύθυνοι πρέπει να μη παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών με κάθε πρόωρη διάλυση της Βουλής.
Χρειάζεται να ψηφισθεί νέος νόμος για την ευθύνη υπουργών, με τον οποίο τα αδικήματα των υπουργών, βουλευτών θα υπόκεινται στην 8ετή παραγραφή που υπόκεινται και τα αδικήματα των πολιτών.
Οι φόροι είναι ένας τρόπος για να μειωθούν τα ελλείμματα, ο άλλος και σημαντικότερος είναι να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας και μη έχοντας βιομηχανία οι δύο βασικές πηγές πλούτου της χώρας είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία και γι αυτά δεν γνωρίζουμε το σχέδιο δράσης.
Ο κόσμος έχει ακόμα ανοχή γιατί περιμένει την ανάπτυξη. Η μικρομεσαία τάξη χειμάζεται. Η αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα, χρειάζεται να πέσει αμέσως χρήμα στην αγορά".
Για τις επιδοτήσεις
"Η επιδότηση των αγροτών, η 2η δόση δεν καταβλήθηκε ακόμα, παρά τις υποσχέσεις ότι θα καταβαλλόνταν το αργότερο στις 15 Μάρτη. Οι επιλογές διοικήσεων έχει καθυστερήσει για ένα εξάμηνο, ανεξήγητα, και οι λίγες επιλογές που έγιναν δεν οι καλύτερες. Η διαφάνεια απαιτεί να δοθούν όλα τα βιογραφικά στη δημοσιότητα.
Ο Πρόεδρος είπε ότι το κράτος δεν θα είναι λάφυρο του κόμματος, αλλά κάποια πρόσωπα το θεωρούν λάφυρό τους.
Το κόμμα μας ενδιαφέρει και ως πεδίο παραγωγής πολιτικής και ως υποστηρικτικός πολιτικός οργανισμός.
Το κόμμα μας δεν λειτουργεί σε κανένα επίπεδο, άρα δεν λειτουργεί και δημοκρατικά.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να λειτουργήσει δημοκρατικά".
Για τον Καλλικράτη
"Οι πολύ λίγοι Δήμοι δεν είναι Αυτοδιοίκηση, μπορεί να είναι Νομαρχίες ή Επαρχεία αλλά δεν είναι Αυτοδιοίκηση. Ας αναλογισθεί ο υπουργός Εσωτερικών γιατί το 1912 ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατήργησε τους Δήμους και επανέφερε τις Κοινότητες.
Όχι μυστικές πελατειακές προτάσεις στον υπουργό Εσωτερικών για τους Δήμους.
Καθαρές δημόσιες προτάσεις για τους συνενωμένους Δήμους. Οι Νομαρχιακές, Περιφερειακές Επιτροπές, το Εθνικό Συμβούλιο να έχουν λόγο.
Ποια είναι η πολιτική των συμμαχιών μας για τον 2ο Γύρο των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών;
Όχι βέβαια το ΚΚΕ, το οποίο είναι μία βαθιά ποτισμένη αντιπασοκική συντηρητική δύναμη που συνεργάζεται πότε υπόγεια πότε φανερά με τη Ν.Δ.
Όσες απεργίες προκάλεσε στα 6 χρόνια Ν.Δ. το ΚΚΕ, προκάλεσε τους 3 πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Η εμπειρία έδειξε ότι στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές γίνονταν συναλλαγές και περίεργες συνεργασίες, σχεδόν παντού σε όλη την Ελλάδα.
Καταθέτω τη πρόταση οι Περιφερειακές εκλογές να διεξάγονται σε άλλον χρόνο από αυτόν των Δημοτικών εκλογών, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, και κάθε 5 χρόνια. Από τη μεθεπόμενη θητεία να διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές για να υπάρχει και μείωση των εξόδων του κράτους".
http://www.corfupress.com

Να που μπορεί το κράτος να δείχνει (τουλάχιστον!) ότι λειτουργεί.

