Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΛΑΒΑΝΟΣ Vs ΤΣΙΠΡΑΣ part2.

Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ...

Ο Ivica Dragutinovic πιάνει Λιμάνι...

Ο γενικός διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Γιάννης Χρυσικόπουλος περιμένει στο ακουστικό του για να ταξιδεύσει στην Ισπανία προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ντραγκουτίνοβιτς. Ωστόσο ο 34χρονος Σέρβος διεθνής στόπερ σε δηλώσεις του σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους μετά τον προχθεσινό αγώνα με τα Νησιά Φερόες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είπε ότι έχει δεχτεί προτάσεις από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό και σύντομα θα πάρει την τελική του απόφαση. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανησυχούν, και μετά την είδηση της απόσυρσης του ενδιαφέροντος της Ατλέτικο Μαδρίτης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη μεταγραφή του Νταγκουτίνοβιτς. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έχουν κάνει καλύτερη οικονομικά πρόταση τόσο στον Ντράγκο (2,4 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο) όσο και στη Σεβίλλη (1,5 εκατ.) και πιθανότατα σήμερα να κλείσει το θέμα της μεταγραφής του.

Ο C.RONALDO ΣΤΗΝ REAL MADRID ΓΙΑ 96 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ !!!

Τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης θα φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο την επόμενη περίοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca». Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, που είχε αποκαλύψει τη συμφωνία και με τη Μίλαν για την απόκτηση του Κακά, ο Φλορεντίνο Πέρεθ συμφώνησε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Τζιλ, για την αγορά του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού έναντι 96 εκατ. ευρώ! Αν επαληθευτεί το ρεπορτάζ αυτό, τότε ο 24χρονος άσος θα αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, «συντρίβοντας» το προηγούμενο ρεκόρ της μεταγραφής του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2001, έναντι περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Nouriel Roubini: SΟS για την ελληνική οικονομία ! ! !

Ηχηρό καμπανάκι για την ελληνική οικονομία χτύπησε χθες στην Αθήνα ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι, ο οποίος εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για σύντομη έξοδο της παγκόσμιας οικονομίας από την κρίση. Μάλιστα προέβλεψε άνοδο τιμών του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε καταστροφική. O καθηγητής που πρώτος προέβλεψε πριν από τρία χρόνια την παγκόσμια οικονομική κρίση, υποστήριξε κατηγορηματικά ότι για την ελληνική οικονομία χρειάζονται σκληρά μέτρα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Ο κατήφορος της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται κυρίως στην παγκόσμια κρίση αλλά στις διαρθρωτικές αδυναμίες, όπως είπε, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η ελληνική οικονομία αναμένεται, είπε, να συρρικνωθεί φέτος κατά 1% έως 4%.

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Με αυτό το σκεπτικό το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας απέρριψε νόμο βάσει του οποίου οι «πειρατές» του Διαδικτύου τιμωρούνται με διακοπή της σύνδεσής τους. Το νομοσχέδιο είχε προωθήσει η κυβέρνηση και είχε στηρίξει αυτοπροσώπως ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η μουσική βιομηχανία και πολλοί καλλιτέχνες. Η εφαρμογή του νόμου θα επέτρεπε τη δημιουργία της πρώτης «αστυνομίας του Διαδικτύου» στη Δύση, ενός σώματος εντοπισμού των χρηστών που θα κατέβαζαν παράνομα τραγούδια και ταινίες από το Ίντερνετ, οι οποίοι και θα τιμωρούνταν με διακοπή της σύνδεσής τους έπειτα από δυο προειδοποιήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΛΕΚΟΣ Vs ΑΛΕΞΗΣ

«Αν μιλήσω, θα πω πολύ σκληρά πράγματα». Ήταν η μία και μοναδική φράση που ειπώθηκε από τα χείλη του Αλέκου Αλαβάνου στην προχθεσινή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ λίγα δευτερόλεπτα προτού εκείνος αποχωρήσει εμφανώς θυμωμένος από τη συνεδρίαση, προκαλώντας παγωμάρα στα υπόλοιπα μέλη του οργάνου. Η συγκεκριμένη κουβέντα που αποδίδεται στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει και το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου και το οποίο η ηγεσία του κόμματος προσπάθησε προεκλογικώς να υποβαθμίσει θεωρώντας πως θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο κόμμα. Μετά την αποχώρηση Αλαβάνου, ο Αλέξης Τσίπρας που καθόταν ακριβώς δίπλα στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε τον οποιονδήποτε σχολιασμό.

H1N1: 12 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Χώρα μας

Πέντε νέα κρούσματα γρίπης εντοπίσθηκαν στην χώρα μας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 12. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για ισάριθμους τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν στην χώρα μας από ΗΠΑ και Καναδά. Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια 33χρονη Ιταλίδα, μία 18χρονη και έναν 46χρονο που ήρθαν από το Κάνσας, μία 15χρονη από την Ουάσιγκτον και μια 37χρονη Καναδή. Οι τρεις ταξιδιώτες από το Κάνσας νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ενώ η 15χρονη που παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα, θα παραμείνει σε περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Αθήνα. Στο μεταξύ έκτακτη σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Νέας Γρίπης συγκαλέστηκε σήμερα, έπειτα από την χθεσινή κήρυξη της πανδημίας γρίπης, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ρουσόπουλος: Φεύγω από την πολιτική

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ο τέως υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Με επιστολή του στον Κ. Καραμανλή ο πρώην υπουργός γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι πρόκειται για προσωπική του απόφαση, που δεν ελήφθη ύστερα από συννενόηση με τον πρωθυπουργό, ενώ κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι η κίνηση του κ. Ρουσόπουλου ήταν εν πολλοίς αποτέλεσμα της αδυναμίας του να διεκδικήσει την επανεκλογή του μέσα από το συνδυασμό της ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ! ! !

NO SMOKING

Από την 1η Ιουλίου απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους εργασιακούς χώρους και δεν προβλέπεται λειτουργία καπνιστήριου ούτε σε δημόσιες, αλλά ούτε και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης) των οποίων το εμβαδόν ξεπερνά τα 70 τετραγωνικά, υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης ειδικού χώρου για καπνιστές ο οποίος θα διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κατάστημα με διαχωριστικό που θα εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές εξαερισμού και θα καταλαμβάνει το πολύ το 30% του συνολικού χώρου του καταστήματος. Για τα μαγαζιά άνω των 300 τετραγωνικών ο χώρος για τους καπνιστές μπορεί να καταλαμβάνει έως και το 40% του συνολικού χώρου. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων των οποίων το εμβαδό είναι μικρότερο των 70 τετραγωνικών μέτρων θα πρέπει να επιλέξουν αν το μαγαζί τους θα είναι και καπνιστών ή μη και να προμηθευτούν την ειδική άδεια από τον Δήμο στον οποίο ανήκουν. Ωστόσο αν αργότερα θελήσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν το κατάστημα τους από καπνιστών σε μη καπνιστών ή το αντίστροφο. Καθολική είναι η απαγόρευση του καπνίσματος σε πλοία, τρένα και ταξί. Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η διαφήμιση προϊόντων καπνού μέσω γιαγαντοαφισσών και γενικότερα υπαίθριας διαφήμισης.