Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Το supercar McLaren MP4-12C !!!

Και με την βούλα (επισήμως δηλαδή), οι πρώτες λεπτομέρειες από την McLaren για το supercar που σχεδίασε, εξέλιξε και κατασκευάζει, ανεξάρτητα από την πρώην συνεργάτη της στον χώρο της φόρμουλα 1, την Mercedes Benz.

Το supercar, που φέρει την ονομασία McLaren MP4-12C, όπως όλα δείχνουν «μεταφέρει» στον δρόμο και τους κοινούς θνητούς που θα το αποκτήσουν την τεχνολογία που συναντάμε στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Παράλληλα διαθέτει σχεδιασμό τέτοιο, που δύσκολα περνάει απαρατήρητο στο δρόμο.

Με την MP4-12C η McLaren αποτίει φόρο τιμής στο καταπληκτικό μονοθέσιο που κατασκεύασε το 1981 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1, με την κωδική ονομασία MP4 / 1. Ένα αυτοκίνητο που έμελλε να γίνει θρύλος στον χώρο των μηχανοκίνητων σπορ.

Η McLaren MP4-12C είναι ένα υψηλής απόδοσης διθέσιο σπορ μοντέλο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και κίνηση στους πίσω τροχούς, που θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2011 σε τιμή που κυμαίνεται από 125.000 και 175.000 λίρες Αγγλίας.

Το βρετανικό supercar εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 3.8 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετικά αποθέματα ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα επτά σχέσεων Seamless Shift κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (SSG), το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από την Mc Laren. Με τον συγκεκριμένο συνδυασμό κινητήρα – κιβωτίου, το supercar επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, ο δείκτης του κοντέρ «καρφώνεται» στα 200 χλμ/. / ώρα (από θέση στάσης) σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ. /ώρα.

Το αμάξωμα του supercar είναι νκατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος του. Η εξωτερική εμφάνιση είναι άκρως εντυπωσιακή με έντονες γραμμές που παραπέμπουν σε ένα σπορ μοντέλο υψηλού επιπέδου. Έντονα σπορ στοιχεία –όπως άλλωστε θα ήταν αναμενόμενο- υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με το τιμόνι και τα όργανα να θυμίζουν αγωνιστικό μοντέλο. Όσον αφορά τον μοχλό των ταχυτήτων, έχει αντικατασταθεί από τα paddles που υπάρχουν στο τιμόνι.