Έλεγχος στις μισθολογικές καταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων
Η προκλητική συμπεριφορά των ιδιωτικών σχολείων, να προχωρήσουν ετσιθελικά σε περικοπή του δώρου Πάσχα από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται σ'αυτά, φαίνεται πως αντιμετωπίζεται σθεναρά από το Υπουργείο Υγείας.
Έτσι με το έγγραφο που απέστειλε σήμερα 22/03 ζητά να διαπιστωθεί η εφαρμογή του Νόμου 682/1977, άρθρο 36, παρ. 1 (Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων).
Ζητά λοιπόν τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων ζητά με έγγραφο του από τους Περιφερειακούς Διευθυντές μέχρι τις 26 Μαρτίου ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Μιχάλης Κοντογιάννης.
Στο έγγραφο μάλιστα επισημαίνεται  ότι η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία.
Είναι μια θετική πολιτική πράξη που πιστώνεται στην Διαμαντοπούλου.
http://activistis.gr/

Κατατέθηκε αγωγή 1,5 εκ. ευρώ σε Μάκη, Μουλίνο και "veto"

Κατατέθηκε και τυπικά σήμερα η αγωγή του Σωκράτη Γκιόλια κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του Χρήστου Μουλίνου για όσα ψευδή και συκοφαντικά ανέφεραν στην εφημερίδα "veto". Η αγωγή θα εκδικαστεί στις 25 Νοεμβρίου 2010
Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Χ.Μουλίνος εν γνώση τους χρησιμοποίησαν αναληθή περιστατικά για να συκοφαντήσουν τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.
Όμως θα έχουν και όλο τον χρόνο να μαζέψουν τα στοιχεία και να βρούνε όλα όσα του καταμαρτυρούν. Αλίμονο πια δεν είναι αρκετοί 8 μήνες για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα όσα λένε;
Από τον καθένα και την εφημερίδα ζητάει 500.000 ευρώ , στην φθήνια θα την βγάλει ο Μάκης που θα πρέπει να πληρώσει 1εκ. ευρώ με την εφημερίδα του και άλλα 500.000 ο Μουλίνος.
Δεκτά γίνονται και σπίτια στην Εκάλη αν τα μετρητά τα θέλει τόσο πολύ.
http://www.ipanicmag.com

Μπλε Χαρακώματα!

Υπουργοί Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος και Γιάννης, πλακώθηκαν μέσω των κυριακάτικων εφημερίδων ΜΠΑΜΠΑ! Αιτία λενε είναι οι ευθύνες που τους καταλογίζονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Ο Γ. Παπαθανασίου επιμένει ότι το έλλειμμα του 2009 θα μπορούσε! να κλείσει στο 8%. Ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης, επιρρίπτει τις ευθύνες για το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα στην πολιτική που ακολουθήθηκε το 2009, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομίας! Στα χαρακώματα και οι δυό ΜΠΑΜΠΑ! Και οι ΔΥΟ της Α.Ε στα χαρακώματα και ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ!
http://diaporon-bl.blogspot.com

Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της Siemens ο Αλογοσκούφης - σιγά μη δεν ήτανε...

Διαβεβαίωνε τον Μ. Χριστοφοράκο ότι είχε «εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης» για να προχωρήσει τις δουλειές της η Siemens! Νέες αποκαλύψεις - φωτιά...

