Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ !

Μέσα στο γενικό χαμό των εξελίξεων, ορισμένα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν και να δημιουργούν τις συνθήκες για την παραπέρα πορεία.
1. Η Ευρωζώνη μπροστά στο καίριο δίλημμα, για την επιβίωσή της ή όχι, που τέθηκε με αφορμή (κι όχι αιτία), την περίπτωση της Ελλάδας, δείχνει να ξεπερνάει τις όποιες εσωτερικές της διαφωνίες και να προωθεί μέτρα βοήθειας της χώρας μας, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της διεθνούς κερδοσκοπίας.
2. Η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, βλέπει τους πρώτους καρπούς της τιτάνιας πολιτικής του προσπάθειας, που είχε ως βασικό στόχο, τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και την αντιμετώπισή του σε ευρύτερα πλαίσια.

3. Η χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία κάποιοι εύχονται, (από φθόνο ή από κερδοσκοπία) και που σε κάποιους θα ταίριαζε και θα άξιζε, (τράπεζες – δανειστές), δεν θα επιτραπεί, σε πείσμα και ορισμένων πλιατσικολόγων του εσωτερικού, που στον πάτο του πολιτικού τους ξεπεσμού, την βλέπουν ως ευκαιρία δικής τους ανέλιξης.
4. Τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας, παρά την σκληρότητά τους, περνάνε και φαίνεται να πιάνουν τόπο, καθώς τα πρώτα δείγματα για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, είναι, ήδη, ορατά.
Ο ελληνικός λαός, με αρκετή, συνάμα και πρωτόφαντη, κατανόηση, έδωσε πίστωση χρόνου στο Γ. Παπανδρέου, για να επιχειρήσει την αναγέννηση της Ελλάδας και την εμπέδωση συνθηκών και προϋποθέσεων, που θα την οδηγήσουν με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια μπροστά. Τα κριτήριά του παραμένουν αυστηρά, όπως πάντα, πόσο μάλλον τώρα, που, εκτός των άλλων, υφίσταται τις συνέπειες μιας επώδυνης πολιτικής λιτότητας.
Με βάση αυτά τα κριτήρια παρακολουθεί, κρίνει και συσσωρεύει στοιχεία για την τελική στάση και θέση του, τον απολογισμό, ο οποίος δεν μπορεί παρά να έλθει σύντομα και, πάντως, όχι πέρα από το μέσον της θητείας αυτής της κυβέρνησης !