Από τον Άγγελο Παπαδομιχελάκη

Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της Siemens αποδεικνύεται ο Γ. Αλογοσκούφης...
Το "Εθνος της Κυριακής" αποκαλύπτει εμπιστευτικό σημείωμα του Μιχάλη Χριστοφοράκου προς τα κεντρικά της Siemens στη Γερμανία, το οποίο πρώτη φορά βάζει στο «κάδρο» τον πρώην υπουργό Οικονομίας. Μπορεί ο πρώην «τσάρος» να είχε φροντίσει επιμελώς να κρατήσει το όνομά του μακριά από κάθε καυτή υπόθεση της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, οι νεες αποκαλύψεις όμως αναδεικνύουν και τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Siemens. Κορυφαίος υπουργός τότε, φαίνεται μάλιστα πως και στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε κρατήσει ρόλο συντονιστή...
Στο «εμπιστευτικό» του ο Μ. Χριστοφοράκος αναφέρει, κατά το ρεπορτάζ, συγκεκριμένα πρόσωπα από τα κεντρικά της Siemens που είχαν, μαζί με τον ίδιο, συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Οικονομίας και τον Μ. Λιάπη και εμφανίζει τους δύο υπουργούς να συστήνουν στη Siemens να...

συνεχίσει μόνη της έργο του ΟΣΕ, επειδή η Κοινοπραξία που το είχε αναλάβει, και στην οποία συμμετείχε και η Siemens, καθυστερούσε την υλοποίησή του.
Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των δύο υπουργών, σύμφωνα με το εμπιστευτικό υπόμνημα Χριστοφοράκου, που δεν δίστασαν να διαβεβαιώσουν τα κορυφαία στελέχη της Siemens ότι «είχαν εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης»!
Κι ενώ την περίοδο εκείνη το περιβόητο C4I βρισκόταν στον αέρα, οι δύο υπουργοί εμφανίζονται να εκφράζουν την «αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη Siemens». Δύσκολα γίνεται κατανοητό τι είδους διαπραγματεύσεις είναι αυτές με τη μια πλευρά -την κυβερνητική- να πληροφορεί τα κορυφαία στελέχη της Siemens ότι έχουν εξασφαλίσει την ελευθερία να κινηθούν κατά πώς εξυπηρετεί την εταιρεία!
Το «Εσωτερικό υπόμνημα», όπως το ονομάζει με την ένδειξη «Εμπιστευτικό», φέρει ημερομηνία 30 Αυγούστου 2004 και αποτελεί το... επιστέγασμα των επαφών που είχαν προηγηθεί με τους υπουργούς και τα θετικά για την εταιρεία αποτελέσματα.
Ο Mr Siemens τοποθετεί χρονικά τις συναντήσεις αυτές μια εβδομάδα πριν από το τέλος Αυγούστου του 2004, ενώ με άλλα υπομνήματα αναφέρεται:
Σε μια συνάντηση που είχε με τον Μ. Λιάπη, τον τότε Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και ένα μέλος του Δ.Σ του ΟΣΕ τον Ιούλιο του 2004 με αντικείμενο το ίδιο έργο του ΟΣΕ.
Σε μια επίσκεψη που έκανε στον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη στις 2 Αυγούστου του 2005.
Σε ένα «ραντεβού», όπως το ονομάζει, στο υπουργείο Μεταφορών δύο ημέρες αργότερα (4 Αυγούστου 2005) με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Εντύπωση προκαλεί -σύμφωνα πάντα με τα υπομνήματα Χριστοφοράκου- ότι αυτός που ενδιαφέρεται να πάρει όλη τη δουλειά η Siemens κι όχι η Κοινοπραξία που είχε συσταθεί και στην οποία μετείχε η εταιρεία, ήταν ο Μ. Λιάπης, επειδή καθυστερούσαν τα έργα. Από το ίδιο σημείωμα, το οποίο εκτός από τον Μ. Χριστοφοράκο συνυπογράφει και ο γενικός διευθυντής Συγκoινωνιών και Ηλεκτροτεχνικών Εργων της Siemens Δ. Παναγιωτίδης, αποκαλύπτεται προσπάθεια να αποκλειστούν οι «πιθανοί Ελληνες εταίροι και υπεργολάβοι» στους οποίους η Siemens θα μπορούσε να απευθυνθεί αν το έκρινε απαραίτητο.
Στο διαβαθμισμένο ως «εμπιστευτικό» υπόμνημά του ο Μ. Χριστοφοράκος σημείωνε: «Σε σχέση με τις συμφωνίες τροχαίου υλικού με τον ΟΣΕ, τα Ελληνικά Ναυπηγεία και τη Siemens, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, συζητήθηκε η ακόλουθη, ιδιαίτερα θετική, για τη Siemens εξέλιξη:
Και οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη Siemens ως αξιόπιστου και σημαντικότερου εταίρου, τόσο σε επίπεδο διαλόγου όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε από τη Siemens να λάβει άμεσα την πρωτοβουλία της διερεύνησης υπό ποιες συνθήκες θα ήταν δυνατό για τη Siemens να αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση για την ολοκλήρωση των προβληματικών συμβάσεων, εφόσον είναι απαραίτητο μαζί με τους πιθανούς Ελληνες εταίρους και υπεργολάβους, με ή χωρίς τη συμμετοχή των Ελληνικών Ναυπηγείων π.χ. ως υπεργολάβου.
Οι υπουργοί ανέφεραν ότι είχαν εξασφαλίσει την πολιτική ελευθερία κινήσεων εντός της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων με τις συμφωνίες τροχαίου υλικού, παράλληλα με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του υπουργού Οικονομίας σε σχέση με τις υποχρεώσεις-απαιτήσεις της HDW αναφορικά με τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι η άμεση ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των σιδηροδρομικών μεταφορών στον κύριο άξονα Πάτρας-Αθήνας- Θεσσαλονίκης αποτελούσε την απόλυτη προτεραιότητά του». 

Της Δικαιοσύνης Ήλιε

http://static.panoramio.com/photos/original/25287008.jpgΦωτίζει ο ήλιος. Βλέπω την πρέσα να ρίχνει πίσσα και 8 εργάτες να την στρώνουν. Σε λίγο καιρό ο δρόμος θα υποδέχεται τα μισά αυτοκίνητα της πόλης. Κάποια από αυτα θα ναι των 8 εργατών που θα ψάχνουν για δουλειά. Παρατηρώ την προσπάθειά τους να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος κι αναρωτιέμαι προς τι η βιάση τους να ανταμώσουν με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Μπορεί και να ναι τα 800 ευρώ στο τέλος του μήνα. Μπορεί και να ελπίζουν ότι κάποιο έργο θα προκύψει για την χρεωμένη εταιρεία και θα τους κρατήσει. Μπορεί και να ναι απλά η υπερένταση της αναμονής για το μέλλον και ό,τι αυτό θα φέρει. Σε κάποιους, που έχουν εξηνταρίσει, θα φέρει λίγα ένσημα και μια σύνταξη 680 ευρώ.
Οι ακτίνες του ήλιου στάζουν πάνω στα πρόσωπα και η πίσσα βράζει. 10 λεπτά διάλειμα για τσιγάρο λέει ο εργοδηγός μέχρι να ετοιμαστεί το επόμενο φορτίο πίσσας. Μαζεύονται σε μια μεριά. Αποκαμωμένοι όλοι, άλλοι γελάνε, άλλοι γκρινιάζουν, αλλοι κοιτάζουν σιωπηλοί τον καπνό από τα τσιγάρα να ανταμώνει ψηλά τον ήλιο.
Από την άλλη μεριά του δρόμου, τρεις φιγούρες ντυμένες στα χακί  μαζεύουν χόρτα. Έβρεχε τις προηγούμενες μέρες και τα χόρτα θέριεψαν, γεμίζουν οι σακούλες απο δαύτα. Ένας τους έρχεται, χαιρετάει, ζητάει τσιγάρο. Του το δίνουν. Ωραία μέρα λέει. Ωραία είναι. Και αφού  έχει ήλιο σήμερα, λέει, βγήκε να  μαζέψει χόρτα για το σπίτι και για να περάσει η ώρα.  Δεν έχει δουλειά σήμερα. Δεν έχει δουλειά τα τελευταία 35 χρόνια κομπαζει και κοιτάει δεξιά κι αριστερά σαν να συνωμονοτεί για κάτι κοινό με τους εργάτες. Προσελήφθη για να οδηγάει άρματα, αλλά τα άρματα τα οδήγάνε οι φαντάροι και τον βολέψαν σε γραφείο. Τις βροχερές μέρες να αγναντεύει τους φακέλους στα ράφια και το ρολόι στον τείχο και τις ηλιόλουστες να μαζεύει ραδίκια για να περάσει η ώρα. Μέχρι να βγει στην σύνταξη. Σιμώνει ο καιρός και κάνει όνειρα  ντυμένα με το εφάπαξ. Αλλά και μέχρι τότε μια χαρά θα ναι, 1500 ευρώ είναι αυτά. Καθαρά, σίγουρα και αδούλευτα. Με υγιεινή συνοδεία σαλάτες με ραδίκια.
Το δεκάλεπτο πέρασε, τα τσιγάρα γίναν γόπες και η πίσσα έτοιμη για στρώση. Οι εργάτες ξαναπιάνουν τα εργαλεία καθώς ο ήλιος συνεχίζει να καίει τα μέτωπα και να αυξάνει την χλωροφύλλη στα ραδίκια. Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ. Νοητέ. Νοητέ. Νοητέ. Τι και ποιους φωτίζεις;  Καλημέρα$ 

Αυτοκάθαρση ή αυτοδιάλυση;

Το supercar McLaren MP4-12C !!!

Και με την βούλα (επισήμως δηλαδή), οι πρώτες λεπτομέρειες από την McLaren για το supercar που σχεδίασε, εξέλιξε και κατασκευάζει, ανεξάρτητα από την πρώην συνεργάτη της στον χώρο της φόρμουλα 1, την Mercedes Benz.

Το supercar, που φέρει την ονομασία McLaren MP4-12C, όπως όλα δείχνουν «μεταφέρει» στον δρόμο και τους κοινούς θνητούς που θα το αποκτήσουν την τεχνολογία που συναντάμε στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Παράλληλα διαθέτει σχεδιασμό τέτοιο, που δύσκολα περνάει απαρατήρητο στο δρόμο.

Με την MP4-12C η McLaren αποτίει φόρο τιμής στο καταπληκτικό μονοθέσιο που κατασκεύασε το 1981 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1, με την κωδική ονομασία MP4 / 1. Ένα αυτοκίνητο που έμελλε να γίνει θρύλος στον χώρο των μηχανοκίνητων σπορ.

Η McLaren MP4-12C είναι ένα υψηλής απόδοσης διθέσιο σπορ μοντέλο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και κίνηση στους πίσω τροχούς, που θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2011 σε τιμή που κυμαίνεται από 125.000 και 175.000 λίρες Αγγλίας.

Το βρετανικό supercar εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 3.8 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετικά αποθέματα ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα επτά σχέσεων Seamless Shift κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (SSG), το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από την Mc Laren. Με τον συγκεκριμένο συνδυασμό κινητήρα – κιβωτίου, το supercar επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, ο δείκτης του κοντέρ «καρφώνεται» στα 200 χλμ/. / ώρα (από θέση στάσης) σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ. /ώρα.

Το αμάξωμα του supercar είναι νκατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος του. Η εξωτερική εμφάνιση είναι άκρως εντυπωσιακή με έντονες γραμμές που παραπέμπουν σε ένα σπορ μοντέλο υψηλού επιπέδου. Έντονα σπορ στοιχεία –όπως άλλωστε θα ήταν αναμενόμενο- υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με το τιμόνι και τα όργανα να θυμίζουν αγωνιστικό μοντέλο. Όσον αφορά τον μοχλό των ταχυτήτων, έχει αντικατασταθεί από τα paddles που υπάρχουν στο τιμόνι. 
Με "διπλό" και Δ.Σ. ο ΟΣΦΠ επιστρέφει!Μετά τις δύο γκέλες με Ηρακλή και Γιάννενα ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κάνει 2-3 σημαντικές… δουλίτσες! Πρώτα απ’ όλα να ψάξει μέσα από πειστικές εμφανίσεις και σπουδαίες νίκες τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Ύστερα, ήταν σημαντικό να «κερδίσει» και πάλι τους οπαδούς του, οι οποίοι έμοιαζαν να χάνουν μεγάλο μέρος της πίστης τους αναφορικά με τις φετινές δυνατότητες της ομάδας. Υπάρχει εμφατικότερος τρόπος για να αντιστρέψεις το κλίμα απ’ το να νικήσεις το μεγάλο σου αντίπαλο, καταστρέφοντας το… πάρτι τίτλου που ετοίμαζε;
Ο τίτλος χάθηκε για φέτος, έστω και αν ο Μπάντοβιτς δηλώνει έτοιμος να το παλέψει ως το τέλος. Σίγουρα, όμως, μαζί με το πρωτάθλημα δεν πρέπει να χαθεί και το κίνητρο των παικτών. Άλλωστε, η πρώτη θέση στα play off οδηγεί και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον παράδεισο για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και για κάθε διοίκηση, αφού τα εκατομμύρια είναι πολλά…

Τους θύμισε πως είναι ακόμα πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός έψαχνε να πιαστεί από κάπου προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση. Να διώξει τη γκρίνια από την εξέδρα, να σβήσει το χαμόγελο όσων ήλπιζαν να διαλυθεί, να εξαφανίσει το κλίμα μιζέριας από τα αποδυτήρια, να υποχρεώσει τους αντιπάλους του να θυμηθούν πως αυτός είναι ακόμα ο πρωταθλητής.

Το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε είτε να καταστρέψει τους «ερυθρόλευκους» (αρκετός κόσμος μιλούσε ακόμα και για συντριβή του Ολυμπιακού) είτε να τους αναστήσει. Ο Μπάντοβιτς και οι παίκτες του φρόντισαν να συμβεί το δεύτερο! Οι… φιέστες και η «λογοδιάρροια» ορισμένων οι οποίοι μιλούσαν για τη «μεγάλη πράσινη νύχτα», ξύπνησε τον εγωισμό των πρωταθλητών.
http://sport24.gr

H AEK άλωσε την Τούμπα


Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 και...γκρέμισε το "κάστρπ" του Σάντος.
Μία σπουδαία νίκη από πλευράς ψυχολογίας ενόψει πλέι οφ πήρε η ΑΕΚ, η οποία νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο...Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, ωστόσο στο 16’ ο Μπλάνκο εκμεταλλευόμενος το τεράστιο λάθος του Χαλκιά, κατάφερε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0. Στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος των 45’, ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, όμως η ΑΕΚ κράτησε σχετικά άνετα το υπέρ της σκορ.
Στην επανάληψη ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η ΑΕΚ χτυπώντας στην αντεπίθεση, ήταν αυτή που έχασε τουλάχιστον τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ κυνήγησε την ισοφάριση, είχε κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα μετά το 2-1 από τον Ολυμπιακό.
totefteri

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ !

Μέσα στο γενικό χαμό των εξελίξεων, ορισμένα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν και να δημιουργούν τις συνθήκες για την παραπέρα πορεία.
1. Η Ευρωζώνη μπροστά στο καίριο δίλημμα, για την επιβίωσή της ή όχι, που τέθηκε με αφορμή (κι όχι αιτία), την περίπτωση της Ελλάδας, δείχνει να ξεπερνάει τις όποιες εσωτερικές της διαφωνίες και να προωθεί μέτρα βοήθειας της χώρας μας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της διεθνούς κερδοσκοπίας.
2. Η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, βλέπει τους πρώτους καρπούς της τιτάνιας πολιτικής του προσπάθειας, που είχε ως βασικό στόχο, τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και την αντιμετώπισή του σε ευρύτερα πλαίσια.

3. Η χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία κάποιοι εύχονται, (από φθόνο ή από κερδοσκοπία) και που σε κάποιους θα ταίριαζε και θα άξιζε, (τράπεζες – δανειστές), δεν θα επιτραπεί, σε πείσμα και ορισμένων πλιατσικολόγων του εσωτερικού, που στον πάτο του πολιτικού τους ξεπεσμού, την βλέπουν ως ευκαιρία δικής τους ανέλιξης.
4. Τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας, παρά την σκληρότητά τους, περνάνε και φαίνεται να πιάνουν τόπο, καθώς τα πρώτα δείγματα για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, είναι, ήδη, ορατά.
Ο ελληνικός λαός, με αρκετή, συνάμα και πρωτόφαντη, κατανόηση, έδωσε πίστωση χρόνου στο Γ. Παπανδρέου, για να επιχειρήσει την αναγέννηση της Ελλάδας και την εμπέδωση συνθηκών και προϋποθέσεων, που θα την οδηγήσουν με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια μπροστά. Τα κριτήριά του παραμένουν αυστηρά, όπως πάντα, πόσο μάλλον τώρα, που, εκτός των άλλων, υφίσταται τις συνέπειες μιας επώδυνης πολιτικής λιτότητας.
Με βάση αυτά τα κριτήρια παρακολουθεί, κρίνει και συσσωρεύει στοιχεία για την τελική στάση και θέση του, τον απολογισμό, ο οποίος δεν μπορεί παρά να έλθει σύντομα και, πάντως, όχι πέρα από το μέσον της θητείας αυτής της κυβέρνησης !
 

«Φορολόγηση στην Εκκλησία. Αμήν και πότε»

«Φορολόγηση στην Εκκλησία. Αμήν και πότε». Ήταν ένα από τα πολλά και ευρηματικά, συνθήματα στα πλακάτ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από την εκκλησία της Μικρής Παναγίας (Παναγούδας) Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, χοροστατούσε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Ρεπορτάζ-Φωτορεπορτάζ
Αρίστος Αναγνώστου
Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα μέσω facebook για μια ειρηνική διαδήλωση υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας και της περιουσίας της, του διαχωρισμού των σχέσεών της με το κράτος, αλλά και την τιμωρία των ρασοφόρων που έχουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση Βατοπεδίου. Η Ομάδα Facebook, «ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ», είναι μια κίνηση πολιτών που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο και ενώθηκαν κάτω από ένα κοινό σκοπό: την άσκηση κοινωνικής πίεσης στην Εκκλησία προκειμένου να συντρέξει οικονομικά στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Η ομάδα, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 89.000 μέλη, αποφάσισε να κάνει τα "κλικ" της πράξη, κατεβαίνοντας σε μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά την Κυριακάτικη Λειτουργία και ενώ το κήρυγμα Άνθιμου βρισκόταν σε εξέλιξη και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (από την ΕΡΤ3).
«Φορολογώντας υψηλά την τεράστια περιουσία της εκκλησίας οι φόροι για τους πολίτες και το κρατικό έλλειμμα θα μειωθούν αισθητά! Θέλουμε να επιβληθεί το δίκαιο και να σταματήσει η συνεχής προκλητικότητα των υψηλόβαθμων κληρικών που προτρέπουν τους πολίτες στην φιλανθρωπία, ενώ οι ίδιοι στέλνουν δισεκατομμύρια σε offshore λογαριασμούς και δεν φορολογούνται αρκετά για τα ακίνητα και τα έσοδα τους. Την ίδια στιγμή που η ελληνική οικονομία καταρρέει, αυτοί αρνούνται να συνεισφέρουν στο κράτος αυτό που τους αναλογεί, περιφρονώντας έτσι το κοινό, περί Δικαίου, αίσθημα και το Σύνταγμα της χώρας», δήλωσαν στο tvxs μέλη της ομάδας «ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ».
Τα αιτήματα
Μεταξύ των αιτημάτων της Ομάδας ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ» είναι:
-Η υψηλή φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και των εσόδων της.
-Η δωρεάν χρήση των κτηρίων της Εκκλησίας για Σχολεία και Νοσοκομεία.
-Η κατάργηση μισθών των υψηλόβαθμων ρασοφόρων.
-Η ποινική τιμωρία των κληρικών, δικαστικών και πολιτικών που ευθύνονται για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και παρόμοιων περιπτώσεων
-Ο έλεγχος του τρόπου κτήσης της Εκκλησιαστικής περιουσίας
Στο μεταξύ, σχετικό ψήφισμα της ομάδας, θα επιδοθεί τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Άνθιμος: «Κομματική η διαδήλωσις»
Πιστοί: «Φυσικά και να φορολογηθεί η Εκκλησία»
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μόνο προς το τέλος του κηρύγματός του αναφέρθηκε στο θέμα της φορολόγησης χαρακτηρίζοντάς την ως υπερβολή. «Κάτι τέτοιο θα βλάψει το σοβαρό έργο αγάπης και φιλανθρωπίας της Εκκλησίας, ενώ θα προκαλέσει και προβλήματα στη μισθοδοσία του κλήρου. Σε αντίθεση με τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που τα έξοδα μισθοδοσίας τους καλύπτονται από το κράτος, στην περίπτωση των Μητροπόλεων και των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων καλύπτονται από την Εκκλησία», ανέφερε ο κ. Άνθιμος, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία των διαδηλωτών στο προαύλιο της Εκκλησίας αρκέστηκε να απαντήσει: «Η ενέργεια είναι κομματική. Ξέρω από πού προέρχεται».
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν βρήκε συμμάχους ανάμεσα στο συντηρητικό (κατά τεκμήριο) εκκλησίασμα και τους πιστούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν λοιδόρησαν τους διαδηλωτές, αλλά στην πλειοψηφία τους τάχθηκαν υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας. Μερικοί, μάλιστα, εξ αυτών και με σαρκαστική διάθεση: «Μια ζωή μας μάθανε να δίνουμε στην Εκκλησία. Τώρα, σε περίοδο κρίσης που όλους μας ξεζουμίζουν, είναι η ώρα να πληρώσει και η Εκκλησία», δήλωσε στο tvxs μια πιστή που κοντοστάθηκε για να διαβάσει τα συνθήματα. «Μέχρι τώρα η Εκκλησία «έκανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», πρόσθεσε μια άλλη κυρία. «Αν δεν κλάψει το παιδί, φαΐ δεν παίρνει. Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια για την ιδέα σας», ήταν η παρατήρηση ενός ακόμη εκ των πιστών που είχε «ανοίξει πηγαδάκι» με τους διαδηλωτές.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αντισυνταγματική η φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας
Στο μεταξύ, αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τη φορολόγηση με 20% των όσων εισπράττει η Εκκλησία, και προειδοποιεί με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Προτείνω να ισχύσει ο λογιστικός προσδιορισμός, με βάση τα έσοδα και τα έξοδα, και να φορολογηθεί η Εκκλησία με 20%, επί του υπολοίπου, του καθαρού», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews: «Το κράτος μας λέει, δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις. Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Πως θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του;», αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει παραμύθι ότι η εκκλησία διαθέτει περιουσία 25 εκατ. ευρώ: «Ελάτε να μας τα δείξετε και να μας πείτε που τα βρίσκετε όλα αυτά. Ελάτε να τα μετρήσουμε». Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για να του πει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «η υπομονή μας εξαντλήθηκε».